19/7/14

Αδέλφια και γιος προαγωγοί

37χρονη η μαστροπός
 
Συνελήφθη, χθες (18-07-2014) από αστυνομικούς του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 38χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας καθώς και άλλων τριών σύνεργων της, ηλικίας 33, 29 και 18 ετών, οι οποίοι αναζητούνται, σχηματίζεται δικογραφία με τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Σωματεμπορίας από κοινού», «Προστασία του άτομου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα», «Κώδικας Νόμων για τα ναρκωτικά» και «Νόμου Περί Αρχαιοτήτων».
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και έπειτα από καταγγελία της 22χρονης γυναίκας, τα μέλη της οικογένειας ημεδαπών (δύο αδέρφια και ο γιος του ενός) εκμεταλλευόμενα την ευάλωτη οικονομική κατάστασή της, την εγκατέστησαν σε οίκους ανοχής, ιδιοκτησίας της 38χρονης συλληφθείσας, όπου την εξέδιδαν και ακολούθως, με τη χρήση σωματικής βίας, αφαιρούσαν τις εισπράξεις της.

Έπιασαν Πολωνό μαχαιροβγάλτη


 
 
Συνελήφθη  απόγευμα στην Αθήνα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, 57χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί Ένταλμα Σύλληψης του 18ου Τακτικού Ανακριτή Αθηνών για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Έσπειρε την αυλή του στο Χαϊδάρι


Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη χθες (18-7-2014) το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τ.Α. Χαϊδαρίου, 46χρονος ημεδαπός, ο οποίος καλλιεργούσε στο χώρο της οικίας του στην περιοχή δενδρύλλια κάνναβης .

Έβγαζαν το χασίς σε οικοσκευές

Η άκρη για τη Γερμανία βρέθηκε στη Δράμα
Διακριβώθηκε, έπειτα από πολύμηνες και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας, η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία διακινούσε μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών από τη χώρα μας στη Γερμανία.
Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία πέντε (5) μελών της ομάδας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Πρόκειται για πέντε (5) ημεδαπούς, ηλικίας 22, 28, 37, 38 και 39 ετών. Στη δικογραφία περιλαμβάνεται επίσης ένα άγνωστο μέχρι στιγμής άτομο, μέλος της ομάδας, το οποίο παραλάμβανε τις ποσότητες ναρκωτικών στη Γερμανία.

Με ευθύνη του στον Κορυδαλλό

Ο Μαζιώτης


Μεταγωγή του Ν.Μαζιώτη στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού

Άνδρες της ΕΜΑΚ και δεκάδες αστυνομικοί συμμετέχουν στην επιχείρηση μεταγωγής του Μαζιώτη   

Ο Πετρακάτος "ξανθός"

Ο συνεργός του Μαζιώτη που είχε δώσει κλεμμένο ΙΧ στον Παλαιοκώστα για την απαγωγή Μυλωνά στη Θεσσαλονίκη


Ο "φουσκωτός" της παρέας

Με το πουλόβερ


Ο 3ος

Άγνωστος
 
Επιπλέον δημοσιοποιούνται:

Ο "ταυτοποιημένος" συνεργός

Και οι άλλες 3

Ο Μαζιώτης στα Μέθανα

Νέες φωτο Μαζιώτη

Από ληστείες

Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Εισαγγελικής Διάταξης, τα ακόλουθα:
  • Στοιχεία ταυτότητας του ΜΑΖΙΩΤΗ Νικόλαου του Αγαμέμνονα και της Σοφίας, γεν. 10 - 1 - 1971 στην Έδεσσα.

18/7/14

Έγινε του Μαραθώνα ...

