5/8/16

Οι Σπαρτιάτες έπιασαν τον Σεϊσίδη

Συνελήφθησαν στη Σπάρτη Σακκάς και Σεϊσίδης
Σε ΙΧ που είχε κλαπεί προ διμήνου στην Αθήνα και το οποίο έφερε πλαστές πινακίδες άλλου αυτοκινήτου, πάλι από την πρωτεύουσα κυκλοφορούσαν οι καταζητούμενοι αντιεξουσιαστέςΚώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης που συνελήφθησαν το απόγευμα της Πέμπτης, σε κεντρικό δρόμο της Σπάρτης από τυχαίο  έλεγχο της ομάδας ΔΙΑΣ.
             
Οι δύο αντιεξουσιαστές είχαν πλαστές ταυτότητες ατόμων από την Αθήνα και δεν έφεραν όπλα.  
            
Επειδή προσπάθησαν ν αποφύγουν τον έλεγχο των αστυνομικών, οι τελευταίοι πυροβόλησαν δύο φορές εκφοβιστικά στον αέρα. Οι δύο συλληφθέντες είχαν   σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. «τουριστική αμφίεση», όμως δεν έχει διαπιστωθεί μέχρι τώρα αν διέμεναν στην περιοχή της Σπάρτης ή ήσαν διερχόμενοι από την πόλη και με ποιον προορισμό.

Πάντως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. σημείωναν ότι δεν έχει σημειωθεί στην συγκεκριμένη περιοχή της νοτίου Πελοποννήσου ληστεία ή εγκληματική πράξη που μπορεί ίσως να συνδεθεί με τους δύο συλληφθέντες.  

Απέναντι στους αστυνομικούς της Λακωνίας και σε κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που έχει βρεθεί επί τόπου, οι δύο συλληφθέντες τηρούν αρνητική στάση.  

Ο Μάριος Σεϊσίδης είχε κατηγορηθεί  για συμμετοχή στους «ληστές με τα μαύρα» που έδρασαν την περίοδο 20002-2006 κι είχε επικηρυχθεί από το 2009. Για συμμετοχή σε αυτή τη ληστρική ομάδα είχε κατηγορηθεί ο αδελφός του Μάριος Σεϊσίδης - έχει συλληφθεί και τραυματισθεί σοβαρά προ εξαετίας κι ο Γρηγόρης Τσιρώνης που εντοπίσθηκε πριν από έναν χρόνο σε κατάλυμα στον Βόλο μαζί με ποινικούς. Κι οι δύο τελευταίοι ωστόσο απηλλάγησαν στις δικαστικές διαδικασίες που ακολούθησαν για συμμετοχή στην εν λόγω ομάδα ενόπλων. 

Ο  Κωνσταντίνος Σακκάς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς» κι είχε εξαφανισθεί από τον Φεβρουάριο του 2014 όταν είχε παραβιάσει τους περιοριστικούς όρους που του είχαν επιβληθεί.  

Η ΕΛ.ΑΣ. θα ερευνήσει μέσω λήψης DNA - δεν είχε μέχρι τώρα στην διάθεσή της τον γενετικό τύπο του Μάριου Σεϊσίδη - αν κάποιος από τους συλληφθέντες είχε συμμετοχή σε άλλες υποθέσεις που έχουν απασχολήσει την ΕΛ.ΑΣ. (γιάφκες Μαραθώνα, Φθιώτιδας, ληστές Δίστομου, επίθεση στο αστυνομικό τμήμα Αγίας Παρασκευής το 2009, επιθέσεις της οργάνωσης Ομάδα Λαϊκών Αγνωνιστών σε ΝΔ, ΣΕΒ και πρεσβείες κλπ).