14/7/12

Τους ... βάπτιζαν

Τα ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης παράνομων μεταναστών σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Συνελήφθησαν δύο μέλη του κυκλώματος και ακόμα πέντε αλλοδαποί μετανάστες
Εξαρθρώθηκε, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων, εγκληματική ομάδα, που διευκόλυνε μετανάστες, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα, να ταξιδέψουν σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί δύο (2) μέλη του κυκλώματος, μία 40χρονη υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 44χρονος υπήκοος Αιγύπτου, ενώ αναζητείται ένα ακόμα μέλος του κυκλώματος.
Στην αστυνομική επιχείρηση συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων και της ομάδας πεζών περιπολιών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, συνελήφθησαν σήμερα (13.07.2012) το πρωί στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων, η 40χρονη και ο 44χρονος, να συνοδεύουν τρεις (3) υπηκόους Συρίας και δύο (2) υπηκόους Αιγύπτου, αφού προηγουμένως τους είχαν προμηθεύσει, έναντι χρηματικού ποσού, με πλαστά δελτία ταυτότητας υπηκόων χωρών Ευρωπαϊκής Ένωσης (Βουλγαρίας & Ρουμανίας).
Στην κατοχή τους βρέθηκαν τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα, με φωτογραφίες των αλλοδαπών που θα ταξίδευαν, αεροπορικά εισιτήρια και το χρηματικό ποσό των 1.600 ευρώ.
Οι έρευνες και η προανάκριση διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο (14-07-2012) στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.