Τα Κατασχεμένα
 
 
Συνελήφθησαν προχθές (16-7-2014) το πρωί από αστυνομικούς του Τ.Α. Μαραθώνα, δύο (2) ημεδαποί, μία 38χρονη και ένας 41χρονος, οι οποίοι καλλιεργούσαν σε εξωτερικό χώρο παλαιάς οικίας, σε σημείο που δεν ήταν ορατό από διερχόμενους, στην περιοχή του Γραμματικού δενδρύλλια κάνναβης .
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δεκατρία (13) δενδρύλλια κάνναβης ύψους πενήντα (50) εκατοστών, τα οποία εκριζώθηκαν, καθώς και διάφορα εργαλεία για την καλλιέργειά τους.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Επένδυε τα ξένα στην τσέπη της

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας, σε βάρος 57χρονης ημεδαπής για κακουργηματικού χαρακτήρα απάτη.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο μεθοδικής αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι, το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2011 έως και τον Αύγουστο του 2012, η 57χρονη κατάφερε να εξαπατήσει διάφορα άτομα, κυρίως του φιλικού της περιβάλλοντος, τα οποία έπεισε να της παραδώσουν ιδιαίτερα μεγάλα χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι θα τα επένδυε σε μετοχές γνωστού Χρηματοπιστωτικού Ιδρύματος.

Οδήγησε στο θάνατο το βρέφος της

 
Συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 37χρονη ημεδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παιδοκτονία και περιύβριση νεκρών.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες χθες (17-07-2014), οι Αστυνομικές Αρχές ενημερώθηκαν από εφημερεύον Νοσοκομείο της πόλης, ότι διεκομίσθη, από σταθμό Ε.Κ.Α.Β., 37χρονη γυναίκα με ενδείξεις πρόσφατου τοκετού.
Εξεταζόμενη από αστυνομικούς, που έσπευσαν στο Νοσοκομείο για τη διερεύνηση της υπόθεσης, η δράστιδα ομολόγησε ότι την 12-07-2014, γέννησε βρέφος στην τουαλέτα του διαμερίσματός της.

Ο Κικίλιας με τους διώκτες του Μαζιώτη

Ταξίαρχος Βασίλης Τσίγκος




 
Τα συγχαρητήρια του Πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά και τις ευχαριστίες της Πολιτικής Ηγεσίας του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αλλά και ολόκληρης της Κυβέρνησης μετέφερε ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας στους αστυνομικούς της Ομάδα ΔΙ.ΑΣ., που συνέλαβαν τον καταζητούμενο Νικόλαο Μαζιώτη την Τετάρτη (16/07/2014), στο κέντρο της Αθήνας.

Συνδέσεις ...

 

Βρέθηκε το κρησφύγετο του Ν. Μαζιώτη στο Μαρούσι
 
Στην οδό Υψηλάντου 27, στα όρια Πεύκης - Αμαρουσίου, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, βρέθηκε το κρησφύγετο του συλληφθέντος Νίκου Μαζιώτη, ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σε εξέλιξη βρίσκεται το μεσημέρι της Παρασκευής έρευνα σε νοικιασμένο διαμέρισμα, καθώς εκεί, βάσει στοιχείων που έχει συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, εκτιμάται πως ήταν το κρυσφήγετο του Ν. Μαζιώτη και δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να βρεθεί και οπλισμός. 

Ο ΥΕΝ εν πλώ

Τα 10 ταχύπλοα του Νιάρχου



 
 
 
 
Τελετή παραλαβής 10 ταχύπλοων φουσκωτών σκαφών, που θα διατεθούν στο στελεχιακό δυναμικό του Λιμενικού Σώματος για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας, παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Επισημαίνεται ότι τα συγκεκριμένα σκάφη αποτελούν δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Πρόκειται για δέκα ταχύπλοα σκάφη, πνευστού τύπου, μήκους 10,35 μέτρων, τύπουSYSTEM 33 και ιπποδύναμης 2Χ250 HP, ενώ το συνολικό τους κόστος ανέρχεται στο 1.000.000 ευρώ. Ο σχεδιασμός τους είναι σύμμορφος με ειδικά πρότυπα και απαιτήσεις ασφάλειας.
Τα συγκεκριμένα περιπολικά σκάφη αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στις αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες του Λιμενικού Σώματος το τελευταίο διάστημα, συμβάλλοντας στην επιχειρησιακή ετοιμότητα και την εκπλήρωση της αποστολής του. Θα διατεθούν κατά κύριο λόγο στις επιχειρήσεις για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα, ενώ θα χρησιμοποιηθούν και σε τομείς όπως η Έρευνα και Διάσωση, οι επιχειρήσεις δίωξης ναρκωτικών και πάταξης λαθρεμπορίου καθώς και στην επιβολή των κανονισμών για την αλιεία.
 
Μετά το πέρας της τελετής ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, δήλωσε:
«Θέλω να ευχαριστήσω το Ίδρυμα Νιάρχου για τη μεγάλη προσφορά του. Από σήμερα δέκα (10) φουσκωτά σκάφη θα ενισχύουν τις προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος.
Το Λιμενικό Σώμα, το τελευταίο διάστημα, έχει επιδοθεί σε ένα τιτάνιο έργο για την αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων αλλά και την προστασία της ζωής στη θάλασσα. Σήμερα, όμως, οι δημοσιονομικοί περιορισμοί μας έχουν κάνει ακόμα πιο ευάλωτους. Γι αυτό το λόγο, σημαντικές προσφορές όπως του Ιδρύματος Νιάρχου, ενισχύουν σημαντικά την προσπάθεια μας. Θα ήθελα όχι μόνο να τους ευχαριστήσω, αλλά και να παρακινήσω όλους τους άλλους που έχουν τη δυνατότητα, να προσφέρουν στο πολύπλευρο και σημαντικό έργο που κάνει το Λιμενικό Σώμα. Και, βέβαια, θέλω να ευχαριστήσω για ακόμη μία φορά τα στελέχη του, τα παιδιά που βρίσκονται στα σκάφη και τα παιδιά που υπηρετούν στη παραμεθόριο, τα οποία δίνουν καθημερινά τη ψυχή τους για να ανταποκριθούν με αποτελεσματικότητα στην αποστολή τους. Όλα αυτά τα σκάφη θα ενισχύσουν μονάδες στην περιφέρεια, ιδιαίτερα στα ακριτικά νησιά, όπως, άλλωστε, κάθε τι καινούριο με το οποίο εξοπλιζόμαστε, είτε αποτελεί προϊόν δωρεάς είτε προϊόν ευρωπαϊκών προγραμμάτων.
Στόχος μας είναι να έχουμε θωρακισμένα τα σύνορα και, βέβαια, να στείλουμε ένα μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, ότι η Ελλάδα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι».
Ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. Αθανάσιος Αθανασόπουλος, από την πλευρά του σημείωσε:
«Σήμερα είναι μια ευχάριστη μέρα για το Λιμενικό. Ολοκληρώνεται η παραλαβή των σκαφών που το Ίδρυμα Νιάρχου κάνει δωρεά στο Λιμενικό Σώμα. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι τα σκάφη αυτά, που ήδη τα περισσότερα έχουν διατεθεί στις Λιμενικές Αρχές, και ιδιαίτερα στις ακριτικές Λιμενικές Αρχές, θα συμβάλουν τα μέγιστα, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα του έργου του Λιμενικού Σώματος. Θα συμβάλουν σε σημαντικό βαθμό, ειδικότερα, στη σύλληψη διακινητών, λόγω των ιδιαίτερων και σπουδαίων δυνατοτήτων που έχουν. Θέλω να διαβεβαιώσω τους πάντες, ότι το Λιμενικό Σώμα θα τα αξιοποιήσει στο έπακρο, ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα που επιθυμούμε».
Τέλος, ο κ. Γιώργος Αγουρίδης, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, επεσήμανε:
«Είναι πραγματικά πολύ σημαντικό το έργο που επιτελεί το Λιμενικό Σώμα σε καθημερινή βάση και, ιδιαίτερα, σε μια εποχή που, με τις συρράξεις στην ευρύτερη περιοχή μας, αυξάνονται τα κύματα των μεταναστών. Ω εκ τούτου το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος αποφάσισε, στο πλαίσιο των προγραμμάτων του και των δωρεών του, να το ενισχύσει. Ελπίζουμε να βρούμε μιμητές και να υπάρξουν και άλλοι, οι οποίοι σε αυτή τη δύσκολη εποχή θα βοηθήσουν το Λιμενικό Σώμα»

17/7/14

H μικρή ... Ολλανδέζα είχε κόκα

Τα Κατασχεμένα
Συνελήφθη πρωινές ώρες της 15-7-2014, σε εξωτερικό χώρο του Λιμένα Πειραιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 53 χρονη ημεδαπή, για εισαγωγή μεγάλης ποσότητας κοκαΐνης στην Ελλάδα.
Μετά από έρευνες της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, το Α.Τ. Αερολιμένα Χανίων και τη D . E . A . Αθηνών , εντοπίσθηκε στην περιοχή έξω από το Λιμάνι του Πειραιά η 53χρονη ημεδαπή, προερχόμενη από τα Χανιά, όπου είχε αφιχθεί την προηγούμενη ημέρα (14-7-2014) το βράδυ αεροπορικώς από την Ολλανδία, να μεταφέρει, επιμελώς κρυμμένη σε διπλά τοιχώματα δύο (2) σακιδίων πλάτης, ποσότητα κοκαΐνης βάρους -5 .810 - γραμμ.
Την παραπάνω ποσότητα κοκαΐνης είχε προμηθευθεί προ 3ημέρου από άγνωστο άτομο στην Κένυα Αφρικής.

... Πάτουσε το χασίς


Τα Ντοκουμέντα
Εντοπισμός μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών στην Ηγουμενίτσα και σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος
 
Στον εντοπισμό εξήντα έξι κιλών και οκτακοσίων εβδομήντα γραμμαρίων (66.870 κιλά) ινδικής κάνναβης και τη σύλληψη αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στην πύλη του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας.

... Εγώ ο Μιχελάκης Μιχάλης

Η πλαστή ταυτότητα Μαζιώτη
maziwtis3

Έφτιαχνε και "μπόμπες"



Τα Ντοκουμέντα



 
 
Επιχείρηση, η οποία αν και επίσημα εμφανιζόταν ότι ασχολείται με το εμπόριο κλωστοϋφαντουργικών ειδών, είχε μετατραπεί σε εργαστήριο που δραστηριοποιούταν στο λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, εντοπίστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καλαμαριάς, μετά από αξιοποίηση σχετικών στοιχείων και διακριτική επιτήρηση του χώρου.
Ιδιοκτήτης της επιχείρησης φέρεται 53χρονος ημεδαπός, ο οποίος αναζητείται στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία για Πλαστογραφία, Απάτη κατ΄εξακολούθηση, παράβαση του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της επιχείρησης, χθες (16-07-2014) το πρωί, στην περιοχή της Καλαμαριάς, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Αλκιβιάδης ομίλησε ...

Και ο Υποστρατηγούλης τσούλωσε ...

Ήθελε να πάει και στην Αντιτρομοκρατική, τρομάρα του ...


Του 'φεξε ...

Με τον Μαζιώτη


Ψάχνουν για γιάφκες

Διαμερίσματα που πιθανόν χρησιμοποιούσε ο Νίκος Μαζιώτης ως κρησφύγετα – γιάφκες και χώρους στάθμευσης όπου άφηνε το Ι.Χ. αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσε για τις μετακινήσεις του, αναζητούν τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
 
Από το απόγευμα της Τετάρτης, σύμφωνα με πληροφορίες, γίνονται έρευνες σε διάφορες περιοχές στο κέντρο της Αθήνας όπως στα Εξάρχεια και στα βορειοανατολικά προάστια από την Αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με κλιμάκια αστυνομικών της ΕΚΑΜ ενώ έντονη είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας.

Βρήκαν τους ληστές

Ναύπλιο
 
Εξιχνιάστηκε άμεσα, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, υπόθεση ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, η οποία έγινε προχθές (15.7.2014) το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν, προχθές, στο Ναύπλιο Αργολίδας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, τρεις (3) ημεδαποί ηλικίας 33, 32 και 20 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα –κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας, και παράβασης των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο συνεργούς τους.
Ειδικότερα, οι ανωτέρω, προχθές το πρωί, στο Ναύπλιο Αργολίδας, μπήκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από προσωπική τσάντα υπαλλήλου χρήματα, αφού προηγουμένως προσπάθησαν ανεπιτυχώς να αφαιρέσουν χρήματα από το χρηματοκιβώτιο, ενώ στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Τα πλάνα του "Θησέα"



Φορτώστε ...

Η σκούπα σε εικόνες
 
 
 
 
 
Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε χθες (16-7-2014) σε διάφορες περιοχές της Αθήνας (Θησείο, Ακρόπολη, Βοτανικός, Κεραμεικός, Πετράλωνα κλπ) στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού «ΘΗΣΕΑΣ», για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παρεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και λοιπών αδικημάτων.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης :