24/7/10

Είχαν κλέψει αντικείμενα αξίας 350.000 ευρώ

Στο Χαϊδάρι από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και του Τμήματος Ασφαλείας Χαϊδαρίου, συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 23 και 31 ετών, κατηγορούμενοι για «Εγκληματική οργάνωση» , «Διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ΄ επάγγελμα» και «Ληστεία» οι οποίοι λίγο πριν την σύλληψη τους είχαν εισέλθει σε οικία στον Κορυδαλλό .
Από την έρευνα-προανάκριση που διενεργήθηκε προέκυψε ότι, οι συλληφθέντες μαζί με δύο (2) ακόμα άγνωστους συνεργούς τους οι οποίοι αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και κατά το τελευταίο οκτάμηνο διέπρατταν διαρρήξεις οικιών στις περιοχές του Χαϊδαρίου, Κορυδαλλού, Αλίμου, Γέρακα, Νίκαιας, Περιστερίου, Αγίων Αναργύρων, Νέας Φιλαδέλφειας, Καλλιθέας, Π. Φαλήρου και του Χαλανδρίου. Συγκεκριμένα εισέρχονταν βραδινές ώρες σε διαμερίσματα από ανασφάλιστες πόρτες, αφαιρώντας χρήματα κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα χρησιμοποιώντας τα κλειδιά αυτών.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά :
· Μία ληστεία σε οικία στη περιοχή των Θρακομακεδόνων.
· Σαράντα οκτώ (48) διαρρήξεις οικιών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :
· Το χρηματικό ποσό των 920 Ευρώ.
· Δύο (2) κινητά τηλέφωνα.
· Ένα ανδρικό πορτοφόλι που περιείχε Δ.Α.Τ. υπό στοιχεία ημεδαπού.
· Ένα μπλοκ που περιείχε διάφορες τραπεζικές κάρτες.
· Ένα αντρικό ρολόι.
· Ένα χρυσό γυναικείο σετ.
· Δύο (2) ασημένιες χειροπέδες χεριού.
· Μία άδεια ικανότητας οδηγού υπό στοιχεία ημεδαπού.
· Ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.
Σε βάρος του 31χρονου εκκρεμούν καταδιωκτικά έγγραφα για ληστεία, διακεκριμένες κλοπές και παράβαση του Ν. Περί Ναρκωτικών για κατοχή-μεταφορά 50.800 γραμμαρίων κάνναβης.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ η συνολική αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 350.000 Ευρώ
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ζευγάρι εκβιαστών στα χέρια της αστυνομίας

Συνελήφθη χθες (23-7-2010), βραδινές ώρες, στο 24ο χιλιόμετρο της Π.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Σερρών, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 45χρονος ημεδαπός, για το αδίκημα της εκβίασης. Συνελήφθη επίσης και η 31χρονη σύζυγος του, η οποία του παρείχε συνδρομή.
Συγκεκριμένα, έπειτα από καταγγελίες δύο ημεδαπών (πατέρας και υιός), ηλικίας 63 και 33 ετών αντίστοιχα, που έλαβαν χώρα την 15 και 23-7-2010 στο Α.Τ. Ασσήρου, για την σε βάρος τους εκβίαση από άγνωστο άτομο, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση. Οι καταγγέλλοντες δήλωσαν ότι, άγνωστος άντρας, επικοινωνεί μαζί τους τηλεφωνικά και μετερχόμενος απειλές κατά της ζωής τους και της οικογένειάς τους, απαιτούσε εκβιαστικά την παράδοση κοσμημάτων, χρυσών λιρών και χρηματικού ποσού.
Οι αστυνομικοί, μετά από έρευνες, κατέληξαν στα στοιχεία ταυτότητας του αγνώστου. Πρόκειται για 45χρονο άντρα, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη σε αγροτική περιοχή, στο ύψος της διασταύρωσης της επαρχιακής οδού Ασσήρου – Κριθιάς, ενώ σε ΙΧΕ αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του, που βρισκόταν σε παρακείμενη περιοχή, τον ανέμενε η 31χρονη σύζυγός του, η οποία επίσης συνελήφθη. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι κι ένας ανιχνευτής μετάλλων.
Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίζεται σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών.

Γεννήθηκε ο γιός του Ν. Μαζιώτη



Ένα υγιέστατο αγοράκι γέννησε στο "Αλεξάνδρα" η Παναγιώτα Ρούπα, σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη που βρίσκεται σε απεργία πείνας στις φυλακές Κορυδαλλού, επειδή οι αρχές δεν του διακαιολογούν μεταγωγή για να επισκεφθεί το μαιευτήριο. Το πρωί οι γιατροί έκριναν σκόπιμο και υπέβαλαν τη μητέρα σε καισαρική τομή. Η Παναγιώτα Ρούπα και ο Νίκος Μαζιώτης έχουν προφυλακιστεί για τη συμμετοχή τους στην οργάνωση "ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ". Και οι δυο τους ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη μέσα απο τις φυλακές.

Οι ένοπλες ληστείες συνεχίζονται


Στον Άγιο Παντελεήμονα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα «internet cafe» και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν από υπαλλήλους, άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.
Στον Κολωνό, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό. Δράστης διέφυγε με δίκυκλο μοτ-το και αναζητείται.
Στη Γλυφάδα, στη συμβολή της λεωφ. Βουλιαγμένης με την οδό Ανθέων, άγνωστος δράστης με την απειλή όπλου, ακινητοποίησε υπάλληλο S/M, τη στιγμή που αυτός εισέρχονταν εντός του καταστήματος και αφού αφαίρεσε από το χρηματοκιβώτιο μεγάλο χρηματικό ποσό, συνέχεια κλείδωσε τον υπάλληλο σε γραφείο, όπου τον βρήκε έτερος υπάλληλος. Δράστης διέφυγε και αναζητείται.

Την πυροβόλησαν στη μέση του δρόμου

Στην Αθήνα, στην οδό Αριστομένους 105, αλλοδαπή γυναίκα, ηλικίας 35 έως 40 ετών, υπήκοος Αλβανίας, βρέθηκε πεσμένη στο οδόστρωμα και τραυματισμένη στο κεφάλι, ενώ πλησίον αυτής βρέθηκε και κατασχέθηκε (1) κάλυκας των 22 mm. Παθούσα μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Από έρευνα προέκυψε ότι το τραύμα στο κεφάλι προκλήθηκε από πυροβόλο όπλο. Δράστης αναζητείται. Ενεργείται προανάκριση από Υποδ/νση Ασφ. Αθηνών σε συνεργασία με το Τ. Α. Αγίου Παντελεήμονα.

Η λογομαχία κατέληξε με πυροβολισμό

Συνελήφθη, σήμερα το πρωί στις Βρύσες Χανίων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυονερίδας, ένας 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση, σήμερα και περί την 04.00 ώρα, στο δημοτικό διαμέρισμα Βρυσών του Δήμου Κρυονερίδας, ο 48χρονος συλληφθείς, έξω από κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφέ - μπαρ) ιδιοκτησίας του, διαπληκτίστηκε με έναν 38χρονο ημεδαπό. Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας παράνομα κατεχόμενο όπλο, πυροβόλησε εναντίον του τουλάχιστον δύο (2) φορές με ανθρωποκτόνο πρόθεση. Αποτέλεσμα του πυροβολισμού ήταν να τραυματιστεί ελαφρά ο 38χρονος ημεδαπός στον δεξιό βραχίονα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αύριο και κατά τις πρωινές ώρες στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.
Η προανάκριση ενεργείται από το Α.Τ Κρυονερίδας.

Διέρρηξε φέρυ μποτ στην παραλία Ρίου

18χρονος αλλοδαπός συνελήφθη από προσωπικό της Λιμενικής Αρχής Ρίου, διότι αφού αρχικά έσπασε το τζάμι της πόρτας του σαλονιού του Ε/Γ-Ο/Γ πλοίου «ΧΡΗΣΤΟΣ», το οποίο ήταν προσγειαλωμένο στην παραλία Ακταίου, στη συνέχεια προσπάθησε να αφαιρέσει συσκευές τηλεόρασης, που βρίσκονταν σε αυτό.Ο 18χρονος προσήχθη ενώπιον του αρμόδιου Εισαγγελέα Πρωτοδικών κατά την αυτόφωρη διαδικασία, μαζί με το φάκελο δικογραφίας, που σχηματίσθηκε εις βάρος του, από τη Λιμενική Αρχή.

