1/11/13

Με την σφραγίδα της τρομοκρατίας!

 
Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στη Λ. Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής
Δύο νεκροί και ένας πολύ σοβαρά τραυματισμένος από πυροβολισμούς στη λεωφόρο Ηρακλείου έξω από τα γραφεία της τοπικής οργάνωσης Βορείων Προαστίων της Χρυσής Αυγής. Λίγα μέτρα μακρύτερα είναι τα γραφεία της Εφορίας και το Αστυνομικό Τμήμα. 

Οι δράστες που φορούσαν κράνη επέβαιναν σε μοτοσικλέτα την οποία σταμάτησαν απέναντι από τα γραφεί της Χρυσής Αυγής. Με τα πόδια διέσχισαν τον δρόμο και κατευθύνθηκαν στο κάθετο στενό, Μεγάλου Κωνσταντίνου, που βρίσκεται η είσοδος του κτιρίου στο οποίο στεγάζονται, στον πρώτο όροφο, τα γραφεία της οργάνωσης ενώ στο ισόγειο λειτουργεί καφετέρια. Έξω από το κτίριο βρίσκονταν τρία άτομα. Οι δράστες πυροβόλησαν και δολοφόνησαν τα δύο άτομα ενώ τραυμάτησαν σοβαρά το τρίτο και στη συνέχεια διέφυγαν με τη μοτοσικλέτα στους δρόμους του Νέου Ηρακλείου.

Οι δύο νεκροί μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Αγία Ολγα». Σύμφωνα με τους γιατρούς, έφεραν τραύματα από όπλα στο κεφάλι και στην κοιλιά. Ο ένας από τους δύο νεκρούς ήταν γεννημένος το 1986 και ο άλλος το 1991.

Ο τραυματίας που διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» υποβάλλεται σε χειρουργική επέμβαση. Η κατάστασή του είναι σοβαρή αλλά ελεγχόμενη και σύμφωνα με πληροφορίες είπε στον γιατρό που τον παρέλαβε ότι «καθόμασταν τρεις έξω από τα γραφεία της Χρυσής Αυγής και πέρασε ένα μηχανάκι και μας γάζωσε». 

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας, ο οποίος ενημερώνει τον Πρωθυπουργό για την επίθεση, εξέφρασε την οδύνη του για τη δολοφονία δύο νέων ανθρώπων και πρόσθεσε ότι «ο νόμος θα επιβληθεί κατά πάντων. Δεν θα επιτραπεί να γίνει η χώρα πεδίο εκκαθάρισης λογαριασμών για οποιαδήποτε αιτία».

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΑΣ., «την 1.11.2013 και ώρα 19.00 στη διασταύρωση της λεωφόρου Ηρακλείου με την οδό Μεγάλου Κωνσταντίνου στο Νέο Ηράκλειο άγνωστα άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν κατά τριών ατόμων που βρίσκονταν επί του πεζοδρομίου με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό δυο εξ αυτών και τον τραυματισμό του τρίτου».

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο στελεχών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας –η οποία και ανέλαβε τις έρευνες– και μεγάλη δύναμη αστυνομικών. Στον χώρο όπου σημειώθηκε η επίθεση βρέθηκαν 15 κάλυκες από όπλο των εννέα χιλιοστών οι οποίοι θα εξεταστούν προκειμένου να εντοπιστεί το όπλο και να ταυτοποιηθεί. 

Λίγο αργότερα, στις 20.40, βρέθηκε μία κλεμμένη μοτοσικλέτα σε κοντινή απόσταση, στην οδό Αυξεντίου, και εξετάζεται από τους αστυνομικούς. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άλλο ύποπτο δίκυκλο βρέθηκε στην περιοχή του Μαρκόπουλου, το οποίο επίσης εξετάζεται από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.

Επίσης στο σημείο της επίθεσης συγκεντρώθηκαν οπαδοί της Χρυσής Αυγής και βουλευτές του κόμματος. Μετά τις 21.00 ο κόσμος απομακρύνθηκε, στην περιοχή παρέμειναν οι αστυνομικές δυνάμεις και το σημείο είναι αποκλεισμένο για τις έρευνες.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές το πιθανότερο σενάριο που εξετάζεται είναι η τρομοκρατική ενέργεια. Η ηγεσία της Εισαγγελίας ενημερώνεται συνεχώς από την Εισαγγελία Πρωτοδικών για τις έρευνες που ήδη έχει αρχίσει η Αντιτρομοκρατική, ενώ επισήμως οι εισαγγελείς επιβεβαιώνουν ότι και τα δύο θύματα ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής.

Από την Εισαγγελία Πρωτωδικών επισημαίνεται ότι «εδώ και αρκετή ώρα την υπόθεση ανέλαβε η Αντιτρομοκρατική υπό την εποπτεία του εισαγγελέα τρομοκρατίας κ. Κώστα Τζαβέλλα και κλιμάκιο εισαγγελέων βρίσκεται σε ετοιμότητα για οποιαδήποτε έρευνα ή ενέργεια χρειαστεί».

Ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

Από τη Χρυσή Αυγή δόθηκε στη δημοσιότητα η εξής ανακοίνωση:

«Μία μοτοσικλέτα με δύο κρανοφόρους τρομοκράτες σταμάτησε μπροστά στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο την ώρα που το γραφείο λειτουργούσε και αρκετός κόσμος βρισκόταν στην είσοδο. Ο συνοδηγός κατέβηκε και εκτέλεσε εν ψυχρώ από απόσταση μισού μέτρου δύο νέα παιδιά 22 και 26 ετών. Πριν αποχωρήσουν οι τρομοκράτες πυροβόλησαν και πάλι τα παιδιά που κείτονταν στο έδαφος νεκρά. Άδειασαν στην κυριολεξία τα όπλα τους πάνω τους. Άλλος ένας συμπολίτης μας τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα. Είναι θαύμα που δεν θρηνήσαμε και άλλα θύματα. Το χτύπημα ήταν τυφλό και οι εγκληματίες είχαν στόχο να εκτελέσουν όποιον βρισκόταν την ώρα εκείνη στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.
Η Χρυσή Αυγή είχε ζητήσει αστυνομική φύλαξη των γραφείων, καθώς είχαν δεχθεί απειλές, αλλά η προδοτική συγκυβέρνηση Σαμαρά την αρνήθηκε!
Ενοχη για το έγκλημα είναι η ανθελληνική κυβέρνηση του Σαμαρά που έβαζε την Αντιτρομοκρατική να κάνει παράσταση μπροστά στις κάμερες για να πλήξει τη Χρυσή Αυγή και άφησε ανεξέλεγκτους τους τρομοκράτες να εκτελούν εν ψυχρώ νέα παιδιά.
Ενοχα είναι τα διεφθαρμένα ΜΜΕ που στοχοποίησαν ένα νόμιμο πολιτικό κόμμα και έλληνες πολίτες».