20/6/15

Τους κλούβιαζε ...

Oι Αποδείξεις




Συνελήφθη 60χρονος αλλοδαπός στην Πρέβεζα, για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία
Ο δράστης οδηγούσε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στο πίσω μέρος του οποίου είχε κατασκευάσει ειδική κρύπτη προκειμένου να πραγματοποιεί παράνομες μεταφορές
Συνελήφθη, σήμερα (20-06-2015) μετά τα μεσάνυκτα στο 40ο χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Πρέβεζας – Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Πρέβεζας, ένας 60χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ιράκ, κατηγορούμενος για διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα σε μη νόμιμους αλλοδαπούς, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και πλαστογραφία.

Έστειλαν τον Φιλιππάκο αντί Πανούση

Έλεος: Που πάει το μεταναστευτικό?
Εκ δεξιών ο  ΓΓ αντικαταστάτης του υπουργού
Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος συμμετείχε στο Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων που πραγματοποιήθηκε την 16η Ιουνίου 2015, στο Λουξεμβούργο, εκπροσωπώντας τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ιωάννη Πανούση.
Το Συμβούλιο απασχόλησαν δύο ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα. Το πρώτο θέμα αφορούσε το μεταναστευτικό, για το οποίο όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν ότι υπάρχει δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών που δέχονται τα κράτη μέλη της πρώτης γραμμής, όπως και η Ελλάδα.
Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορά την εσωτερική ασφάλεια σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. Υπήρξε κοινή διαπίστωση των μελών του Συμβουλίου, ότι η αντιμετώπιση των σύγχρονων απειλών ασφάλειας, αποτελεί κοινή ευρωπαϊκή ευθύνη και απαιτεί επαγρύπνηση, συνέργειες, συντονισμό, αλληλεγγύη και αξιοποίηση των βέλτιστων καινοτόμων εργαλείων και πρακτικών, στο πλαίσιο των αρχών της αναλογικότητας, του δημοκρατικού ελέγχου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

... Ψάρευε η Καλύμνια

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθη χθες (20.06.2015) στην Κάλυμνο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, μια 65χρονη ημεδαπή κατηγορούμενη για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς, καθώς και για αποδοχή-διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Ειδικότερα, χθες το βράδυ στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης κλεπταποδοχής σε συνδυασμό με αξιολόγηση στοιχειών που είχαν συγκεντρώσει αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καλυμνίων, πραγματοποιήθηκε έρευνα με Δικαστικό λειτουργό στην κατοικία της 65χρονης όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Έπιασαν τον Γεωργιανό ισοβίτη


Οι συντονισμένες έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών, οδήγησαν στον εντοπισμό και τη σύλληψη 37χρονου υπηκόου Γεωργίας, δραπέτη φυλακών.
Ειδικότερα, ο 37χρονος ο οποίος εξέτιε ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση στο Κατάστημα Κράτησης Αλικαρνασσού, αναζητούνταν από τις Αρχές, καθώς είχε παραβιάσει άδεια που του είχε χορηγηθεί και έληγε στο τέλος Μαΐου.

Τον έψαχναν οι Ισπανοί

Θεσσαλονίκη

Οι επισταμένες έρευνες και η οργανωμένη επιχείρηση, αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, είχαν ως αποτέλεσμα τον εντοπισμό και τη σύλληψη διεθνώς διωκόμενου προσώπου.
Πρόκειται για 49χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης από τις Ισπανικές Αρχές, για περιπτώσεις εκβιασμών, σεξουαλική εκμετάλλευση, ξέπλυμα χρήματος, διακίνηση ναρκωτικών, υπεξαίρεση και παραχάραξη εγγράφων, αδικήματα που τελέσθηκαν το 2011.

Η Λευκορωσίδα τα κλωσούσε ...

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθησαν χθες (19-06-2015) το απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 33 και 34 ετών, καθώς και μία 44χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Λευκορωσίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, οι αστυνομικοί εντόπισαν έξω από την οικία του 34χρονου τους δύο ημεδαπούς συλληφθέντες, από την κατοχή των οποίων κατασχέθηκαν συνολικά (12,6) γραμμάρια κοκαΐνης, δύο κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των (130) ευρώ.

19/6/15

Μαθήματα τροχαίας


Ο Ταξίαρχος Αθανάσιος Κατσάρας

Στα δεξιά ο Αξιωματικός Σύνδεσμος, της Αλβανικής πρεσβείας Ταξίαρχος Andi Likaj
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία σήμερα (19-06-2015), η εκπαίδευση είκοσι (20) Αξιωματικών της Αλβανικής Αστυνομίας, σε θέματα Τροχαίας, η οποία πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα από 15 έως 19-06-2015, με μέριμνα της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης της Ελληνικής Αστυνομίας στις εγκαταστάσεις αυτής, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.
Σκοπός της εκπαίδευσης ήταν η επιμόρφωση των εκπαιδευομένων σε θέματα Τροχαίας, σε θεωρητικό και πρακτικό επίπεδο, ώστε αυτοί να αποκομίσουν τις απαραίτητες γνώσεις για να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες της πατρίδας τους, στο πλαίσιο της διμερούς συμφωνίας Ελληνοαλβανικής συνεργασίας.

Ύμνοι Ψινάκη για Σφακιανάκη


Η συμφωνία του Μαραθώνα

Με την υπογραφή Μάνου Σφακιανάκη

Τον έφεραν γύρο ...

Πολύγυρος


Η συστηματική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Πολυγύρου, είχε ως αποτέλεσμα να συλληφθεί σε περιοχή της Χαλκιδικής 45χρονος ημεδαπός, που δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον συνελήφθησαν δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 60 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε χθες (18-06-2015) το απόγευμα, εντοπίστηκε ο 45χρονος και σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του και σε κατάστημα ιδιοκτησίας του, σε περιοχή της Χαλκιδικής, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Η παραλλαγή ...

Τα Ντοκουμέντα





Συνελήφθη, χθες (18-6-2015) το απόγευμα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αιτωλίας, ένας 57χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν κατά την προανάκριση, πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση σε αγροτεμάχιο του 57χρονου σε περιοχή του Μεσολογγίου, όπου κατέσχεσαν (92) δενδρύλλια ινδικής κάνναβης, που καλλιεργούσε ο δράστης, καθώς και δύο βάζα που περιείχαν σπόρους κάνναβης.

Ψινάκης-Πανούσης, συμμαχία

ς Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Δήμος Μαραθώνα


Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ο Δήμος Μαραθώνα την Πέμπτη, 18.6.2015, στο πλαίσιο ημερίδας με θέμα «Διαδικτυακές Συμπεριφορές Υψηλού Ρίσκου – Πρόληψη & Προστασία», που διεξήχθη στο Αθλητικό και Πολιτιστικό πάρκο Νέας Μάκρης.
Το Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και ο Δήμαρχος Μαραθώνα, κ. Ηλίας Ψινάκης.

... Eπαλήθευση προσώπου


Bαγγέλης και ο σωματοφύλακας

Κρητικός και ο ΕΚΑΜίτης
Βούλωσε τα στόματα των σκευωρών!

Μάγεψε τις "προεδρίνες" η Καραμήτρου



Και με mini iPad  η Μήνα

Είναι αλήθεια ότι οι "προεδρίνες" οι γυναίκες-υπάλληλοι της προεδρίας κοίταζαν σαν "χάννοι"  το ντύσιμο της Μήνας Καραμήτρου; Μια, μάλιστα κόντεψε και να την ρωτήσει

Κυβερνοεγκληματίες "σηκώνουν" τράπεζες


Πώς το κυβερνοέγκλημα μολύνει την καρδιά του καπιταλισμού

Το εξώφυλλο του νέου βιβλίου του βρετανού δικηγόρου Στίβεν Πλατ με τίτλο «Εγκληματικό κεφάλαιο»

Πρόσφατα ένας αστυνομικός, ένας ειδικός σε ζητήματα ασφάλειας και ένας άνδρας που δραστηριοποιείται στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών συναντήθηκαν με τον διάσημο βρετανό δημοσιογράφο Πολ Μέισον, οικονομικό συντάκτη του Channel Four, σε μια πολυτελή αίθουσα στο λονδρέζικο City. Στόχος τους ήταν να συζητήσουν ένα θέμα που έχει γίνει «ψύχωση» για όλους όσοι εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα: το κυβερνοέγκλημα.

Παρότι οι τραπεζίτες αποφεύγουν να μιλούν με νούμερα, εκτιμάται ότι οι ετήσιες απολαβές των κυβερνοεγκληματιών όλου του κόσμου  ξεπερνούν τα 100 δισ. δολάρια τον χρόνο, με αρκετούς να υποστηρίζουν ότι στην πραγματικότητα τα κέρδη τους δεν αποκλείεται να είναι ακόμη και τετραπλάσια.

Τα 'παν


Τα 'χε κονομήσει

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, μία (1) 38χρονη ημεδαπή, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, χθες το μεσημέρι, στα Εξαμίλια Κορινθίας, μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, εντόπισαν την 38χρονη, όπου στην κατοχή της βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Τους σφράγισαν ...




Η Ελληνική Αστυνομία, στο πλαίσιο της πρότασης πακέτου κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με το διακριτικό τίτλο «Ευφυή Σύνορα (Smart Borders)», συμμετέχει σε σχετικό Πιλοτικό Πρόγραμμα από κοινού με 11 Κράτη-Μέλη (Εσθονία, Φινλανδία, Ουγγαρία, Ρουμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία, Ολλανδία, Πορτογαλία και Σουηδία).
Σκοπός του εν λόγω πιλοτικού προγράμματος, στο οποίο η χώρα μας συμμετέχει εθελοντικά, είναι η επαλήθευση της αναγκαιότητας κατάρτισης των προτεινόμενων Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καλύτερη διαχείριση και αναβάθμιση της ασφάλειας, κατά τη διάρκεια των διαβατηριακών ελέγχων σε υπηκόους χωρών εκτός Σένγκεν.
Ειδικότερα, το πρόγραμμα συνίσταται στην εφαρμογή μεθόδων διαβατηριακών και βιομετρικών ελέγχων προκειμένου να διαπιστωθεί στην πράξη η προστιθέμενη αξία των δύο επιμέρους υποσυστημάτων, δηλαδή του Προγράμματος Καταχωρισμένων Ταξιδιωτών (Registered Traveler Program-RTP) και του Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (Entry-Exit System-EES), και να ακολουθήσουν προτεινόμενες βελτιωτικές τροποποιήσεις, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες κάθε συνοριακού σημείου και κάθε χώρας, έτσι ώστε να είναι ομαλή, αποδοτική και αποτελεσματική η εφαρμογή.

Πήγε Μέγαρο


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, συναντήθηκε σήμερα (18.6.2015) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συζητήσουν θέματα αρμοδιότητας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε «τον ρόλο της Αστυνομίας, την εξαιρετική δουλειά που κάνει και στα θέματα της τρομοκρατίας και, γενικότερα, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, σε ό,τι αφορά στην δημόσια τάξη υπό όρους Δημοκρατίας». Επίσης, τόνισε ότι το μεταναστευτικό ζήτημα δεν αποτελεί ελληνικό πρόβλημα, αλλά αφορά ολόκληρη την Ευρώπη. Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ένωση να αναλάβει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο, όπως άλλωστε η χώρα μας υλοποιεί στο ακέραιο τις δικές της υποχρεώσεις έναντι όλων.

Η ωραία Ταγματάρχισσα

Εξ αριστερών ...


ΕΚΑΜίτης ο φρουρός του προέδρου

Απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο στον Βαγγέλη Μαρινάκη
Ο πρόεδρος της Ολυμπιακού Γιώργος Μαρινάκης, στο γραφείο του ειδικού ανακριτή Γιώργου Ανδρεάδη στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων την Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015, για να απολογηθεί για τις κατηγορίες του στην υπόθεση της ύπαρξης εγκληματικής οργάνωσης στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

18/6/15

Έφαγε πόρτα ...

Τα κατασχεμένα


Συνελήφθησαν, σήμερα (18-06-2015) το μεσημέρι στην ευρύτερη περιοχή της Φθιώτιδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καρδίτσας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 25 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Ρωσσοπόντιος ο εγκέφαλος

Τα Κατασχεμένα



Εξαρθρώθηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Μανώλης Πλουμής  διεθνής εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων στην Ελλάδα και άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο πλαίσιο αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν χθες (17-06-2015), σε διάφορες περιοχές της Αττικής, επτά μέλη της οργάνωσης, έξι (6) ημεδαποί και ένας αλλοδαπός, ηλικίας από 28 έως 59 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων είναι και ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, 49χρονος ημεδαπός, καθώς και 59χρονη ημεδαπή, ιδιοκτήτρια εταιρίας διεθνών μεταφορών.

Πήραν φωτιά!



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, κ. Τάσου Μαυρόπουλου, διοργάνωσε ημερίδα ενημέρωσης για θέματα αντιπυρικής περιόδου, στο κεντρικό αμφιθέατρο του Υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, σήμερα (18.6.2015).
Στην ημερίδα, που είχε στόχο το μέγιστο δυνατό συντονισμό των συναρμόδιων φορέων κατά την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο, συμμετείχαν εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, απευθύνοντας χαιρετισμό στην έναρξη της ημερίδας, ζήτησε από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς τη μέγιστη δυνατή συστράτευση στα θέματα της αντιπυρικής προστασίας. Επίσης, τόνισε ότι το Υπουργείο λειτουργεί σύμφωνα με το τρίπτυχο πρόληψη – συνέργεια – συνευθύνη. Έχει γίνει δε, εξορθολογισμός της κατανομής των διαθέσιμων μέσων και πόρων, όπως και κατάρτιση επιχειρησιακού σχεδίου.

