5/2/11

Το παρελθόν "φωτίζει" το παρόν για τις "ναυμαχίες" & το πρόβλημα ασφάλειας του Ναυστάθμου Σαλαμίνας

Το πρόβλημα ασφάλειας στο Ναύσταθμο Σαλαμίνας και στην ευρύτερη περιοχή πρόσβασης του Ναυστάθμοιυ, που αναδείχθηκε με τα περιστατικά των τελευταίων εβδομάδων (διείσδυση τουρκικού δουλεμπορικού στην περιοχή Ασπρόπυργου-Πάχης και επιβίβαση 250 λαθρομεταναστών και διείσδυση στολίσκου λαθρεμπόρων-ιχθυεμπόρων μέχρι το λιμανάκι της ΜΥΚ) δεν προέκυψε τώρα, απλώς πλέον η κατάσταση ξεφεύγει από κάθε έλεγχο: Όπως αποκαλύπτουμε σήμερα στις 22 Μαϊου 2007 είχαμε μία ακόμα «μίνι» ναυμαχία μέσα στο Ναύσταθμο.

Για την οποία όμως υπήρξε άμεσα ανακοίνωση από το ΓΕΝ και δεν επεκρύβησαν τα γεγονότα όπως συνέβη αυτή την φορά. Έτσι, στην τότε ανακοίνωση του ΓΕΝ αναφέρονταν τα εξής:

«Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι σήμερα (22/05/2007) την
00:05 εντοπίσθηκε σκάφος να αλιεύει παράνομα στην περιοχή του Ναυστάθμου
Σαλαμίνας μη έχοντας αναμμένα τα πλοϊκά φώτα, όπως σαφώς ορίζεται από τον
κανονισμό ναυσιπλοΐας.

Κατά την προσέγγιση του αλιευτικού σκάφους από περιπολικό σκάφος του
Πολεμικού Ναυτικού προκειμένου να του υποδείξει να απομακρυνθεί, αυτό
έπλευσε με μεγάλη ταχύτητα προς στην περιοχή του Περάματος. Περί την 00:20
εμφανίσθηκαν εντός της περιοχής του Ναυστάθμου Σαλαμίνας δύο σκάφη, τα οποία
με επικίνδυνους ελιγμούς προσέγγισαν το περιπολικό σκάφος του Πολεμικού
Ναυτικού, με αποτέλεσμα την επακούμβηση του ενός εξ αυτών με το σκάφος του
Π.Ν. Στη συνέχεια τα δύο σκάφη απομακρύνθηκαν προς το Πολιτικό Πέραμα, ενώ
στην περιοχή προσέγγισε το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος Λ.Σ. 108 Κ.Λ.
Ελευσίνας ).

Επισημαίνεται ότι στην περιοχή των Ναυτικών Οχυρών Σαλαμίνας-Σκαραμαγκά
απαγορεύεται η αλιεία σύμφωνα με τον υπ. αριθμό 188 ειδικό κανονισμό του
λιμένα Πειραιά άρθρο 10, καθώς επίσης και η ναυσιπλοΐα την νύκτα χωρίς
προηγούμενη άδεια από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας, σύμφωνα με την υπ. αριθμό
5/2006 μόνιμη αγγελία για τους ναυτιλλόμενους».

Ήταν μία προσπάθεια της τότε ηγεσίας του ΓΕΝ να σταματήσει τον πόλεμο που διεξάγεται μέσα στον ίδιο τον κεντρικό Ναύσταθμο του Π.Ν. με τους λαθρεμπόρους-λαθραλιείς. Πλέον μετά τον «πόλεμο» που είχαμε με την ρίψη δεκάδων σφαιρών εναντίον τους από τους ειδικούς φρουρούς που είναι επιφορτισμένοι με την ασφάλεια του ναυστάθμου δεν υπάρχει καμία δικαιολογία, ούτε για την ηγεσία του ΓΕΝ, ούτε για την ίδια την πολιτική ηγεσία σε περίπτωση που υπάρξει ατύχημα… Πέρα από την ουσία του προβλήματος που λέγεται «ασφάλεια μείζονος σημασίας στρατιωτικών εγκαταστάσεων»…

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έπεσε ξύλο στο Αγρίνιο


Το ξύλο της ... αρκούδας έπεσε πριν από λίγο στο Αγρίνιο στον ποδοσφαιρικό αγώνα ανάμεσα στο Καινούργιο και τον Άρη Αιτωλικού. Το ερασιτεχνικό ματς έληξε ισόπαλο 2-2 αλλά μόλις οι οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας μπήκαν στα αυτοκινητά τους για να αποχωρήσουν, εκεί τους περίμεναν κάτοικοι της ομάδας του Καινούργιου και τους έκαναν ... τόπι στο ξύλο. Δέκα άτομα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο του Αγρινίου, ενώ πιο σοβαρά είναι ο οπαδός που χτυπήθηκε με σίδερο στο κεφάλι. Οι οπαδοί του Άρη Αιτωλικού έτρεχαν στα χωράφια για να αποφύγουν το ξύλο με τα μαδέρια. Ένας μάλιστα απ' αυτούς για να γλυτώσει πήγε να κρυφτεί μέσα σε κοτέτσι, ενώ άλλοι δυο σε αποθήκη με μπάλες από χόρτο.

Η Τζούλια βγήκε από τα ρούχα της



Τρελάθηκε η Τζούλια..! Αφού από ξανθιά έγινε μελαχρινή, άφησε στα κρύα του λουτρού τους μαύρους επιβήτορες της τελευταίας αισθησιακής της ταινίας και ξεχύθηκε ολόγυμνη στους δρόμους της Βούλας.

Ο Κουτσάφτης φωτίζει το τροχαίο Κεντέρη-Θάνου

Την ερχόμενη Τρίτη θα συνεχιστεί η δίκη των "εθνικών" μας αθλητών που κατηγορήθηκαν πως σκηνοθέτησαν τροχαίο με μοτοσυκλέτα για να αποφύγουν το αντιντόπιγκ κοντρόλ. Η υπόθεση συνεχίστηκε με την κατάθεση του Ιατροδικαστή κ. Φίλιππου Κουτσάφτη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ανάμεσα στους πρωταγωνιστές Κεντέρη, Θάνου και του προπονητή Τζέκου, είναι και επτά γιατροί του ΚΑΤ και αφορούν το ... τροχαίο που έγινε την παραμονή των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004.

