14/3/14

Απατεώνας με Ferrari


Σκάνδαλο μαμούθ στο χώρο τηςΥγείας που έχει προκαλέσει ζημιά για το δημόσιο πάνω από 10 εκατ. ευρώ, έχει φέρει στο φως της δημοσιότητας η έρευνας της Δικαιοσύνης.
Η απάτη αποκαλύφθηκε όταν δόθηκε εντολή από την εισαγγελέα Διαφθοράς για έλεγχο σε δεκάδες νοσοκομεία της χώρας καθώς υπήρχαν καταγγελίες για υπερκοστολογήσεις και πλαστά και εικονικά τιμολόγια. Συγκεκριμένα, φαίνεται να έχουν εμπλακεί στην απάτη – μαμούθ περί τα 100 νοσοκομεία τα οποία πήραν ιατρικά υλικά με υπερκοστολογήσεις που ξεπερνούσαν το 241%.
Χαρακτηριστικό είναι πως ένα αιμοστατικό που αγοράστηκε από την Τσεχία αντί 2,5 ευρώ φέρεται να πουλήθηκε σε δημόσιο νοσοκομείο 500 ευρώ. Στην απάτη εμπλέκεται 51χρονος επιχειρηματίας – διαχειριστής εταιρείας ο οποίος έχει ήδη συλληφθεί ενώ συνεχίζεται η έρευνα για το αν και ποιοι υπάλληλοι των νοσοκομείων εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας που συνελήφθη ζούσε σε πολυτελές συγκρότημα μεζονετών στη Γλυφάδα, ενώ στο γκαράζ υπήρχε ένα αυτοκίνητο Φεράρι αξίας άνω των 200.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο επιχειρηματίας και οι τυχόν συνεργοί του, έχουν διαπράξει 4 κακουργήματα και ειδικότερα: Κατάρτιση πλαστών και εικονικών τιμολογίων, απόκρυψη εισοδημάτων – φοροδιαφυγή, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, απάτη.
Όλα τα αδικήματα διώκονται με βάση τις διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών δημοσίου χρήματος. Στο κατηγορητήριο αναφέρεται κατά πληροφορίες ότι από τον Αύγουστο του 2008 μέχρι τον Νοέμβριο του 2010 ο επιχειρηματίας και νόμιμος εκπρόσωπος εταιρίας εμπορίας ιατρικών ειδών παρέστησε ψευδώς σε διοικήσεις νοσοκομείων και υπαλλήλους αρμόδιους για τις προμήθειες, (π.χ Ευαγγελισμός, Θριάσειο, Παίδων Πεντέλη, Παπαγεωργίου, Ιπποκράτειο κλπ σε όλη την Ελλάδα) πως τα είδη που τους προμήθευε είχαν αγοραστεί από κυπριακή εταιρία στις τιμές που αναγράφονται στα τιμολόγια και πως έπρεπε να ενσωματωθεί στην τελική τιμή και το κέρδος του.