31/7/15

Μια Μαλέσιου στον ΟΚΑΝΑ



Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, συναντήθηκε σήμερα (31.7.2015) με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΟΚΑΝΑ, κ. Ευάγγελο Καφετζόπουλο. Από πλευράς Υπουργείου, ήταν παρών ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης ενώ από πλευράς ΟΚΑΝΑ παρέστησαν οι κυρίες Ελένη Κερασιώτη, Λίτσα Λαγάκου, Νικολέτα Γεωργαλά και Μυρτώ Μαλέσιου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι δύο πλευρές εξέφρασαν τη βούληση για στενότερη συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και του Οργανισμού σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος. Ειδικότερα, αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη με τον ΟΚΑΝΑ, που θα περιλαμβάνει τρεις κύριους πυλώνες:

Πατρινές φούντες

Ta Nτοκουμέντα



Εξαρθρώθηκε, χθες (30-7-2015) μετά από πολύμηνη, μεθοδική και συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε ναρκωτικές ουσίες στη Πάτρα, τουλάχιστον κατά τους τελευταίους εννέα μήνες.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς τρείς ημεδαποί άνδρες ηλικίας 34,27 και 19 ετών και ένας υπήκοος Αλβανίας ηλικίας 21 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα -δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, μεταφορά, αποθήκευση, διακίνηση, καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.

Εκκρεμότητες ...


Χθες (30-07-2015) το βράδυ στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς, αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς, συνέλαβαν 32χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμούσαν:

Της έφαγαν 44.000 €



Η συστηματική και αναλυτική έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση απάτης σε βάρος ηλικιωμένου στην Κατερίνη.
Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος μίας 49χρονης γυναίκας και του συνεργού της, για απάτη κατά συναυτουργία.

Με όρους ο διεφθαρμένος του Αλλοδαπών


Περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και παρουσίασης σε αστυνομικό  τμήμα όπως και καταβολή μεγάλης χρηματικής εγγύησης επιβλήθηκαν σε ανώτερο αξιωματικό  της ΕΛ.ΑΣ μετά την απολογία του, το μεσημέρι της Πέμπτης, στον ειδικό ανακριτή Διαφθοράς κ. Κωνσταντίνο Σαργιώτη σχετικά με τις ύποπτες σχέσεις δουλεμπορικών κυκλωμάτων και στελεχών των διωκτικών αρχών.

Πρόκειται για την υπόθεση,  με διαδοχικά δημοσιεύματά του τους τελευταίους τρεις μήνες και για το οποίο πραγματοποιείται εκτεταμένη έρευνα από την Εισαγγελέα Διαφθοράς κυρία Ελένη Ράικου.

Στον εν λόγω  αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ, που είχε κρίσιμο ρόλο στην Διεύθυνση Αλλοδαπών και φερόταν να συνεργαζόταν με Ιρακινούς δουλεμπόρους, είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για δωροδοκία σε βαθμό κακουργήματος και άλλα αδικήματα.

Tην παγίδευσαν



«Πιέζω και αναστατώνω για να... ακούσω», η νέα τακτική της ΕΛ.ΑΣ.

Οι υποκλοπές συνομιλιών βοήθησαν και στη λύση της υπόθεσης δολοφονίας στην Κοιλάδα Αργολίδας


 
Οι εκ των υστέρων υποκλοπές συνομιλιών με το τρικ της «αναστάτωσης του υπόπτου» αποτελούν πλέον μόνιμη τακτική της ΕΛ.ΑΣ. και άλλων Αρχών προκειμένου να τεκμηριώσουν εγκληματικές ενέργειες.

Στην πρόσφατη υπόθεση της 38χρονης κατηγορουμένης για τη δολοφονία του άντρα της στην Κοιλάδα Αργολίδας, στην περίπτωση της εξαφάνισης και του θανάτου του 20χρονου σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ευάγγελου Γιακουμάκη, στο αποτρόπαιο έγκλημα της οδού Μιχαήλ Βόδα με θύμα την τετράχρονη από τη Βουλγαρία και σε άλλες υποθέσεις η ΕΛ.ΑΣ. ακολουθεί πλέον τη μέθοδο «τηλεφωνικές παρακολουθήσεις υπόπτων παράλληλα με την ανάκρισή τους» για να διαλευκάνει σύνθετες εγκληματικές επιθέσεις.

Τους ξετρύπωσαν στο Κορωπί

Τα Κατασχεμένα 
 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/30072015gadakannabi1.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/30072015gadakannabi2.jpg

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/30072015gadakannabi3.jpg

Συνελήφθησαν χθες (29-7-2015) το μεσημέρι στο Κορωπί, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί, δύο άνδρες ηλικίας 59 και 64 ετών και μία 53χρονη γυναίκα, οι οποίοι καλλιεργούσαν δενδρύλλια κάνναβης, με σκοπό την εμπορία.
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της οικίας όπου διέμεναν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Τον σκότωσε και έγινε "Λούης"



Σχετικά με την ανεύρεση πτώματος στην Αγιά Λάρισας, ανακοινώνεται ότι εξιχνιάστηκε έπειτα από ενδελεχή και εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας η υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος του 21χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας.
Για την εξιχνίαση του εγκλήματος προηγήθηκε συστηματική διερεύνηση της υπόθεσης, στο πλαίσιο της οποίας αξιολογήθηκαν και αξιοποιήθηκαν όλα τα στοιχεία, τα δεδομένα και τα ευρήματα, που ανέκυπταν από την εξέλιξη και την πρόοδο των ερευνών.

Τους ... μέθυσαν

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/30072015kentrikhmaked1.jpg
Tα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/30072015kentrikhmaked2.jpg

 Για εισαγωγή λαθραίων αλκοολούχων ποτών στην ελληνική επικράτεια , συνελήφθησαν τρία άτομα χθες (29-7-2015) στον Προμαχώνα, μετά από στοχευμένες ενέργειες αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών.
Πρόκειται για τρεις ημεδαπούς ηλικίας 41, 44 και 64 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της Νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε φορτηγό αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 64χρονος, διαπιστώθηκε μεταφορά λαθραίων αλκοολούχων ποτών, τα οποία ήταν επιμελώς κρυμμένα εντός χάρτινων κουτιών και βρισκόταν μεταξύ άλλων εμπορευμάτων που μετέφερε το φορτηγό.

30/7/15

Βιντεοκλήσεις απάτης

H Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη, δέχτηκε καταγγελία 27χρονης που οι άγνωστοι δράστες, της ανέφεραν πως "ο αδελφός της είναι σε κώμα"
Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές απάτης, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ενημερώνει για  μια νέα περίπτωση εξαπάτησης και συνακόλουθης εκβίασης πολιτών, από επιτήδειους που μετέρχονται συγκεκριμένης μεθοδολογίας.
Πιο αναλυτικά άγνωστα άτομα πραγματοποιούν τηλεφωνικές κλήσεις σε ανυποψίαστους πολίτες και τους ενημερώνουν ψευδώς ότι κάποιος οικείος τους ή συγγενικό τους πρόσωπο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. 
Μάλιστα για να προσδώσουν την απαραίτητη αληθοφάνεια παρουσιάζονται ως γιατροί και προτρέπουν τους πολίτες να πραγματοποιήσουν βιντεοκλήση, μέσω διαδικτύου, αφαιρώντας τα ενδύματα τους, προκειμένου να «εξεταστούν» από τους δήθεν γιατρούς, ώστε να «αντιμετωπισθεί» η πάθηση του οικείου τους.

Η υπογραφή συμφώνου


... Χαμόγελα




Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης και ο πρόεδρος του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού» κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος υπέγραψαν σήμερα (30.7.2015) Σύμφωνο Συνεργασίας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Παρόντες στην υπογραφή της συμφωνίας ήταν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης, κ. Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, κ. Τζανέτος Φιλιππάκος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτριος Τσακνάκης, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νότιας Ελλάδας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Σφακιανάκης και άλλοι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας.