Ο κ. Κουτσάφτης αν και επέμεινε στην ιατροδικαστική έκθεση που είχε συντάξει εξετάζοντας τους αθλητές στο ΚΑΤ, τονίζοντας ότι «δεν διέγνωσα κακώσεις που να δικαιολογούν την παραμονή τους», δήλωσε ότι δεν μπορεί να είναι βέβαιος αν έγινε ή όχι το «τροχαίο»...Ο κ. Κουτσάφτης που κλήθηκε ύστερα από αίτημα της υπεράσπισης, άφησε αιχμές για τους γιατρούς του ΚΑΤ και όχι μόνο, που είχαν κάνει λόγο στη διάγνωσή τους για κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις των δύο αθλητών.
Ο ιατροδικαστής κατέθεσε στο δικαστήριο ότι όπως έμαθε εκ των υστερών «είναι σύνηθες οι γιατροί να αναφέρουν κακώσεις χωρίς να υπάρχουν εξωτερικές ενδείξεις όταν τους το αναφέρουν οι πάσχοντες. Για εμένα κακώς το κάνουν αυτό, αλλά το κάνουν όλοι οι κλινικοί γιατροί ανεξαιρέτως» επισήμανε ο κ. Κουτσάφτης ο οποίος κατέθετε επί τετράωρο. Υπενθυμίζεται ότι στην έκθεσή του τον Αύγουστο του 2004 ο ιατροδικαστής ανέφερε ότι ο Κεντέρης είχε δύο μικρές εκδορές στη δεξιά κνήμη και τον αριστερό αγκώνα, ενώ η Θάνου δεν είχε καμία απολύτως κάκωση. Επιπλέον είχε ζητήσει την άμεση έξοδο των αθλητών από το ΚΑΤ.

Βόμβα στην Σφεντόνα




Tο στέκι ΣΦΕΝΤΟΝΑ των Αγωνιστικών Κινήσεων ΑΕΙ-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, δέχτηκε χθές το βράδυ, για δεύτερη φορά βομβιστική επίθεση με μηχανισμό μεγάλης ισχύος., όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Είναι ένας ακόμα κρίκος μιας αλυσίδας επιθέσεων σε κινηματικούς χώρους, ενώ το ίδιο είχε συμβεί στις 7/7/2009. Η πράξη τότε στόχο είχε τον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση των προοδευτικών και αγωνιζόμενων νέων και αποτελούσε τμήμα μιας αλυσίδας ανάλογων επιθέσεων που είχαν πυκνώσει μετά την μεγάλο ξέσπασμα με τα "Δεκεμβριανά" στην Αθήνα.

"Υπήρχαν τουρκικά υποβρύχια στην περιοχή, αλλά ήταν στην Άνδρο όχι στην Κέα"!

O κόσμος το’χει τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι» στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας για το τουρκικό υποβρύχιο που εγκλωβίστηκε βορειοανατολικά της Κέας από τα S-70-B6. Σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο πρώην διοικητής και της ΕΥΠ, Ι.Κοραντής για το θέμα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Ε.Βενιζέλος ο υπουργός υποστηρίζει κάπως αδέξια, είναι γεγονός ότι υπήρχαν τουρκικά υποβρύχια στην περιοχή, αλλά βρισκόντουσαν ... 75 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά κοντά στην Άνδρο!

Ας ρωτήσει για να μάθει ότι για τριήμερες ασκήσεις υποβρυχίων, όπως ήταν η τουρκική, η διείσδυση σε περιοχή μέχρι και 75 ν.μ. (που στην πραγματικότητα δεν ήταν 75, αλλά μόλις σχεδόν 50 μίλια) είναι «αστεία υπόθεση». Δηλαδή απάντησε, ούτε λίγο, ούτε πολύ, ότι τα τουρκικά υποβρύχια ήταν στην Άνδρο, όχι στην Κέα! Και αυτό θεωρείται "διάψευση"!

Ούτε ζήτησε την γνώμη των πληρωμάτων της 2ης ΜΕΝ στο Κοτρώνι που τους ξεφτιλίζουν συστηματικά, (λέγοντας ότι κυνηγούσαν, όχι υποβρύχιο, αλλά … ναυάγιο), για τι ακριβώς κυνηγούσαν! Ένας υπουργός αποκομμένος από το προσωπικό, σε βαθμό εντυπωσιακό...

Αυτό όμως δεν το είπε στον πολιτικό του προϊστάμενο, τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος εκτέθηκε στην Βουλή προσπαθώντας να αντικρούσει τους κεραυνούς του Α.Σαμαρά για την διάτρηση του αμυντικού μας συστήματος στην περιοχή έξω από τις ακτές τις Αττικής.

Κατά τα λοιπά, μήπως θα πρέπει να επανεξεταστεί στο δίκτυο έγκαιρης προειδοποίησης της Ανατολικής Αττικής; Τουρκικές φρεγάτες και υποβρύχια, ταξιδεύουν πιο συχνά από τα ακτοπλοϊκά σκάφη…

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Έκοβε πλαστό χρήμα στην Κομοτηνή

Στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών του Τμήματος Ασφαλείας Κομοτηνής για κυκλοφορία πλαστών χαρτονομισμάτων, συνελήφθη στην πόλη 36χρονος , διότι σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • χαρτονομίσματα αμφιβόλου γνησιότητας συνολικού ποσού (9.020) ευρώ και συγκεκριμένα (2) χαρτονομίσματα των 100 ευρώ, (146) των 50 ευρώ και (76) των 20 ευρώ,
  • μεγάλος αριθμός συσκευών (οικιακής χρήσης, ηλεκτρονικές, ηλεκτρικές, κινητά τηλέφωνα κ.λπ.),
  • κλειδιά οχημάτων,
  • ένα περίστροφο κρότου αερίου και
  • το χρηματικό ποσό των (19.400) ευρώ, που προέρχεται από εγκληματικές ενέργειες.

