26/4/14

Αλβανικό χασίς στην Πάτρα

Tα Ντοκουμέντα: Από που πέρασε η νταλίκα με τα 354 κιλά?







Στον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών και τη σύλληψη οδηγού και συνοδηγού Φ/Γ οχήματος προέβησαν, μεσημβρινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.  στο λιμάνι της Πάτρας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
Ειδικότερα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και συντονισμένης επιχείρησηςκατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής σε φορτηγό όχημα – ψυγείο(τράκτορας / επικαθήμενο)  εντοπίστηκαν στο εσωτερικό μέρος της οροφής του επικαθήμενου και συγκεκριμένα στο κενό που δημιουργείται μεταξύ του εσωτερικού και εξωτερικού τοιχώματος αυτής, συνολικά τριακόσιες έντεκα (311) πλαστικές συσκευασίες που περιείχαν φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης, συνολικού μεικτού βάρους  τριακοσίων πενήντα τεσσάρων κιλών διακοσίων ογδόντα δύο γραμμαρίων και ενός δέκατου (354,280.1kgr).

Το κατάπιε η θάλασσα

Αγνοούνται τρεις
Αυτό το πλοίο τώρα έχει βυθιστεί ολόκληρο
 
Όλα ξεκίνησαν όταν το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης έλαβε  κλήση κινδύνου από ραδιοφάρο ένδειξης θέσεως κινδύνου πλοίου (EPIRB)του Ε/Γ – Ο/Γ  ανοικτού τύπου«AG.MARINA» σημαίας Τόνγκο, το οποίο έπλεε στη θαλάσσια περιοχή 30 ν.μ. Δυτικά της Κρήτης.
 Άμεσα από το ΕΚΣΕΔ δεσμεύτηκαν παραπλέοντα πλοία για να συνδράμουν την όλη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ένα εκ των οποίων, το Φ/Γ “Princess Maria” σημαίας Παναμά, περισυνέλεξε τέσσερα (04) μέλη του πληρώματος (Υποπλοίαρχος, Ναύκληρος, Α΄ Μηχανικός και Μάγειρας), όλοι κατά δήλωσή τους, ρωσικής υπηκοότητας, ενώ σύμφωνα με μαρτυρία των περισυλλεγέντων ναυαγών αγνοούνται ακόμη τρία (03) μέλη πληρώματος (ο Πλοίαρχος, ο Ηλεκτρολόγος και ο Μηχανοδηγός).
 Σύμφωνα με τους διασωθέντες, το πλοίο είχε αποπλεύσει από το λιμένα Μαυροβουνίου, έμφορτο με έξι (06) φορτηγά οχήματα,  με προορισμό το λιμένα Οδησσού, ενώ παράλληλα φέρει δώδεκα (12)  μετρικούς τόνουςDiesel. Η βύθιση του «AG.MARINA» οφείλεται, κατά δήλωση των μελών του πληρώματος, σε εισροή υδάτων σε δεξαμενές έρματος, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Άφαντος ο Βούλγαρος Παλαιοκώστας

Ο Ιωσήφ Ιωσήφοβ
Πριν από έναν χρόνο η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε στη Θεσσαλονίκη έναν 45χρονο επικίνδυνο βούλγαρο μαφιόζο ο οποίος αντιμετώπιζε κατηγορίες για δολοφονίες, απαγωγές και ληστείες. Στη συνέχεια κινήθηκαν οι διαδικασίες να εκδοθεί, αλλά λίγο καιρό μετά την έκδοσή του στη γείτονα χώρα, εξαφανίστηκε. Οι ελληνικές Αρχές εκφράζουν πλέον φόβο ότι έχει επιστρέψει στη χώρα μας για να συνεχίσει τη δράση του.

Δύο σχεδόν όμοια περιστατικά
Το περιστατικό αυτό έρχεται στη συνέχεια της «εξαφάνισης» του 32χρονου αλβανού κακοποιού και δραπέτη των φυλακών Τρικάλων Σουλάχ Φάτος, ο οποίος συνελήφθη προ δύο μηνών από τις Αρχές της πατρίδας του, αλλά αφέθηκε ανενόχλητος να φύγει. Επίσημη δικαιολογία ήταν ότι «δεν μπορούσαν να τον κρατούν χωρίς αιτία αφού ποτέ η Αλβανία δεν μπορεί να κρατήσει στη φυλακή αλλά και να εκδώσει στη χώρα μας πολίτες της που δεν έχουν διαπράξει αδικήματα στη δική τους χώρα».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για μια «ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση από τους χειρισμούς των υπηρεσιών στις γειτονικές χώρες που επιτρέπουν σε κακοποιούς που δίνουν "παρών" στη χώρα μας να συνεχίζουν τη δράση τους». Συμπληρώνουν μάλιστα ότι «η ΕΛ.ΑΣ. πληρώνει συνέχεια τα λάθη και τις σκοπιμότητες στις γειτονικές διωκτικές και δικαστικές αρχές».


