22/8/14

Και ελικόπτερο για την Τρικαλινή φυτεία

Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων με τη συνδρομή ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας, φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων.
Κατά τη συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση που διήρκησε από προχθές (20-08-2014) το πρωί έως χθες (21-08-2014) το μεσημέρι, συνελήφθη ένας 45χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για το αδίκημα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν προχθές το πρωί με τη συνδρομή του ελικοπτέρου φυτεία μέσα σε αγροτεμάχιο, στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, αποτελούμενη από (223) δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (1,10) έως (4) μέτρα, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.
Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που ακολούθησε, προέκυψε ότι τη φυτεία καλλιεργούσε 45χρονος ημεδαπός, ο οποίος εντοπίστηκε έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και αξιολόγηση στοιχείων χθες το μεσημέρι στην οικία του και συνελήφθη.
Στο χώρο της φυτείας, αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην οικία και σε αποθήκη του συλληφθέντα, βρέθηκαν επιπλέον και κατασχέθηκαν:
  • τμήμα δενδρυλλίου κάνναβης, ύψους (0,58) μέτρων,
  • σχοινί (σπάγκος) που χρησιμοποιούνταν για το δέσιμο των κορυφών των δενδρυλλίων,
  • ένα σκαπτικό εργαλείο (φτυάρι),
  • μια ζυγαριά ακριβείας,
  • το χρηματικό ποσό των (1.000) ευρώ και
  • ένα κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς, με τη σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων.