21/10/14

Στη Μαλακώντα έφτασαν οι Βούλγαροι

 
Από το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, εξιχνιάσθηκαν άμεσα, στο πλαίσιο μεθοδικής έρευνας, μία κλοπή από εξοχική κατοικία και μία απόπειρα κλοπής από κατάστημα super market στην περιοχή του Μαλακώντα Εύβοιας.
Συνελήφθησαν, χθες (20-10-2014) στην ανωτέρω περιοχή, δύο (2) υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 33 και 27 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για απόπειρα κλοπής και αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, χθες λίγο μετά τα μεσάνυχτα, οι δύο αλλοδαποί έθραυσαν την τζαμαρία καταστήματος super market , ιδιοκτησίας 43χρονου ημεδαπού, στην περιοχή του Μαλακώντα Εύβοιας, με σκοπό την κλοπή, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από τον ιδιοκτήτη και τράπηκαν σε φυγή.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, αστυνομικοί του οποίου μετά από ενδελεχή έρευνα και κατάλληλη αξιολόγηση - αξιοποίηση στοιχείων, εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς, στην οικία των δύο αλλοδαπών, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Επτά (7) τηλεοράσεις.
  • Τέσσερα (4) κλιματιστικά (δύο εξωτερικές και δύο εσωτερικές μονάδες).
  • Τρία (3) dvd player .
  • Μία ηλεκτρική κουζίνα και μία καφετιέρα.
  • Ένα φορητό radio cd και ένα κινητό τηλέφωνο.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι μέρος των κατασχεθέντων είχε αφαιρεθεί την 17-10-2014, από εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας 60χρονης ημεδαπής, επίσης στην περιοχή του Μαλακώντα Εύβοιας και αποδόθηκαν στην νόμιμη κάτοχό τους.
Η έρευνα συνεχίζεται από το Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας, προκειμένου αφενός μεν να εξακριβωθεί η προέλευση των υπολοίπων κατασχεθέντων συσκευών, αφετέρου δε να διερευνηθεί η τυχόν εμπλοκή των δραστών και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.