16/8/12

Μισό εκατομμύριο τσιγάρα

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Συνελήφθησαν 4 άτομα για κατοχή και διακίνηση πακέτων τσιγάρων,
τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου
Κατασχέθηκαν συνολικά 509.430 πακέτα τσιγάρα
Συνελήφθησαν έπειτα από συστηματική αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τέσσερις ομογενείς, ηλικίας 50,53, 68 και 77 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για παραβάσεις του Νόμου «Περί Τελωνειακού Κώδικα».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 53χρονος, μετέφερε-διακινούσε πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν φέρουν την ειδική ταινία κατανάλωσης του Ελληνικού Δημοσίου, τα οποία τόσο ο ίδιος, όσο και μέσω τρίτων προσώπων, διέθετε προς πώληση στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Μεσημβρινές ώρες (14-08-2012), ο προαναφερόμενος εντοπίστηκε να κινείται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο κέντρο της πόλης και σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν εντός του αυτοκινήτου (5) πακέτα τσιγάρων τα οποία δεν έφεραν την ειδική ταινία κατανάλωσης.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη στην περιοχή του Ευόσμου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (181) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (123.600) πακέτα τσιγάρων, ενώ σε έρευνα της οικίας του 53χρονου στους Αμπελόκηπους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (75) πακέτα τσιγάρων.
Ακολούθησε έρευνα σε οικία στην περιοχή της Σταυρούπολης, όπου διέμεναν οι υπόλοιποι τρεις ομογενείς, εντός της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (749) χαρτοκιβώτια, τα οποία περιείχαν συνολικά (385.750) πακέτα τσιγάρων, που δεν έφεραν την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (509.430) πακέτα τσιγάρων.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.