Ο δραπέτης Ιωσήφ Ιωσήφοβ, γνωστός και ως «ο Βούλγαρος Παλαιοκώστας», για τον οποίο οι ελληνικές αρχές εικάζουν ότι έχει επιστρέψει στη χώρα μας για να συνεχίσει τη δράση του

Η σακούλα του Τρικαλινού

Το Ντοκουμέντο
 
Συνελήφθη  βράδυ στα Τρίκαλα, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Τρικάλων, ένας 26χρονος ημεδαπός για κατοχή κάνναβης.
Ειδικότερα, ο ημεδαπός κατά τον αστυνομικό έλεγχο κατελήφθη να κατέχει μία συσκευασία με κάνναβη, βάρους (0,6) γραμμαρίων.
Σε νομότυπη έρευνα που ακολούθησε σε αποθήκη ιδιοκτησίας συγγενικού του προσώπου, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) και του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, βρέθηκε επιπλέον και κατασχέθηκε μία νάιλον σακούλα με κάνναβη, βάρους (102) γραμμαρίων.

Στη Βιέννη μέσω Καλαμάτας


 
Συνελήφθησαν στον Κρατικό Αερολιμένα Καλαμάτας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, δεκατρείς (13) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας από 24 έως 43 ετών, για πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση της Νομοθεσίας για τους Αλλοδαπούς.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, κατά τον έλεγχο των ταξιδιωτικών εγγράφων των αλλοδαπών, οι οποίοι είχαν σκοπό να ταξιδέψουν με πτήση για τη Βιέννη Αυστρίας, διαπίστωσαν ότι τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα ήταν προφανώς πλαστά.
Κατά τον αστυνομικό έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Μαζιώτης τους χλευάζει?

 

Ο Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην οδό Αμερικής
 
 
Η οργάνωση Επαναστατικός Αγώνας ανέλαβε την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο κέντρο της Αθήνας, που έγινε μπροστά σε κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος, στην οδό Αμερικής, στις 10 Απριλίου.
«Ο Νίκος Μαζιώτης δημιούργησε πάλι τον Επαναστατικό Αγώνα, που είναι η πρώτη ένοπλη οργάνωση στην 30ετή ιστορία του εγχώριου αντάρτικου πόλης που επανεμφανίζεται και επαναδημιουργείται μετά την επίσημη εξάρθρωση της! Ο ίδιος ο 44χρονος αντάρτης πόλης, λίγο αφότου είχε συλληφθεί την άνοιξη του 2010, είχε αναλάβει την πολιτική ευθύνη και είχε κηρύξει το τέλος του Επαναστατικού Αγώνα, που έδρασε την περίοδο 2004-2010. Μάλιστα τότε εξέφραζε την οργή του επειδή τον εμφάνιζαν ως δημιουργό της οργάνωσης και αρχηγό της. 

Έστελνε την ηρωίνη στην Ιταλία

 
 
Στην Κρυσταλλοπηγή Φλώρινας, αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κρυσταλλοπηγής, συνέλαβαν 50χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συγκεκριμένα, σε βάρος του 50χρονου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης από Αρχές της Ιταλίας, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται ότι σε διαφορετικές ημερομηνίες παρέλαβε με ταχυμεταφορά - 12 κιλά, 25 κιλά και 23 κιλά ηρωίνης, τα οποία στέλνονταν από την Αλβανία από συνεργούς του, μέλη της ίδιας εγκληματικής οργάνωσης.

Έκαψαν στο Δίστομο 381 κιλά κοκαΐνης


Πραγματοποιήθηκε, από την προβλεπόμενη από το Νόμο 4139/2013 (Νόμος περί εξαρτησιογόνων ουσιών) αρμόδια επιτροπή, καταστροφή με καύση -110- δεμάτων διαφόρων ναρκωτικών ουσιών, σε κλιβάνους εργοστασίου στο Δίστομο Βοιωτίας.
Οι παραπάνω ναρκωτικές ουσίες είχαν κατασχεθεί από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και για την καταστροφή τους τηρήθηκαν οι διαδικασίες που προβλέπονται από την ισχύουσα Νομοθεσία.
Συνολικά καταστράφηκαν οι παρακάτω ποσότητες ναρκωτικών ουσιών :