Από την πρόβα νυφικού στο θάνατο

Η χαρά μετατράπηκε σε θρήνο για την οικογένεια της 24χρονης Γεωργίας Σιδέρη από την Αμαλιάδα, που έχασε τη ζωή της χθες το απόγευμα σε τροχαίο δυστύχημα, στην επαρχιακή οδό Αμαλιάδας- Σαβαλίων.
Λίγες ώρες νωρίτερα, χθες το πρωί, η Γεωργία έκανε πρόβα το νυφικό της αφού στα τέλη Σεπτεμβρίου θα ντυνόταν νυφούλα και θα παντρευόταν τον αγαπημένο της Τάσο, η μοίρα όμως είχε άλλα σχέδια γι’ αυτή και το νήμα της ζωής της κόπηκε πρόωρα.
Σφοδρή σύγκρουση
Το τροχαίο σημειώθηκε στις 5:30 χθες το απόγευμα, στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Αμαλιάδας- Σαβαλίων, ακριβώς έξω από το νέο κτίριο του 2ου ΕΠΑΛ. Η Γεωργία οδηγούσε ένα μπλε ΙΧΕ αυτοκίνητο μάρκας Renault Clio και είχε κατεύθυνση προς Σαβάλια, καθώς είχε ραντεβού με τη διατροφολόγο της. Την ίδια στιγμή από Σαβάλια προς Αμαλιάδα εκινείτο ένα μικρό βαν που οδηγούσε ο 38χρονος Δημήτρης Μπαχαρίδης από τη συνοικία Παπακαυκά.
Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έγινε και τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά. Η σύγκρουση ήταν σφοδρή και το αυτοκίνητο που οδηγούσε η Γεωργία βρέθηκε εκτός οδοστρώματος, ενώ το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 38χρονος κατέληξε επάνω σε παρακείμενη μάντρα οικίας. Τα δύο αυτοκίνητα διαλύθηκαν και περίοικοι που άκουσαν το θόρυβο από τη σφοδρή σύγκρουση πετάχτηκαν από τα σπίτια τους, ενώ και διερχόμενοι οδηγοί σταμάτησαν για να προσφέρουν βοήθεια.
Απεγκλωβισμός
Αμέσως κλήθηκαν στο σημείο ασθενοφόρο, ειδοποιήθηκε η Τροχαία Αμαλιάδας και η Πυροσβεστική. Η Γεωργία είχε εγκλωβιστεί μέσα στο αυτοκίνητο που οδηγούσε και χρειάστηκε η συνδρομή της Πυροσβεστικής για τον απεγκλωβισμό της. Ήταν όμως πολύ αργά, ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. Όταν έφθασε στο νοσοκομείο ήταν πολύ αργά, ενώ ο 38χρονος τραυματίστηκε σοβαρά στα πόδια και παραμένει στο νοσοκομείο.
Στο σημείο που έγινε το τροχαίο έσπευσε και ο διοικητής της Τροχαίας κ. Γιώργος Τσεριώνης, ενώ για λίγη ώρα διεκόπη η κυκλοφορία για να απομακρυνθούν τα αυτοκίνητα.
Σκηνές τραγωδίας
Στο νοσοκομείο οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν θύμιζαν αρχαία τραγωδία. Πρώτοι ειδοποιήθηκαν και έφθασαν εκεί η μητέρα της 24χρονης Βασιλική, η αδελφή της Ιωάννα και ο αρραβωνιαστικός της Τάσος. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι η Γεωργία είχε φύγει από τη ζωή. Η μητέρα της φώναζε το όνομά της για να την ακούσει, η αδελφή και ο αρραβωνιαστικός απαρηγόρητοι για το κακό που τους βρήκε.
Ο πατέρας της 24χρονης Ανδρέας βρισκόταν στην Πάτρα έχοντας δρομολόγιο με το φορτηγό και ειδοποιήθηκε και έσπευσε στο νοσοκομείο, μην μπορώντας να πιστέψει ότι η κόρη του είχε φύγει από τη ζωή. Συγγενείς και φίλοι άρχισαν να καταφθάνουν στο νοσοκομείο, μην μπορώντας να πιστέψουν το χαμό της Γεωργίας.
Της Γεωργίας που ήταν πολύ χαρούμενη, αφού αυτό το διάστημα έκανε τις ετοιμασίες του γάμου της. Δεν πρόλαβε όμως, το νήμα της ζωής της κόπηκε και σήμερα θα πάει νύφη στην εκκλησία για να ακολουθήσει το δρόμο για τη γειτονιά των αγγέλων. Η κηδεία της θα γίνει στις 5:30 το απόγευμα από τον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου στην Αμαλιάδα.
Μαρία Καραμπάτση

Ούτε ένας έξω



Προφυλακίστηκαν και τα "12" μέλη του καρτέλ που κατηγορούνται για το φορτίο των 80 κιλών κοκαΐνης που μετέφερε το ιστιοφόρο απο τη Βενεζουέλα στα Σύβοτα της Λευκάδας. Ανάμεσά τους είναι και η τετραμελής οικογένεια Δον Κορλεόνε. Πατέρας [συνταξιούχος δάσκαλος] μάνα και τα δυο τους αγόρια. Στις φυλακές οδηγήθηκε και η γυναίκα που είναι σε προχωρημένη εγκυμοσύνη και η οποία είναι η σύντροφος του φερόμενου ως Νο2 στο καρτέλ. Το ζευγάρι είχε μεταβεί μάλιστα στη Λευκάδα και τα ναρκωτικά είχαν ήδη μεταφορτωθεί στο αυτοκίνητό τους.

H δολοφονία του Σωκράτη έφερε απρόοπτες εξελίξεις

24.7.10

Troktiko τέλος...

Η τελευταία ανάρτηση, "Καληνύχτα Ελλάδα" ...
Στις 12:18 απόψε το troktiko ανακοίνωσε ότι ήρθε το τέλος για το ιστολόγιο με τη φράση "Καληνύχτα Ελλάδα" . Ένα τέλος που...

ήρθε μαζί με το δολοφονία του εμπνευστή και δημιουργού του, Σωκράτη Γκιόλια. Η τελευταία ανάρτηση αναφέρει τα εξής:
Καληνύχτα Ελλάδα, ο τόπος που γέννησε την Δημοκρατία κατάντησε να σκοτώνει την ελευθερία της έκφρασης.


Καλό ταξίδι Σωκράτη και να μας προσέχεις απο εκεί πάνω.

Save to del.icio.usAdd to del.icio.usEmail this

23/7/10

Συνεχίζουν και το καλοκαίρι τις ληστείες στις τράπεζες

Στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκ-μα τράπεζας και με την απειλή όπλων, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και αφαίρεσαν μεγάλο χρηματικό ποσό. Στην Καλλιθέα, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε υποκ-μα τράπεζας και με την απειλή όπλων, αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.αι αναζητούνται. Προανάκριση ενεργεί το Τ.Α. Ναυπλίου.

Στόχος οι αλυσίδες στο λαιμό!!


Στην Αθήνα, οδός Επιδαύρου 45-47, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από ηλικιωμένη ημεδαπή μία αλυσίδα λαιμού. Παθούσα μεταφέρθηκε με ιδία μέσα σε νοσοκομείο για παροχή Α΄ βοηθειών. Δράστες αναζητούνται.
Στις Αχαρνές, οδός Χειλετζάρη, συνελήφθη αλλοδαπός, γιατί με χρήση σωματικής βίας αφαίρεσε από ημεδαπή μια χρυσή αλυσίδα λαιμού.

Στον Κορυδαλλό ο 35χρονος Ρουμάνος

Προφυλακιστέος κρίθηκε, με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 35χρονος Ρουμάνος Ρέμος Βαρκεάνου που σκόρπισε πανικό το απόγευμα της Τρίτης και ως τα ξημερώματα της Τετάρτης στην περιοχή της Αγίας Σοφίας στην Πάτρα.
Ο 35χρονος οδηγείται στις Φυλακές Κορυδαλλού ενώ οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι απόπειρα ανθρωποκτονίας, αρπαγή και απόπειρα αρπαγής πολιτών, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, διακεκριμένες κλοπές κ.α.
Ο 45χρονος ημεδαπός που ήταν ο ενοικιαστής του διαμερίσματος της οδού Μακεδονίας αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους. Τον βαρύνει η κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία.

Συνέλαβαν τον δράστη της κλοπής των γιλέκων


Aποκαλύφθηκε -όπως ανέφερε στο crimes on air αστυνομηκή πηγή- ο δράστης της κλοπής δυο αστυνομικών αλεξίσφαιρων γιλέκων μέσα απο το Αστυνομικό Τμήμα της Μονεμβασιάς. Πρόκειται για 45χρονο Ρουμάνο που συνελήφθη και ομολόγησε την ενέργειά του. Ο Ρουμάνος είχε μείνει άνεργος και πιθανόν να σχεδίαζε ληστεία τράπεζας αφού στην κατοχή του βρέθηκε μια κλεμμένη μοτορόλα του τοπικού δήμου αλλά και ένα ζευγάρι χειροπέδες. Η παραβίαση της πόρτας του αστυνομικού τμήματος έγινε μ' έναν υδραυλικό "κάβουρα" που έφερε ίχνη χρώματος της εισόδου.

Διάρρηξη σε αστυνομικό τμήμα

Νυχτερινές ώρες της 22/23-07-2010, άγνωστος(οι) δράστης(ες) διέρρηξε(αν) το οίκημα, όπου στεγάζεται ο Αστυνομικός Σταθμός Μονεμβασίας και αφαίρεσε(αν) δύο (2) αλεξίσφαιρα γιλέκα.
Κατά το χρόνο της κλοπής ο Αστυνομικός Σταθμός ήταν κλειστός και ο Αστυνομικός, που είχε διατεθεί σε νυχτερινή βάρδια, εκτελούσε υπηρεσία εποχούμενης περιπολίας στην ευρύτερη περιοχή.
Ενεργείται προανάκριση από το Αστυνομικό Τμήμα Μολάων.

46 σπίτια είχαν ανοίξει

Στον Ασπρόπυργο και στα Άνω Λιόσια από Αστυνομικούς του Τ.Α Άνω Λιοσίων, συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 36, 39 και 40 ετών κατηγορούμενοι για «εγκληματική οργάνωση», «κλοπές και ληστείες κατά συναυτουργία και κατά εξακολούθηση», «αποδοχή προϊόντων εγκλήματος», παράβαση του «Ν. περί όπλων »και του «Ν. περί ναρκωτικών», ενώ αναζητείται 28χρονος ημεδαπός συνεργός τους.
Οι συλληφθέντες από τις αρχές του έτους είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα και προέβαιναν σε κλοπές και ληστείες στις περιοχές των Άνω Λιοσίων, Καματερού, Φυλής και Αχαρνών, ενώ στη συνέχεια πουλούσαν τα κλοπιμαία.
Από την έρευνα – προανάκριση εξιχνιάστηκαν:
Μία (1) ληστεία σε βάρους πεζού ατόμου στην περιοχή των Άνω Λιοσίων.
Είκοσι επτά (27) διαρρήξεις οικιών στην περιοχή των Αχαρνών.
Έξι (6) διαρρήξεις οικιών στην περιοχή του Καματερού.
Δεκατρείς (13) διαρρήξεις οικιών στις περιοχές των Άνω Λιοσίων και της Φυλής.
Τρεις (3) απόπειρες διάρρηξης οικιών.
Μία (1) απόπειρα κλοπής Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου.
Σε κατ’ οίκον έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Ένα (1) πιστόλι.
Μία (1) καραμπίνα.
Δεκαέξι (16) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων.
Πλήθος κοσμημάτων.
Πλήθος ηλεκτρονικών συσκευών.
Κινητά τηλέφωνα.
Χρηματικό ποσό 8.530 Ευρώ.
Ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες αξιόποινες πράξεις, ενώ η αξία των αφαιρεθέντων ξεπερνά τις 200.000 Ευρώ.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Συλλήψεις και σαρωτικές έρευνες για την κλοπή εκρηκτικών

