13/2/15

Προσάραξε λιμενικό σκάφος


Προσάραξη σκάφους του Λιμενικού στη Πύλο

Σκάφος του Λιμενικού προσάραξε στις 4 τα ξημερώματα στη Πύλο. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν κινδύνεψε κανείς από τους λιμενικούς που αποτελούσαν το πλήρωμα.
Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή «ενημερώθηκε, πρωινές ώρες σήμερα, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης ότι, κατά τη διάρκεια περιπολίας, πλωτό περιπολικό Λ.Σ. - ΕΛΑ.ΚΤ. με εξαμελές πλήρωμα προσάραξε επί της νησίδας Αγίας Μαρίνας Πύλου, υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες».

Άμεσα στην περιοχή έσπευσαν για παροχή συνδρομής άλλο πλωτό περιπολικό του Λιμενικού με επιβαίνοντες στελέχη Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Σώματος, τέσσερα αλιευτικά σκάφη, ιδιώτης δύτης και ειδικός στις στεγανοποιήσεις σκαφών.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση από το περιστατικό δεν σημειώθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι σχετικές ενέργειες για την αποκόλληση του σκάφους.
Πληροφορίες αναφέρουν πως γίνονται προσεκτικές κινήσεις για την αποκόλληση καθώς το σκάφος έχει «κολλήσει» σε βράχια και υπάρχει κίνδυνος εισροής υδάτων.
Παράλληλα ξεκίνησε και η διερεύνηση του ατυχήματος