28/3/17

Aλβανός τοκογλύφος

Όχι τουρίστας
Αποτέλεσμα εικόνας για συλληψη

Η ενδελεχής έρευνα που διενεργήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Άρτας, είχε ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση υπόθεσης εκβίασης και τοκογλυφίας, σε βάρος 29χρονου.
Για την υπόθεση, συνελήφθη χθες (27-03-2017) το απόγευμα σε περιοχή της Άρτας, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εκβίασης και της τοκογλυφίας.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας 29χρονου ελεύθερου επαγγελματία για περιπτώσεις τοκογλυφίας και εκβίασης που λάμβαναν χώρα σε βάρος του, διαπιστώθηκε ότι ο 32χρονος συλληφθείς απαιτούσε εκβιαστικά από τον παθόντα, την καταβολή τοκογλυφικών τόκων για χρηματικά ποσά που του δάνεισε, όταν επικαλέστηκε οικονομικές δυσκολίες.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο του 2015 έως τον Μάιο του 2016, ο παθών κατέβαλε το συνολικό χρηματικό ποσό των 11.000 ευρώ, ενώ είχε δανειστεί 6.000 ευρώ.

Κινείται η Λαμία


Σημαντικό το χτύπημα στο ναρκωκύκλωμα που πουλούσε ναρκωτικά στη Φθιώτιδα. Ο διοικητής Ασφαλείας Χρήστος Μουτσώκος [φωτο] και οι άνδρες του συνέταξαν δικογραφία που συμπεριλαμβάνει περισσότερα από 100 άτομα εκ των οποίων τα 14 έχουν συλληφθεί, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί δύο ακόμη άτομα για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση.

27/3/17

Δίκαιο ...

Αποτέλεσμα εικόνας για παραολυμπιονικης τσαγκαρης
Σε κατ' οίκον περιορισμό, με ηλεκτρονική επιτήρηση («βραχιολάκι» τίθεται ο 39χρονος παραολυμπιονίκης Βασίλης Τσαγκάρης, με απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή.

Ο Τσαγκάρης δεν οδηγείται στη φυλακή, λόγω του ότι είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι. Με δεδομένο, ωστόσο, ότι για το αδίκημα με το οποίο βαρύνεται η προφυλάκιση είναι μονόδρομος, επελέγη η λύση του περιορισμού του στο σπίτι του ταυτόχρονα με την ηλεκτρονική του επιτήρηση.

Ποιον εννοεί ο ποιητής?



Περί απαγωγών


Το σχέδιο απαγωγής τραπεζικών από τους «Πυρήνες»
Ανδρες της Αντιτρομοκρατικής ερευνούν την περιοχή στην οδό Ριζάρη στο Παγκράτι αναζητώντας στοιχεία για τα δέματα-βόμβες που είχαν τοποθετηθει τον Νοέμβριο του 2010

Οι «Πυρήνες» είχαν δημιουργήσει ολόκληρο... αστυνομικό τμήμα για να προχωρούν σε απαγωγές διευθυντικών στελεχών τραπεζών, να υφαρπάζουν στοιχεία ταυτοτήτων κ.λπ. Μάλιστα, για να διευκολύνονται στα σχέδια αρπαγής και στις ληστείες, παρουσιάζονταν σαν ανυποψίαστοι πολίτες και περαστικοί που χαιρετούσαν τους «γνώριμους αστυνομικούς» και έδιναν αληθοφάνεια στο σχέδιο! Τα δύο δέματα-βόμβες που έφθασαν προ 10 ημερών στο γραφείο του γερμανού υπουργού Οικονομικών κ. Σόιμπλε και στα γραφεία του ΔΝΤ στη Γαλλία είχαν μεταφερθεί όχι με εμπορικές πτήσεις - όπως πιστευόταν ως τώρα - αλλά με επιβατικά αεροπλάνα (ελληνικής και γερμανικής εταιρείας) με περισσότερους από 300 επιβάτες, που θα μπορούσαν να διατρέξουν κίνδυνο από τυχόν «ανάφλεξη» στον χώρο αποσκευών.

Αυτά είναι ορισμένα από τα νέα στοιχεία για τη δράση της πολυσύνθετης Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς και τις έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. που αποκαλύπτει «Το Βήμα της Κυριακής», λίγα 24ωρα μετά την ανακάλυψη 10 δεμάτων-βομβών με προορισμό ευρωπαίους αξιωματούχους.

Ο Σφακιανάκης στο CYBER CRIME

Αποτέλεσμα εικόνας για σφακιανακης μανοσ

Με υπεύθυνο προγράμματος τον Μανώλη Σφακιανάκη, Αντιστράτηγο ε.α. της ΕΛ.ΑΣ και Ειδικό Ερευνητή-Πραγματογνώμωνα ηλεκτρονικών εγκλημάτων, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα CYBER CRIME, θα διεξαχθεί από τις 17 Μαΐου έως τις 16 Ιουνίου 2017.