Φύτεψαν στα Ε/Α σύνορα

Τα Ντοκουμέντα



Εντοπίστηκε, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, μεγάλη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης, κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα, στην περιοχή του Αμάραντου Κόνιτσας Ιωαννίνων.
Για την υπόθεση αυτή, συνελήφθησαν χθες (29.07.2015) το βράδυ στον Αμάραντο Κόνιτσας, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 26 και 25 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και της παράνομης εισόδου στη χώρα μας.

Κατερινιώτης με θερμοκήπειο

Τα Ντοκουμέντα



Σχηματίστηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, σε βάρος 56χρονου ημεδαπού, για κατοχή και καλλιέργεια κάνναβης.
Ειδικότερα, χθες (29-07-2015) το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια αιφνιδιαστικής έρευνας, σ τη ν οικία του παραπάνω άνδρα, διαπιστώθηκε στον αύλειο χώρο και συγκεκριμένα εντός θερμοκηπίου, η καλλιέργεια 12 δενδρυλλίων κάνναβης, ύψους από 80 εκατοστών έως 2 μέρων και 30 εκατοστών, τα οποία και εκριζώθηκαν.

Ένστολος με ηρωίνη



Από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 33χρονου Ειδικού Φρουρού, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης και 33χρονου ημεδαπού ιδιώτη για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

29/7/15

O Σεκιουριτάς ήταν μαϊμού


Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, σε βάρος 39χρονου ημεδαπού, που υποδυόταν τον ιδιοκτήτη ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και αποκόμιζε χρηματικά ποσά από υποψήφιους πελάτες.
Ειδικότερα, από αρχές Ιουλίου, ο 39χρονος παρουσιαζόταν στην ευρύτερη περιοχή της Αλμωπίας της Πέλλας ως ιδιοκτήτης ιδιωτικής εταιρείας παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και έναντι μηνιαίου χρηματικού αντιτίμου, παρείχε υπηρεσίες επιτήρησης και φύλαξης κινητών ή ακίνητων περιουσιακών αγαθών και εγκαταστάσεων, χωρίς να διαθέτει την προβλεπόμενη ειδική άδεια παροχής υπηρεσιών ασφάλειας, καθώς και την απαιτούμενη άδεια εργασίας .

Η συζυγοκτόνος της Ερμιονίδας

Η συζυγοκτόνος της Ερμιονίδας και τα μυστικά του φόνου στην Κοιλάδα
Η φερόμενη συζυγοκτόνος μεταφέρεται στην εισαγγελέα Ναυπλίου

«Εχει τόσο ωραίο καλοκαιρινό ήλιο, κι εγώ θα κλειστώ σ' ένα κελί; Ανακαλώ την ομολογία μου και δεν την υπογράφω». Αυτό ανέφερε στους αστυνομικούς η 38χρονη Δήμητρα Β. που κατηγορείται για τη δολοφονία - στις 8 Δεκεμβρίου 2014 - του 42χρονου πρώην ναυτικού συζύγου της, ο οποίος βρέθηκε νεκρός με δύο σφαίρες στο κεφάλι και στα πλευρά στο σπίτι ενός κοινού φίλου τους στην Κοιλάδα Ερμιονίδας.

Ωστόσο αυτή η αναφορά της και η απόπειρα «διάσωσής» της αποτελούν την τελευταία πράξη ενός εντυπωσιακού άγνωστου παρασκηνίου των αστυνομικών ερευνών, το οποίο αποκαλύπτει «Το Βήμα» για την πολύκροτη υπόθεση.

Τυχαίο;


http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/28072015_ypourgos1.jpg
Πρώτα ο υπουργός [λογικό], μετά ο δ/ντης του πολιτικού του γραφείου του και 3ος κοτζάμ Αρχηγός της Π.Υ

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/28072015_ypourgos3.jpg
Όλως τυχαίως και σ' αυτή τη φωτό διακρίνεται και πάλι ο κ. Μαστρογιάννης

Στην Αίγινα ο υπουργός

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/28072015_ypourgos2.jpg


http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/28072015_ypourgos4.jpg


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Γιάννης Πανούσης, μετέβη χθες, Δευτέρα (27.7.2015) στην Αίγινα, όπου και επισκέφθηκε αστυνομικές υπηρεσίες, πυροσβεστικούς σταθμούς, ενώ είχε επαφές και με τους τοπικούς φορείς.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού, κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

... Γλαστράκιας στην Καστοριά

Οι Αποδείξεις


Στη Μεσοποταμία Καστοριάς, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καστοριάς συνέλαβαν 28χρονο ημεδαπό, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

Οι ληστές των Εξαρχείων


Συγκεκριμένα πρόκειται:
Α) ΜΠΑΚΑΛΗ Παρασκευά του Ευθυμίου και της Ελένης, που γεννήθηκε το 1988 στο Μαρούσι Αττικής (συλληφθείς).


Β) ΛΥΓΕΡΟ Γεώργιο του Νικολάου και της Ιωάννας, που γεννήθηκε το 1989 στη Χίο (αναζητείται).



Δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και η ασκηθείσα ποινική δίωξη σε βάρος 27χρονου ημεδαπού, ο οποίος συνελήφθη στις 19-7-2015, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), στα Εξάρχεια και σε βάρος 26χρονου ημεδαπού συνεργού του (που αναζητείται), διότι διέπρατταν ληστείες σε πεζούς στην περιοχή των Εξαρχείων.

... Άκαπνος ο 58χρονος

 http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015b/28072015sterea1.jpg

Συνελήφθη, χθες (27-07-2015) το μεσημέρι στη Χαλκίδα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, 58χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράβαση νομοθεσίας περί λαθρεμπορίας.

28/7/15

Τα οπλοστάσια


Ένας αλλά Άρης

Με την παρουσία του Απόστολου Μαρτζακλή, Δ/τη Ασφαλείας Πάτρας

Έγειρε η 38χρονη


Η χήρα της Κοιλάδας

Ράκος στον εισαγγελέα η συζυγοκτόνος

Έκαναν τους αστυνομικούς


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν συστηματικά ληστείες, κλοπές και απάτες, σε διάφορες περιοχές της Δυτικής Αττικής.
Κύριο χαρακτηριστικό της παράνομης δράσης τους είναι ότι εμφανίζονταν στα θύματά τους ως αστυνομικοί, ενώ χρησιμοποιούσαν οχήματα που προσομοίαζαν με αστυνομικά, στα οποία είχαν προσαρμόσει φάρο και σειρήνα.
Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, πρωινές ώρες της 24-7-2015 στην Αττική Οδό (θέση Ρουπάκι), συνελήφθησαν, στο πλαίσιο συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών της Άμεσης Δράσης (περιπολικών και Ομάδων ΔΙ.ΑΣ), τρεις (3) ημεδαποί, μέλη της σπείρας, ηλικίας 27, 32 και 41 ετών, καθώς προηγουμένως είχαν αφαιρέσει κινητό τηλέφωνο ημεδαπού, εντός καταστήματος στη Νέα Πέραμο.

Του κουτιού ...


Οι κρύπτες




Απ' την Βουλγαρία μ' αγάπη

Τα Κατασχεμένα


Εξαρθρώθηκαν χθες (27-7-2015) μετά από πολύμηνη, μεθοδική και συστηματική έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, δύο εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες ενέχονται σε παράνομη διακίνηση και εμπορία οπλισμού σε περιοχές της Αττικής, της Αχαΐας, της Κορίνθου και της Ηλείας.
Η αποδόμηση των εγκληματικών οργανώσεων επετεύχθη στο πλαίσιο ταυτόχρονων οργανωμένων αστυνομικών επιχειρήσεων της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, σε συνεργασία με άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στις προαναφερθείσες περιοχές.
Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά στην πρώτη εγκληματική οργάνωση, διακριβώθηκε η συμμετοχή σε αυτήν τουλάχιστον (10) ατόμων, από τα οποία συνελήφθησαν τα πέντε (5). Πρόκειται για ημεδαπούς άνδρες, ηλικίας 29, 46, 29, 45 και 56 ετών, μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται και ο 45χρονος αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Για την ίδια υπόθεση συνελήφθη και ένας 34χρονος ημεδαπός, αγοραστής όπλου.