18/12/15

Χτύπαγαν βενζινάδικα


Συνελήφθησαν ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, για ληστείες σε πρατήρια υγρών καυσίμων.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της ληστείας καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης, μετά από πολυήμερη, μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που διέπρατταν ληστείες σε πρατήρια καυσίμων στην περιοχή, εξακρίβωσε τον τρόπο δράσης τους και ταυτοποίησε τα στοιχεία των δραστών.

Όπως διαπιστώθηκε οι συλληφθέντες από τον μήνα Μάιο του τρέχοντος έτους, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και με την απειλή όπλου αποσπούσαν χρηματικά ποσά από υπαλλήλους σε διανυκτερεύοντα πρατήρια υγρών καυσίμων της Αργυρούπολης και της Ηλιούπολης.
Ακολούθως, απέρριπταν μέρος των ενδυμάτων τους σε κοντινούς κάδους απορριμμάτων και στη συνέχεια διέφευγαν με Ι.Χ.Ε στο οποίο ανέμενε συνεργός τους που αναζητείται.
Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, εξιχνιάσθηκαν επτά (7) περιπτώσεις ληστειών σε πρατήρια υγρών καυσίμων στην Αργυρούπολη και στην Ηλιούπολη καθώς και μία (1) περίπτωση ληστείας σε κατάστημα-ταχυφαγείο στην Ηλιούπολη.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα (1) αεροβόλο περίστροφο καθώς και είδη ένδυσης που φορούσαν κατά την διάρκεια των ληστειών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.