Με χόρτο στο Χορτιάτη

 
Αιφνιδιαστική επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε  σε αγροτική περιοχή του Χορτιάτη, είχε ως αποτέλεσμα την αυτόφωρη σύλληψη ενός αλλοδαπού εμπόρου εξαρτησιογόνων ουσιών, ο οποίος επρόκειτο να διακινήσει μεγάλη ποσότητα κάνναβης.
Πρόκειται για 48χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος συνελήφθη τη στιγμή που παραλάμβανε ταξιδιωτικό σάκο, ο οποίος είχε τοποθετηθεί σε αγροτεμάχιο στην περιοχή του Χορτιάτη. Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και εμπορία εξαρτησιογόνων ουσιών.
Στο εσωτερικό του σάκου και στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

25/4/14

H προκήρυξη για τη βόμβα

Ο “Επαναστατικός αγώνας” ανέλαβε την ευθύνη για το χτύπημα στην Τράπεζα της Ελλάδος, στις (11/4) στην οδό Αμερικής.
Διαβάστε αναλυτικά όλη την ανακοίνωση όπως αναρτήθηκε στο Indymedia
ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ
“Στις 10 Απρίλιου του 2014 ο Επαναστατικός Αγώνας πραγματοποίησε βομβιστική επίθεση εναντίον της Διεύθυνσης Εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδας στην οδό Αμερικής, όπου στεγάζεται και ο μόνιμος αντιπρόσωπος του ΔΝΤ στην Ελλάδα Ουές Μακ Γκρου. Αν και το χτύπημα στόχευε την Τράπεζα της Ελλάδας, ζημιές υπέστησαν και τα κεντρικά γραφεία της τράπεζας Πειραιώς τα οποία βρίσκονται ακριβώς απέναντι, γεγονός που καθιστά ακόμα πιο επιτυχημένο το χτύπημα, αφού η τράπεζα Πειραιώς εξελίχτηκε με την εξαγορά της Αγροτικής σε μία από τις μεγαλύτερες συστημικές ελληνικές τράπεζες, επωφελήθηκε από την ληστρική μνημονιακή πολιτική που εφαρμόζεται εναντίον του ελληνικού λαού τα τελευταία χρόνια και είναι ένας από τους οικονομικούς παράγοντες που είναι συνυπεύθυνοι για τα δεινά του.
Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με αυτοκίνητο-βόμβα που περιείχε 75 κιλά εκρηκτικής ύλης πετρελαιοαμμωνίτιδας (ΑΝFO). Τέσσερα χρόνια ακριβώς μετά το κατασταλτικό χτύπημα εναντίον της οργάνωσης και ενώ το κράτος, όπως και πολλοί εχθροί του ένοπλου αγώνα πανηγύριζαν για την “επιτυχία της εξάρθρωσης” του Επαναστατικού Αγώνα, η ενέργεια αυτή έρχεται να τους διαψεύσει. Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αφιερώνεται στον αναρχικό σύντροφο Λάμπρο Φούντα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα που σκοτώθηκε σε ένοπλη συμπλοκή με αστυνομικούς στην Δάφνη στις 10 Μαρτίου 2010 κατά τη διάρκεια προπαρασκευαστικής ενέργειας της οργάνωσης. Ο σύντροφος έχασε τη ζωή του σε απόπειρα απαλλοτρίωσης αυτοκινήτου που θα χρησιμοποιόταν σε ενέργεια του Επαναστατικού Αγώνα στα πλαίσια της στρατηγικής της οργάνωσης εκείνης της περιόδου-περίοδο έναρξης της οικονομικής κρίσης. Hστρατηγική αυτή αποσκοπούσε στο να χτυπηθούν και να σαμποταριστούν δομές, θεσμοί και πρόσωπα με κεντρικό ρόλο στη μεγαλύτερη ιστορικά αντιλαϊκή επίθεση που επρόκειτο να διεξαχθεί με την υπογραφή του πρώτου μνημονίου τον Μάιο του 2010. Ο Λάμπρος Φούντας αγωνίστηκε και έδωσε την ζωή του για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα της οικονομικής και πολιτικής ελίτ, η χούντα της τρόικας -του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της ΕΕ. Αγωνίστηκε και έδωσε την ζωή του για να μην περάσει η σύγχρονη χούντα του κεφαλαίου και του κράτους. Για να μην περάσει ο νέος ολοκληρωτισμός που επιβάλλεται σε όλο τον πλανήτη με αφορμή την παγκόσμια οικονομική κρίση. Ο Λάμπρος Φούντας έδωσε την ζωή του πολεμώντας για να γίνει η κρίση ευκαιρία για την κοινωνική Επανάσταση. Η επίθεση εναντίον της Τράπεζας της Ελλάδας αποτελεί ως ένα βαθμό την συνέχιση της στρατηγικής εκείνης με τις επιθέσεις εναντίον της Citibank, της Eurobankκαι του χρηματιστηρίου.