Η Αστυνομία προέβη στις 11 χθες το βράδυ στη σύλληψη δύο στελεχών της Εθνικής Φρουράς, σε σχέση με την κλοπή εκρηκτικής ύλης από το στρατόπεδο στην Παλώδια. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλη Κατσουνωτό, πρόκειται για 36χρονο, από την Πάφο και 35χρονο από τη Λεμεσό, που υπηρετούν στο στρατόπεδο, από το οποίο κλάπηκε η εκρηκτική ύλη και συνελήφθησαν στη βάση των υπηρεσιακών τους παραλήψεων, στο πλαίσιο εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Τα δύο στελέχη της Εθνικής Φρουράς θα προσαχθούν αργότερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού για να ζητηθεί η περαιτέρω κράτηση τους για διευκόλυνση των ανακρίσεων.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται να εκφράζονται αμφιβολίες όσο αφορά στα επίπεδα ασφαλείας που τηρούνταν στο στρατόπεδο. Πάντως σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο στρατόπεδο αποτελούσε «καλή» μετάθεση τόσο για τους οπλίτες όσο και για τα μόνιμα στελέχη τα οποία βρίσκονταν σε αναζήτηση «λούφας». Πάντοτε σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο οπλίτες όσο και στελέχη της Εθνικής Φρουράς, επικοινωνούσαν με βουλευτές με σκοπό να τους βοηθήσουν να μετατεθούν στο συγκεκριμένο στρατόπεδο, όπου προφανώς λόγω της έλλειψης απαραίτητων ελέγχων οι υπηρεσιακές συνθήκες ήταν "ιδιαίτερα καλές".
Μεγάλη ανησυχία εκφράζεται τόσο από πλευράς Ε.Φ, όσο και από πλευράς Αστυνομίας για το πού κατέληξαν τα εκρηκτικά που κλάπηκαν από τη Μονάδα Αποθήκευσης Υλικού Πολέμου στην Παλώδια στη Λεμεσό και πώς σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθούν.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε χθες βράδυ το Σίγμα αξιωματικοί και οπλίτες της Εθνικής Φρουράς πολύ σύντομα αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα ή ακόμα και να συληφθούν, σχετικά με την υπόθεση.
Από την καταμέτρηση που έγινε στην αποθήκη του στρατοπέδου διαφάνηκε ότι οι δράστες έκλεψαν 200 βόμβες υψηλής ισχύος, οι οποίες φέρουν ενσωματωμένο το βραδύκαυστο φιτίλι τους, ικανές να προκαλέσουν ανυπολόγιστες ζημιές, ακόμη και να ανατινάξουν ολόκληρη πόλη.
Εθνική Φρουρά και Αστυνομία εξετάζουν ακόμη και το ενδεχόμενο τα κλαπέντα να προορίζονται για τρομοκρατική οργάνωση στην Ελλάδα.
Ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, έκανε λόγο για ελλιπή μέτρα φύλαξης, παραδέχθηκε ότι κάποιοι δεν έκαναν καλά τη δουλεία τους και υποσχέθηκε ότι θα αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.
Σε κόκκινο συναγερμό έχουν τεθεί από χθες Αστυνομία και Εθνική Φρουρά. Διεξάγουν εντατικές έρευνες σε σχέση με την κλοπή εκρηκτικής ύλης από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια. Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Ε.Φ.,Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Άμυνας, Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Μιχάλης Κατσουνωτός, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ότι η κλοπή διαπράχθηκε μεταξύ 17 και 21 Ιουλίου και πρόκειται για εκρηκτική ύλη τύπου PG2, συνολικού βάρους 172 κιλών, ισπανικής κατασκευής και προέλευσης. Σύμφωνα με τον κ. Κατσουνωτό από τις 6 το πρωί βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση της Αστυνομίας στο στρατόπεδο στην Παλώδια και γύρω από αυτό, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν τυχόν τεκμήρια σε σχέση με τη διάρρηξη και κλοπή εκρηκτικών υλών. Την ίδια στιγμή έχει ξεκινήσει καταμέτρηση του υλικού που βρίσκεται στην αποθήκη. Από χθες ανακρίθηκαν αρκετά πρόσωπα και λήφθηκε ένας μεγάλος αριθμός καταθέσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες οι 6 σκοπιές του στρατοπέδου δεν ήταν επανδρωμένες και αυτό δημιουργεί ερωτηματικά όσο αφορά τα θέματα ασφαλείας που παίρνονταν στο στρατόπεδο.
Την ίδια ώρα πληροφορίες κάνουν λόγο για 2-3 αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι αναμένεται να τεθούν σε διαθεσιμότητα για διευκόλυνση των ανακρίσεων. Την υπόθεση διερευνά ανακριτική ομάδα της Αστυνομίας και του Στρατού.
Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει κατά πόσο θα διεξαχθεί ποινική ή πειθαρχική έρευνα. Στο στόχαστρο της ανακριτικής ομάδας βρίσκονται και οπλίτες του στρατοπέδου.
Οι έρευνες δείχνουν πως η κλοπή διαπράχτηκε τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Τη συγκεκριμένη νύχτα σε υπηρεσία βρισκόταν εκτός από τον αξιωματικό υπηρεσίας σκοπός πύλης και σκοπός σε σκοπιά 50 μέτρα από την αποθήκη που κλάπηκε το εκρηχτικό υλικό. Την ίδια ώρα περίπολο 2 ατόμων θα έπρεπε να ελέγχει και να υπογράφει τα βιβλία των αποθηκών κάτι το οποίο δεν τηρήθηκε ευλαβικά.
Υπουργός Άμυνας: "Υπάρχουν ελλείψεις στην ασφάλεια του στρατοπέδου"
Ελλείψεις, σε ό,τι αφορά τα μέτρα ασφάλειας και τη φύλαξη του στρατοπέδου στην Παλώδια, διαπίστωσε ο Υπουργός Άμυνας, ο οποίος ενημερώθηκε επί τόπου το πρωί για την πορεία των ερευνών, σε σχέση με την κλοπή εκρηκτικής ύλης. Πάντως, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίας της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, ο Υπουργός δήλωσε ότι η πορεία των ανακρίσεων για την κλοπή 172 κιλών εκρηκτικής βρίσκεται σε καλό δρόμο. Ο κ. Παπακώστας, σημείωσε ότι ''στόχος είναι η εξεύρεση της ύλης και οι ύποπτοι να παρουσιαστούν ενώπιον της δικαιοσύνης το ταχύτερο δυνατό''. Ερωτηθείς ως προς το τι απαντά στον κόσμο που ανησυχεί, απάντησε ότι η ανησυχία του κόσμου είναι δικαιολογημένη, όμως ''το κακό έχει γίνει''. ''Εμείς'', πρόσθεσε, ''θα φτάσουμε μέχρι το κόκαλο. Αυτό έχει σημασία. Το ανακριτικό έργο από χθες το μεσημέρι όταν διορίστηκαν οι ανακριτές και της Εθνικής Φρουράς και της Αστυνομίας, είναι μαζί, συνεργάζονται πυρετωδώς νύχτα και ημέρα και θα εξετάσουν όλα τα σενάρια για να καταλήξουν σε κάποιο έτσι ώστε να ξετυλιχθεί το νήμα.'' Ο κ. Παπακώστας είπε ότι ''είναι πολύ πρόωρο να βγάλει κανείς συμπεράσματα και ότι πούμε μπορεί να παραβλάψει την πορεία των ανακρίσεων''. "Μπορεί'', πρόσθεσε ''να έχουμε δυσκολίες αυτή την περίοδο λόγω απολύσεων και νεοσυλλέκτων. Αυτό γίνεται κάθε χρονιά εδώ και τόσα χρόνια Όμως αυτό είναι δικαιολογία. Αυτοί που ήταν, όφειλαν να κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Είτε είναι ένας, είτε δύο, είτε τρεις, είτε πέντε, είτε δέκα.'' ''Εγώ'', είπε, ''έχω διαπιστώσει ιδίοις όμμασι ότι έπρεπε να υπήρχαν και άλλα μέτρα παθητικά, όπως οι κάμερες. Εγώ δεν έχω υπόψη μου να ζητήθηκε κάτι τέτοιο.'' ''Κάπου'' ανέφερε, ''η αλυσίδα ασφαλείας, εδώ και χρόνια, έχει σπάσει''.
Η PG-2 είναι πλαστική εκρηκτική ύλη που κατασκευάζει η EXPAL και προορίζεται για χρήση από μονάδες ειδικών δυνάμεων ιδιαίτερα εναντίον μεταλλικών στόχων. Το υλικό είναι εύπλαστο και μπορεί να τοποθετηθεί πολύ εύκολα σε ανώμαλες ή σε καμπύλες επιφάνειες. Η σύνθεσή του βασίζεται στην ουσία RDX, η οποία βρίσκεται εντός του πλαστικού πλέγματος.
Ερωτήματα και σενάρια
Οι ενέργειες των δραστών έλαβαν χώρα από το περασμένο Σάββατο, 17 Ιουλίου, που έγινε ο τελευταίος έλεγχος στην αποθήκη, όπου φυλάγονται τα εκρηκτικά υλικά, μέχρι χθες, οπότε και έγινε αντιληπτή η απώλειά τους. Εικάζεται ότι, κατά το διάστημα αυτό, η είσοδος των δραστών στο στρατόπεδο έγινε, αφού προηγουμένως παραβίασαν μέρος της περίφραξης του σημείου δίπλα από το χώρο αποθήκευσης και αφαίρεσαν τις κλειδαριές, αντικαθιστώντας τες με άλλες. Την ίδια στιγμή αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτηματικά γύρω από το περιστατικό. Πως κατάφεραν να φορτώσουν τα εκρηκτικά χωρίς να τους δει κάποιος, ούτε καν ο σκοπός; Από την άλλη, έντονες ανησυχίες προκαλεί ο λόγος για τον οποίο θέλησαν κάποιοι να κλέψουν τα πυρομαχικά. Τα σενάρια είναι πολλά, με επικρατέστερο το ότι κατέληξαν σε άτομα του υποκόσμου. Προς αυτή την κατεύθυνση στρέφονται και οι έρευνες τη Αστυνομίας. Αν το σενάριο αυτό αποδειχτεί βάσιμο, τότε η αστυνομία, θα πρέπει να φοβάται το ξέσπασμα νέου πολέμου μεταξύ των φατριών του υποκόσμου. Άλλα σενάρια συνδέουν την κλοπή με τρομοκρατικές οργανώσεις από την Ελλάδα, ενώ δεν αποκλείεται και η πιθανότητα τα πυρομαχικά να έκλεψαν πρόσωπα που οργανώνουν τρομοκρατική οργάνωση στην Κύπρο.
Την άποψη ότι δεν είναι εύκολο να κλαπούν πυρομαχικά μέσα από τις αποθήκες της Εθνικής Φρουράς διατύπωσε στο Ράδιο Πρώτο ο στρατηγός, Χαράλαμπος Λόττας, χωρίς να αποκλείει να υπήρξε δάκτυλος από μέσα. Ο κ. Λόττας δήλωσε συγκλονισμένος από το γεγονός ότι την επέτειο της τουρκικής εισβολής κάποιοι προέβησαν σ’ αυτή την εγκληματική πράξη. Στόχος είναι η πλήρης διαλεύκανση της υπόθεσης, όσο δυσάρεστα πιθανόν να είναι τα ευρήματα των ερευνών και οι ευθύνες θα καταλογιστούν σε όλους όσοι έχουν εμπλοκή δήλωσε στο σταθμό μας η εκπρόσωπος τύπου του ΓΕΕΦ, Αλίκη Στυλιανού.
Δηλώσεις για το περιστατικό είχαμε και από τη Βουλή. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ και μέλος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Αριστος Αριστοτέλους χαρακτήρισε ως ανησυχητικό φαινόμενο την κλοπή υλικού από αποθήκες της Εθνικής Φρουράς. «Οπωσδήποτε οι αρμόδιες Αρχές έχουν αντιμετωπίσει με τη δέουσα σοβαρότητα και ενήργησαν με τον τρόπο που έπρεπε να ενεργήσουν», ανέφερε ο κ. Αριστοτέλους.Παράλληλα, ανέφερε, σωστά έχουν διατάξει τη διεξαγωγή έρευνας και σε άλλες αποθήκες, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα συμβάλει στην περαιτέρω ενίσχυση των μέτρων που ήδη λαμβάνονται στην Εθνική Φρουρά, ούτως ώστε τέτοια φαινόμενα να μην συμβαίνουν στο μέλλον.«Τα μέτρα που έχει λάβει το Υπουργείο Αμυνας να προωθήσει κάποια εσωτερικά και διοικητικά μέτρα είναι τα ενδεδειγμένα και ταυτόχρονα ο προβληματισμός γύρω από την ασφάλεια των υπολοίπων αποθηκών είναι μια φυσιολογική ενέργεια την οποία επικροτώ», κατέληξε.
Εκ μέρους του ΔΗΚΟ με γραπτή του δήλωση ο βουλευτής Φύτος Κωνσταντίνου η κλοπή ποσότητας εκρηκτικών υλών από στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς είναι ένα ανησυχητικό και προκλητικό γεγονός που πλήττει την αξιοπιστία της Εθνικής Φρουράς, κάμπτει το ηθικό των στελεχών της Δύναμης και δημιουργεί κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών». Τέλος υπογράμμισε την ανάγκη για εις βάθος διερεύνηση της υπόθεσης.

Πρώτος στόχος παρεμένουν τα πρατήρια καυσίμων


Στη Βάρη, (4) άγνωστοι δράστες που επέβαιναν σε Ι.Χ.Ε αυτ-το, μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από αλλοδαπό υπάλληλο χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Ούτε να περπατήσεις δεν μπορείς


Στην Καλλιθέα, συμβολή των οδών Πεισιστράτου και Ξενοφώντος, άγνωστος δράστης με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσε από ημεδαπό χρηματικό ποσό και (1) κινητό τηλέφωνο. Παθών μετέβη σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.

Στο μικροσκόπιο το Smart του Σωκράτη



Ούτε Porsche ούτε Maserati αλλά ένα απλό καθημερινό Smart ήταν το αυτοκινητάκι για το οποίο οι τρομοκράτες παγίδευσαν τον Σωκράτη Γκιόλια και το κατέβασαν στις 5.30 τα ξημερώματα κάτω απο το σπίτι του για να τον δολοφονήσουν. Το αυτοκινητάκι έχει μπεί στο μικροσκόπιο και μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ για τυχόν αποτυπώματα. Μήπως δηλαδή και κάποιος απο τους τρείς δράστες έκανε το λάθος να έχει ακουμπήσει και να αφήσει τα αποτυπώματά του.