Τα 'δε όλα ο 52χρονος Κοζανίτης

Μιλούν: ο Ταξίαρχος Δημοσθένης Χρήστου, ο Α.Δ Βακουφτσής και ο Τσιβίκης Κ. δ/της Ασφαλείας

Αρχαιοκάπηλος ο υπάλληλος

Τα Κατασχεμένα






Συνελήφθησαν χθες (18-06-2015) το απόγευμα στην Κοζάνη, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κοζάνης, δύο ημεδαποί, για παράνομη κατοχή πλήθους αρχαίων αντικειμένων της προϊστορικής, ελληνιστικής, ρωμαϊκής και βυζαντινής περιόδου.
Πρόκειται για 52χρονο και την 49χρονη σύζυγό του, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Έπιασαν τον συμμορίτη


Σε συνέχεια την εξάρθρωσης εγκληματικής οργάνωσης, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής,  συνελήφθη και το τέταρτο μέλος της.
Συγκεκριμένα, το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, μετά από πολύμηνες αναζητήσεις και επισταμένες έρευνες, εντόπισε τον 23χρονο υπήκοο Αλβανίας, μέλος της ανωτέρω σπείρας, στην Κρήτη. Ειδική ομάδα, από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας, που είχε συγκροτηθεί για το σκοπό αυτό, μετέβη στην Κρήτη και απογευματινές ώρες της 14-6-2015 τον συνέλαβε στην περιοχή της Ιεράπετρας Λασιθίου.

Παιδόφιλος στο Βορρά


Εξιχνιάστηκε, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων και ερευνών, σε συνεργασία με αλλοδαπές Αρχές, για την καταπολέμηση της πορνογραφίας ανηλίκων στο διαδίκτυο, υπόθεση πορνογραφίας ανηλίκων και σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας στην οποία εμπλέκεται μέχρι στιγμής 32χρονος ημεδαπός από περιοχή της Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από διαδικτυακό έλεγχο σε δίκτυο διαμοιρασμού αρχείων peer - to - peer (P2P), για κατοχή και διακίνηση υλικού πορνογραφίας ανηλίκων, κατά τον οποία πραγματοποιήθηκε καταγραφή των ηλεκτρονικών ιχνών των ατόμων που κατείχαν και διαμοίραζαν συγκεκριμένο αρχείο πορνογραφίας ανηλίκων. Από τον έλεγχο προέκυψαν εφτά (7) ηλεκτρονικά ίχνη που ανήκουν σε χρήστες εντός της Ελληνικής Επικράτειας.

17/6/15

Μίλησαν στην Κομοτηνή

Οι: Ταξίαρχος Μενεξίδης, ο Γκράνας Α.Δ Ροδόπης και ο Τσιάρας δ/της Ασφαλείας

Ναρκωσκούπα

Τα Κατασχεμένα

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/17062015anmak005.jpg





Εξαρθρώθηκε, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και εμπεριστατωμένες έρευνες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στην περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης και τη Θεσσαλονίκη.
Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία και η δράση δεκαοκτώ (18) μελών της οργάνωσης, από τους οποίους δεκαεπτά (17) ημεδαποί (16 άνδρες και 1 γυναίκα), ηλικίας από 25 έως 50 ετών και ένας 31χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, κατά περίπτωση, για σύσταση, συμμετοχή και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων, περί αναβολικών και εμπρησμό.

Με το πλοίο της γραμμής

Σαντορίνη

Εξαρθρώθηκε, από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, κύκλωμα που διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνη) στη Θήρα και συνελήφθησαν δυο ημεδαποί ηλικίας 25 και 47 ετών.
Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής - μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών με σκοπό τη διακίνηση καθώς και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διακίνησης ναρκωτικών, πραγματοποιήθηκε προχθές το απόγευμα (15.06.2015) στοχευμένος αστυνομικός έλεγχος στον 25χρονο, ο οποίος είχε αφιχθεί στο νησί με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και διαπιστώθηκε ότι κατείχε και μετέφερε μέσα στις αποσκευές του ποσότητα ηρωίνης συνολικού βάρους -51- γραμμαρίων, καθώς και -6- πακέτα τσιγάρων, χωρίς ειδική ταινία φορολόγησης.

Μας έρχεται ο Σπινάρης για "Μαρσελίνο"


Εκδίδεται, σήμερα (17-06-2015), στη χώρα μας από τις Αρχές της Τουρκίας, κατόπιν αιτήματος των Ελληνικών Δικαστικών Αρχών, 57χρονος Έλληνας υπήκοος Κώστας Σπινάρης , ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης δις ισόβια και κάθειρξη 25 ετών για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία, καθώς και για παραβάσεις περί ναρκωτικών.