7/3/10

Αμαρτίες "Αγγέλων"

Βίοι παράλληλοι με αμαρτωλούς πρωταγωνιστές στην Ορθόδοξη και την Καθολική εκκλησία.
Στο Βατικανό ξέσπασε γκέι σκάνδαλο, με πρωταγωνιστές τον «δαιμονισμένο» Άντζελο Μπαλντούτσι, ακόλουθο του Πάπα Βενέδικτου, ο οποίος αναζητούσε άνδρες συντρόφους, με τη μεσολάβηση Νιγηριανού που είναι μέλος της ξακουστής χορωδίας της Βασιλικής του Αγίου Πέτρου.
Η ανδρική πορνεία αποκαλύφθηκε στην Αγία Έδρα από τις τηλεφωνικές υποκλοπές που έκαναν οι Ιταλοί καραμπινιέροι, για διασπάθιση δημοσίου χρήματος σε έργα για το κοινό όφελος.
« Ο ιερός πατέρας μοιράζεται την οργή, την προδοσία και την ντροπή που νιώθουν οι περισσότεροι πιστοί » είχε δηλώσει εκπρόσωπος του Πάπα μόλις το περασμένο φθινόπωρο, όταν στην Ιρλανδία ξέσπασε σάλος για κάτι που παρέμενε κρυφό επί πέντε χρόνια. Ρωμαιοκαθολικοί ιερείς συστηματικά κακοποιούσαν σεξουαλικά, μικρά παιδιά απο το 1975 έως το 2004.
Στο Βατικανό τα πρόσωπα πάγωσαν για το νέο ομοφυλοφιλικό σκάνδαλο, που αυτή τη φορά, είχε τη ρίζα του στην καρδιά της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας.
Και στην εν Ελλάδι ορθόδοξη εκκλησία όμως δεν είναι λίγες οι φορές που οι Άγιοι πατέρες υπέπεσαν σ’ αυτό το αμάρτημα. Ο έρωτας βέβαια δεν είναι αμαρτία.
Στη συνείδηση του κλήρου όμως είναι ασυγχώρητο ιερείς και αρχιερείς να μοιράζονται τα ίδια ομοφυλοφιλικά πάθη, ενώ για πιστούς και μη είναι κάτι παραπάνω από έγκλημα να είσαι παιδεραστής με ράσο.
Κοντός ψαλμός αλληλούια όμως καθώς την τελευταία Παρασκευή του προσεχούς Μαρτίου στο εδώλιο του Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών θα καθίσει ο μοναχός Νήφων που είναι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό ως «παιδεραστής».
Ο ρασοφόρος που ήταν γέροντας στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης στην Κερατέα, αντιμετωπίζει τη βαριά κατηγορία, με θύμα του 13χρονο αγοράκι που από την άνοιξη του 2004 το είχε υποτίθεται υπό την προστασία του, σ’ ένα από τα κελιά της μονής.
Ο Νήφων κατηγορείται πως μέχρι το καλοκαίρι του 2007 εξανάγκαζε το «αποπαίδι» του σε ασελγείς πράξεις, όχι μόνο μέσα στο μοναστήρι αλλά και στην Ικαρία όπου διαθέτει εξοχικό σπίτι.
Ο εισαγγελέας που συντάσσει το κατηγορητήριο είναι ο Σπύρος Μουζακίτης που συμπτωματικά πριν από λίγες ημέρες είχε πάρει μέρος στην επεισοδιακή δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα, όπου περίοπτη θέση είχε το όνομα του αρχιμανδρίτη Ιάκωβου Γιοσάκη. Ο επιχειρηματίας Γ.Μπολέτσης στην προαναγγελία για την καταδίκη του και στο άκουσμα της αθωωτικής απόφασης για τον πρώην βουλευτή Πειραιά Πέτρο Μαντούβαλο, άρχισε να φωνάζει «διεφθαρμένο» τον πρόεδρο της έδρας.
Για την περίπτωση του Νήφωνα κάποιες εκκλησιαστικές φωνές προτάσσουν πως είναι «παλαιοημερολογίτης». Κλείνουν τα μάτια και τα αφτιά τους όμως για τα σημεία και τέρατα που φανερώθηκαν στο ξέσπασμα της υπόθεσης του λεγόμενου παραδικαστικού κυκλώματος.
Σε καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες «Άγιος» που ανήκε σε μητρόπολη πέριξ της Αττικής, ακούγεται ολοκάθαρα με ακατανόμαστα λόγια να εκλιπαρεί παθιασμένα νεαρό για την επανάληψη άλλης μιας …κολασμένης νύχτας.