Λαθρεμπόριο σε Προμαχώνα-Αττική

Τα Ντοκουμέντα της Οικονομικής Αστυνομίας



Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας [που διοικεί ο Ανδρέας Αποστολόπουλος], σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Μετρολογίας του Υπουργείου Οικονομικών και κλιμάκια ελέγχου διακίνησης και αποθήκευσης καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος, εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης χημικών προϊόντων (μείγμα διαλυτών αναμειγμένο με ενεργειακά προϊόντα) από τη Βουλγαρία με σκοπό τη νόθευση καυσίμων σε πρατήρια της Αττικής. Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας συμμετείχε προσωπικό από την Κεντρική Υπηρεσία και την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βόρειου Ελλάδος.
Συνελήφθησαν σε οργανωμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, (5) μέλη της οργάνωσης, (2) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, καθώς επίσης και ημεδαπός, ενοικιαστής αποθήκης, όπου πραγματοποιούνταν η μεταφόρτωση των χημικών προϊόντων.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις του εθνικού τελωνειακού κώδικα και της οργάνωσης της αγοράς πετρελαιοειδών (αποθήκευση, κατοχή και διακίνηση χωρίς άδεια).
Όπως προέκυψε από την έρευνα, μέλη της οργάνωσης αναλάμβαναν ανά τακτά χρονικά διαστήματα (τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα) τη μεταφορά χημικών προϊόντων από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα με βουλγαρικά βυτιοφόρα.

Τολμηρή πρόταση Τσούκαλη

Αποτέλεσμα εικόνας για τσουκαλης αρχαια

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα πρόταση του που αφορά στη δημιουργία Ιδιωτικών μουσείων επαναφέρει στην επικαιρότητα ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης.
Η πρόταση αυτή έχει γίνει μέσα από τη στήλη του Συνακροάσεις πριν από πολλά χρόνια στην εφημερίδα Press Time και επανήλθε μέσω της στήλης του στην εφημερίδα Παρασκήνιο.

Μαφιόζος ο Αλβανός

Αποτέλεσμα εικόνας για ιταλικη αστυνομια

Συνελήφθη χθες, (26-03-2017) το βράδυ στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας, 39χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης των Ιταλικών Αρχών, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράνομη διακίνηση κοκαΐνης.

Καμπάνες για χάρη του σεσημασμένου

Αποτέλεσμα εικόνας για crimes ektakto



Έξαλλος ο Ντούμας
Αποτέλεσμα εικόνας για Σωματείου Ειδικών Φρουρών Αττικής, Βασίλης Ντούμας
Βαριές καταδίκες επεφύλασσε το δικαστήριο σε έναν αστυνομικό διευθυντή και τον οδηγό του, οι οποίοι κατηγορούνταν για ξυλοδαρμό 43χρονου Ρομά.
Η δίκη των συνολικά εφτά κατηγορούμενων αστυνομικών έγινε το περασμένο Σάββατο. Ένας αστυνομικός διευθυντής και ο οδηγός του καταδικάστηκαν σε τέσσερα χρόνια και πέντε μήνες φυλακή ο καθένας, ενώ σε 13 μήνες φυλακή καταδικάστηκε αξιωματικός υπηρεσίας του Α.Τ. Λιοσίων. Το δικαστήριο απαγορεύει, μάλιστα, στον αστυνομικό διευθυντή να πλησιάσει σε απόσταση μικρότερη των 20 μέτρων τον 43χρονο, ο οποίος προς το παρόν είναι προφυλακισμένος για διαρρήξεις. Οι ποινές είναι εφέσιμες και έτσι οι καταδικασθέντες παραμένουν στο Σώμα μέχρι την τελική απόφαση.
Ο 43χρονος Ρομά είχε καταγγείλει ότι οι αστυνομικοί τον βασάνισαν κατά την προσαγωγή του. Την επίμαχη ημέρα ο 43χρονος, ο οποίος είναι σεσημασμένος για διάφορα αδικήματα, τσακωνόταν με κάτοικο των Άνω Λιοσίων όταν συμπτωματικά πέρασε από το σημείο ο αστυνομικός διευθυντής με τον οδηγό του και επενέβησαν παίρνοντας στο Τμήμα και τους δύο άνδρες. Ο Ρομά μόλις αφέθηκε ελεύθερος κατήγγειλε στο Εσωτερικών Υποθέσεων το βασανισμό του και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος εφτά αστυνομικών (οι τέσσερις αθωώθηκαν). Μόλις την επόμενη ημέρα ο 43χρονος συνελήφθη μετά από διάρρηξη που έκανε σε κρεοπωλείο στο Μενίδι, αφέθηκε ελεύθερος και μόλις δύο 24ωρα μετά συνελήφθη ξανά για απόπειρα διάρρηξης του Δημαρχείου των Άνω Λιοσίων.

Μάθε τέχνη κι άστηνε

Αποτέλεσμα εικόνας για συλληψη γυναικας

Συνελήφθη, πρωινές ώρες της 23-3-2017 στα Πετράλωνα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 73χρονη ημεδαπή για απάτες σε βάρος πολιτών, με το πρόσχημα διορισμού τους σε Υπηρεσίες του ευρύτερου Δημόσιου τομέα.
Ειδικότερα, ύστερα από διερεύνηση καταγγελίας σχετικά με την δράση γυναίκας, η οποία εξαπατά πολίτες με την υπόσχεση διορισμού τους σε Δημόσιες Υπηρεσίες μέσω ΑΣΕΠ, εντοπίσθηκε η 73χρονη και πιστοποιήθηκε η εγκληματικής της δράση.
Συγκεκριμένα, η δράστιδα επικοινώνησε τηλεφωνικά την 22-3-2017 με υποψήφιο θύμα, ζητώντας το χρηματικό ποσό των -170- ευρώ, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία του διορισμού του.
Στη συνέχεια, αφού ορίστηκε σχετικό ραντεβού για την επόμενη μέρα στην περιοχή των Πετραλώνων, προσημειώθηκε το ανωτέρω χρηματικό ποσό και μετά την παράδοση αυτού, συνελήφθη.