1/9/16

Τι τρέχει στην Πεντέλη?



Ποιοι «στόχευσαν» τον συνιδιοκτήτη διεθνούς φήμης νυκτερινού κέντρου στη Ψαρρού, στη Μύκονο

Σειρά ερωτημάτων προκαλεί στην ΕΛ.ΑΣ. η βομβιστική επίθεση με σημαντικές ζημιές σε τμήμα του κτιρίου που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην κατοικία στην Πεντέλη που ανήκει σε έναν εκ των τριών ιδιοκτητών γνωστού χώρου διασκέδασης στην περιοχή της Ψαρρού στη Μύκονο.
Η κατοικία φυλασσόταν από υπάλληλο εταιρείας security τις νυκτερινές ώρες και αυτό ήταν κάτι που φέρεται να είχαν συνεκτιμήσει οι άγνωστοι δράστες της επίθεσης οι οποίοι πέταξαν μασούρια από δυναμίτιδα λίγη ώρα πριν από την άφιξη του ιδιωτικού φρουρού. Από την επίθεση προκλήθηκαν καταστροφές κυρίως στην πλευρά της κουζίνας και του πίσω χώρου του οικήματος.
Την ώρα της επίθεσης δεν βρισκόταν κανείς εντός του οικήματος, αφού ο επιχειρηματίας βρισκόταν, όπως σχεδόν όλη την καλοκαιρινή περίοδο, στο νησί των Ανέμων. Ωστόσο σε γειτονικό κτίριο βρισκόταν στενός συγγενής του που αντελήφθη τη βομβιστική ενέργεια και ήδη εξετάστηκε από τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

Τα στελέχη των διωκτικών αρχών εντοπίζουν ομοιότητες στην επίθεση με εκείνη που είχε σημειωθεί τον περασμένο Ιούνιο έξω από την κατοικία 48χρονου γνωστού ιδιοκτήτη εστιατορίων και κέντρων διασκέδασης στην οδό Δαιδάλου στη Βουλιαγμένη, ωστόσο τότε είχε σημειωθεί έκρηξη μικρής ισχύος. O επιχειρηματίας εκείνος έχει νυκτερινά κέντρα και εστιατόρια στο Κολωνάκι, στην οδό Πανεπιστημίου, στη Βουλιαγμένη, στη Βάρκιζα και αλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μέχρι τώρα έρευνες δεν είχαν αναδείξει με σαφήνεια τα κίνητρα της επίθεσης εναντίον του.
Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνουν ότι «η επίθεση στην Πεντέλη πιθανόν σχετίζεται με τη λειτουργία ή κάτι που έχει συμβεί στο εν λόγω διεθνούς φήμης κέντρο διασκέδασης στη Μύκονο, το οποίο θεωρείται ίσως το πιο επιτυχημένο και με τα μεγαλύτερα κέρδη στην Ελλάδα. Αποτελεί, σύμφωνα με ΜΜΕ, “σύμβολο χλιδής”, με εντυπωσιακά υψηλές τιμές στις προσφερόμενες υπηρεσίες εν μέσω κρίσης. Το συγκεκριμένο κέντρο έχει γίνει συχνά στόχος ελέγχων του ΣΔΟΕ σχετικά με φορολογικά στοιχεία σε οργάνωση καλλιτεχνικών εκδηλώσεων.
»Γνωρίζουμε ότι το παραλιακό αυτό κατάστημα έχει ένα ιδιότυπο ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά την επιχείρηση εξαγοράς του προ διετίας από έλληνα επιχειρηματία με δραστηριότητα στη Ρουμανία και σειράς άλλων συνεννοήσεων και διαπραγματεύσεων που έλαβαν χώρα με τη συμμετοχή και μεγάλου δικηγορικού γραφείου της Αθήνας.
»Για τα κίνητρα της επίθεσης θα ερευνήσουμε αν υπήρξε κάποια οικονομική ή άλλου τύπου διαφορά του συγκεκριμένου συνιδιοκτήτη του παραλιακού κέντρου της Μυκόνου. Επιπλέον
θα ερευνήσουμε αν συνέβη κάτι στο εν λόγω κατάστημα ή σε άλλη επιχείρηση στη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου, η οποία μπορεί να οδήγησε στην οργάνωση της “ανταποδοτικής” βομβιστικής επίθεσης. Επιπλέον θα ερευνήσουμε τον ρόλο ελλήνων ποινικών στο συμβάν. Θα αντλήσουμε στοιχεία από κάμερες και σαρώσεις κλήσεων κινητής τηλεφωνίας...»
Σύμφωνα πάντως με αρχικές πληροφορίες, ο επιχειρηματίας δεν φέρεται να είχε αναφερθεί σε συνεργάτες του για «απειλές που είχε δεχθεί», ενώ εκτιιμάται ότι δεν είχαν σημειωθεί, τουλάχιστον τους τελευταίους μήνες, σοβαρά επεισόδια με θαμώνες του εν λόγω γνωστού κέντρου διασκέδασης.