13/2/15

Η ... έκρηξη των νονών



Ψάχνουν τους «νονούς της νύχτας» για έκρηξη, το 2011, στη Γλυφάδα

Την εμπλοκή του κυκλώματος των 37 βομβιστών της νύκτας -η δράση του αποκαλύφθηκε πριν από ένα μήνα από την Δίωξη Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής- και με μία ανεξιχνίαστη βομβιστική επίθεση μεγάλης έκτασης που σημειώθηκε το φθινόπωρο του 2011 σε εμπορικό κέντρο στην Γλυφάδα, ερευνούν τις τελευταίες ώρες οι δικαστικές αρχές. Εκείνος που παρήγγειλε την συγκεκριμένη επίθεση, που προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές, ήταν φυλακισμένος «βαρόνος της κοκαΐνης».

Η σχέση του κυκλώματος που εκπορευόταν μέσα από τις φυλακές, με τη συγκεκριμένη έκρηξη βόμβας μεγάλης ισχύος, προέκυψε από την απολογία στους αρμόδιους δικαστικούς λειτουργούς στενής συγγενούς γνωστού βαρυποινίτη. Η γυναίκα αυτή, η οποία προφυλακίσθηκε, είχε παραδεχθεί στην ΕΛ.ΑΣ ότι κατασκεύαζε κατόπιν παραγγελίας των νονών της νύκτας βόμβες με στόχους δικαστές αλλά και μέλη της οικογένειας του πρώην βουλευτή Ι. Σμπώκου. Ωστόσο τώρα προχώρησε σε νέες αποκαλύψεις που μπορεί να οδηγήσουν σε ασκήσεις νέων ποινικών διώξεων.

Η έκρηξη βόμβας στην οποία αναφέρθηκε η συγγενής του βαρυποινίτη σημειώθηκε το ξημέρωμα της 12ης Οκτωβρίου 2011 σε εμπορικό κέντρο στην οδό Α. Μεταξά, στη Γλυφάδα, και κατέστρεψε αρκετά καταστήματα του εμπορικού κέντρου. Μάλιστα η γυναίκα κατέθεσε ότι μήνες πριν την έκρηξη της ζητήθηκε να πάει στην περιοχή, να εξετάσει εάν υπάρχουν κάμερες και στη συνέχεια να τοποθετήσει τη βόμβα, ενέργεια που όπως ισχυρίστηκε, δεν πραγματοποίσε. Σύμφωνα με όσα ανέφερε τώρα η μάρτυρας η βόμβα μπήκε ύστερα από παραγγελία του εμπόρου κοκαΐνης αφού φέρεται να είχε διαφορές με τον ιδιοκτήτη ενός καταστήματος με τον οποίο συνεργαζόταν παλιότερα και την απασχόληση σε αυτό μίας γυναίκας από το προσωπικό περιβάλλον του. Ο «βαρόνος» της κοκαΐνης διατηρούσε στενές σχέσεις μέσα στις φυλακές με τον βαρυποινίτη από τον οποίο ζήτησε να «διεκπεραιώσει» την εκδικητική εγκληματική ενέργεια.

Σημειώνεται ότι στην ήδη υπάρχουσα δικογραφία υπάρχουν αναφορές ότι οι δύο αυτοί ποινικοί είχαν συνεργασθεί για «συμβόλαιο θανάτου» σε βάρος του γνωστού δικηγόρου Πέτρου Μαντούβαλου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στην δικογραφία υπάρχουν νέα στοιχεία για την περιβόητη πενταπλή δολοφονία σωματοφυλακών Κυπρίου επιχειρηματία στην Αγία Νάππα τον Ιούνιο του 2012 και τις σχέσεις που έχει με το ίδιο κύκλωμα, που εκπορευόταν μέσα στις φυλακές