30/8/17

Ο ... εκρηκτικός Τσούκαλης

Θα 'χει συνέχεια ...

Βαρύς οπλισμός, χειροβομβίδες, εκρηκτικές ύλες και πυρομαχικά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα.
Αποτέλεσμα εικόνας για γιωργος τσουκαλης
Ο Γιώργος Τσούκαλης
Ειδικότερα,  στην εν λόγω περιοχή εντοπίστηκε ομάδα τριών ατόμων να κινείται πεζή και να μεταφέρει ταξιδιωτικούς σάκους, με κατεύθυνση προς το εσωτερικό της χώρας.
Κατά την επιχείρηση ακινητοποίησής τους, οι δράστες απέρριψαν στο έδαφος τους σάκους και τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος.
Ακολούθησε καταδίωξη, ωστόσο εκμεταλλευόμενοι το δασώδες και το δύσβατο της περιοχής διέφυγαν τη σύλληψη.

Από το σημείο περισυνελέγησαν τρεις ταξιδιωτικοί σάκοι, οι οποίοι περιείχαν:
• τρία πολεμικά τυφέκια (Kalashnikov), με επτά γεμιστήρες
• 11 χειροβομβίδες, αμυντικού τύπου
• 33 πυροκροτητές
• πέντε πλακίδια εκρηκτικής ύλης TNT, βάρους 1.005 γραμμαρίων
• ένα κυτίο με 10 πυροδοτικούς μηχανισμούς χειροβομβίδων
• 1.593 φυσίγγια διαμετρήματος 7,62 * 39 mm.
Τα όπλα κατασχέθηκαν και θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση.
Ενεργείται προανάκριση από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.
Συνδρομή του ιδιωτικού ερευνητή Γιώργου Τσούκαλη
Όλα ξεκίνησαν από πληροφορίες που είχε ο Γιώργος Τσούκαλης, ότι στη Σαγιάδα Θεσπρωτίας, πλησίον του τελωνείου Μαυροματίου, γίνεται διακίνηση όπλων, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών.
Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και σύμβουλός πολιτιστικής κληρονομιάς Unesco Πειραιώς και νήσων, ως όφειλε, ειδοποίησε την Ασφάλεια Ιωαννίνων.
Στήθηκαν ενέδρες στην ελληνοαλβανική μεθόριο και το βράδυ της 6ης Αυγούστου στην περιοχή του Μαυροματίου Θεσπρωτίας εντοπίστηκε η ομάδα των τριών να κινείται σε δύσβατη περιοχή με τους ταξιδιωτικούς σάκους.
Μετά το τέλος της επιχείρησης ο Γιώργος Τσούκαλης συνεχάρη τον υποστράτηγο Κωσταντίνο Σκούμα και τον διοικητή Ασφαλείας Ιωαννίνων Βασίλη Μουσελίνη.