22/7/10

Σε διαθεσιμότητα Υπαρχιφύλακας



Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος συνελήφθη σήμερα (22-07-2010) Υπαρχιφύλακας, ο οποίος υπηρετεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κρυσταλλοπηγής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία και προσήχθη στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καστοριάς, η οποία τον παρέπεμψε στον Ανακριτή, με την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προανάκρισης προέκυψε ότι ο Υπαρχιφύλακας, ο οποίος χθες (21-07-2010) εκτελούσε καθήκοντα ελεγκτή-σφραγιστή κατά τις ώρες 14:00-22:00 στο σημείο εισόδου της Κρυσταλλοπηγής, δεν πραγματοποίησε, ως όφειλε, λεπτομερή έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων σε επιβάτες λεωφορείου, για την διαπίστωση παραποίησης ή πλαστότητας, με αποτέλεσμα δεκαέξι (16) Αλβανοί υπήκοοι με πλαστά έγγραφα να εισέλθουν παράνομα στη χώρα μας.
Σε έλεγχο, που διενεργήθηκε στο συγκεκριμένο λεωφορείο στο 15ο χλμ της Ε.Ο. Κρυσταλλοπηγής-Καστοριάς, διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι δεκαέξι, από τους σαράντα οκτώ συνολικά επιβάτες, κατείχαν διαβατήρια, τα οποία έφεραν πλαστές σφραγίδες εισόδου. Ορισμένοι από τους κατόχους, εξεταζόμενοι, κατέθεσαν ότι οι πλαστές σφραγίδες είχαν τοποθετηθεί στην Αλβανία. Επίσης, σε έναν από τους δεκαέξι είχε επιβληθεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, δύο κατείχαν και χρησιμοποίησαν κλεμμένες βεβαιώσεις και ένας κατείχε και χρησιμοποίησε βεβαίωση για την οποία είχε δηλωθεί απώλεια.
Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας κινήθηκε ήδη η διαδικασία για να τεθεί σε διαθεσιμότητα ο Υπαρχιφύλακας και να διενεργηθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.

Τους ξυλοφόρτωσαν

Απο το Αστυνομικό Τμήμα Αρεόπολης διενεργείται προανάκριση για την ανακάλυψη δέκα περίπου αγνώστων δραστών, οι οποίοι σήμερα και ώρα 02.00 περίπου, προκάλεσαν σωματικές κακώσεις σε τέσσερις αλλοδαπούς, υπηκόους Αφγανιστάν. Ειδικότερα, οι ανωτέρω δράστες, φορώντας κουκούλες εισήλθαν στην οικία, όπου διέμεναν οι αλλοδαποί, στον οικισμό Σωτήρας (Κουσκούνι) της Αρεόπολης του Δήμου Οιτύλου Λακωνίας και αφού ένας εξ αυτών πυροβόλησε με πιστόλι μία ή δύο φορές στον αέρα, για εκφοβισμό, τους χτύπησαν με ξύλα σε διάφορα μέρη του σώματός τους, προκαλώντας τους σωματικές κακώσεις. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή με αυτοκίνητα. Οι παθόντες αλλοδαποί, αφού τους παρασχέθηκαν αρχικά οι πρώτες βοήθειες στο Κέντρο Υγείας Αρεόπολης στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης, για σχετικές ιατρικές εξετάσεις. Μεσημβρινές ώρες σήμερα αποχώρησαν από το Νοσοκομείο.

Τρείς οι νεκροί 34 οι τραυματίες


Το πρωί στις 09:35 στο 45ο χλμ Π.Ε.Ο. Βέροιας-Θεσσαλονίκης Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που κινείτο με κατεύθυνση από Αλεξάνδρεια προς Θεσσαλονίκη, συγκρούστηκε μετωπικά με τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 46 επιβάτες και κατευθύνονταν από Θεσσαλονίκη προς Αλεξάνδρεια. Αποτέλεσμα της σύγκρουσης ήταν να τραυματιστούν θανάσιμα, ο 43χρονος οδηγός του λεωφορείου και 54χρονος, που επέβαινε ως συνοδηγός του λεωφορείου καθώς και ο 61χρονος οδηγός του Ι.Χ.Φ. αυτ-του, ο οποίος εξέπνευσε κατά τη διακομιδή του στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Επιπλέον τραυματίστηκαν 34 επιβάτες του λεωφορείου, από τους οποίους οι οχτώ (8) ανήλικοι, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο «Γ.ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ», οι είκοσι πέντε (25) στο Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο Βέροιας και ένας (1) μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών. Στο σημείο μετέβησαν αμέσως αστυνομικές δυνάμεις, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων διακόπηκε και διεξάγονταν μέσω παρακαμπτήριων οδών, μέχρι την 14:45 ώρα που αποκαταστάθηκε.

Αποτροπή αυτοκτονίας εκδληλωθείσας μέσω INTERNET

Στα πλαίσια προληπτικής δράσης της ΔΙΩΞΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ, εντοπίστηκε ημεδαπός ενήλικας χρήστης του διαδικτύου να εκδηλώνει πρόθεση αυτοκτονίας μέσα από διεθνή ιστοσελίδα επικοινωνίας ( facebook ).
Ο παραπάνω συνομιλούσε σε εικονικά δωμάτια επικοινωνίας κοινής θέασης ( chatrooms ), όπου εξεδήλωσε την πρόθεση του να αυτοκτονήσει, καθότι αντιμετώπιζε προβλήματα ψυχολογικά, τα οποία οφειλόταν σε διαπροσωπικές του σχέσεις και σε έλλειψη εργασίας.
Μετά από μελέτη και αξιολόγηση των εν λόγω μηνυμάτων αλλά και του ψευδώνυμου ( nickname ) του παραπάνω χρήστη του διαδικτύου, που ήθελε να δώσει τέλος στην ζωή του, εντοπίσθηκε ψηφιακά, η φυσική του ταυτότητα.
Άμεσα ενημερώθηκαν από την ΔΙΩΞΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ ψυχολόγοι, από την Μ.Κ.Ο. ΚΛΙΜΑΚΑ, με σκοπό να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον προαναφερόμενο, ο οποίος παρουσίαζε ιδιαιτερότητες, διότι προσφάτως είχε νοσηλευθεί σε Νοσοκομείο της περιφέρειας, μετά από αποτυχημένη προσπάθεια αυτοκτονίας που είχε πραγματοποιήσει.

3 νεκροί 14 τραυματίες


3 οι νεκροί 14 οι τραυματίες απο το τροχαίο τουριστικού λεωφορείου με φορτηγό λίγο πριν την Αλεξάνδρεια Ημαθείας.Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε πριν λίγο στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου ανέφερε για το τροχαίο:Οδηγούσα 50 μέτρα πίσω απο το φορτηγό και ξαφνικά το είδα να μπαίνει στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας με αποτελέσμα να πέσει επάνω στο λεωφορείο.Στην περιοχή έπεφτε δυνατή βροχή και ίσως να φταίει και η ολισθηρότητα του δρόμου.Το πούλμαν μετέφερε 51 άτομα απο το Κιλκίς σε εκδρομή για προσκύνημα.

Εσκαγε τα λάστιχα πελατών τράπεζας και στην συνέχεια τους λήστευε

Μεσημβρινές ώρες της 21-07-2010 στην Βουλιαγμένη Αττικής από Αστυνομικούς του Τ.Α. Βουλιαγμένης, συνελήφθη 43χρονος αλλοδαπός υπήκοος Ρουμανίας, κατηγορούμενος για «κλοπή», «απόπειρα κλοπής» και «φθορά ξένης ιδιοκτησίας».
Ο δράστης συνελήφθη την ώρα που προκαλούσε με την χρήση αιχμηρού αντικειμένου φθορές στα ελαστικά Ι.Χ.Ε. ιδιοκτησίας ημεδαπού, ο οποίος βρισκόταν εντός καταστήματος Τράπεζας, με σκοπό την διάπραξη κλοπής σε βάρος του με την έξοδο του από αυτή.
Από την έρευνα-προανάκριση εξιχνιάστηκε στην περιοχή της Γλυφάδας, μία κλοπή με την ίδια μέθοδο, σε βάρος ημεδαπής από την οποία αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 3.500 Ευρώ, ενώ ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.
Στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα κοπίδι
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών

90 φορές είχαν πάρει δάνεια με πλαστά χαρτιά

Στην Καλλιθέα από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ν.Σμύρνης συνελήφθησαν οχτώ (8) ημεδαποί κατηγορούμενοι για εγκληματική οργάνωση, απάτες και πλαστογραφίες κατ΄ επάγγελμα
Οι ανωτέρω είχαν συστήσει δομημένη ομάδα και διέπρατταν απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος τραπεζών. Συγκεκριμένα εντόπιζαν άτομα που είχαν οικονομική ανάγκη, πλην όμως δεν διέθεταν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά και προέβαιναν στην κατάρτιση πλαστών δικαιολογητικών που απαιτούνταν για την σύναψη δανείων (βεβαιώσεις αποδοχών, φορολογικές δηλώσεις κλπ.)
Στην συνέχεια υπέβαλλαν φορολογικές δηλώσεις μέσω διαδικτύου, προέβαιναν σε αλλαγή των φορολογικών τους στοιχείων και σύναπταν δάνεια, από τα οποία προσπόριζαν το μεγαλύτερο μέρος του χρηματικού ποσού που εκταμιεύονταν.
Δύο εκ των δραστών συνελήφθησαν την ώρα που επιχειρούσαν να συνάψουν δάνειο σε υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του Κερατσινίου, ενώ οι υπόλοιποι μετά από αναζητήσεις των Αστυνομικών.
Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πληθώρα εγγράφων (φ/α Δ.Α.Τ. ,βεβαιώσεις αποδοχών, φορολογικές ενημερότητες, κλπ.) τα περισσότερα εκ των οποίων πλαστά.
Από την έρευνα που διενεργήθηκε σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών εξιχνιάστηκαν (90) ενενήντα περιπτώσεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Ζευγάρι ηλικιωμένων θύματα ληστείας

Στο Δ.Δ. Στειρονά Δήμου Αρκαλοχωρίου Ηρακλείου, (2) άγνωστοι δράστες που φορούσαν κουκούλες, εισήλθαν σε οικία υπερήλικων ημεδαπών και αφού τους έδεσαν και τους φίμωσαν, αφαίρεσαν χρηματικό ποσό και χρυσαφικά- κοσμήματα άγνωστης αξίας. Δράστες αναζητούνται

Τον πυροβόλησε στα πόδια


Στο Ηράκλειο, πλατεία Ελευθερίας, άγνωστος δράστης πυροβόλησε με πυροβόλο όπλο και τραυμάτισε στα πόδια 43χρονο ημεδαπό. Παθών μεταφέρθηκε και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου σε νοσοκομείο. Δράστης αναζητείται.

