24/12/15

Αφγανός εκβίαζε 15χρονη στο Χόκεϋ


Συνελήφθη, χθες (22-12-2015) το πρωί στο Ελληνικό, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, ένας 38χρονος υπήκοος Αφγανιστάν, για παράνομη διακίνηση ανήλικης αλλοδαπής και εκβίαση.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, προς διερεύνηση καταγγελίας για ανήλικη αλλοδαπή, θύμα παράνομης διακίνησης, μετέβησαν στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών στο «χόκεϋ» Ελληνικού. Εκεί, με τη συνδρομή των εργαζομένων στο Κέντρο, εντόπισαν εξαμελή οικογένεια Αφγανών, αποτελούμενη από τον 38χρονο πατέρα, τη σύζυγό του, τα τέσσερα (4) ανήλικα τέκνα τους καθώς και μία 15χρονη.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η 15χρονη δεν ήταν μέλος της οικογένειας αλλά προ μηνός, η μητέρα της στο Ιράν κατέβαλε στον 38χρονο το χρηματικό ποσό των 2.200 ευρώ, προκειμένου να την προωθήσει μαζί με τη δική του οικογένεια στο εσωτερικό της Ελλάδας και εν συνεχεία στη Σουηδία, όπου θα την παρέδιδε σε συγγενείς της.
Μετά την άφιξή τους στην Ελλάδα και τη μεταφορά τους στην Αθήνα, ο 38χρονος επικοινώνησε εκ νέου με τη μητέρα της ανήλικης στο Ιράν και απαίτησε την καταβολή επιπλέον χρημάτων, προκειμένου να ολοκληρώσει την προώθηση της κόρης της στη Σουηδία, ειδάλλως θα την εγκατέλειπε στην Ελλάδα μόνη της.
Κατόπιν των ανωτέρω ο 38ρονος συνελήφθη, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν και ενεργοποιήθηκαν οι Αρμόδιοι Φορείς για την παροχή αρωγής στην ασυνόδευτη ανήλικη καθώς και στα μέλη της οικογένειας του συλληφθέντα.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.