12/9/16

Ο τσακωμός με την Εισαγγελέα και η ανακοπή

Αποτέλεσμα εικόνας για κριμες εκτακτο

Δεν ξανάγινε ...
Αποτέλεσμα εικόνας για παναγοπουλου γιαννα
Η  Γιάννα Παναγοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου  
Σοκ την Παρασκευή στην Κυπαρισσία. Ο 55χρονος Αναστάσιος Παναγόπουλος, πατέρας τεσσάρων παιδιών υπέκυψε μετά την ένταση που προκλήθηκε σε δικαστήριο του Μονομελούς πλημμελειοδικείου για δυο καρυδιές και πιο ακριβέστερα για την συγκομιδή των καρυδιών! Ο 55χρονος δεν ήταν καν κατηγορούμενος αλλά κλήθηκε να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης με κατηγορούμενο τον αδελφό του, που βρισκόταν σε δικαστική διαμάχη με την εξαδέλφη τους. Το δικαστήριο καταδίκασε σε οχτάμηνη φυλάκιση τον κατηγορούμενο αλλά με αναστολή. Στο άκουσμα της καταδίκης όμως ο 55χρονος αδελφός σηκώθηκε από την θέση του στο ακροατήριο και άρχισε να καταφέρεται σε βάρος της έδρας και τότε ήταν που η γυναίκα εισαγγελέας, διέταξε αμέσως  να συλληφθεί  …
 Από εκεί και μετά άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τον άτυχο πατέρα. Η  Γιάννα Παναγοπούλου, συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου  φανερά αναστατωμένη μας ανέφερε ότι:
«Αυτό είναι απίστευτο, μας λέει η κ. Παναγοπούλου… Παρακαλούσα την εισαγγελέα να μην δοθεί συνέχεια, έτσι κι αλλιώς η απόφαση είχε ληφθεί και δεν άλλαζε κάτι, εκείνη όμως επέμενε  να κάνει το δικό της … Στην απόγνωση μας τις είπαμε πως «ο άνθρωπος δεν καλά στην υγεία του», εκείνη όμως δεν πτοήθηκε και φώναζε «συλλάβετέ τον …». Το χειρότερο όλων είναι πως μας έκρυψαν ότι ο άνθρωπος ξεψύχησε, εμείς όταν τον πήραν οι αστυνομικοί μείναμε με την εντύπωση πως τον οδηγούν στο τμήμα, πηγαίνοντας όμως εκεί μάθαμε την τραγική αλήθεια και πως ο μάρτυρας είναι νεκρός … Και ακόμη μας μιλάνε με μισόλογα αν και έχουμε βάσιμες υποψίες πως υπέκυψε πριν καν προλάβει να βγει από τα δικαστήρια, συνοδεία αστυνομικών … Θα κινηθούμε  ποινικά και θα ζητήσουμε νεκροψία για τα ακριβή αίτια του θανάτου καθώς και για να κινηθεί και η πειθαρχική δίωξη σε βάρος της … αμετάπιστης εισαγελέως. Εκτός των άλλων πληροφορούμε πως τίθεται ενδεχομένως  και θέμα «παραγεγραμμένου» αδικήματος  μετά το τελευταίο νομοσχέδιο Παρασκευόπουλου. Δηλαδή, θα πρέπει να διερευνηθεί  αν ήταν λάθος που αυτή η απόφαση αναρτήθηκε στο πινάκιο και μπήκε και στο ακροατήριο … ».
Η υπόθεση πάντως ήταν ήσσονος σημασίας …
«Η δίκη ήταν για κλοπή καρυδιών  αξίας περίπου 675 ευρώ από το κτήμα 58χρονης . Το αδίκημα είχε γίνει το 2014. Κατηγορήθηκε δηλαδή ο εντολέας μου, ότι μάζεψε από δυο καρυδιές την σοδειά. Όμως ο ίδιος αμφισβητεί ακόμη και πως τα δέντρα ανήκουν στην 58χρονη. Είναι οι γνωστές κτηματικές διαφορές της επαρχίας. Εδώ όμως δεν μιλάμε για την γη αλλά για την συγκομιδή  των καρυδιών, ήσσονος δηλαδή σημασίας ο λόγος και βγήκε τόση ένταση από την πλευρά της έδρας; Για ποιο λόγο; Σ’ όλα τα δικαστήρια συμβαίνει αυτό, δηλαδή οι διάδικοι να σχολιάζουν ποικιλοτρόπως τις αποφάσεις. Γιατί η κυρία εισαγγελέας να μην δώσει τόπο στην οργή και να λήξει εκεί το επεισόδιο, γιατί να φθάσουμε σε τόσο τραγικό αποτέλεσμα;» επισημαίνει η κ. Γιάννα Παναγοπούλου.

Σε κακό χάλι πάντως είναι και ο καταδικασμένος αγρότης, που δεν μπορεί να πιστέψει πως σε μια … ασήμαντη δίκη  με κατηγορούμενο τον ίδιο έχασε τον αδελφό του.