Οι πεζοί πρώτος στόχος ληστών


Στην Αθήνα, οδός Σεπολίων 34, (2) άγνωστοι δράστες με χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν από πεζό ημεδαπό, άγνωστο χρηματικό ποσό και (2) κινητά τηλέφωνα. Δράστες αναζητούνται

Αντί για καύσιμα έκαναν ληστεία

Στο Γαλάτσι, (2) άγνωστοι δράστες μετέβησαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου, ακινητοποίησαν ημεδαπό υπάλληλο αυτού και αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με δίκυκλο μοτ-το και αναζητούνται.

Στο στόχαστρο τα μίνι μάρκετ


Στις Αχαρνές, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα Μίνι Μάρκετ, ιδιοκτησίας ημεδαπού και με την απειλή όπλου, αφαίρεσαν από ανωτέρω ιδιοκτήτη άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Αρχισαν πάλι να ληστεύουν τα delivery

Στην Αθήνα, συμβολή των οδών Πασσώβ και Χατζηδάκη, (4) άγνωστοι δράστες με την απειλή όπλου και μαχαιριού ακινητοποίησαν αλλοδαπό διανομέα έτοιμου φαγητού και του αφαίρεσαν άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Η μοιραία μάνα

Είναι η Αδαμαντία η μοιραία γυναίκα του Σωκράτη που είδε τον πατέρα των παιδιών της πλημμυρισμένο στο αίμα που σκόρπισαν τρομοκράτες με 16 σφαίρες στην πόρτα του σπιτιού της. Είναι η ψυχολόγος υποβασταζόμενη απο τον ιερέα πατέρα της, που λόγω εγκυμοσύνης δεν μπορεί να λάβει ούτε καν φαρμακευτική αγωγή για να λυτρωθεί προσωρινά έστω απο τόσο ψυχικό πόνο. Είναι η μητέρα που το ξημέρωμα της Δευτέρας στην Ηλιούπολη βρέθηκε να κρατά στην μια αγκαλιά της τον δίχρονο γιό της και στην άλλη τον Σωκράτη νεκρό.

ΥΓ: Η "αράχνη" στο πρόσωπο της μάνας είναι επειδή δεν επιθυμούμε όσοι κυνήγησαν τον Σωκράτη [με τα όποια λάθη του] να κάνουν φέιβ βολάν την εικόνα της μέσα απο τα κροκοδείλια δάκρυά τους.


21/7/10

Για τον Σωκράτη απο τους δικούς του ανθρώπους

Σωκράτη μας,πριν οκτώ χρόνια που σε παντρέψαμε είχες γεμίσει μια μεγάλη εκκλησία με φίλους και γνωστούς για να σου ευχηθούν να ζήσεις. Χθες, γέμισες πάλι εκτός από την εκκλησία και όλη την πλατεία για το τελευταίο αντίο.Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την ψυχή μας όλους, γνωστούς και άγνωστους, που συμμετέχουν στον πόνο μας για τον άδικο χαμό σου.Τα στοιχεία της ψυχής σου, η βαθειά σου πίστη, η καθαρότητα της ζωής σου και η φιλάνθρωπη καρδιά σου μας βεβαιώνουν ότι είσαι στην αγκαλιά του Θεού και αυτό είναι η μόνη μας παρηγοριά.Ευχόμαστε η θυσία σου να λειτουργήσει σαν ξυπνητήρι στη συνείδηση του ελληνικού λαού.Η γυναίκα σου, οι γονείς σου και τα αδέρφια σου σαν το καλύτερο μνημόσυνο ζητούν από το Θεό να συγχωρέσει τους φονιάδες σου όπως και συ θα ήθελες.

Κλοπή μεγάλης ποσότητας πυρομαχικών από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς

Συναγερμός σήμανε σε Εθνική Φρουρά, Υπουργείο Άμυνας και Αστυνομία μετά την διαπίστωση ότι μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών έχει κάνει φτερά από αποθήκη της Εθνικής Φρουράς στην Παλώδια. Ανακοίνωση του Υπουργείου Αμυνας αναφέρει ότι το Υπουργείο «έχει δώσει σαφείς οδηγίες για την πλήρη και σε βάθος διαλεύκανση της υπόθεσης επειδή τέτοια περιστατικά θεωρούνται απαράδεκτα, καταδικαστέα και αξιόποινα».Για διευκόλυνση των ερευνών, σε πρώτο στάδιο και μετά από εισήγηση του Αρχηγού της Εθνικής Φρουράς, Πέτρου Τσαλικίδη, ο Υπουργός Αμυνας Κώστας Παπακώστας, αποφάσισε τη μετάθεση του Διοικητή Αποθηκών.Παράλληλα, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο Υπουργός Αμυνας,«έδωσε σαφέστατες οδηγίες να μην επιδειχθεί καμιά επιείκεια σε όσους εμπλέκονται στην υπόθεση και να ληφθούν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα ανάλογα με την εξέλιξη των ανακρίσεων».
----------------------------------------------------------
Πανικός στην Εθνική Φρουρά μετά την κλοπή βλημάτων και εκτοξευτών RPG από αποθήκη του στρατοπέδου της Παλώδιας. Συνολικά κλαπήκαν 10 κιβώτια και το κάθε κιβώτιο περιείχε έως 6 βλήματα τα οποία πλέον βρίσκονται στα χέρια αγνώστων και κανείς δεν γνωρίζει πως μπορεί να τα αξιοποιήσουν.Οι δράστες παραβίασαν τις τρεις κλειδαριές της αποθήκης και τις αντικατέστησαν με άλλες ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί αλλά και για να μπορέσουν να επιστρέψουν ανενόχλητοι. Αυτό που προκαλεί απορία είναι το πώς κατάφεραν να κουβαλήσουν τα κιβώτια τα οποία ζύγιζαν 335 κιλά. Το στρατόπεδο της Παλώδιας είναι από τα πλέον φυλασσόμενα στην ΕΦ αφού εκεί βρίσκονται αποθήκες με στρατιωτικό υλικό και αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερο εκνευρισμό στις τάξεις της Ε.Φ. αφού κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει κλοπή από το συγκεκριμένο στρατόπεδο.Η Αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αλλά είναι πολύ πιθανό πίσω από την κλοπή να βρίσκονται άτομα του υποκόσμου τα οποία κανείς δεν ξέρει πως σκοπεύουν να αξιοποιήσουν τη λεία τους. Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός στο ΚΥΠΕ, μετά από έλεγχο στην αποθήκη συγκεκριμένου στρατοπέδου, διαπιστώθηκε ότι κλάπηκε εκρηκτική ύλη.
Η σκηνή αποκλείστηκε και τέθηκε υπό φρούρηση. Κλήθηκε η υπηρεσία εγκληματολογικών ερευνών, η οποία προέβη σε επιστημονικές εξετάσεις και η Αστυνομία σε συνεργασία με την Εθνική Φρουρά συνεχίζουν τις εντατικές έρευνες και ανακρίσεις για να διαλευκανθεί η υπόθεση, είπε ο κ. Κατσουνωτός.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που στην Κύπρο συμβαίνει κάτι αντίστοιχο. Το 2002 τρεις κουκουλοφόροι εισέβαλαν σε φυλάκιο της Εθνικής Φρουράς και έκλεψαν τον οπλισμό των στρατιωτών και πυρομαχικά. Όμως είναι η πρώτη φορά που βάζουν στο μάτι τόσο βαρύ οπλισμό.

