14/7/17

Πειραγμένα ...




Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα (ταξί), πραγματοποιήθηκε χθες (13-7-2017) από αστυνομικούς των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, εξόρμηση στους Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, στην Πλατεία Ομονοίας, στην Πλ. Συντάγματος, στο Λιμάνι του Πειραιά και στο Σταθμό Μετρό του Ελληνικού.
Κατά τη διάρκεια των παραπάνω τροχονομικών ελέγχων, συνελήφθησαν δεκατρείς (13) οδηγοί ταξί (δώδεκα ημεδαποί και ένας αλλοδαπός), για επέμβαση στον μηχανισμό ένδειξης της αξίας της διαδρομής (ταξίμετρο) και στις ταμειακές μηχανές των οχημάτων τους.

Ναρκωμαζέματα και στα Καμένα Βούρλα

Τα Ντοκουμέντα



Αποτέλεσμα εικόνας για αστεριος μαντζιωκας
Την  Αστυνομική Διεύθυνση, διοικεί ο Αστέριος Μαντζιώκας
Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (13-07-2017) πρωινές ώρες, σε περιοχές της Φθιώτιδας και της Βοιωτίας, συνελήφθησαν εννέα (9) μέλη του κυκλώματος και συγκεκριμένα το «αρχηγικό» μέλος (36χρονος ημεδαπός), τα δύο έμπιστα μέλη του (23χρονος ημεδαπός & 28χρονη υπήκοος Βουλγαρίας) και έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 30 έως και 43 ετών.
Επιπλέον, συνελήφθησαν τέσσερις (4) ακόμα ημεδαποί, ένας 34χρονος & μία 43χρονη, οι οποίοι προμηθευόντουσαν ναρκωτικές ουσίες από τον 36χρονο και τις διακινούσαν μεμονωμένα, καθώς και δύο ακόμα άνδρες, ηλικίας 37 & 38 ετών, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Φθιώτιδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Αταλάντης και Στυλίδας Φθιώτιδας, καθώς και αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς Βοιωτίας.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκε και σκύλος ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.
Στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη δύο (2) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι όπως προέκυψε προμήθευαν με ναρκωτικές ουσίες τον 36χρονο, τον οποίο και θεωρούσαν άξιο εμπιστοσύνης.
Για την πλήρη αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης, προηγήθηκε συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, αξιολόγηση των προανακριτικών στοιχείων και δεδομένων, καθώς και κατάλληλη αξιοποίηση όλων των φυσικών, τεχνικών και επιστημονικών μεθόδων έρευνας.
Αναλυτικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα η εγκληματική οργάνωση συγκροτήθηκε τουλάχιστον από τις αρχές Ιανουαρίου του 2017 από τον 36χρονο, ο οποίος έχει απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές για παραβάσεις νομοθεσίας ναρκωτικών.
Διέθετε ιεραρχική δομή και εσωτερική διάρθρωση, με τα μέλη του κυκλώματος να έχουν διακριτούς ρόλους (φύλακες κάνναβης, μεταφορείς, διακινητές κ.α.), ενώ δρούσαν πάντα υπό την καθοδήγηση και τις εντολές του 36χρονου, ο οποίος είχε και τον ηγετικό ρόλο.
Ο 36χρονος προμηθευόταν αρχικά τις ποσότητες κάνναβης από τους αλλοδαπούς σε περιοχή των Αθηνών και ακολούθως τις απέκρυπτε σε χώρους «καβάτζες», στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας, χώρους του οποίους γνώριζαν μόνο οι «έμπιστοί» του.
Στη συνέχεια, αφού προμηθευόταν από τους χώρους αυτούς ποσότητες ικανές να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες της ομάδας για 2 με 3 ημέρες, τις μετέφερε στην οικία του, προκειμένου να προβεί στην περεταίρω εμπορία τους σε δεκάδες χρήστες (μεταξύ των οποίων και ανήλικος) της Φθιώτιδας & της Βοιωτίας.
Επιπλέον σημειώνεται ότι, στην περιοχή όπου βρίσκονταν οι «καβάτζες», ο 36χρονος μαζί με τον 23χρονο, προέβαιναν και στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Από την αστυνομική έρευνα εκτιμάται ότι τα μέλη της οργάνωσης είχαν διακινήσει το χρονικό διάστημα των τελευταίων δύο μηνών, συνολικά (6) κιλά & (548) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, με προσδοκώμενο όφελος το χρηματικό ποσό των (24.250) ευρώ.

Ανέβασαν θερμοκρασία ...

Ακρόπολη 








Στους πρόποδες της Ακρόπολης




Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο πλαίσιο της αναβάθμισης των υπηρεσιών της για την ασφαλή διαμονή των επισκεπτών της Αθήνας, διοργάνωσε ενημερωτική καμπάνια με τίτλο: "stay safe in the city of Athens".
Για το σκοπό αυτό εκδόθηκε, με τη συνδρομή της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, ενημερωτικό φυλλάδιο στην αγγλική γλώσσα, για τους αλλοδαπούς τουρίστες, με χρηστικές πληροφορίες και οδηγίες για την ασφαλή περιήγηση στην πόλη, καθώς και κατευθύνσεις σε περίπτωση που χρειασθούν οποιαδήποτε βοήθεια.
Χθες (13 Ιουλίου 2017), από 10.00 έως 13.00 ώρας, σε ειδικό «περίπτερο» της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής στον Αρχαιολογικό Χώρο της Ακρόπολης, έμπροσθεν του Αρείου Πάγου έγινε διανομή του φυλλαδίου στους επισκέπτες της Ακρόπολης.
Το περίπτερο επισκέφθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας καθώς και άλλοι Αξιωματικοί της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Επίσης το περίπτερο επισκέφθηκε η Υπεύθυνη Διεύθυνσης και Γραφείου Τύπου της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής κ. Λία Φαληρέα.
Τους υποδέχθηκε ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής, Υποστράτηγος Αλκιβιάδης Ασημακόπουλος, ο οποίος καλωσορίζοντάς τους δήλωσε:

Ο Τάκης πάει παντού ...


Ανάμεσα σε όμορφες υπάρξεις ο Τάκης Παπαπετρόπουλος, Διευθυντής στο γραφείο τύπου της ΓΑΔΑ