18/2/15

Ήθελαν να φύγουν τα παιδιά


Αμυγδαλέζα:Ηρεμία μετά τις φωτιές στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών

Αναταραχή σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα, καθώς οι έγκλειστοι, σύμφωνα με πληροφορίες αντιρατσιστικών οργανώσεων, έβαλαν φωτιές και φωνάζουν συνθήματα.

Η Πυροσβεστική επενέβη και έσβησε τις εστίες σε δύο σπίτια-κοντέινερ, η κατάσταση εξομαλύνθηκε ενώ στην περιοχή υπάρχουν αστυνομικές δυνάμεις.

Σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) νωρίτερα, το απόγευμα, υπάρχει φωτιά σε δωμάτιο στις ίδιες εγκαταστάσεις όπου περίπου 40 άτομα μάζεψαν τα ρούχα τους και τα έκαψαν ζητώντας να απελευθερωθούν όλοι άμεσα.

Νεότερες καταγγελίες κάνουν λόγο για πυρπόληση του δωματίου-κοντέινερ όπου αυτοκτόνησε ο Πακιστανός Ναντίμ Μοχάμεντ την περασμένη Παρασκευή. Εστίες φωτιάς υπήρχαν σε αρκετά σημεία του Κέντρου Κράτησης στα μπλοκ Α4 και Β13 και πληροφορίες της ΚΕΕΡΦΑ αναφέρουν ότι οι κρατούμενοι συγκεντρώθηκαν σε κάποια σημεία.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μια ομάδα μεταναστών φωνάζοντας συνθήματα όρμησε προς τα συρματοπλέγματα επιχειρώντας να αποδράσει. Τελικά η προσπάθειά τους απετράπη και στην περιοχή βρίσκονται σε επιφυλακή αστυνομικές δυνάμεις.

Άλλες πηγές αναφέρουν ότι εκλήφθη από τους αστυνομικούς ως απόπειρα απόδρασης πιθανόν κάποια μορφή διαμαρτυρίας των εγκλείστων που βρέθηκαν να κουνούν τα συρματοπλέγματα. Γι' αυτό μάλιστα αναφέρουν ότι στην καταμέτρηση που ακολούθησε δεν έλειπε κανείς.

Νωρίτερα, το μεσημέρι της Τρίτης σημειώθηκε έκρηξη σε θερμοσίφωνα σε άδειο κοντέινερ στο Κέντρο Κράτησης και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε έσβησε μέσα σε ελάχιστα λεπτά.