Λήστεψαν τους θαμώνες μπάρ

Συνελήφθη πρωινές ώρες της 19-7-2010 στο Αίγιο, από Αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αιγίου, αλλοδαπός άνδρας ηλικίας 29 ετών, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στην ληστεία που έγινε την 02:50 ώρα της 19-7-2010 σε κατάστημα – μπαρ στην πόλη του Αιγίου.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς μαζί με άλλον ένα 24χρονο αλλοδαπό και δύο ακόμα άτομα, υπήκοοι Αλβανίας, μετέβησαν στο προαναφερθέν κατάστημα, όπου δυο εξ αυτών εισήλθαν εντός και ο ένας, με την απειλή όπλου (πιστολιού), αφού πυροβόλησε δυο φορές προς εκφοβισμό των παρευρισκομένων (ιδιοκτήτη – θαμώνων), εξανάγκασε έναν 52χρονο ημεδαπό θαμώνα του καταστήματος να του παραδώσει χρήματα και τιμαλφή αντικείμενα που έφερε (ρολόγια χειρός, αλυσίδες κ.λ.π.), ο δε έτερος δράστης υπό την απειλή μαχαιριού εξανάγκασε την 35χρονη αλλοδαπή ιδιοκτήτρια να του παραδώσει τις εισπράξεις του καταστήματος από την ταμειακή μηχανή. Εν συνεχεία, ο ένας εξ’ αυτών, υπό την απειλή του όπλου, απαίτησε από άλλον 52χρονο ημεδαπό θαμώνα να του παραδώσει χρήματα και άλλα τιμαλφή και στην άρνησή του να υπακούσει τον πυροβόλησε μια φορά τραυματίζοντας τον στη δεξιά πλευρά στο ύψος της κοιλιακής χώρας. Παθών διεκομίσθη στο Γ.Ν. Αιγίου, όπου υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση και έχει διαφύγει τον κίνδυνο για την ζωή του.
Επιπρόσθετα, συνελήφθη ένας αλλοδαπός ηλικίας 17 ετών, ο οποίος βρίσκεται παράνομα στην χώρα μας και διέμενε στην οικία του 29χρονου δράστη.
Οι συλληφθέντες, με την δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αιγίου, από όπου ο 17χρονος αφέθηκε ελεύθερος και του ορίστηκε τακτική δικάσιμος, ενώ ο 29χρονος παραπέμφθηκε στον κ. Ανακριτή.
Λοιποί δράστες αναζητούνται.

Οπλισμένοι σαν αστακοί

Την 21-7-2010/10.20 στο Δ.Δ. Δαλαμανάρας Άργους, (3) άγνωστοι δράστες που φορούσαν μαντήλια στο πρόσωπο και έφεραν (1) όπλο - Kalashnikov και (2) πιστόλια, εισήλθαν στην οικία ημεδαπού και αφού ακινητοποίησαν τον προαναφερόμενο, τη σύζυγό του, την ανήλικη κόρη τους και την αλλοδαπή οικιακή βοηθό, αφαίρεσαν από χρηματοκιβώτιο χρυσαφικά αξίας 70.000 € και το χρηματικό ποσό των 300 €. Ακολούθως δράστες κλείδωσαν τους παθόντες στο υπόγειο της οικίας και αφαίρεσαν το Ι.Χ.Ε αυτ-το του παθόντα, με το οποίο διέφυγαν. Δράστες αναζητούνται.

Η Αδαμαντία δεν κατέθεσε


Δεν έχει δώσει κατάθεση -σύμφωνα με πληροφορίες- η σύζυγος του Σωκράτη Γκιόλια, αφού η κατάσταση της δεν τις επιτρέπει να υποστεί άλλη μια δοκιμασία. Η Αδαμαντία είναι τεσσάρων μηνών έγκυος και το μοιραίο ξημέρωμα υπήρξε η αυτήκοη μάρτυρας της δολοφονίας του συζύγου της και είδε απο το μπαλκόνι τους δράστες να φεύγουν.

Εκτελούνται μεταφοραί απο Αλβανό


Στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας, άνδρες των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Κάτω Κλεινών και Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν συνολικά δέκα (10) αλλοδαπούς υπηκόους Αλβανίας, εκ των οποίων ο ένας ηλικίας 27 ετών είναι εγκέφαλος οργάνωσης μεταφοράς μη νομίμων μεταναστών από Αλβανία προς Ελλάδα. Συγκεκριμένα οι Αστυνομικοί, αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες, παρουσιάστηκαν στον ανωτέρω διοργανωτή, με ελεγχόμενη διείσδυση ύστερα από εισαγγελική εντολή, ως διαθέσιμοι οδηγοί για τη μεταφορά μη νομίμων μεταναστών από περιοχή της Φλώρινας στην Αλεξάνδρεια – Ημαθίας αντί του ποσού των 100 ευρώ για κάθε μεταφερόμενο. Ύστερα από σχετική συνεννόηση μαζί του, παρέλαβαν την 03:30 π.μ. ώρα της 20-07-2010 και μετέφεραν εννέα μη νόμιμους μετανάστες από το Σκλήθρο Φλώρινας στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας και κατά την παράδοσή τους στον οργανωτή της μεταφοράς που παρουσιάστηκε, τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του, ύστερα από έλεγχο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4.520 ευρώ, δύο βιβλιάρια καταθέσεων, ένα πιστόλι κρότου-λάμψης με 26 φυσίγγια, ένα αεροβόλο όπλο με 465 φυσίγγια, συσκευή ενδοεπικοινωνίας, εκκενωτή ηλεκτρικού ρεύματος, κιάλια, περούκα, γάντια, κουκούλες και διάφορα μαχαίρια.

Επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΣΗΕΠΗΝ στον Χρυσοχοϊδη για τη σύλληψη του Αχιλλέα Ροδίτη

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου-Ηπείρου - Νήσων με επιστολή της στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, διαμαρτύρεται για την συμπεριφορά του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας Υποδιοικητή του Α΄Αστυνομικού Τμήματος Πατρών κ. Παναγιώτη Πετσίνη σε βάρος του δημοσιογράφου Αχιλλέα Ροδίτη. Υπενθυμίζεται ότι ο δημοσιογράφος συνελήφθη χθες το βράδυ ενώ έκανε ρεπορτάζ στην περιοχή όπου είχε "ταμπουρωθεί" ο Ρουμάνος κακοποιός στην Πάτρα.
Η επιστολή έχει ως εξής:«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου – Ηπείρου – Νήσων εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για την ανάρμοστη και ανοίκεια συμπεριφορά του αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποδιοικητή του Α’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών κ. Παναγιώτη Πετσίνη, εις βάρος του συναδέλφου δημοσιογράφου Αχιλλέα Ροδίτη, τη νύχτα της Τρίτης 20 Ιουλίου 2010.
Ο εν λόγω αξιωματικός, παρουσία δεκάδων μαρτύρων, επιτέθηκε φραστικά και απώθησε τον συνάδελφο ο οποίος, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ, βρισκόταν στην οδό Μακεδονίας στην Πάτρα, αρκετά μέτρα μακριά από την πολυκατοικία στην οποία είχε καταφύγει, ύστερα από καταδίωξη, Ρουμάνος κακοποιός και κοντά στο σημείο αποκλεισμού του χώρου από τις αστυνομικές δυνάμεις.
Ο συνάδελφος, με μακρά και επιτυχημένη διαδρομή στο αστυνομικό ρεπορτάζ, γνωρίζει άριστα τους όρους και τους κανόνες που ισχύουν για τους δημοσιογράφους όταν βρίσκεται σε εξέλιξη μια αστυνομική επιχείρηση. Και ασφαλώς, από την πολυετή εμπειρία του, γνωρίζει ποιο είναι το σημείο ισορροπίας ώστε η άσκηση του δημοσιογραφικού έργου να μην παρεμποδίζει το έργο της Αστυνομίας.
Υπ’ αυτό το πρίσμα η συμπεριφορά του εν λόγω αξιωματικού ο οποίος, αφού απρόκλητα επιτέθηκε στον συνάδελφο, διέταξε στη συνέχεια την προσαγωγή του στο Αστυνομικό Τμήμα και την σύλληψη του, είναι απαράδεκτη αλλά και προσβλητική για το Αστυνομικό Σώμα καθώς αγγίζει τα όρια της αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Ο συνάδελφος, σαν να επρόκειτο για εγκληματία, υποχρεώθηκε να εγκαταλείψει την δουλειά του και να οδηγηθεί στο Αστυνομικό Τμήμα όπου και κατατέθηκε μήνυση σε βάρος του με σοβαρές κατηγορίες όπως απείθεια, αντίσταση κατά της αρχής κ.α.
Επειδή θεωρούμε ότι το περιστατικό είναι εξαιρετικά σοβαρό, καθώς θέτει σε δοκιμασία το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των δημοσιογράφων να έχουν πρόσβαση στις πηγές πληροφόρησης και να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και επειδή η Αστυνομία οφείλει να σέβεται τον πολίτη και να μην καταφεύγει σε ακρότητες που παραπέμπουν σε τακτικές κατάχρησης εξουσίας, παρακαλούμε να ερευνήσετε το θέμα και όπου η έρευνα σας εντοπίσει πειθαρχικές ή άλλες ευθύνες, να καταλογιστούν.»

