18/2/15

... Πηγαίνοντας στον Παλαμά Καρδίτσας

Καρδίτσα: Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκανε ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων

Σπείρα που έκανε ληστείες και κλοπές σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ.

Μάλιστα σε μια περίπτωση, τα ξημερώματα της 4ης Φεβρουαρίου, διέρρηξαν παράθυρο οικίας 95χρονης στην ευρύτερη περιοχή του Παλαμά Καρδίτσας και αφού τοποθέτησαν στο στόμα της ηλικιωμένης ένα μαντήλι, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της, αφαίρεσαν μία τηλεόραση.

Ειδικότερα το μεσημέρι της Τρίτης συνελήφθησαν στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς των Ομάδων Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) και Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.), καθώς και από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τα τέσσερα μέλη της σπείρας ηλικίας από 22 έως 32 ετών.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική ομάδα, της ανθρωποκτονίας, καθώς και της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών κατά συναυτουργία.

Στο πλαίσιο της έρευνας, διακριβώθηκε ότι οι δράστες από τις αρχές του μήνα, είχαν δημιουργήσει σπείρα για τη διάπραξη ληστειών και κλοπών.

Χαρακτηριστικό της μεθοδολογίας που ακολουθούσαν τα μέλη της ομάδας είναι ότι εισέρχονταν σε οικίες, στις οποίες διέμεναν ηλικιωμένα άτομα, είτε από ανασφάλιστα παράθυρα είτε παραβιάζοντας τις πόρτες και τα παράθυρα, ενώ στη συνέχεια, εφόσον γίνονταν αντιληπτοί, με τη χρήση σωματικής βίας σε βάρος των ενοίκων, αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Από την έως τώρα αστυνομική έρευνα έχουν εξιχνιαστεί συνολικά τρεις περιπτώσεις ληστειών και δύο κλοπές από οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Καρδίτσας.

Κατά τις έρευνες που έγιναν στα σπίτια των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε το μεγαλύτερο μέρος κλοπιμαίων, το οποίο αποδόθηκε στους νόμιμους δικαιούχους.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο των ερευνών προέκυψε ότι τα αφαιρεθέντα χρυσαφικά και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, είχαν πωληθεί από τους δράστες σε 31χρονο, ο οποίος συνελήφθη για το αδίκημα της κλεπταποδοχής.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να διακριβωθεί τυχόν εμπλοκή - συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.