10/6/11

Έδειραν τους Βιλανάκιδες

Ο Αξιωματικός Βασίλης Χαλάτσης που ταύτισε το όνομά του, με την μεγαλύτερη υπόθεση τοκογλυφίας στην Ελλάδα, από τους ξακουστούς Βιλανάκιδες, την Τσιγγάνικη οικογένεια της Λάρισας. 


Μοιάζει απίστευτο, όπως αποκαλύπτει το Crimes on air στα Νότια προάστια της Αττικής,  έφαγαν ξύλο μέλη της διαβόητης οικογένειας των Βιλανάκιδων. Είναι η γνωστή φαμίλια των πλούσιων  Τσιγγάνων της Λάρισας, που μπαινοβγαίνουν στις φυλακές για τοκογλυφία. Πέντε χιλιάδες σελίδες δικογραφίας είχε συμπληρώσει ο τότε Διοικητής Ασφασλείας Βασίλης Χαλάτσης και σημερινός Γενικός Αστυνομικός Επιθεωρητής, σε βάρος τους.,

 Μέχρι και καταστηματάρχης υπήρξε που τον υποχρέωναν για να τους ξεχρεώσει, να βγάλει στο "σφυρί" το νεφρό του. Τώρα δυο Βιλανάκιδες αναγκάστηκαν να καταφύγουν και οι ίδιοι στην αστυνομία, γιατί σε εμπόριο κρεάτων που έκαναν στη Βάρκιζα, φέρεται να "έριξαν" τους δυο συνεταίρους τους και εκείνοι τους άρχισαν στο μπερντάκι και όχι μόνο.  Από Αστυνομικούς της  Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) συνελήφθη  33χρονος  κατηγορούμενος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ληστεία, εκβίαση, απειλή και παράνομη κατακράτηση κατά συναυτουργία. Ο 33χρονος μαζί με άλλους συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, με επαναλαμβανόμενες τηλεφωνικές εκβιάσεις και απειλές, απαιτούσαν  χρήματα από δύο Βιλανάκιδες  ηλικίας 33 και 57 ετών, καταδεικνύοντας τους ως υπαίτιους για απάτη σε βάρος του συλληφθέντα και των συνεργών του, υπόθεση η οποία εκκρεμεί σε αρμόδιο δικαστήριο.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς συμμετείχε ως ηθικός αυτουργός μαζί με συνεργούς του στις παρακάτω πράξεις:
·        Στην επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά του 57χρονου, που έλαβε χώρα την 16-5-2011 από 5-6 άγνωστους δράστες του στην παραλία της Βάρκιζας.
·        Στην παράνομη κατακράτηση του δεύτερου θύματος που είναι  33 ετών, που έλαβε χώρα την άνοιξη του 2010 από άγνωστους δράστες.
·        Στη ληστεία σε βάρος σε βάρος του 57χρονου, που έλαβε χώρα την 2-6-2011 κατά την οποία αφαιρέθηκε  ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο ανευρέθηκε μετά από μέρες στην περιοχή του Κορωπίου.

Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Βάρης προέκυψε ότι ο συλληφθείς, ενώθηκε με τους συγκατηγορούμενούς του και συνέστησαν εγκληματική οργάνωση για την διάπραξη Ληστείας, Εκβίασης, Απειλής, Παράνομης Κατακράτησης και Επικίνδυνης Σωματικής Βλάβης με σκοπό το οικονομικό όφελος και την προσβολή της σωματικής ακεραιότητας των ανωτέρω παθόντων.