Στην Κομοτηνή ξέρουν από συλλήψεις

Ιδού και οι αποδείξεις
 
Τα Ντοκουμέντα

Στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας φυτών κάνναβης, συνελήφθησαν χθες (24-4-2014) στην Κομοτηνή και σε χωριό της Ροδόπης, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 33, 38, 43 και 46 (γυναίκα) ετών, κατηγορούμενοι , κατά περίπτωση, για καλλιέργεια φυτών κάνναβης, κατοχή λαθραίου καπνού και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.
Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, οι αστυνομικοί, χθες (24-4-2014) το μεσημέρι, στην Κομοτηνή, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις ημεδαπούς, ηλικίας 33, 38 και 46 ετών, διότι καλλιεργούσαν, από κοινού, σε οικία, όπου διαμένουν ο 38χρονος μαζί με την 46χρονη, καθώς και σε παρακείμενο χώρος αυτής, συνολικά 97 φυτά κάνναβης, ύψους από 15 έως 60 εκατοστών, τα οποία κατασχέθηκαν.
Επίσης, εντός της παραπάνω οικίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πήγαινε τα φιξάκια για πούλημα

Τα Ντοκουμέντα
Μικρότερη πόλη η Ηγουμενίτσα και υπάρχουν μεγαλύτεροι έμποροι;
 
Συνελήφθη, χθες (24-04-2014) αργά το απόγευμα στην πόλη της Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, ένας 40χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών και παράνομη οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα, χθες αργά το απόγευμα στην Ηγουμενίτσα, εντοπίστηκε ο 40χρονος, ο οποίος αντιλαμβανόμενος τον επικείμενο αστυνομικό έλεγχο, κατάπιε δύο αυτοσχέδιες συσκευασίες ¨φιξάκια¨ που περιείχαν ναρκωτική ουσία, ενώ αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.
Στην κατοχή του και σε έρευνα που ακλούθησε στο σπίτι του, συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Αναγνώρισαν το βράχο ηρωίνης

Περίεργο
 
Συνελήφθη χθες (24-04-2014) το απόγευμα στην Πεδινή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 33χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, χθες το απόγευμα, μετά από αιφνιδιαστικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στον 33χρονο, βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε ηρωίνη (σε μορφή βράχου), βάρους (36,5) γραμμαρίων, καθώς και το χρηματικό ποσό των (300) ευρώ, προερχόμενο από την διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών.

Βρήκαν τους ληστές


Στην ταυτοποίηση του δράστη και στη συνακόλουθη εξιχνίαση ληστείας σε βάρος αλλοδαπού ιδιοκτήτη διαμερίσματος, που έλαβε χώρα τον περασμένο μήνα, οδήγησε η μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Δράστης της ληστείας είναι 26χρονος ημεδαπός, ο οποίος με τη βοήθεια συνεργών του, τον Φεβρουάριο του 2014, στην περιοχή της Εξοχής, αφού διέρρηξε μπαλκονόπορτα, εισήλθε σε διαμέρισμα, απ΄όπου αφαίρεσε κοσμήματα και άλλα τιμαλφή.

24/4/14

Στις κρύπτες του Δενροποτάμου

Ηρωίνη, χασίς και 13χρονος
 
 
Πλήγμα σε κυκλώματα διακίνησης εξαρτησιογόνων ουσιών, πέτυχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ύστερα από συντονισμένες αστυνομικές επιχειρήσεις, που πραγματοποίησαν χθες (23-04-2014), στην περιοχή του Δενδροποτάμου.
Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) άτομα, εκ των οποίων δύο ημεδαποί και δύο υπήκοοι Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της παράβασης του Νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και Νόμου περί Όπλων.
Ειδικότερα, συνελήφθη 25χρονη ημεδαπή, διότι σε έρευνα της οικίας της βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Διδυμότειχο μπλούζ για "8"

Η κλούβα
 
Συνελήφθησαν χθες (23-4-2014), το πρωί, στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμοτείχου, στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας, δύο (2) διακινητές, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας και ένας 21χρονος ημεδαπός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι δύο διακινητές, διότι αρχικά ο 22χρονος διευκόλυνε την είσοδο των μη νόμιμων μεταναστών στη χώρα και στη συνέχεια ο 21χρονος τους επιβίβασε σε ένα Ι.Χ.Φ αυτοκίνητο και τους προωθούσε στο εσωτερικό της.

6 σκάφη 13.5 εκατ. €

Το νέο απόκτημα
 
Με έξι (06)  Παράκτια Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης ενισχύεται το Λιμενικό Σώμα  μετά από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Η σύμβαση με τον εκπρόσωπο  της αναδόχου εταιρείας  «MONTMONTAZA– GREBENd.o.o.», προέκυψε μετά από δημόσιο διαγωνισμό ανοιχτής διαδικασίας και διεθνούς συμμετοχής.
Η συγκεκριμένη αγορά των έξι (06) Παράκτιων Περιπολικών Σκαφών Θαλάσσιας Επιτήρησης συγχρηματοδοτείται κατά 75% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εξωτερικών Συνόρων και κατά 25% από εθνικούς πόρους, ενώ το συνολικό ποσό της ανέρχεται στα δεκατρία εκατομμύρια τριακόσιες ογδόντα επτά χιλιάδες και εννιακόσια ενενήντα οκτώ   (13.387.998,00) ευρώ.
Η αγορά αυτή συνδράμει στην κεντρική στόχευση της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου για ισχυροποίηση της φύλαξης των συνόρων της Ελλάδος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και της αποτελεσματικότερης αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης από τα θαλάσσια σύνορα.
Τα Περιπολικά Σκάφη Θαλάσσιας Επιτήρησης είναι τύπου «POB- 24G», κατάλληλα διαμορφωμένα να επιχειρούν σε κατάσταση θαλάσσης κατά Douglas6 και είναι κατασκευασμένα από πολυεστέρα ενισχυμένο με ίνες γυαλιού. Φέρουν δύο (02) Κύριες Μηχανές τετράχρονες και πετρελαιοκίνητες, νέας αντιρρυπαντικής τεχνολογίας, το ολικό τους μήκος είναι 24,76μ. και το πλάτος τους 6,44μ., ενώ θα έχουν μέγιστη ταχύτητα τους 30 κόμβους σε ήρεμη θάλασσα με το 100% του φόρτου. Τα εν λόγω σκάφη, επίσης, θα έχουν τη δυνατότητα μεταφοράς 25 ατόμων, ενώ οι χώροι ενδιαιτήσεων δύνανται να φιλοξενήσουν πλήρωμα επτά (07) ατόμων.

Τα βρήκε μπασούνια η Κουτσομιχάλη

Στον Κορυδαλλό

Η Κουτσομιχάλη [δεξιά] αποδέχτηκε ως "σωτήρας" να αντικαταστήσει την ξανθιά Μαρία Στέφη στην οποία της έριξαν όλη την ευθύνη για την άδεια Ξηρού. Λες και η Στέφη δεν είχε πάρει το ΟΚ από το υπουργείο δικαιοσύνης, εξάλλου ο Ξηρός είχε πάρει ήδη 4 άδειες και από άλλους.  Τώρα η Κουτσομιχάλη ζητάει να γυρίσει πίσω στις γυναικείες φυλακές στον Ελαιώνα Φηβών αλλά ....

Επιστολή παραίτησης στον υπουργό Δικαιοσύνης, Χαράλαμπο Αθανασίου, υπέβαλε πριν από είκοσι περίπου μέρες η διευθύντρια των φυλακών Κορυδαλλού, η οποία είχε αναλάβει καθήκοντα μόλις τον περασμένο Ιανουάριο.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν έκανε δεκτή την παραίτησή της διευθύντριας, η οποία ωστόσο το τελευταίο διάστημα απουσιάζει από τα καθήκοντά της κάνοντας χρήση νόμιμης άδειας.

Η μαύρη Mercedes με το "μαύρο"

Τα Ντοκουμέντα


Στον εντοπισμό ποσότητας ναρκωτικών και τη σύλληψη 30χρονου αλλοδαπού οδηγού Ι.Χ.Ε. οχήματος προέβησαν, βραδινές ώρες χθες, τα στελέχη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στην πύλη του λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των συστηματικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου από στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της οικείας Λιμενικής Αρχής και μετά από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., εντοπίστηκαν δέκα κιλά και ογδόντα γραμμάρια (10.080 kgr) ναρκωτικών ουσιών, πιθανόν ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

Πήγε να γίνει νέο μακελειό στις φυλακές


Με ανακοίνωση τους οι υπάλληλοι του ψυχιατρείου των φυλακών Κορυδαλλού αποκαλύπτουν πως σταμάτησε νέο μακελειό με θύμα συνάδελφό τους.

Όλη η ανακοίνωση:

Άβε Καίσσαρες , ο δολοφονημένος του Μαλανδρίνου, τα εν αναμονή θύματα και οι
«δολοφόνοι» της Νιγρίτας σας χαιρετούν!

Δύο κρατούμενοι, ένας έλληνας και ένας Ρουμάνος, που μόλις 3 μέρες πριν είχε μεταχθεί
στο Ψ.Κ.Κ (ο Ρουμάνος) , επέλεξαν λίγη ώρα πριν την ανάσταση του Θεανθρώπου να
επιχειρήσουν να αποδράσουν.

Προσποιούμενος ο ένας εξ’ αυτών και συγκεκριμένα ο Ρουμάνος ότι είχε ταχυπαλμία και
καρδιακό άλγος κατέβηκε υποβασταζόμενος από τον Έλληνα συγκρατούμενό του στο
Ισόγειο της φυλακής με προορισμό το Ιατρείο.

Όταν ο Υπαρχιφύλακας βάρδιας Α.Κ. τους είπε να περιμένουν προκειμένου να
ειδοποιήσουν τον ιατρό, ο Έλληνας Α.Α , του επιτέθηκε από πίσω και προσπάθησε με
κεφαλοκλείδωμα να τον ακινητοποιήσει κλείνοντάς του ταυτόχρονα το στόμα
. Όταν μετά
από πάλη ο συνάδελφος απέκρουσε την επίθεση ο Ρουμάνος έβγαλε 2 αυτοσχέδια
μαχαίρια και βάζοντας τα στο λαιμό του Υπαρχιφύλακα του ζητούσε τα κλειδιά.
Ξεπερνώντας το πρώτο σοκ ο συνάδελφος , προσπάθησε να αποτρέψει το ενδεχόμενο να
του πάρουν τα κλειδιά ε αποτέλεσμα ο Ρουμάνος να τον τραυματίσει ευτυχώς ελαφρά με
το μαχαίρι στα χέρια. Επακολούθησε και με αυτόν συμπλοκή , ενώ ο Έλληνας αποσπώντας
κάποια άλλα κλειδιά και πιστεύοντας ότι αυτά θα ανοίξουν την πόρτα του θυρωρείου
κινήθηκε προς αυτό προσπαθώντας να ανοίξει την πόρτα.
Από τη συμπλοκή του συναδέλφου με το Ρουμάνο ανετράπησαν διάφορα αντικείμενα με
αποτέλεσμα να δημιουργηθεί θόρυβος .
Δύο άλλοι , εργαζόμενοι κρατούμενοι, ένας Έλληνας και ένας Αλβανός , αντιλαμβανόμενοι
τον θόρυβο , έσπευσαν στο σημείο και είδαν τον Ρουμάνο να προσπαθεί με το ένα από τα
δύο μαχαίρια που του είχε απομείνει (το άλλο του είχε πέσει κατά τη συμπλοκή) , να
προσπαθεί να πλήξει το συνάδελφο.
Οι δύο κρατούμενοι που έσπευσαν για βοήθεια και
ειδικά ο Αλβανός, είχαν σημαντική συμμετοχή στο να μην τελεσφορήσει το επιχείρημα του
Ρουμάνου κρατούμενου.

Τον άλλαξε ο Μανωλιός

Πρώην Υπασπιστής Αγγελάκου

Τον Λάμπρο Παππά από τους Αποστολοπουλαίους μας λένε πως τον αντικατέστησε ο Μανώλης Για... ένας εκ των Υπασπιστών του παλιού Αρχηγού Γιώργου Αγγελάκου.             Δεν ξέρουμε αν υπήρξε δάκτυλος άνωθεν αλλά γνωρίζουμε πως ο κ. Αγγελάκος παραμένει ο κυρίαρχος αδιαμφισβήτητα όλων των Αρχηγών σε επίπεδο ισχυρών επαφών. Εισακούγεται ακόμη πιο πολύ και από τον Νασιάκο που εξάρθρωσε τη "17 Νοέμρβη". Αυτό οφείλουμε να του το αναγνωρίσουμε. Να είναι τυχαίο πως ακόμη και ο σημερινός Υπασπιστής Δένδια, υπήρξε και Υπασπιστής του Γιώργου από τότε

O Φάτος Σουλάχ: Καλομελέτα και [ξανα]έρχεται

Το πρόσωπο του Αλβανού δραπέτη
 

Ελεύθερος ο συνεργός του Κόλα


 

Αφησαν ελεύθερο στην Αλβανία έναν δραπέτη συνεργό του Μάριο Κόλα
Στιγμιότυπο από μπλόκο αστυνομικών στην Εγνατία στο πλαίσιο της επιχείρησης για τον εντοπισμό των αλβανών δραπετών των φυλακών Τρικάλων το καλοκαίρι του 2013
 
Οι αλβανικές Αρχές άφησαν ελεύθερο έναν 31χρονο επικίνδυνο δραπέτη των φυλακών Τρικάλων που είχε αποδράσει τον Μάρτιο του 2013 μαζί με τον Μάριο Κόλα, τον Ιλίρ Κούπα και άλλους σκληρούς αλβανούς ποινικούς.

