21/11/16

ΑΜΑΝ, αυτή η "διαφθορά"!


Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε σήμερα, 21 Νοεμβρίου 2016, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με τη βουλευτή της Ιταλίας και Εισηγήτρια της Έκθεσης «Νέοι κατά της διαφθοράς» του Συμβουλίου της Ευρώπης, Eleonora Cimbro.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης η Προϊσταμένη Επιτελείου Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Προϊστάμενος Κλάδου Ασφάλειας, Υποστράτηγος Γεώργιος Σκανδαλάκης.
Την Ιταλίδα βουλευτή συνόδευαν η συνεργάτης της, Fabiola Colobraro, η Γραμματέας της Επιτροπής Πολιτισμού, Επιστημών, Εκπαίδευσης και Μ.Μ.Ε. της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ivi Odrats, η Προϊσταμένη του Β΄ Τμήματος Διεθνών Οργανισμών της Βουλής των Ελλήνων, Αικατερίνη Καρτσακλή καθώς και η Θάλεια Παπαδοπούλου και η Νίκη Μπέμ από τη Διεύθυνση Διεθνών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Κατά τη συνάντηση ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο ρόλο των νέων στην καταπολέμηση της διαφθοράς και στην ανάγκη υιοθέτησης των κατάλληλων εργαλείων-μέτρων, από τα Κράτη-Μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, για την ενίσχυση του ρόλου τους.
Ο Γενικός Γραμματέας τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και η Ελληνική Αστυνομία αποδίδουν ιδιαίτερη σημασία στον τομέα της καταπολέμησης της διαφθοράς, αναφέροντας χαρακτηριστικά τη λειτουργία της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, ως ελεγκτικού μηχανισμού διερεύνησης κρουσμάτων διαφθοράς, σε όλο το φάσμα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.
Παράλληλα αναφέρθηκε στην επερχόμενη θεσμοθέτηση του Εθνικού Μηχανισμού Αντιμετώπισης Αυθαιρεσίας στα Σώματα Ασφαλείας και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, καθώς και στην ανάληψη πρωτοβουλιών για συνεργασία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων, με αντικείμενο την υιοθέτηση στοχευμένων δράσεων στην εκπαίδευση, προκειμένου οι νέοι να ενεργοποιηθούν πιο αποτελεσματικά στην καταπολέμηση της διαφθοράς.