29/4/15

Ύποπτος ο ρόλος των γονιών

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της 4χρονης Αννυ

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της εξαφάνισης της 4χρονης Αννυ από τη Βουλγαρία.  Η 25χρονη μητέρα του παιδιού αλλά και ο 27χρονος φερόμενος πατέρας της κατά την εξέταση τους από τους αστυνομικούς έχουν πέσει σε αντιφάσεις και δεν έχουν βοηθήσει στην έρευνα η οποία έχει επικεντρωθεί σε πρώτη φάση στην Αθήνα ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν γίνει ελάχιστα τηλεφωνήματα από πολίτες που λένε πως είδαν το παιδί. 

Εν τω μεταξύ οι γονείς της μικρής αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας στον εισαγγελέα για κατοχή τεσσάρων ναρκωτικών χαπιών.

Όπως λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. «πρώτο μέλημα μας είναι να βρεθεί καλά στην υγεία του το παιδί και μετά θα ερευνήσουμε σε βάθος το ρόλο των γονιών στην υπόθεση». Ωστόσο στο ερώτημα τι μπορεί να έχει συμβεί απαντούν «εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Το πρωί της Τρίτης, σύμφωνα με πληροφορίες, οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής ένας 27χρονος από τη Βουλγαρία ο οποίος φέρεται να είναι ο πατέρας του παιδιού. 

Κατά την εξέταση του έπεσε σε αντιφάσεις και δεν έδωσε στοιχεία που να βοηθήσουν τους αστυνομικούς σχετικά με το που βρίσκεται το παιδί το οποίο όπως είπε το είχε ο ίδιος και στη συνέχεια έδωσε σε κάποιο άλλο άτομο (ανέφερε σε κάποιο σημείο τη μητέρα του) γιατί φοβήθηκε μήπως το πάρει η 25χρονη μητέρα του και φύγουν στο εξωτερικό.

Εν τω μεταξύ από την έρευνα προέκυψε ότι η μητέρα του παιδιού είχε ταξιδέψει στη Γερμανία από τις 20 Μαρτίου έως τις 21 Απριλίου (ημέρα που σύμφωνα με την καταγγελία της εξαφανίστηκε το παιδί κοντά στην πλατεία Ομονοίας) και είχε επισκεφτεί έναν 50χρονο φίλο της.  

Η γυναίκα είχε υποστηρίξει αρχικά ότι η ίδια παρέδωσε το παιδί σε μία φίλη της και συμπατριώτισσα της, επειδή ήθελε να πάει για λίγες ημέρες στη Βουλγαρία. Και υποστήριζε ότι όταν επέστρεψε η φίλη της τής είπε ότι έβγαλε βόλτα το παιδί και τότε η 4χρονη εξαφανίστηκε. 

Επίσης και από την έρευνα που έγινε στο σπίτι που διέμενε το παιδί δεν έχει βρεθεί κάποιο στοιχείο που να βοηθήσει στην έρευνα των αστυνομικών ενώ εντοπίστηκαν χρήματα που φέρεται να είχε δώσει στη γυναίκα ο 50χρονος. Ακόμη σύμφωνα με αστυνομικές πηγές οι γονείς του παιδιού είναι χρήστες ναρκωτικών.

 Η Άννυ έχει καστανά μαλλιά και μάτια.

Οι κινητοποιήσεις των Αρχών, αλλά και του Χαμόγελου του Παιδιού περιλαμβάνουν αναζητήσεις εντός και εκτός Ελλάδος, ενώ ήδη amber alert για τη μικρή έχει ηχήσει και πανευρωπαϊκά.

Το Χαμόγελο του Παιδιού παρακαλεί όποιον γνωρίζει το οτιδήποτε να επικοινωνήσει με οποιοδήποτε αστυνομικό τμήμα ή με την ευρωπαϊκή γραμμή για τις εξαφανίσεις 11 6000.