5/12/16

O MATατζής έβγαλε όπλο

Αποτέλεσμα εικόνας για ματ

Το Σάββατο τα ξημερώματα 26χρονος ειδικός φρουρός που υπηρετεί στα ΜΑΤ, έβαλε … γκάζι , τραβώντας μεθυσμένος το πιστόλι του σε βάρος δυο Λίβυων φοιτητών, που τελικά τον αφόπλισαν. Ο Ειδικός Φρουρός, ευρισκόμενος εκτός υπηρεσίας και υπό την επήρεια αλκοόλ, πλησίασε στην Πλατεία Κεραμικού τους δύο νεαρούς υπηκόους Λιβύης και απαίτησε να τον ακολουθήσει ο ένας απ’ αυτούς, που λίγο νωρίτερα θεώρησε  πως τον είχε σπρώξει περνώντας έξω από ένα σουβλατζίδικο . Στην άρνησή του φοιτητή όμως ο 26χρονος πήγε να  τον εξαναγκάσει να τον ακολουθήσει  με την απειλή του υπηρεσιακού του όπλου. Στη συνέχεια ακινητοποιήθηκε όμως και αφοπλίστηκε από τους παραπάνω αλλοδαπούς. Ο Λίβυος φοιτητής κατέθεσε πως: «Ο ειδικός φρουρός έκανε κίνηση να μου βάλει το όπλο στοκ κρόταφο, πατώντας μάλιστα τρεις με τέσσερεις φορές την σκανδάλη …».
Στο σημείο κλήθηκε η Άμεση Δράση και συνέλαβε τον ειδικό φρουρό, ενώ όπως διαπιστώθηκε το πιστόλι είχε ήδη την  ένδειξη της «ασφάλειας» και με κατεβασμένο τον κόκορα.
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 26χρονου Ειδικού Φρουρού που οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Με Απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και σε βάρος του διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης.