17/4/10

Αποκαλύψεις με ... ονόματα

Απο ανώνυμο τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής έφθασαν οι αρχές στη γιάφκα του Καρέα. Ο ουσιώδης μάρτυρας στη φωτογραφία του Κ. Γουρνά που δόθηκε στη δημοσιότητα αναγνώρισε το πρόσωπο του, καθώς όπως ανέφερε στην καταγγελία του ήξερε πως ο νεαρός άνδρας, είχε νοικιάσει το χώρο στο όνομα "Μανδαλώζης". Ψεύτικο όνομα όμως είχε δηλώσει και το ζεύγος Μαζιώτη στο Λαγονήσι. Η σύντροφος του αντιεξουσιαστή Παναγιώτα Ρούπα είχε εμφανιστεί ως "Βασιλική Παρασκευοπούλου". Ο τρόπος που βρέθηκαν τα σημαντικά ευρήματα πάντως στο πάρκινγκ του Καρέα, πιστοποιούν πως οι...ετοιμοπαράδοτες βόμβες ήταν έτοιμες προς χρήση, καθώς τόσο οι τρείς φιάλες προπανίου, αλλά όσο και τα μεταλλικά δοχεία λαδιού που είχαν το ANFO ήταν μέσα σε μεγάλες σακούλες σκουπιδιών, για να μη φαίνονται. Επομένως οι αστυνομικοί καταλήγουν στο συμπέρασμα πως εκεί ήταν ο αποθηκευτικός χώρος και όχι το παρασκευαστήριο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.

Μπουκάλες προπανίου-μηχανές και ANFO στην γιάφκα






















Φώτο απο την γιάφκα στον Καρέα







Έτοιμες βόμβες για χρήση

Eκτός απο τα 200 περίπου κιλά ANFO που ήταν τοποθετημένα σε φιάλες προπανίου στον Καρέα βρέθηκαν επίσης τέσσερα μεταλλικά κουτιά ελαιόλαδου, εκ των οποίων τα δυο περιείχαν απο 15 κιλά Anfo και μια πλαστική σακούλα με 15 κιλά Anfo. Όπως ανακοίνωσε πριν απο λίγο ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ Θανάσης Κοκαλάκης στο υπόγειο εντοπίστηκαν εκτός απο τις τρείς μοτοσυκλέτες και πέντε μπαγκαζιέρες στις οποίες υπήρχαν διάφορες πινακίδες κυκλοφορίας.

200 κιλά το ANFO της γιάφκας




Με τα ... κλειδιά στο χέρι πήγαν οι αστυνομικοί στο πάρκινγκ του Καρέα. Δυσκολεύτηκαν όμως να ανοίξουν την πόρτα και επιστράτευσαν κλειδαρά. Στο φόβο όμως η είσοδος να είναι παγιδευμένη, χρησιμοποίησαν την ειδική μικροσκοπική κάμερα, ο κατευθυνόμενος φακός της οποίας βρέθηκε στο εσωτερικό απο μια χαραμάδα. Εκεί οι πυροτεχνουργοί βρήκαν έξι αυτοσχέδιες βόμβες, φιάλες προπανίου, αλλά και 200 περίπου κιλά με ANFO. Το πάρκινγκ είχε ενοικιαστεί απο προφυλακισμένο πλέον μέλος του "Επαν. Αγώνα" . Ο Κ. Γουρνάς εμφανίστηκε με πλαστό δελτίο ταυτότητας στο όνομα: Μανδαλώζης.

Στο παρασκευαστήριο του Καρέα το μυστικό για τον μεγαλοτραπεζίτη



Οι τρείς φιάλες προπανίου και το ANFO που αποτελεί τον "εκρηκτικό μείγμα των φτωχών" και που βρέθηκε αργά το απόγευμα, σε γκαράζ στον Καρέα, είναι πολύ πιθανόν να πρόκειται για τον αποθηκευτικό χώρο-παρασκευαστήριο του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Οι αρχές δεν αποκλείουν οι συγκεκριμένες φιάλες να προορίζονταν για το παγιδευμένο με εκρηκτικά αυτοκίνητο, που σχεδίαζαν οι τρομοκράτες να τοποθετήσουν στην περιοχή της Πλάκας, κοντά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών, εκεί όπου διαμένει ο πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. Οι τρείς μοτοσυκλέτες εξάλλου πιστοποιούν και το σχέδιο των μελών της οργάνωσης, που κάθε φορά έθεταν υπο στενή παρακολούθηση τον υποψήφιο στόχο τους. Το χτύπημα πάντως στο μεγαλοτραπεζίτη θα γινόταν με ενσύρματη βόμβα.

Νέα γιάφκα στον Καρέα

Nέα γιάφκα τρομοκρατών στον Καρέα. Το μεσημέρι Εκρηκτική ύλη ANFO σε φιάλες προπανίου που παραπέμπουν στον ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ εντόπισαν σε γκαράζ αστυνομικοί στην οδό Αντωνιάδου 52 στον Καρέα. Ολόκληρη η περιοχή έχει αποκλειστεί καθώς στο σημείο έχουν βρεθεί και κλεμμένες μοτοσυκλέτες. Υπενθυμίζεται πως τον Φεβρουάριο του 2009 στην Κηφισιά, τέτοια εκρηκτική ύλη είχε βρεθεί στο πορτ παγκάζ κλεμμένου αυτοκινήτου, το οποίο οι τρομοκράτες είχαν εγκαταλείψει στην είσοδο της Citibank.

Πυροδότησαν τη βόμβα εν κινήσει







Τα ξημερώματα στην πλατεία Καραϊσκάκη η βόμβα που έσκασε και ενώ το πολυτελές τζίπ BMW Χ5 ήταν εν κινήσει, στόχο είχε το ζευγάρι που επέβαινε. Η γυναίκα είναι ιερόδουλος και μαζί με τον σύντροφο της βγήκαν απο μπάρ στην οδό Αγίου Κωνσταντίνου 45 και επιβιβάστηκαν στο Χ5 που ήταν σταθμευμένο σε πάρκινγκ. Δεν πρόλαβαν όμως να απομακρυνθούν ούτε 500 μέτρα, όταν στην συμβολή των οδών Χίου και Φαβιέρου, ανατινάχθηκαν κομμάτια της μηχανής ενώ το καπό και ο προφυλακτήρας εκσφενδονίστηκαν απο το βαρύ όχημα. Οι δράστες που είχαν παγιδεύσει το τζιπ με τηλεχειριζόμενη βόμβα, ακολουθούσαν το ζευγάρι μ' δικό τους αυτοκίνητο. Σε απόσταση ασφαλείας ο βομβιστής πάτησε το μπουτόν αλλά η καμπίνα του πανάκριβου Χ5 έγινε ασπίδα και προστάτεψε το ζευγάρι. Όπως προέκυψε το ζευγάρι είναι απο την Αλβανία, ενώ η γυναίκα που είναι σεσημασμένη, ασχολείται επαγγελματικά με το αρχαιότερο επάγγελμα.

Ενσύρματη βόμβα σε ιερόδουλο και στον φίλο της







Ψάρευε με πετονία το παγκάρι στην Τούμπα

Δικυκλιστές αστυνομικοί της ομάδας «ΔΙ.ΑΣ», στην περιοχή της Τούμπας, συνέλαβαν στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας 50χρονο αλλοδαπό, ο οποίος νωρίτερα, χρησιμοποιώντας αυτοσχέδιο εργαλείο, αποτελούμενο από λάμα, κολλητική ταινία και πετονιά, επιχείρησε ανεπιτυχώς να αφαιρέσει κέρματα από το παγκάρι παρεκκλησίου Ιερού Ναού της περιοχής. Ο 50χρονος πέρναγε τη λάμα απο την εσοχή που είχε το παγκάρι, τα χαρτονομίσματα κολλούσαν στην ταινία και στην συνέχεια τράβαγε την πετονιά. Όπως διαπιστώθηκε ο συλληφθείς στερείται ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ σε βάρος του εκκρεμεί μέτρο απαγόρευσης εισόδου στη χώρα, συνεπεία Διοικητικής Απέλασης, καθώς και μία καταδικαστική απόφαση για κλοπή.

Ο Γεωργιανός με τις 10 διαρρήξεις

Στον Άγιο Δημήτριο Αττικής, από Αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης συνελήφθη Γεωργιανός ηλικίας 30 ετών, για «διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατά συναυτουργία, κατ΄επάγγελμα και κατ΄εξακολούθηση». Ο ανωτέρω εντοπίστηκε , ενώ προσπαθούσε να διαρρήξει, μαζί με δύο συνεργούς του που αναζητούνται διαμέρισμα, καταδιώχθηκε και συνελήφθη. Από την έρευνα-προανάκριση προέκυψε ότι κατά το τελευταίο δίμηνο, με την χρήση παραποιημένων κλειδιών τύπου «πασπαρτού», είχε διαρρήξει δέκα (10) οικίες στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου

Μητέρα επιτέθηκε και ξυλοκόπησε δασκάλα!

Επίθεση από μητέρα δέχτηκε προχθές το μεσημέρι μία δασκάλα δημοτικού σχολείου της Αμαλιάδας και η υπόθεση θα συνεχιστεί όπως όλα δείχνουν στις δικαστικές αίθουσες.
Η μητέρα πήγε προχθές το μεσημέρι στο σχολείο για να πάρει το παιδί της, μία ενέργεια που γίνεται σε καθημερινή βάση, μόνο που τα πράγματα πήραν άλλη τροπή. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα επετέθη μαινόμενη κατά της εκπαιδευτικού, καθώς είχε δυσαρεστηθεί είτε από χαμηλή βαθμολογία που είχε βάλει η δασκάλα στο παιδί είτε από τη συμπεριφορά της δασκάλας προς το παιδί της.
Η δασκάλα εκείνη την ώρα βρισκόταν έξω από το σχολείο μαζί με συνάδελφό της και αιφνιδιάστηκε από την επίθεση, καθώς η μητέρα δεν περιορίστηκε μόνο στην εξύβριση, αλλά προχώρησε και λίγο περισσότερο, χτυπώντας την δασκάλα, μπροστά στα έκπληκτα μάτια άλλων γονέων και παιδιών.
Η κατάσταση που δημιουργήθηκε ήταν τεταμένη, ωστόσο έγινε προσπάθεια να ηρεμήσουν τα πνεύματα, αλλά όπως ήταν αναμενόμενο το περιστατικό δεν έληξε εκεί. Η δασκάλα στη συνέχεια μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαλιάδας και υπέβαλε μήνυση κατά της μητέρας για την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε. Χθες το μεσημέρι η μητέρα μετέβη εκ νέου στο σχολείο μετά το πέρας της διδασκαλίας, για να πάρει το άλλο της παιδί που φοιτά στο δημοτικό.
Μετά την μήνυση που είχε επιβληθεί και με δεδομένο ότι η πράξη ήταν στα πλαίσια του αυτοφώρου, η μητέρα οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα της Αμαλιάδας και εν συνεχεία στην Εισαγγελία, όπου ορίστηκε δικάσιμος και η μητέρα αφέθηκε ελεύθερη. Η συνέχεια πλέον θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

πηγή: http://www.patrisnews.gr/

Το "μπλιμπλίκι" και η επίθεση στον Χ.Παναγόπουλο


Γράφει ο βασίλης χήτος



Το όνομα του νεαρού άνδρα που συνομιλεί με μέλος του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ πιστεύουν οι διωκτικές αρχές πως έχουν στη διάθεσή τους, όπως αποκαλύπτει αξιόπιστη πηγή στο "crimes on air". Είναι ο επίμαχος διάλογος στον οποίο αναφέρεται και η χαρακτηριστική λέξη "Μπλιμπλίκι". Πρόκειται για 33χρονο αντιεξουσιαστή που στις 5 του περασμένου Μαρτίου στο Σύνταγμα σε πανεργατική διαδήλωση, ήταν παρών όταν προπυλακίστηκε και "γιαουρτώθηκε" ο πρόεδρος της ΓΕΣΕΕ Χρήστος Παναγόπουλος. Οι ίδιες πηγές όμως -τις οποίες το "crimes on air" δεν υιοθετεί- επιμένουν πως ο 33χρονος είχε και ενεργή συμμετοχή στο επεισόδιο αυτό. Ο διάλογος αυτός δόθηκε στη δημοσιότητα, πολύ πριν αποκαλυφθούν το πρωί της περασμένης Πέμπτης, οι άλλες δυο γιάφκες της οργάνωσης, που εντοπίστηκαν στην ίδια πολυκατοικία επι της οδού Μηδείας 7 και Πάρου στην Κυψέλη. Ο διάλογος μεταξύ των δυο ανδρών ήταν ο εξής:
Α] Αυτό δεν είδαμε τίποτα εκεί πέρα γενικά στο τέτοιο....Αυτό δεν έχω πάει τώρα, περιμένω τον χοντρό να πάω και εγώ να κάνω το πάνω μέρος, να δω και ο άλλος το κάτω.
Β] Και να σου πω να πάρεις και το "μπλιμπλίκι" μαζί σου. Να μπορείς να ψάξεις επι τόπου.
Α] Επι τόπου; Δεν νομίζω ρε συ να μπορώ. Θα το κατεβάσω στο κέντρο και εκεί θα το...
Απο τη στιγμή που φανερώθηκαν οι δυο τελευταίες γιάφκες του "Επαν. Αγώνα" στην Κυψέλη, οι αστυνομικοί εδώ και λίγες ώρες δεν έχουν καμία αμφιβολία πως ο επίμαχος διάλογος αφορά και γίνεται για να ...καθαριστεί ο χώρος, πιθανόν απο όπλα που υπήρχαν στα δυο αυτά διαμερίσματα.
Η λέξη "μπλιμπλίκι" αποδίδεται σε κατηγορούμενο μέλος της οργάνωσης και μάλλον για τους αστυνομικούς να πρόκειται για το σύστημα ενσύρματης επικοινωνίας που θα έπρεπε να ενεργοποιήσουν ο συνομηλητής και ο "χοντρός" όταν θα πλησίαζαν στην επίμαχη περιοχή, για να μπορέσουν να συνενοηθούν αν παρακολουθούνται απο μυστικούς αστυνομικούς. Ανάλογο σύστημα ενδοεπικοινωνίας φορούσε και ο Λάμπρος Φούντας όταν τραυματίστηκε θανάσιμα σε συμπλοκή με αστυνομικούς στη Δάφνη. Απομένει και διαπιστωθεί αν όντως ο συνομηλητής είναι ο 33χρονος που βρέθηκε μπροστά απο το κτήριο της βουλής, όταν ο πρόεδρος της ΓΕΣΕE δέχτηκε την επίθεση.

16/4/10

Το πρόσωπο-κλειδί που συνομιλούσε με μέλος του "Επαναστατικού Αγώνα"





Εκλεβαν και μετά εκβίαζαν τηλεφωνικά μέσω...Μαλανδρίνου!!

Πρωινές ώρες της 13-04-10, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α/Υποδ-νση Ασφαλείας Β/Α Αττικής, στο Ν. Φάληρο και στην Αγ. Βαρβάρα συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 45 και 30 χρονών και δύο (2) αλλοδαπές υπήκοοι Ουκρανίας και Ρωσίας 23 και 27 χρονών, κατηγορούμενοι για «διακεκριμένες κλοπές», «εγκληματική οργάνωση» και «εκβίαση».
Από την προανάκριση προέκυψε ότι οι συλληφθέντες κατά το τελευταίο εξάμηνο, διέπρατταν κλοπές σε οικίες και διαμερίσματα, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ρολόγια, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα και τα Ι.Χ.Ε. των παθόντων χρησιμοποιώντας τα κλειδιά που έβρισκαν μέσα στα διαμερίσματα.
Στην συνέχεια παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα κλεμμένα αυτοκίνητα σε ημεδαπό κρατούμενο, έγκλειστο των φυλακών Μαλανδρίνου, ο οποίος προέβαινε, τηλεφωνικά, μέσα από την φυλακή, σε εκβίαση των ιδιοκτητών, απαιτώντας την καταβολή χρηματικών ποσών, από 1.000 έως 5.000 Ευρώ, για να τους επιστραφούν τα κλεμμένα αυτοκίνητα.
Εξιχνιάστηκαν συνολικά δεκατρείς (13) περιπτώσεις εκ των οποίων στις επτά (7) κατόρθωσαν να αποκομίσουν το συνολικό ποσό των 8.100 Ευρώ, ενώ στις υπόλοιπες έξι (6) οι ιδιοκτήτες δεν ενέδωσαν στον εκβιασμό.
Ερευνάται η συμμετοχή τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Τέσσερις ώρες φιμωμένη!

Εισέβαλαν στο σπίτι της με κουκούλες, την έδεσαν σε μια καρέκλα και της αφαίρεσαν 300 ευρώ μαζί με δύο κάρτες ανάληψης… Η ληστεία σημειώθηκε χθες στις 9:30 το πρωί, σε βάρος μιας ηλικιωμένης που διαμένει στην οδό Ιτεών και Ακτή Δυμαίων. Οι δράστες κατάφεραν να μπουν στο σπίτι της γυναίκας και αφού την κτύπησαν την έδεσαν σε μια καρέκλα. Στη συνέχεια άρχισαν να ψάχνουν τους χώρους του σπιτιού και κατάφεραν να εντοπίσουν το ποσό των 300 ευρώ από τη σύνταξή της και δύο κάρτες ανάληψης από ΑΤΜ της «Εθνικής Τράπεζας». Η γυναίκα κατάφερε να λυθεί μετά από τέσσερις ώρες και καταρρακωμένη ειδοποίησε την Αστυνομία. Φαίνεται μάλιστα ότι οι δράστες κατευθύνθηκαν στα ΑΤΜ και προσπάθησαν να αφαιρέσουν χρήματα από λογαριασμό της γυναίκας. Η Αστυνομία προσπαθεί να βρει κάποιο αυτόπτη μάρτυρα για τη ληστεία, όμως φαίνεται ότι οι δράστες είχαν λάβει τις προφυλάξεις τους για να μην αναγνωριστούν. Μετά τη ληστεία διέφυγαν από το σπίτι χωρίς τις κουκούλες και με προσεκτικές κινήσεις κατάφεραν να απομακρυνθούν χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς από τους περιοίκους. Φαίνεται μάλιστα ότι γνώριζαν ότι ο τρόπος που είχαν δέσει και φιμώσει την ηλικιωμένη τους επέτρεπε να προβούν στις αναλήψεις των χρημάτων από το λογαριασμό της. Και για το λόγο αυτό αμέσως μετά τη ληστεία κατευθύνθηκαν σε κοντινό υποκατάστημα της «Εθνικής» για να πάρουν όσα περισσότερα χρήματα μπορούσαν.

73.000 ευρώ η λεία από τις δύο σημερινές ληστείες στην Πάτρα

Ποσό περίπου 13.000 ευρώ ήταν η λεία της πρώτης ληστείας σήμερα το μεσημέρι, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, στην οδό Αμερικής. Στο δεύτερο "χτύπημα", μισή αργότερα, στην Εμπορική Τράπεζα της οδού Ακρωτηρίου η λεία ήταν πάνω από 60.000 ευρώ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες.
Στην πρώτη περίπτωση, ο δράστης εισέβαλε στο τραπεζικό κατάστημα κρατώντας όπλο στο ένα χέρι και χειροβομβίδα στο άλλο. Θυμίζουμε ότι με τον ίδιο τρόπο είχε "χτυπήσει" και ο ληστής της ΔΕΥΑΠ στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας, όπου είχε καταφέρει να αρπάξει 37.000 ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση, στην οδό Ακρωτηρίου, ο δράστης μπήκε στην Τράπεζα κρατώντας μόνο όπλο και διέφυγε με μοτοσικλέτα μεγάλου κυβισμού.
Η Αστυνομία κάνει ελέγχους σε όλη την πόλη για τον εντοπισμό του δράστη ή των δραστών

Είχαν άνοίξει 35 αυτοκίνητα

Απογευματινές ώρες της 9-4-2010, στην N .Χαλκηδόνα, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Ν. Χαλκηδόνας συνελήφθησαν τρείς (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Τυνησίας, Αλγερίας και Παλαιστίνης ηλικίας 22, 21 και 20 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για «Διακεκριμένες κλοπές, κατά συναυτουργία και κατ΄ εξακολούθηση».
Οι ανωτέρω εντοπίστηκαν , ενώ προσπαθούσαν να διαρρήξουν σταθμευμένο όχημα, καταδιώχθηκαν και συνελήφθησαν .
Από την προανάκριση-έρευνα που διενεργήθηκε από το Τ.Α Ν. Χαλκηδόνας προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, κατά τη διάρκεια του τελευταίου διμήνου, στις περιοχές της Κηφισιάς, Πεύκης, Ν. Ψυχικού, Ν. Φιλαδέλφειας, Ν. Χαλκηδόνας και Αγίων Αναργύρων, είχαν διαρρήξει συνολικά τριάντα πέντε (35) Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα, από τα οποία είχαν αφαιρέσει τσάντες, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, κινητά τηλέφωνα, προσωπικά έγγραφα και άλλα αντικείμενα

Επιστήμονες στην νόθευση ναρκωτικών 3 αλλοδαποί

Βραδινές ώρες της 15/4/2010, στις Αχαρνές Αττικής, από Αστυνομικούς της Δ.Α.Α./Υποδ-νση Δίωξης Ναρκωτικών συνελήφθησαν τρεις (3) αλλοδαποί Αλβανικής υπηκοότητας, ηλικίας 26, 29 και 37 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης και όπλων.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφοριών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες, εξακρίβωσαν την οικία τους καθώς και διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιείτο αποκλειστικά σαν εργαστήριο νόθευσης, επανασυσκευασίας και απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών, τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν στην κατοχή τους :
· ΚΟΚΑΪΝΗ: βάρους –270- γραμμαρίων.
· Λευκή σκόνη άγνωστης χημικής συστάσεως βάρους –480- γραμμαρίων.
· Πλήρες εργαστήριο νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
· Μία (1) συσκευή ηλεκτρονικής εκκένωσης.
· Δύο (2) πυροβόλα όπλα με τρεις (3) γεμιστήρες και 23 φυσίγγια.
· Το χρηματικό ποσό των –680- ευρώ, καθώς και μία (1) χρυσή λίρα Αγγλίας.
· Εννέα (9) κινητά τηλέφωνα.
· Τρία (3) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα.
· Μία (1) ηλεκτρονική ζυγαριά κατάλληλη για την ζύγιση ναρκωτικών ουσιών.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα 16/4/2010, στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθη

Απ όλα έχει ο ...μπαξές συμμορίας

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηρακλείου σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ημεδαπών και ενός αλλοδαπού για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης-συμμορίας, ληστείες, παραβάσεις του Νόμου Περί όπλων και Ναρκωτικών-κλοπής οχημάτος και αρπαγής τσάντας, πράξεις που έλαβαν χώρα στην πόλη του Ηρακλείου και στην ευρύτερη περιοχή, από τους οποίους συνελήφθησαν οι τέσσερις (3 άνδρες και 1 γυναίκα) ηλικίας 32,29,27 και 32 ετών αντίστοιχα.
Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 32χρονος, διέπραξε τις παρακάτω αξιόποινες πράξεις:
Α) Από κοινού με τον 29χρονο:
-Την 17-03-2010 και ώρα 21.05΄, ληστεία σε βάρος καταστήματος SUPER MARKET στην οδό Ηρακλή, όπου αφαίρεσαν (7.000) ευρώ.
-Την 22-03-2010 και ώρα 23.00΄, ληστεία σε βάρος καταστήματος MINI MARKET στην οδό Ιερολοχιτών 62, όπου αφαίρεσαν (150) ευρώ.
-Την 26-03-2010 και ώρα 21.30΄, ληστεία σε βάρος πρακτορείου ΠΡΟΠΟ στην Λεωφόρο Γεωργίου Παπανδρέου 75, όπου αφαίρεσαν (400) ευρώ.
-Την 27-03-2010 και ώρα 22.30΄, ληστεία σε βάρος καταστήματος Ζαχαροπλαστείου με την επωνυμία ΜΠΑΡΜΠΑΡΗΓΟΣ, όπου αφαίρεσαν (3.500) ευρώ.
Β) Από κοινού με άγνωστο δράστη συνεργό του, την 17-12-2008, την ληστεία σε βάρος του καταστήματος των Ελληνικών Ταχυδρομείων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως 140 Ηρακλείου, από όπου αφαίρεσαν (4.000) χιλιάδες ευρώ.
Γ) Από κοινού και κατ’ εξακολούθηση με τον 27χρονο και ένα 47χρονο μη συλληφθέντα ημεδαπό, την 26-11-2009, τέλεσαν την ληστεία σε βάρος δύο (2) τραπεζικών καταστημάτων, χρησιμοποιώντας κατά την μετάβαση τους από και προς τον τόπο τέλεσης των ληστειών, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας FIAT UNO χρώματος μαύρο, ιδιοκτησίας ημεδαπού, η κλοπή του οποίου είχε λάβει χώρα από τον 32χρονο, την 24-11-2009 από το Ηράκλειο, όπου αφαίρεσαν από το πρώτο τραπεζικό ίδρυμα (14.050) χιλιάδες ευρώ και από το δεύτερο (35.000) χιλιάδες ευρώ.
Δ) Από κοινού με 32χρονο αλλοδαπό μη συλληφθέντα , την 07-02-2010 στην Αμμουδάρα Ηρακλείου, σχεδίασαν και υλοποίησαν την τέλεση ληστείας σε βάρος ημεδαπού πράκτορα ΠΡΟΠΟ, από τον οποίο αφαίρεσαν την τσάντα του που περιείχε το χρηματικό ποσό των (5.500) ευρώ και όταν αντιστάθηκε τον πυροβόλησαν και τον τραυμάτισαν στο πόδι.
Ε) Μεμονωμένα την 25-02-2010 και ώρα 20.50΄ στην οδό Μάχης Κρήτης 3 προέβηκε στην τέλεση αξιόποινης πράξης ληστείας, σε βάρος εκδοτηρίου εισιτηρίων ΚΤΕΛ Ηρακλείου-Λασιθίου, όπου αφαίρεσε (6.000) ευρώ.
Στ) Μεμονωμένα την 01-03-2010 αφαίρεσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας ημεδαπής από την περιοχή Κάτω Καλέσσα όπου ήταν προσωρινά σταθμευμένο.
Ζ) Μεμονωμένα το μήνα Μάρτιο έτους 2010 , εισήλθε σε κατάστημα φαρμακείο στο Ηράκλειο, ιδιοκτησίας ημεδαπού και εκμεταλλευόμενος την απασχόληση του, αφαίρεσε ένα κινητό τηλέφωνο μάρκας ΝΟΚΙΑ , πράξη η οποία δεν είχε καταγγελθεί αρχικά στην Υπηρεσία μας.
Εξεταζόμενος ο ανωτέρω δράστης, δήλωσε στην Υπηρεσία μας ότι το πυροβόλο όπλο τύπου πιστόλι το οποίο χρησιμοποιούσε κατά την τέλεση των αξιόποινων πράξεων, ανήκει στον 47χρονο ημεδαπό, ο οποίος δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου και του το είχε παραχωρήσει για τον προαναφερόμενο σκοπό και την απόδοση σε αυτόν μέρους των χρηματικών ποσών που αποσπούσε με την μέθοδο της ληστείας.
Ο 29χρονος δράστης ενεργώντας από κοινού με την συλληφθείσα 32χρονη ημεδαπή επιβαίνοντες στην δίκυκλη μοτοσικλέτα του πρώτου εξ΄αυτών, αφαίρεσαν την 14-04-2010 με την μέθοδο της αρπαγής την τσάντα που έφερε ημεδαπή που βάδιζε στην οδό Θενών Ηρακλείου. Η παθούσα αναγνώρισε τα ανευρεθέντα στην κατοχή τους κινητά τηλέφωνα, τα οποία και της αποδόθηκαν.
Κατά την έρευνα στην προσωρινή κατοικία του ανωτέρω δράστη, βρέθηκε να διαμένει με την 32χρονη δράστιδα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν (2) πλήρη φυσίγγια πυροβόλου όπλου με στοιχεία πυθμένα 9 mm , ποσότητα ναρκωτικής ουσίας ηρωίνης καθαρού βάρους 0,2 γραμμαρίων, (4) δισκία ναρκωτικού φαρμάκου HIPNOSEDON και (10) δισκία ναρκωτικού φαρμάκου VULBEGAL .
Οι συλληφθέντες μετά της δικογραφίας που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα οδηγηθούν σήμερα (16-04-2010) στον κ. Εισαγγελέα Ηρακλείου.

Με χωριάτικη συνταγή Προσήλιου οι βόμβες






Γράφει ο βασίλης χήτος


Οι "αντάρτες των πόλεων" φημίζονται ως φυσιολάτρες και συνήθως είναι χορτοφάγοι. Το καλοκαίρι του 2003 κάποιοι απ' αυτούς επέστεψαν στη φύση, όχι όμως για να γευτούν τους καρπούς της Άμφισσας, αλλά τα εκρηκτικά "αγαθά" που θα αποτελούσαν στη συνέχεια την καλύτερη συνταγή, για το ... μαγείρεμα μιας βόμβας μεγάλυτερης ισχύος. Στις 27 Ιουλίου εκείνης της χρονιάς έμελλε να γίνει μια κλοπή που για τα επόμενα χρόνια θα έκανε το Προσήλιο Φωκίδος, συνώνυμο του δυναμίτη. Άγνωστοι εμφανίζονται να εξερευνούν την περιοχή, όχι ως Γεωλόγοι αλλά ως εκκολαπτόμενοι "νεοτρομοκράτες". Απο μεταλλείο εξώρυξης βωξύτη κλέβουν πυροκροτητές, 95 κιλά ζελατοδυναμίτιδα και 16 κιλά ειδικό γαλάκτωμα που χρησιμοποιείται για το σπάσιμο του βουνού. Η εκρηκτική αυτή ύλη αποτελεί στη συνέχεια το καλύτερο συστατικό για τους τρομοκράτες του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ στην Αθήνα. Η οργάνωση φτιάχνοντας με "συνταγή Προσήλιου" τέτοιες βόμβες, παίρνει το βάπτισμα του πυρός, για να μπορέσουν στη συνέχεια τα μέλη της να διαδεχτούν επάξια την "17 ΝΟΕΜΒΡΗ". Η τηλεχειριζόμενη βόμβα κατά Βουλγαράκη στο Λυκαβητό, μάλιστα περιείχε ζελατοδυναμίτιδα αυτής της κλεμμένης παρτίδας. Τα χρόνια όμως πέρασαν και τα βομβιστικά χτυπήματα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ήταν πολλά και εντυπωσιακά, αφού οι "μάγειρες" χρησιμοποιούσαν όλο και μεγαλύτερες ποσότητες υλικών για την κατασκευή μιας βόμβας, όπως για παράδειγμα έγινε στην τράπεζα Eurobank στην Αργυρούπολη στις 12-5-09 και στο Χρηματηστήριο Αθηνών στις 2-9-09. Έτσι στα ευρύματα που εντοπίστηκαν στη LANCIA του Κ. Γουρνά στην Κυψέλη, βρέθηκε στους σκληρούς δίσκους και κατάλογος με 13 επωνυμίες και διευθύνσεις εταιρειών σε διάφορες περιοχές της χώρας, που στο πλαίσιο της δραστηριότητας τους, χρησιμοποιούν εκρηκτικές ύλες. Για την κλοπή στο Προσήλιο οι αρχές θεωρούν πως ο στόχος υποδείχτηκε απο νεαρό αναρχικό φοιτητή του πολυτεχνείου Αθηνών, που το 2002 βρέθηκε στο λατομείου στη θέση Πέρα Λάκκος μαζί μ' άλλους συνομήλικους του, για να κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση, για έναν μήνα. Σε βάρος του όμως δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία. Τα Κύθηρα πάντως που ήταν αγαπημένος τόπος του Νίκου Μαζιώτη, τον Απρίλιο του 2007 είχαν τραβήξει το ενδιαφέρον της Κρατικής Ασγάλειας. Κλιμάκιο είχε μεταβεί στην περιοχή Μυλοπόταμος των Κυθήρων, μετά απο την κλοπή σε λατομείο 583 κιλών ζελατοδυναμίτιδας και 340 κιλών αμμωνιοδυναμίτιδας. Το Νοέμβριο του ιδίου έτους γίνεται άλλη μια περίεργη κλοπή και στη Βοιωτία, σε λατομείο μεταξύ Χαιρώνειας και Ορχομενού. Συμπτώσεις που προανακριτικά έμειναν συμπτώσεις.