Στη συνέχεια σε νομότυπη έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε δεύτερη οικία του 36χρονου δράστη, αλλά και στον εξωτερικό χώρο-αυλή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • μεγάλος αριθμός εργαλείων (ηλεκτρική αντλία νερού, κλαδευτήρια ηλεκτρικό δράπανο κομπρεσέρ, μπαταρίες αυτοκινήτων, ηλεκτρογεννήτριες κ.α.),
  • ένα αεροβόλο τυφέκιο και
  • ένα πιστολέτο αερίου
  • τρία (3) κλεμμένα οχήματα (δύο επιβατηγά και ένα κλειστό Ι.Χ. φορτηγό).

Τα ανωτέρω, όπως προκύπτει από την αστυνομική έρευνα, αποτελούν προϊόντα κλοπών – διαρρήξεων, που διαπράχθηκαν το τελευταίο τετράμηνο στην ευρύτερη περιοχή μας σε οικίες, καταστήματα και διαμερίσματα. Ο συλληφθείς με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του προσήχθη στην κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης. Οι έρευνες συνεχίζονται και ερευνάται η συμμετοχή και άλλων ατόμων στη διάπραξη των αδικημάτων.

25χρονος ο οπλοφόρος


Από τις Αστυνομικές Αρχές αναζητείται 25χρονος ημεδαπός, ο οποίος τις πρώτες πρωινές ώρες σε Κέντρο Διασκέδασης στα Τρία Μοναστήρια Ρεθύμνου, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης χοροεσπερίδας, για αγνώστους μέχρι στιγμής λόγους, ύστερα από φραστική αντιπαράθεση του με διοργανωτές της εκδήλωσης, πυροβόλησε και τραυμάτισε με πυροβόλο όπλο που έφερε μαζί του παράνομα, δύο μαθητές του εσπερινού λυκείου ηλικίας 31 και 25 ετών αντίστοιχα.Π αθόντες μεταφέρθηκαν και νοσηλεύονται στο Γ.Ν.Ν. Ρεθύμνου.Ο ένας με τραύμα στο πρόσωπο και ο άλλος στο πόδι.

"Αποκαλύψεις" για τις κρίσεις της ΕΛ.ΑΣ


Στις "Αποκαλύψεις της Κυριακής". Ρεπορτάζ για τις κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ: Ποιοί Στρατηγοί φεύγουν και ποιοί μένουν?

Πυροβόλησε μαθητές ο Κρητικός



Δυο μαθητές τραυματίστηκαν με όπλο τα μεσάνυχτα στο κέντρο "ΖΥΓΟΣ" του Ρεθύμνου. Και οι δυο 20χρονοι είναι μαθητές του 2ου εσπερινού λυκείου και διασκέδαζαν σε συνεστίαση του σχολείου τους. Όπλο τράβηξε εξοσχολικός συνομήλικός τους που καθόταν σε διαφορετική παρέα. Ο ένας μαθητής τραυματίστηκε στο πρόσωπο και ο άλλος στο χέρι.

Στο Τσιφούτ σκόρπισαν τον θάνατο


Στη Μεσαρά Ηρακλείου, Δ.Δ. Τσιφούτ, άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε ποιμνιοστάσιο, ντόπιου κάτοικου και έσφαξαν (124) πρόβατα, ενώ τραυμάτισαν άλλα (10). Οι παθόντες είχαν συλληφθεί πρόσφατα με πλαστές σφαγίδες που "βάπτιζαν" τα ζώα ... υγιή. Στα δυο αδέλφια είχε βρεθεί Καλάσνικοφ και πιστόλι. Οι κτηνοτρόφοι φέρεται να γνωρίζουν αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν κατονομάσει ποιους υποπτεύονται.

Με το όπλο παρά πόδα

Περίοδος μεταγραφών και αλλαγών εν όψει των κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ στα τέλη Φεβρουαρίου. Στην Ασφάλεια Αττικής ο Ιωάννης Δικόπουλος που πρόκειται να προαχθεί σε Υποστράτηγο αλλά να διατηρήσει τη θέση του, δεν θα έλεγε όχι στο να έχει για άμεσο βοηθό του τον Γιώργο Σαλαμούρα [φωτο] αλλά αυτή τη φορά ως νεοπροαχθέν Ταξίαρχο. Ο Γ. Σαλαμούρας υπήρξε Γενικός Διευθυντής στον πιο κρίσιμο τομέα της Ασφάλειας και ειδικότερα στα Τμήματα Ανθρωποκτονιών, Ληστειών και Εκβιαστών και ήταν ο Αξιωματικός που υπέγραψε την ογκώδη δικογραφία για την Ελληνική Κόζα Νόστρα που απήγαγε τον Περικλή Παναγόπουλου. Θέση βέβαια από την οποία απομακρύνθηκε κάπως άκομψα, για να τοποθετηθεί στη συνέχεια μέχρι και σήμερα ως 4ος υποδιοικητής της Ασφάλειας. Το μεγάλο του μειονέκτημα πάντως είναι πως για τις θέσεις αυτές απαιτείται καλή επικοινωνία και ειλικρίνεια, τομέα στον οποίο ο κ. Σαλαμούρας υστερεί σημαντικά. Έχει σημειωθεί σοβαρό περιστατικό με δημοσιογράφο που όχι μόνο του απέκρυψε γενόμενο έγκλημα αλλά του το διέψευσε κιόλας. Ο Αστυνομικός Διευθυντής γνωρίζει πάντως τις κακοτοπιές της Αθήνας καθώς κάθε βράδυ ο αστυνομικός οδηγός του με το μαύρο συμβατικό Citroen χρειάζεται να διασχίσει την οδό Πατησίων για να κατηφορίσει ο προϊστάμενός του στο σπίτι του.

Συνεχίζονται οι μαζικές απελάσεις παράνομων μεταναστών στις ΗΠΑ

Μειώθηκε ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που διαβιούν στις ΗΠΑ κατά 800.000 τα τελευταία τρία χρόνια. Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με στοιχεία των Ομοσπονδιακών Αρχών στις ΗΠΑ ζούσαν το 2010 συνολικά 11.200.000 παράνομοι μετανάστες αριθμός σαφώς μειωμένος σε σχέση με τα 12.000.000 που ζούσαν στην χώρα το 2007.

Ο σημερινός αριθμός λαθρομεταναστών αντιπροσωπεύει το 5% της συνολικής εργατικής δύναμης των ΗΠΑ η οποία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα ανεργίας η οποία φτάνει το 9.6% του ενεργού πληθυσμού.

Η μείωση του αριθμού των λαθρομεταναστών οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην αποτελεσματική φύλαξη των αχανών χερσαίων συνόρων με το Μεξικό, αλλά και στις μεγάλες επιχειρήσεις «σκούπα» που διεξάγονται διαρκώς. Όπως αναφέρουν τα στοιχεία των Ομοσπονδιακών Αρχών κάθε χρόνο απελαύνονται 400.000 παράνομοι μετανάστες από τις ΗΠΑ και όλα αυτά σε μία χώρα με συνολικό πληθυσμό 308 εκατ. ανθρώπων όπου οι παράνομοι μετανάστες αντιπροσωπεύουν σχεδόν το 3,6 % του συνολικού πληθυσμού.

Για την ιστορία με βάση τα ημιεπίσημα στοιχεία οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν το 4,3 % χωρίς φυσικά να υπολογίζονται το 1 εκατ. νόμιμων μεταναστών που ανεβάζουν το συνολικό ποσοστό των αλλοδαπών σε σχέση με το γηγενή πληθυσμό στο 15%.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Επίθεση με μολότοφ σε θεατρική παράσταση για τον ΠΑΟΚ

Επίθεση με μολότοφ σημειώθηκε στην πρεμιέρα της παράστασης «Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ» στο Θέατρο Τέχνης του Καρόλου Κουν, ενδεχομένως από οπαδούς άλλης ομάδας.

Περίπου 25 άγνωστοι έριξαν μολότοφ, καπνογόνα, σιδερολοστούς και άλλα αντικείμενα στο θέατρο της οδού Φρυνίχου στην Πλάκα και έκαψαν και κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της θεατρικής σκηνής, παρουσία των θεατών που περίμεναν την έναρξη, που είχε προγραμματιστεί για τις 21.30.

Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, οι δράστες φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ολυμπιακού ενώ αναφέρθηκε επίσης ότι λήστεψαν και ένα άτομο, πιθανότατα οπαδό του ΠΑΟΚ, ο οποίος αναζητείται για να καταθέσει.

"Επικράτησαν άγριες καταστάσεις. Έσπασαν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους", δήλωσε ο συγγραφέας του έργου, Σταύρος Τσιώλης.

Η υπόθεση της παράστασης "Ταξιδεύοντας με τον ΠΑΟΚ, μια ιστορία του Σταθμού Λαρίσης" αφορά στην ιστορική κάθοδο 2.500 οπαδών τού ΠΑΟΚ σιδηροδρομικώς στην Αθήνα για τον αγώνα της ομάδας τους με τον Ολυμπιακό. Σε αυτήν συμμετείχαν και δύο νεαρές γυναίκες οπαδοί για να συναντήσουν στον Σταθμό Λαρίσης έναν διάσημο Έλληνα ποπ τραγουδιστή από τον οποίο η μικρότερη έχει ζητήσει ραντεβού.

Τον κλείδωσαν στην τουαλέτα


Στο Δ.Δ. Κορώνης του Δήμου Πύλου Μεσσηνίας, (3) άγνωστοι δράστες εκ των οποίων ένας έφερε πιστόλι και ο άλλος μαχαίρι, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, αφού παραβίασαν μπαλκονόπορτα οικίας, εισήλθαν στο εσωτερικό αυτής, όπου διέμενε μόνος του ηλικιωμένος αλλοδαπός, υπήκοος Η.Π.Α. και με χρήση σωματικής βίας, αφού τον χτύπησαν στο πρόσωπο, αφαίρεσαν το πορτοφόλι του, το οποίο περιείχε χρηματικό ποσό. Στη συνέχεια τον κλείδωσαν στην τουαλέτα και διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με Ι.Χ.Ε. αυτ-το, ιδιοκτησίας του παθόντα. Δράστες αναζητούνται.

Επικηρυγμένοι με 3000€ οι δολοφόνοι ζώων στις Κομποτάδες

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας διαμαρτύρεται έντονα για τις δηλητηριάσεις αδέσποτων ζώων στις Κομποτάδες Λαμίας.

Για μια ακόμη φορά τονίζει ότι η λύση στο πρόβλημα των αδέσποτων δε λύνεται με την εξολόθρευσή τους από ανεγκέφαλους που δολοφονούν με απάνθρωπο τρόπο τα ζώα και βάζουν σε κίνδυνο και ανθρώπινες ζωές, με τα δηλητήρια που διασπείρουν στη φύση.

Επίσης ανακοινώνει ότι μετά από προσφορά μέλους του, επικηρύσσει τους δράστες με το ποσό των 3000€, αρκεί οι πληροφορίες που θα δοθούν να είναι αξιόπιστες και να οδηγήσουν στη σύλληψή τους..

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με την πρόεδρο του φιλοζωικού κ. Αγγέλα Μπαρτσιώκα στο 6972715683.

«Ρήμαξαν» Μονή στην Ηλεία

Την Ιερά Μονή του Αγίου Κυπριανού και Ιουστίνης «ρήμαξαν» ιερόσυλοι στην περιοχή του Πύργου. Οι διαρρήκτες πήραν τάματα των πιστών, παγκάρι και φιλόπτωχο, την στιγμή που ο ηγούμενος απουσίαζε. Η Μονή βρίσκεται στην περιοχή του Λαμπετίου και τόσο κατά τη διάρκεια μεγάλων εορτών, όσο και...

