9/1/17

O Nτούμας πήρε τ' όπλο του

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκαλυψη crimes

Στα πέριξ της Ηλιούπολης: Με οπισθοφυλακή τον ΓΓ Μαυροϊδάκο


Στο περιθώριο της σύλληψης Ρούπα η αποκαλύπτουμε  ένα κωμικοτραγικό γεγονός που εκτυλίσσεται από τις 30 Δεκεμβρίου, σε πολύ κοντινή απόσταση από το κρησφύγετό της 48χρονης στην οδό Ζαΐμη. Γυναίκα στέλεχος των φυλακών Κορυδαλλού που έχει στο παρελθόν «στοχοποιηθεί» με ανακοινώσεις από μέλη που εκτίουν ποινές για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση, ζήτησε την προστασία της με αστυνομική δύναμη αλλά μόνο τα βράδια αλλά για λόγο άσχετο με επικείμενο τρομοκρατικό χτύπημα, αφού μέχρι τότε δεν είχε γνωστοποιηθεί η ύπαρξη της Ρούπα στην Ηλιούπολη. Η γυναίκα, στέλεχος της φυλακής, επικαλέστηκε τη φύλαξη για «λόγους ασφαλείας» μόνο τις βραδινές ώρες και επειδή η αδελφή της στο διπλανό διαμέρισμα έπεσε θύμα κλοπής. Αμέσως εισακούστηκε η ανησυχία της και στις  30/12/2016  εκδόθηκε διαταγή από το αρμόδιο τμήμα της ΓΑΔΑ, της οποίας η εκτέλεση απαιτούσε εν μέσω εορτών και  παραμονές Πρωτοχρονιάς , διάθεση  προσωπικού από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής,  για την φρούρηση της οικίας της.
Η διαταγή αυτή έκανε έξαλλους τα μέλη της διοίκησης του Σωματείου των Ειδικών Φρουρών που με ανακοίνωσή τους στηλιτεύουν τέτοιες «αποφάσεις-απαιτήσεις». Μάλιστα και χωρίς να δημοσιοποιούν το παρασκήνιο που έχουμε στη διάθεσή της γράφουν χαρακτηριστικά πως:

«Ασφαλώς ο Νόμος και η Τάξη δεν περιορίζονται σε περιόδους εορτών, είναι όμως ντροπή ο Νόμος και η Τάξη να μην μπορεί να εφαρμοστεί σε εκείνους που καλούνται να την εφαρμόσουν !! Ποιος θα υλοποιήσει την διαταγή κύριοι; Ο Αστυνομικός που έχει ξεχάσει το  ρεπό για να κάνουν κάποιοι συνάδελφοι του γιορτές;   Ο Αστυνομικός που δουλεύει απανωτά νυχτερινά για να "βγει" η υπηρεσία; Ο Αστυνομικός του Τ/Α Ηλιουπόλεως που το πρωί της  Πρωτοχρονιάς έμαθε ότι θα κάνει Πρωτοχρονιά στο τμήμα.   Ο αστυνομικός που αναμένει να λάβει την άδεια του  και του λένε να την περικόψει για το "καλό" της υπηρεσίας; Δεν γνωρίζουμε ποιοι , αλλά σίγουρα κάποιοι δεν συγκινούνται από τις μέρες αγάπης και ανθρωπιάς ,τοποθετώντας τον αστυνομικό σαν μια άψυχη μονάδα , γρανάζι ενός συστήματος με απατήσεις  μόνο, χωρίς να του αφήνουν περιθώρια να βιώσει  ως κοινωνική - θρησκευτική και οικογενειακή οντότητα .

Για τα παραπάνω , καλεί  τους "εμπνευστές" και τους έχοντες την ευθύνη της εν λόγω διαταγής, αλλά και κάθε παρόμοιας διαταγής να  προσαρμοσθούν στην υπηρεσιακή πραγματικότητα και να διορθώσουν άμεσα τις συνέπειες της διαταγής τους» .