Η ανακοίνωση της αστυνομίας για την σύλληψη του δημοσιογράφου

«Ατυχές περιστατικό» χαρακτήρισε ο Υποστράτηγος της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας της Δυτικής Ελλάδας κ. Σωτήρης Χρονόπουλος την σύλληψη του πατρινού δημοσιογράφου Αχιλλέα Ροδίτη την ώρα που έκανε ρεπορτάζ στο σημείο όπου έχει κλειστεί ο 35χρονος Ρουμάνος κακοποιός στην Πάτρα. Οι Αστυνομικοί ισχυρίστηκαν ότι ο δημοσιογράφος δεν υπάκουσε στις εντολές τους να παραμείνει έξω από την κορδέλα ασφαλείας, από την οποία ωστόσο είχαν καταφέρει να περάσουν και άλλοι δημοσιογράφοι πριν, αλλά και πολίτες, χωρίς να έχει υπάρξει καμία τόσο σοβαρή αντίδραση.
Ωστόσο ο κ. Χρονόπουλος σε σημερινή συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε στο κτίριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας δήλωσε τα εξής: «Προσπάθησα να ηρεμήσω τα πράγματα και να αποφευχθεί η σύλληψη παρουσία του Εισαγγελέα, αλλά δεν κατέστη δυνατό».

Η επίσημη ανακοίνωση της αστυνομίας για τον Ρουμάνο κακοποιό στην Πάτρα

Απογευματινές ώρες χθες (20-7-2010), ομάδα Αστυνομικών Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Ηλείας υπό τον Δ/ντή τους αφίχθηκε στην Πάτρα σε αναζήτηση 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, υπόπτου τέλεσης κλοπών-ληστειών, που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές Ηλείας και Αχαΐας.
Περί ώρα 16:55΄ το προαναφερόμενο άτομο εντοπίστηκε από τους εν λόγω Αστυνομικούς εντός τηλεφωνικού θαλάμου στην ενταύθα οδό Ελλ. Στρατιώτου το οποίο αντιλαμβανόμενο την παρουσία τους τράπηκε κατ’ αρχή πεζός σε φυγή, καταδιωκόμενο απ’ αυτούς.
Ακολούθως αποσπώντας από τον οδηγό του ένα διερχόμενο δίκυκλο μοτοποδήλατο επιχείρησε να διαφύγει, εγκατέλειψε όμως αυτό σε μικρή απόσταση, γιατί λόγω μηχανικής βλάβης ακινητοποιήθηκε.
Στη συνέχεια επιβιβάστηκε διαδοχικά σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, απειλώντας τους οδηγούς αυτών να κινηθούν σύμφωνα με την υπόδειξή του.
Ένας εκ των Αστυνομικών καταδίωξε αυτόν και ενώ πλησίαζε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο καταδιωκόμενος, δέχτηκε απ’ αυτόν εξακολουθητικά πυρά, με αποτέλεσμα μία βολίδα να τον πλήξει στην αριστερή ποδοκνήμη και να τον τραυματίσει όλως ελαφρά (απλή εκδορά).
Ο εν λόγω Αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά εξαναγκάζοντας αυτόν να εγκαταλείψει το όχημα και να καταφύγει στο διαμέρισμα διαμονής του, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο αυτό, αγνοώντας ότι οι Αστυνομικοί το είχαν εκ των προτέρων εντοπίσει.
Αμέσως και με δεδομένη την παρουσία του διωκόμενου στο διαμέρισμα διαμονής του, ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πολυκατοικία και έλαβαν μέτρα αποκλεισμού ενώ για λόγους ασφαλείας η πολυκατοικία εκκενώθηκε από τους ενοίκους της.
Ακολούθως διαπραγματευτής της Α.Δ. Αχαΐας επιχείρησε επικοινωνία με τον διωκόμενο, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι την 01:30΄ ώρα της 21-7-2010, οπότε αποφασίσθηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ, που είχαν προσκληθεί στο σημείο.
Τη στιγμή που επιχειρείτο από ομάδα ΕΚΑΜ η παραβίαση της εισόδου του διαμερίσματος διαμονής του στον α΄ όροφο της πολυκατοικίας, ο προαναφερόμενος εξήλθε από το παράθυρο του μπάνιου στον φωταγωγό και μέσω αυτού αναρριχήθηκε μέχρι τον γ΄ όροφο της πολυκατοικίας και από εκεί στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε άλμα στον εξώστη παρακείμενης πολυκατοικίας, στο οποίο ευρίσκοντο αθέατοι Αστυνομικοί της Υ.Α. Πατρών, οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι, 37 σφαίρες και το χρηματικό ποσό των 6.000 €.
Στην έρευνα που επακολούθησε στο διαμέρισμα διαμονής του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο παραβιασμένα χρηματοκιβώτια, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κ.α.
Προσαχθείς στην Υ.Α. Πατρών ο δράστης εξετάζεται για τη συμμετοχή του στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων, με τη σχηματισθείσα δε σε βάρος του δικογραφία θα αποσταλεί συνοδεία στον Εισαγγελέα Πλημ/κών Πατρών.

Παρ' ολίγο "Σορίν Ματέι Νο 2"

Χθές το απόγευμα ομάδα Αστυνομικών Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πύργου Ηλείας υπό τον Δ/ντή τους αφίχθηκε στην Πάτρα σε αναζήτηση 35χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Ρουμανίας, υπόπτου τέλεσης κλοπών-ληστειών, που είχαν διαπραχθεί σε περιοχές Ηλείας και Αχαΐας. Περί ώρα 16:55΄ το προαναφερόμενο άτομο εντοπίστηκε από τους εν λόγω Αστυνομικούς εντός τηλεφωνικού θαλάμου στην ενταύθα οδό Ελλ. Στρατιώτου το οποίο αντιλαμβανόμενο την παρουσία τους τράπηκε κατ’ αρχή πεζός σε φυγή, καταδιωκόμενο απ’ αυτούς. Ακολούθως αποσπώντας από τον οδηγό του ένα διερχόμενο δίκυκλο μοτοποδήλατο επιχείρησε να διαφύγει, εγκατέλειψε όμως αυτό σε μικρή απόσταση, γιατί λόγω μηχανικής βλάβης ακινητοποιήθηκε. Στη συνέχεια επιβιβάστηκε διαδοχικά σε δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, απειλώντας τους οδηγούς αυτών να κινηθούν σύμφωνα με την υπόδειξή του. Ένας εκ των Αστυνομικών καταδίωξε αυτόν και ενώ πλησίαζε το όχημα στο οποίο επέβαινε ο καταδιωκόμενος, δέχτηκε απ’ αυτόν εξακολουθητικά πυρά, με αποτέλεσμα μία βολίδα να τον πλήξει στην αριστερή ποδοκνήμη και να τον τραυματίσει όλως ελαφρά (απλή εκδορά). Ο εν λόγω Αστυνομικός ανταπέδωσε τα πυρά εξαναγκάζοντας αυτόν να εγκαταλείψει το όχημα και να καταφύγει στο διαμέρισμα διαμονής του, που βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σημείο αυτό, αγνοώντας ότι οι Αστυνομικοί το είχαν εκ των προτέρων εντοπίσει. Αμέσως και με δεδομένη την παρουσία του διωκόμενου στο διαμέρισμα διαμονής του, ισχυρές Αστυνομικές δυνάμεις περικύκλωσαν την πολυκατοικία και έλαβαν μέτρα αποκλεισμού ενώ για λόγους ασφαλείας η πολυκατοικία εκκενώθηκε από τους ενοίκους της. Ακολούθως διαπραγματευτής της Α.Δ. Αχαΐας επιχείρησε επικοινωνία με τον διωκόμενο, χωρίς καμία ανταπόκριση μέχρι την 01:30΄ ώρα της 21-7-2010, οπότε αποφασίσθηκε η επέμβαση των ΕΚΑΜ, που είχαν προσκληθεί στο σημείο. Τη στιγμή που επιχειρείτο από ομάδα ΕΚΑΜ η παραβίαση της εισόδου του διαμερίσματος διαμονής του στον α΄ όροφο της πολυκατοικίας, ο προαναφερόμενος εξήλθε από το παράθυρο του μπάνιου στον φωταγωγό και μέσω αυτού αναρριχήθηκε μέχρι τον γ΄ όροφο της πολυκατοικίας και από εκεί στην προσπάθειά του να διαφύγει πραγματοποίησε άλμα στον εξώστη παρακείμενης πολυκατοικίας, στο οποίο ευρίσκοντο αθέατοι Αστυνομικοί της Υ.Α. Πατρών, οι οποίοι και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή του βρέθηκε ένα πιστόλι, 37 σφαίρες και το χρηματικό ποσό των 6.000 €. Στην έρευνα που επακολούθησε στο διαμέρισμα διαμονής του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο παραβιασμένα χρηματοκιβώτια, διαρρηκτικά εργαλεία, κουκούλες κ.α. Προσαχθείς στην Υ.Α. Πατρών ο δράστης εξετάζεται για τη συμμετοχή του στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων,