14/2/15

Ξετίναζαν τραπεζικούς λογαριασμούς

ΤΣΙΑΛΙΑΜΑΝΗ Θωμά του Χριστόδουλου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1969 στο Περιστέρι Αττικής.

ΡΟΦΟΥΖΟ Αναστάσιο του Μηνά και της Κωνσταντίνας, που γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα.


Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 46, 50 και 58 ετών, μελών σπείρας που διέπραττε απάτες με τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων και εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

Ειδικότερα, οι ανωτέρω συμμετείχαν σε εγκληματική ομάδα με διαρκή και δομημένη δράση και διέπρατταν πλαστογραφίες δελτίων αστυνομικών ταυτοτήτων, ειδικών πληρεξουσίων, λογαριασμών Οργανισμών κλπ εγγράφων θανόντων, δικαιούχων εν ζωή τραπεζικών λογαριασμών, με μεγάλα χρηματικά ποσά και με τη χρήση των οποίων προέβαιναν στην ανάληψή τους, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος.
Σε βάρος των ανωτέρω ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα αδικήματα της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, απάτης κατά συναυτουργία, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, τελεσθείσα και σε απόπειρα, με σκοπό οφέλους και πρόκληση ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, η οποία στρέφεται σε βάρος Ν.Π.Ι.Δ., πλαστογραφίας με χρήση από κοινού και μη, τελεσθείσα κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια με σκοπό οφέλους άνω των 150.000 ευρώ, η οποία στρέφεται σε βάρος Ν.Π.Ι.Δ., καθώς και άμεση συνέργεια στα παραπάνω αδικήματα.
Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας έξι μηνών, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων καθώς και στη διερεύνηση της συμμετοχής αυτών και σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Στο πλαίσιο αυτό, παρακαλούνται οι πολίτες να επικοινωνούν με τους τηλεφωνικούς αριθμούς 210-6476685 του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και 210-6411111 της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Σημειώνεται ότι διασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.