18/12/15

Το μάλε ... βράσε!

Από τους 1.000 που μεταφέρθηκαν περί τους 750 «χάθηκαν» στην Αθήνα

Σε θολό τοπίο η μεταφορά των μεταναστών στο γήπεδο του χόκεϊ

Χάος επικρατεί με τη μεταφορά των μεταναστών από τις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό. Από τα 1.000 και πλέον άτομα που φιλοξενούνταν στο Παλαιό Φάληρο τα περίπου 750 χάθηκαν κάπου στην Αθήνα, χωρίς κανείς να γνωρίζει πού έχουν πάει.

Η μεταφορά τους στο γήπεδο του χόκεϊ στο Ελληνικό αποδείχθηκε πως ενώ είχε αποφασιστεί, δεν είχε οργανωθεί. 

Μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης εκεί είχαν μεταφερθεί με λεωφορείο της γραμμής μόλις 150 μετανάστες, ενώ 132 άτομα, κυρίως Μαροκινοί -που συμμετείχαν σε επεισόδια τις προηγούμενες ημέρες, κρίθηκαν επικίνδυνοι για τη δημόσια υγεία και πρόκειται να απελαθούν- μεταφέρθηκαν σε κλειστού τύπου εγκαταστάσεις στην Κόρινθο.

Στις εγκαταστάσεις του Tae Kwon Do, που εκκενώθηκαν καθώς στον χώρο διοργανώνεται από το Σάββατο το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing, βρίσκονταν μετανάστες που είχαν φτάσει τις τελευταίες ημέρες στην Αθήνα με πούλμαν από την Ειδομένη.

Σχεδόν το σύνολο των ατόμων αυτών επρόκειτο να μεταφερθούν στις εγκαταστάσεις του χόκεϊ στο Ελληνικό, όπου οι αρμόδιες αρχές κατέβαλαν μάλιστα τις τελευταίες ημέρες αγώνα δρόμου για να προετοιμάσουν τον χώρο.

Στο πλαίσιο διαμόρφωσης χώρων φιλοξενίας επανήλθε πάντως το σενάριο παραχώρησης παλιών στρατοπέδων.