1/1/13

Το μήνυμα του Αρχηγού


Ο Αρχηγός βρέθηκε στο νευραλγικό  Τμήμα όπου οι άνδρες και οι γυναίκες που το στελεχώνουν σώζουν ζωές με τους κρίσιμους χειρισμούς τους. Με πολιτικά διακρίνεται και ο Θεσσαλονικιός Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης 

Και ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος, κατά την αλλαγή του έτους, επισκέφθηκε το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής, όπου αντήλλαξε ευχές με το προσωπικό και απηύθυνε μέσω ασυρμάτου εορταστικά μηνύματα προς τους αστυνομικούς οι οποίοι εκτελούσαν υπηρεσία.
Στη συνέχεια, στο μήνυμά του ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας τόνισε τα ακόλουθα:
«Αγαπητοί συνάδελφοι και συνεργάτες, γνωρίζω καλά πως όλοι σας, όλοι µας, αυτή τη στιγμή της αλλαγής του χρόνου θα θέλαμε να είμαστε σπίτια µας, µε τις οικογένειές µας, µε τους φίλους και τους συγγενείς µας.
Γνωρίζω όμως, το ίδιο καλά, πως όλοι σας, πάνω και πέρα από την επιθυμία αυτή, συνειδητά, µε αίσθημα ευθύνης και µε ικανοποίηση αποδέχεστε την κοινωνική αναγκαιότητα της παρουσίας σας στους χώρους που αυτή τη στιγμή βρίσκεστε για να προστατεύσετε και να βοηθήσετε τους συμπολίτες μας.

Σίγουρα, η περίοδος που διανύουμε είναι κρίσιμ η. Το 2012 ήταν ένας χρόνο ς δύσκολος µε θυσίες, σε ατομικό και κοινωνικό επίπεδο. Ένας χρόνος που δόθηκαν και κερδήθηκαν πολλές μάχες. Από την Πολιτεία, από την κοινωνία, από την Ελληνική Αστυνομία .
Όμως, οι θυσίες αυτές και µε τη δική σα ς πολύπλευρη και ουσιαστική προσφορά φαίνεται πως αποδίδουν. Φαίνεται πως το νέο έτος, το 2013, θα είναι έτος ελπίδας. Έτος που θα σηματοδοτήσει τη νέα αρχή της χώρας και των πολιτών προς ένα καλύτερο μέλλον. Ένα μέλλον για εμάς και τα παιδιά µα ς χωρίς τα βάρη, τα λάθη και τις «αστοχίες» του παρελθόντος.
Δεν πρέπει, λοιπόν αυτή την κρίσιμη ώρα να φυγοδικήσουμε, να λιποτακτήσουμε, να παραιτηθούμε από την προσπάθεια. Δεν ταιριάζει στην ιστορία, στο έργο, στην αντίληψή µας. Και δεν θα το πράξουμε. Θα συνεχίσουμε µε ακόμη μεγαλύτερο ζήλο, µε ακόμη περισσότερη αποφασιστικότητα.
Το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, εσείς, έχετε αποδείξει ότι προμαχείτε στις προκλήσεις της ιστορίας, ότι υπερασπίζεστε πάντοτε στην πρώτη γραµµή τα συμφέροντα της χώρας και της κοινωνίας, που προσβλέπει σ’ εσάς με εμπιστοσύνη, που αναγνωρίζει το έργο και τις προσπάθειές σας.
Θέλω, ως Αρχηγός του Σώματος, να σας εκφράσω την ικανοποίησή µου για την προσφορά σας, τον υψηλό βαθμό ομοψυχίας, συνοχής και αλληλεγγύης που επιδεικνύετε και την υπευθυνότητα µε την οποία ανταποκρίνεστε στην εθνική και κοινωνική σας αποστολή.
Θέλω, επίσης να μοιραστώ μαζί σας, αυτό το αίσθημα ικανοποίησης, χαράς και υπερηφάνειας που όλοι όσοι ανήκουμε στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας νοιώθουμε, όταν το έργο και η προσφορά µας αποδίδουν αποτελέσματα και μετουσιώνονται σε οφέλη για τη χώρα, την κοινωνία και τον πολίτη.
Εύχομαι στον καθέναν από εσάς και στις οικογένειέ ς σας Χρόνια Πολλά µε υγεία και δύναμη, ώστε να συνεχίσου μ ε τις προσπάθειές µας και να στηρίξουμε την Πατρίδα και την κοινωνία.
Σας ευχαριστώ πολύ».