Σχεδίαζαν να χτυπήσουν τον Μιχάλη Σάλλα






O πρόεδρος της τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματούχων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ ο άμεσος οικονομικός στόχος του "Επαναστατικού Αγώνα". Σε γιάφκα της οργάνωσης βρέθηκε σχεδιάγραμμα στο οποίο απεικονίζεται η Αρχιεπισκοπή Αθηνών αλλά και η γύρω περιοχή της Πλάκας. Πλησίον της Αρχιεπισκοπής διαμένει ο κ. Μιχάλης Σάλλας και όλα δείχνουν πως στο στόχαστρο των τρομοκρατών είχε μπει το ανώτατο τραπεζικό στέλεχος. Εξάλλου ο πραγματικός στόχος δεν θα μπορούσε να είναι ένας Αρχιεπίσκοπος όπως ο Ιερώνυμος, που μακριά απο τα φώτα της δημοσιότητας επισκέπτεται αιφνιδιαστικά στην Ομόνοια, άστεγους και ναρκωμανείς. Ανάλογο σκαρίφημα είχαν βρεί οι αστυνομικοί και για το επικείμενο χτύπημα στην Πανόρμου στους Αμπελόκηπους, με υποψήφια θύματα τους άνδρες της στατικής δύναμης που απέναντι απο την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, επιβλέπουν τις βραδυνές ώρες, την πλαϊνή δίοδο προς το πολυόροφο κτίριο της ΓΑΔΑ. Εκεί οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να χτυπήσουν με Καλάσνικοφ.

Nτόρα και Μαρκογιαννάκης στη λίστα

Την Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δημόσιας Τάξης Χρήστο Μαρκογιαννάκη, περιείχε σύμφωνα με πληροφορίες η ηλεκτρονική λίστα του ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ. Η κ. Μπακογιάννη όπως εκτιμούν ειδικοί αναλυτές, στα μάτια των οργανώσεων απεικονίζει το σύμβολο της ελίτ εξουσίας, ενώ ο κ. Μαρκογιαννάκης το σύμβολο της καταστολής αφού ο πρώην εισαγγελέας και τωρινός Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, είχε πολλές φορές εκφράσει δημόσια τον αποτροπιαμό του για τους αποκαλούμενους "αντάρτες των πόλεων". Στη λίστα οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως υπήρχε εκ νέου και το όνομα του πρώην υπουργού Γιώργου Βουλγαράκη, η αυτοκινητοπομπή του οποίου είχε γίνει στόχος στις 30-5-2006 στο Λυκαβητό, όταν εκείνο το πρωινό, κατευθυνόταν για το υπουργικό του γραφείο στο υπουργείο πολιτισμού. Η τηλεχειριζόμενη βόμβα ήταν τοποθετημένη σε ποδήλατο. Προκαλεί αίσθηση όμως ο ίδιος πρώην πλέον βουλευτής, να αποτελεί στόχο για δεύτερη φορά. Η εξήγηση ωστόσο απο τη στιγμή που επαλιθευτούν αυτές οι πληροφορίες είναι απλή. Ο Βουλγαράκης για τους τρομοκράτες θεωρείται το "κόκκινο πανί" εξ αιτίας του "νεοπλουτισμού" και της εμπλοκής του στο μέγα σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

15/4/10

Η αυτοκινούμενη γιάφκα του Κ. Γουρνά



Στο αυτοκίνητο του κατηγορουμένου για την συμμετοχή του στον Επαναστατικό Αγώνα Κώστα Γουρνάς βρέθηκε όλο σχεδόν το ηλεκτρονικό αρχείο του Επαναστατικού Αγώνα απο το οποίο φανερώνονται οι περισσότερες απο τις τρομοκρατικές ενέργειες που έχει αναλάβει η τρομοκρατική οργάνωση.Ο νεαρός κατηγορούμενος χρησιμοποιώντας πλαστές ταυτότητες με τα ονόματα Δημοσθενης Μανδαλώζης και Αναστάσιος Γρηβοκωστόπουλος νοίκιαζε γιάφκες για λογαριασμό του Ε.Α.