... τις Κυριακές στο εκκλησίασμα συρρέουν δεκάδες πιστοί. Ηγούμενος της μονής είναι ο π. Γρηγόριος, ο οποίος απουσίαζε το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, όταν σύμφωνα με την Αστυνομία συνέβη η διάρρηξη.

Η Μονή στο ένα τμήμα της περιβάλλεται από ψηλό μαντρότοιχο, ενώ στο υπόλοιπο από απλή περίφραξη. Ένας μεγάλος σκύλος είναι ο φύλακας στο χώρο. Όμως παραμένει άγνωστο πως οι δράστες κατάφεραν, αφού μπήκαν στο προαύλιο, να τον εξουδετερώσουν και να μην τους επιτεθεί.

Οι διαρρήκτες χρησιμοποίησαν λοστό για να παραβιάσουν την πόρτα του ιερού και να μπουν στην εκκλησία. Ερεύνησαν όλο το χώρο και τελικά πήραν από το προσκυνητάρι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης άγνωστο αριθμό από τάματα (όπως χρυσά δαχτυλίδια και σταυρούς), το κουτί από το φιλόπτωχο ταμείο, ενώ παραβίασαν και το παγκάρι.

Η αξία των κλοπιμαίων δεν έχει εκτιμηθεί και οι Αρχές αναζητούν τους ιερόσυλους δράστες.

πηγή:http://iliatora.gr

Oι Πόντιοι Πιλάτοι της νομικής



Σκληρή γλώσσα από την ομιλία του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Χρήστου Παπουτσή στη Βουλή, σε Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ., κ. Αθανάσιου Νάκου, όσον αφορά στην κατάληψη της Νομικής από τους μετανάστες.

« Θα επαναλάβω για πολλοστή φορά ότι είναι μείζον ατόπημα, ειδικά για τα μέλη του κοινοβουλίου, αλλά και τους πανεπιστημιακούς δασκάλους, να υποστηρίζουν ότι έπρεπε η αστυνομία να εμποδίσει αυτοβούλως την είσοδό τους στη Νομική. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν οι πόρτες ήταν ανοικτές από συγκεκριμένους φοιτητές της νεολαίας του Συνασπισμού. Χωρίς πρυτανική απόφαση, χωρίς έγγραφη παραγγελία προς την αστυνομία. Αυτό ήταν αδύνατο. Αυτό θα σήμαινε κατάλυση της νομιμότητας. Και με λύπη μου διαπιστώνω ότι μέλη της πρυτανικής αρχής, ενεργούντες ως άλλοι Πόντιοι Πιλάτοι, ένιψαν τας χείρας τους και με τη στάση τους ζήτησαν ουσιαστικά παραβίαση της νομιμότητας. Δηλαδή, να επέμβει η Αστυνομία να εμποδίσει χωρίς να υπάρχει η έκκληση-έγκριση από την πλευρά των Πρυτανικών αρχών. Και μόνον όταν πια η κατακραυγή της ελληνικής κοινωνίας είχε γίνει αφόρητη γι’ αυτούς, αποφάσισαν να εφαρμόσουν το νόμο, δηλαδή, να άρουν το άσυλο και να ζητήσουν τη συνδρομή της αστυνομίας. Στην προκειμένη περίπτωση ο νόμος του Ασύλου προβλέπει ότι την ευθύνη στο Πανεπιστημιακό Άσυλο την έχουν οι Πρυτανικές αρχές και όχι η Αστυνομία. Όπως την ευθύνη της διακίνησης των ανθρώπων την έχουν εκείνοι που διοργανώνουν τις εκδηλώσεις ».

Τον άφησαν να πεθάνει στο κελί

Φως στη ζωή μέσα στην φυλακή του πρώην ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας, Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς μέσα στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης, όπου δικαζόταν για "εγκλήματα πολέμου", ρίχνει απόρρητο τηλεγράφημα Αμερικανού διπλωμάτη που διέρρευσε από τον ιστότοπο WikiLeaks.
Το τηλεγράφημα περιγράφει τον Μιλόσεβιτς ως "παθιασμένο" αναγνώστη δικαστικών θρίλερ, ως άνθρωπο που, πάνω απ' όλα, του άρεσε να ακούει Φρανκ Σινάτρα στο κελί του και που έκανε τον περίπατό του στην αυλή της φυλακής, ό,τι καιρό κι αν έκανε. Επίσης αναδεικνύονται και οι ευθύνες των δεσμωτών του που τον άφησαν να πεθάνει αφού δεν έλαβαν υπ' όψιν τους τις προειδοποιήσεις των γιατρών
Η αμερικανική πρεσβεία στη Χάγη έστειλε το τηλεγράφημα αυτό τον Νοέμβριο του 2003, ενώ η δίκη του πρώην προέδρου της Σερβίας έμπαινε ενώπιον του ΔΠΔ έμπαινε στη δεύτερη χρονιά της. Ο συγγραφέας του εγγράφου είχε συνομιλήσει με τον επικεφαλής της φυλακής του ΔΠΔ, Τιμ Μακφάντεν. Ο τελευταίος ερχόταν καθημερινά σε επαφή με τον Μιλόσεβιτς και είχε πρόσβαση στο περιεχόμενο των συνομιλιών του με την οικογένεια και τους φίλους του, αλλά και στον ιατρικό φάκελό του.
Ο Μιλόσεβιτς υπέφερε από υπέρταση και καρδιαγγειακά προβλήματα καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης του, στην οποία αντιμετώπιζε κατηγορίες για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας για το ρόλο που διαδραμάτισε στους πολέμους που οδήγησαν στη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας, τη δεκαετία του '90.
Μεγάλο μέρος του τηλεγραφήματος είναι αφιερωμένο στην υγεία του Μιλόσεβιτς, που απειλούσε τη συνέχιση της δίκης. Οι διπλωμάτες όμως φαίνεται πως εκτιμούσαν ότι τα καρδιακά προβλήματά του ήταν "διαχειρίσιμα", μολονότι ήταν "σοβαρά" και "δύσκολα ελέγχονταν με φάρμακα".
Ο Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς πέθανε στις 14 Μαρτίου 2006, πριν λήξει η δίκη του, από καρδιακό επεισόδιο.
defencenet.gr

4/2/11

Αναβολή στην αναβολή

Νεα διακοπή για την ερχόμενη Δευτέρα στη δίκη των κατηγορουμένων για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς». Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη - της μοναδικής από τους έξι προσωρινά κρατούμενους νεαρούς που δεν συμμετέχει στην απεργία πείνας που ξεκίνησαν χθες - να της δοθεί η δυνατότητα να επικοινωνήσει με τους συνηγόρους της, κ. Ν. Κωνσταντόπουλο και κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι όπως βεβαίωσε το δικαστήριο συνεχίζουν να την εκπροσωπούν. Το πρωί, με την έναρξη της διαδικασίας, παραδόθηκε στην έδρα επιστολή της Κωνσταντίνας Καρακατσάνη, στην οποία εξέθετε γραπτώς το αίτημά της και διαβεβαίωνε ότι ουδέποτε απέσυρε την εντολή της στους συνηγόρους της. Ωστόσο η πρόεδρος κυρία Μαρία Βαρελά ζήτησε η κρατούμενη να παρουσιαστεί ενώπιον του δικαστηρίου και να δηλώσει εκ νέου το διορισμό του κ. Κωνσταντόπουλου και της κυρίας Κωνσταντοπούλου, προκειμένου να κάνει δεκτό το αίτημά της. Στο δικαστήριο εμφανίστηκαν σήμερα και οι άλλοι τρεις κατηγορούμενοι, οι οποίοι είναι ελεύθεροι, Εμ. Ράλλης, Ν. Βογιατσάκης και Εμ. Γιόσπας.

Η έξοδος των Φλαμίγκο στο Μεσολόγγι


Mαγικές εικόνες κατέγραψε ο φακός του Crimes on air στο Μεσολόγγι. Εντυπωσιακός είναι ο αριθμός των φλαμίνγκο που από το πρωί πλημμύρισαν τη λιμνοθάλασσα. Η σχετική καταγραφή έγινε από την Ορνιθολογική Εταιρία.

Στο πλαίσιο της συνεχούς παρακολούθησης & διαχείρισης των ζωνών προστασίας του Εθνικού Πάρκου την Κυριακή 16 Ιανουαρίου έγιναν οι Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις υδρόβιων πουλιών στο σύμπλεγμα υγροτόπων Μεσολογγίου – Αιτωλικού.
Όπως είναι γνωστό, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία από το 1968 πραγματοποιεί τις Μεσοχειμωνιάτικες Καταμετρήσεις Υδροβίων (ΜΚΥ) πουλιών σε όλους τους σημαντικούς υγροτόπους της χώρας. Πρόκειται για το πιο μακρόχρονο πρόγραμμα παρακολούθησης της ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα, το οποίο πραγματοποιείται ταυτόχρονα σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτή την σημαντική προσπάθεια που γίνεται ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου συνέβαλε με την ενεργή συμμετοχή του επιστημονικού προσωπικού, των εθελοντών της περιοχής αλλά και με την παροχή διαμονής στα μέλη της Ορνιθολογικής.
Ησχετική ανακοίνωση της Ορνιθολογικής αναφέρει: «Τα 7.500 Φλαμίνγκο που καταγράψαμε την ημέρα εκείνη μας δίνουν την ώθηση και το κίνητρο να προχωράμε πιο δυναμικά αλλά και να συμβάλουμε με ουσιαστικότερο τρόπο στην προστασία του περιβάλλοντος.»

Στο έλεος των ληστών η Μεσσηνία







Γράφει η

Ιωάννα Κοντομηνά

(Καλαμάτα)


Λίγο μετά τα μεσάνυχτα τρείς άγνωστοι ένοπλοι άνδρες μπήκαν σε σπίτι συνταξιούχου σε χωριό του Δήμου Πύλου- Νέστορος και τον λήστεψαν.

Συγκεκριμένα, λίγα λεπτά μετά τις 12 σήμερα τα ξημερώματα, τρείς άγνωστοι άνδρες, εισέβαλαν σε οικία συνταξιούχου ηλικιωμένου άνδρα, Αμερικάνικης υπηκοότητας ο οποίος μένει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή, κρατώντας όπλα και μαχαίρι ,τον χτύπησαν και του πήραν το πορτοφόλι με 2.500 ευρώ . Κατόπιν τον κλείδωσαν στον τουαλέτα του σπιτιού. Δεν τους έφταναν όμως τα χρήματα φεύγοντας πήραν τα κλειδιά του Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου του, μάρκας BMW, και έφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Τον άτυχο ηλικιωμένο βρήκε στις 8,30 το πρωί ένας εργάτης βουλγαρικής υπηκοότητας ,που δουλεύει στα χωράφια του ηλικιωμένου.

Προανάκριση διενεργεί το τοπικό Αστυνομικό τμήμα.

Έπεσε η καμπάνα

Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα ένας Ανθυπαστυνόμος και ένας Αρχιφύλακας, που υπηρετούν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση (Ε.Δ.Ε.) για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια. Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (03-02-2011) και ενώ ο Ανθυπαστυνόμος εκτελούσε καθήκοντα Αξιωματικού Υπηρεσίας, 22χρονος αλλοδαπός, κρατούμενος για ναρκωτικά, κατάφερε να αποδράσει όταν ο Αρχιφύλακας (σκοπός κρατητηρίων) τον οδήγησε εκτός του χώρου κράτησης, για να συναντήσει τον συνήγορό του. Οι δύο Αστυνομικοί συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για ελευθέρωση κρατουμένου από αμέλεια, ενώ αναζητείται ο αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόδραση κρατουμένου.

Μπήκαν από το φεγγίτη αλλά ...

Στο κέντρο της Καβάλας πιάστηκαν δυο άτομα ηλικίας 21 και 22 ετών, αφού διέρρηξαν φεγγίτη οικίας, εισήλθαν σε αυτή και αφαίρεσαν ένα (1) ράδιο- CD PLAYER , αξίας 300 Ευρώ και επτά (7) παλαιά Βουλγάρικα νομίσματα, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από περιοίκους, οι οποίοι ενημέρωσαν σχετικά το Κέντρο-100 της Α.Δ. Καβάλας. Αμέσως μετέβησαν στο σημείο αστυνομικοί του Τ.Α. Καβάλας, οι οποίοι εντόπισαν, πλησίον της οικίας του παθόντα, τους προαναφερόμενου δράστες και τους συνέλαβαν. Τα κλαπέντα αντικείμενα κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον νόμιμο κάτοχό τους. Από την προανάκριση-αστυνομική έρευνα που ακολούθησε από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας, προέκυψε ότι ο προαναφερόμενος 21χρονος δράστης, άλλοτε μόνος του και άλλοτε από κοινού με δύο ανήλικους ημεδαπούς (έναν 15χρονο και έναν 13χρονο), προέβησαν το χρονικό διάστημα από 28-11-2010 έως 24-01-2011, σε άλλες είκοσι μια (21) κλοπές-διαρρήξεις, εκ των οποίων οκτώ (8) σε ιερούς ναούς και δεκατρείς (13) σε διάφορα καταστήματα (μίνι-μάρκετ, πρατήρια άρτου και καυσίμων, κομμωτήρια κ.α.) στην πόλη της Καβάλας. Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες, αφού παραβίαζαν με αιχμηρό αντικείμενο τις πόρτες ή έσπαζαν τους υαλοπίνακες παραθύρων, εισέρχονταν στους ανωτέρω ναούς και τα καταστήματα και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά και άλλα αντικείμενα. Σύμφωνα με τις καταγγελίες των παθόντων, οι δράστες αφαίρεσαν, το εν λόγω χρονικό διάστημα, συνολικό χρηματικό ποσό 2.060,00 € περίπου, καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα (κούτες με τσιγάρα, τηλεκάρτες, ποτά κ.α.). Οι δύο εκ των δραστών που συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρο την 30-01-2011 για την κλοπή στην οικία, οδηγήθηκαν στον κ. Ανακριτή Πλημμελειοδικών Καβάλας και σε βάρος του 21χρονου εκδόθηκε ένταλμα προσωρινής κράτησης, ενώ σε βάρος του 22χρονου επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι. Οι δύο ανήλικοι δράστες δε συνελήφθησαν, λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας.

Κρατητήρια της πλάκας



Αυτό δεν ήταν απόδραση αλλά ... καφές. Άνετος και ωραίος έφυγε από τα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών ο Αλβανός λαθρέμπορος ναρκωτικών, τη στιγμή που του έκανε στις 10.30 το βράδυ τηςΤετάρτης επισκεπτήριο ο δικηγόρος του. Ο Αλβανός βγήκε για να συνομιλήσει με το δικηγόρο του και από εκεί έγινε καπνός. Μέσα σ' έναν χρόνο είναι το δεύτερο περιστατικό που συνέβη στα κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών στο κεντρικό αστυνομικό μέγαρο της Ερμού. Την προηγούμενη φορά κάποιος κρατούμενος προσποιήθηκε πως λυποθύμησε και μόλις ο σκοπός άνοιξε την πόρτα, ο συγκρατούμενος που καραδοκούσε έγινε ... Λούης. Ο δύστυχος ο σκοπός την πληρώνει κάθε φορά καθώς ο κύριος διοικητής έχει ισρχυρές κομματικές προσβάσεις και καταγωγή από το ιστορικό Καλέντζι του Άνδρεα Παπανδρέου. Στην Κατεχάκη για τις κυρώσεις στα ανώτερα κλιμάκια κάνουν ... μόκο!

Ανθρωποκτόνος πρόθεση



Στο θώρακα βλήθηκε ο επιχειρηματίας του Αιγίου Άγγελος Αγγελόπουλος σύμφωνα με την νεκροψία-νεκροτομή που διενήργησε ο Ιατροδικαστής Πατρών κ. Ανδρέας Γκότσης με τον οποίο επικοινώνησε πριν από λίγο το Crimes on air. O 59χρονος έφερε στον θώρακα εννέα χοντρά σκάγια που προέρχονται από τα λεγόμενα 9βολα κυνηγετικά πυρομαχικά τα οποία και είναι από τα πλέον κατάλληλα για το κυνήγι του αγριογούρουνου. Το θύμα πυροβολήθηκε σε απόσταση κοντινότερη των οχτώ μέτρων.

... Γείωναν τη ΔΕΗ

Μετά από συντονισμένες προσπάθειες και αξιοποίηση πληροφοριών από Αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Δράμας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Δράμας, εντοπίστηκαν στον οικισμό Αγίου Ραφαήλ Σερρών, τρεις (3) ημεδαποί (49χρονος, 27χρονος και 26χρονος), στην κατοχή των οποίων βρέθηκε μεγάλη ποσότητα υλικών γείωσης και καλωδίων χαλκού και κατόπιν τούτου προσήχθησαν αρχικά ως ύποπτοι για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών. Ειδικότερα, από την αστυνομική προανάκριση προέκυψε ότι οι ανωτέρω, ενεργώντας από κοινού, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα που επεδίωκε, με σκοπό το κέρδος την τέλεση κλοπών σε υποσταθμούς της ΔΕΗ, αντλιοστάσια Δήμων και εργοτάξια επιχειρήσεων. Συνολικά, κατά το χρονικό διάστημα από 15-11-2010 έως 1-2-2011 οι τρεις δράστες τέλεσαν από κοινού δώδεκα (12) κλοπές σε επιχειρήσεις και υποσταθμούς της ΔΕΗ στις περιοχές της Αλιστράτης Σερρών, Αδριανής, Κυργίων, Καλαμπακίου, Χαριτωμένης, Μικρόπολης, Γρανίτη, Νικοτσάρα, Αγίας Παρασκευής, Φωτολίβους και Νικηφόρου Δράμας, αφαιρώντας καλώδια χαλκού συνολικής αξίας 96.700 ευρώ περίπου.

Ταυτοπροσωπεία στα λιμάνια

Ακόμη να σβήσει η φωτιά που άναψε με την μεταφορά με πλοίο της γραμμής 300 λαθρομεταναστών που ήρθαν από τα Χανιά και κατέλαβαν την Νομική σχολή. Οι μέχρι τώρα ανύπαρκτοι έλεγχοι ταυτοπροσωπείας για μετακινήσεις στο εσωτερικό της χώρας, ίσως αποτελέσουν παρελθόν. Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα υπό την προεδρία Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μανώλη Όθωνα, Γενικού Γραμματέα Ασφάλειας Ναυσιπλοΐας κ. Αθ. Χριστόπουλου και Αρχηγού Λ.Σ. Αντιναυάρχου Κων. Σούλη με συμμετοχή Προέδρων και Διευθ. Συμβούλων Οργανισμών Λιμένων περί εφαρμογής Ευρωπαϊκής και Εθνικής Νομοθεσίας για Ασφάλεια Λιμενικών Εγκαταστάσεων και διενέργεια ταυτοπροσωπίας επιβατών σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοία. Στη συνέχεια της τοποθέτησής του ο ΥφΠΤΠ κ. Όθωνας σημείωσε: «Τα θέματα ασφαλείας των λιμενικών εγκαταστάσεων αλλά και η απόφασή μας να ενεργοποιηθεί στην πράξη επιτέλους μια δεκαετής νομοθετική ρύθμιση της ελληνικής πολιτείας και αναφέρομαι στο ΠΔ 23/1999 περί καταγραφής και ελέγχου ταυτοπροσωπίας των ατόμων που ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία, προφανώς απαιτεί μια συνεργασία των κατά τόπους Λιμενικών Αρχών με τους Οργανισμούς Λιμένων για να καταστεί η εφαρμοσιμότητα των αποφάσεων δυνατή και επιτυχής στο συντομότερο χρονικό διάστημα. Σε ότι αφορά το μέτρο ελέγχου της ταυτοπροσωπίας των επιβατών θέλω να είμαι απολύτως κατηγορηματικός ότι η πολιτική απόφαση εφαρμογής του συγκεκριμένου μέτρου σε κυβερνητικό επίπεδο δεν είναι διαπραγματεύσιμη και επομένως ο προσανατολισμός πρέπει να είναι κοινός στην κατεύθυνση υπέρβασης των όποιων προβλημάτων για τη σωστή και άμεση εφαρμογή του μέτρου». Οι Πρόεδροι και οι Διευθύνοντες Σύμβουλοι των κατά τόπους Οργανισμών Λιμένων παρέθεσαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά συμφώνησαν όλοι προς την κατεύθυνση της ανάγκης άμεσης εφαρμογής τόσο των ΣΑΛΕ όσο και της εφαρμογής του μέτρου περί ελέγχου και ταυτοπροσωπίας των ατόμων που ταξιδεύουν με επιβατηγά πλοία.


Τύπωναν πλαστά ευρώ στο Αίγιο









Γράφει η
Ελένη Ασημακοπούλου
(Πάτρα)


Στα χέρια των ανδρών της Ασφάλειας Αιγίου έπεσε ένας 28χρονος άνδρας ο οποίος είχε μηχανισμό-ηλεκτρονικό υπολογιστή,πολυμηχάνημα εκτυπωτή που κατασκεύαζε παραχαραγμένα χαρτονομίσματα.Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αιγίου έφτασαν στα ίχνη του αξιοποιώντας πληροφορίες και ενώ σε Αίγιο και Πάτρα κυκλοφορούσαν πλαστά χαρτονομίσματα.Συγκεκριμένα σε ειδική κρύπτη που είχε ο δράστης σε ερμάρι κουζίνας στο σπίτι του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 23 φύλλα χαρτιού μεγέθους Α4 χρώματος ανοιχτού καφέ που ήταν εκτυπωμένα από δυο χαρτονομίσματα ήτοι 46 των 50 ευρώ,ένα πολυμηχάνημα και 1 σκληρό δίσκο Η/Υ.

Τον σκότωσαν με σκάγια αγριογούρουνου

H προαναγγελία για την εκτέλεση λίγο πριν τα μεσάνυχτα στο Αίγιο του επιχειρηματία Άγγελου Αγγελόπουλου, είχε δοθεί πριν από έξι μήνες όταν άγνωστοι είχαν τοποθετήσει εκρηκτικό μηχανισμό στον προφυλακτήρα της BMW της κόρης του. Ο 59χρονος μαθηματικός -ιδιοκτήτης φροντιστηρίου- που το έριξε στις επιχειρήσεις τα τελευταία δυο χρόνια είχε κάνει μεγάλα ανοίγματα και φέρεται να είχε μεγάλες οικονομικές δοσοληψίες, όπως υπέρογκες επιταγές, με δικαιούχους άτομα από τη Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη. Στον παραλιακό Λόγγο του Αιγίου μάλιστα είχε ανοίξει στην κόρη του το νυχτερινό κλαμπ "Ανώνυμο" ενώ διέθετε στο εμπορικό κέντρο της πόλης και το μαγαζί Μultirama. Η ενέδρα στήθηκε έξω από το σπίτι του και βλήθηκε με κυνηγετική καραμπίνα που είχε στη θαλάμη της σκάγια για αγριογούρουνα. Ο 59χρονος που ειδικά με Κρητικούς είχε ανοίξει μεγάλο μέτωπο, πριν από έναν χρόνο είχε γίνει πολύ προσεκτικός, αλλά στη συνέχεια άρχισε και πάλι να κάνει την εμφάνισή του πολύ αισθητή και με πολυτελή μάλιστα βίο, σε σημείο που είχε προκληθεί επεισόδιο ακόμη και με οικονομικό παράγοντα του Αιγίου, ο οποίος διέδιδε πως ο Αγγελόπουλος του χρωστούσε πολλά χρήματα.