Λίγες ημέρες μετά τη συμπτωματική σύλληψη του 31χρονου Σούλαχ Φάτος κοντά στα Τίρανα και την εξέτασή του από κλιμάκιο της Ασφάλειας Αττικής που έσπευσε επί τόπου, εντελώς ξαφνικά οι Αλβανοί τον άφησαν να φύγει!

Επίσημη δικαιολογία ήταν ότι «δεν μπορούσαν να τον κρατούν χωρίς αιτία αφού ποτέ η Αλβανία δεν μπορεί να κρατήσει στη φυλακή αλλά και να εκδώσει στη χώρα μας πολίτες της που δεν έχουν διαπράξει αδικήματα στη δική τους χώρα».

Γι' αυτό τον λόγο εκφράζονται οι φόβοι ότι ο αλβανός δραπέτης των Τρικάλων πιθανόν να έχει έλθει ξανά στη χώρα μας για να συνεχίσει τη δράση του.

Και όλα αυτά όταν η ΕΛ.ΑΣ. παρατηρεί ότι αλβανοί δράστες εγκληματικών ενεργειών στην Ελλάδα τείνουν να «ηρωοποιηθούν» στη γειτονική χώρα.

Η σύλληψη του δραπέτη Φάτος

Στις 2 Μαρτίου 2014 συνελήφθη σε μπλόκο κοντά στα Τίρανα ο 31χρονος σερβιτόρος Σούλαχ Φάτος που διέμενε κυρίως στην Κέρκυρα. Εξέτιε ποινή πολυετούς κάθειρξης ως αρχηγός συμμορίας που προχώρησε σε 27 ληστείες στο νησί των Φαιάκων, στην Ηγουμενίτσα και σε άλλες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας. Μάλιστα η ίδια συμμορία είχε κατηγορηθεί ότι έκλεβε λουόμενους στην περιοχή της Πάργας.

Ο Φάτος είχε συλληφθεί έπειτα από πολυετείς έρευνες αστυνομικών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας οι οποίοι μιλούν για έναν «κακοποιό-φάντασμα που ξέφευγε πάντα από τους αστυνομικούς κλοιούς».

Ο συγκεκριμένος δραπέτης θεωρείτο εξαιρετικά επικίνδυνος και δραπέτευσε στις 22 Μαρτίου 2013 από της φυλακές Τρικάλων μαζί με άλλους επτά συμπατριώτες του έπειτα από αιματηρή επίθεση συμπατριωτών τους στο συγκεκριμένο σωφρονιστικό κατάστημα.

Από τους οκτώ δραπέτες των φυλακών Τρικάλων έχουν σκοτωθεί από σφαίρες αστυνομικών ο 35χρονος Μάριο Κόλα στην περιοχή της Βροσίνας στη Θεσπρωτία στις 21 Ιουλίου και μερικές ημέρες νωρίτερα ο 25χρονος Λίκα Εντισον μαζί με έναν συγγενή του που θεωρείται ότι ήταν από την ομάδα των αλλοδαπών που είχε επιτεθεί στις φυλακές Τρικάλων.

Στις 24 Ιανουαρίου 2014 είχε συλληφθεί στην Αλβανία ο 27χρονος συνεργός του Μάριο Κόλα, Ιλίρ Κούπα. Όμως εκείνος, όπως επισημαίνει ο νομικός εκπρόσωπός του κ. Σάκης Κεχαγιόγλου, «κατηγορείτο για ληστεία που είχε διαπράξει την περίοδο των εορτών ντυμένος ως Άγιος Βασίλης στην Αλβανία και γι' αυτό τον λόγο παραμένει στις φυλακές της γειτονικής χώρας».

Πώς έμεινε ελεύθερος

Ο Φάτος ανεζητείτο διαρκώς από τις ελληνικές αρχές ενώ είχε σταλεί σχετικό έγγραφο στις αλβανικές αρχές. Η αναζήτηση του δραπέτη σταμάτησε όταν στις αρχές Μαρτίου οι Αλβανοί ενημέρωσαν τους έλληνες αξιωματικούς για τον εντοπισμό του επικίνδυνου δραπέτη στο «μπλόκο» των Τιράνων.

Επέτρεψαν μάλιστα και την εξέτασή του από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, οι οποίοι, όπως έπραξαν και με τον Ιλίρ Κούπα, του ζήτησαν πληροφορίες για όσα συνέβησαν με την απόδραση από τα Τρίκαλα και τις διασυνδέσεις τους.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο Φάτος θεωρείται ότι ήταν πενιχρές. Όμως εκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. πληροφορήθηκαν ότι ο αλβανός δραπέτης λόγω αυτής της «παγκόσμιας ιδιοτυπίας» στο σύστημα εκδόσεων των αλβανών υπηκόων αφέθηκε ελεύθερος και από τότε αγνοείται η τύχη του.

Οι άλλοι άφαντοι δραπέτες των Τρικάλων

Όσον αφορά τους υπόλοιπους άφαντους δραπέτες των Τρικάλων, ο 25χρονος Κάλα Κλεμέντ και ο 41χρονος Μουρατάι Μουρατάζ Άντμιρ εκτιμάται ότι βρίσκονται στο Κοσσυφοπέδιο ή σε χώρα της βορείου Ευρώπης χρηματοδοτώντας το εγχείρημα της διαφυγής τους με 1,2 εκατ. ευρω που άρπαξαν τον Μάιο από ληστεία σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Λάρισα.

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί εξάλλου και η μη σύλληψη του 27χρονου Λούλι Φλολάντπου κατηγορήθηκε ως αρχηγός συμμορίας η οποία την περίοδο 2009-2011 είχε διαπράξει συνολικά 38 ληστείες σε σπίτια ηλικιωμένων σε Λάρισα και Βόλο, σε τρεις από τις οποίες διεπράχθη και ανθρωποκτονία. Η συνολική λεία ήταν μετρητά 45.000 ευρώ και χρυσαφικά αξίας 560.000 ευρώ. Ο Φλολάντ έχει καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης τρεις φορές σε ισόβια και επιπρόσθετη ποινή 141 χρόνων

Εδώ Παππάς εκεί Παππάς ...

Αποχώρησε από τους Αποστολοπουλαίους

Mας λένε πως οι δρόμοι του πρώην ΥΔΕΖαρχη Παππά με την οικογένεια Αποστολόπουλου των Ιατρικών Κέντρων χώρισαν. Ο απόστρατος είχε αναλάβει χρέη Ασφαλείας. Κρίμα και οι δωρεές

Μπραβιλίκια [ξανά] στο Αγρίνιο

Κάτι πάει στραβά
Πως είναι δυνατόν σε μια τόσο μικρή πόλη η αστυνομία να μην μπορεί να πνίξει εν τη γενέσει τους τέτοια φαινόμενα ακόμη και από ... μελαμψούς ψευτομπράβους? Μήπως επειδή το αστυνομικό μέγαρο είναι

Τα Πυργιώτικα φυτά

 Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη  στον Πύργο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του όποιου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διάθεση ναρκωτικών καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι αστυνομικοί, στον 54χρονο βρήκαν και κατέσχεσαν μία νάιλον συσκευασία με κάνναβη συνολικού βάρους 106 γραμμαρίων.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη, στον Πύργο, παρουσία δικαστικού λειτουργού, οι αστυνομικοί, βρήκαν ακόμα και κατέσχεσαν τα εξής:

Κάνουν δουλειά οι βαρκούλες

Η Κατασχεμένη
 
Χθες (23-4-2014) τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή της Ορεστιάδας, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ορεστιάδας , 23χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας, ο οποίος διευκόλυνε την είσοδο στη χώρα σε τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.
Δύο (2) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αλγερίας και δύο (2) υπήκοοι Συρίας και Αφγανιστάν.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, συνέλαβαν τον 23χρονο, διότι τον εντόπισαν να μεταφέρει παράνομα, με πλαστική βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Γλαστράκιας ετών 63

Το Ντοκουμέντο
 
Συνελήφθη  απόγευμα στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, ένας 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια και διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ποσοτήτων κάνναβης από το συλληφθέντα, οι αστυνομικοί διενήργησαν αστυνομικό έλεγχο, κατά τον οποίο βρέθηκαν στην κατοχή του και κατασχέθηκαν:

Βράχος η ηρωίνη στο φυλάκιο Νυμφαίας

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθη  στην Κομοτηνή, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 24χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή λαθραίων τσιγάρων.
Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, που αφορούσαν την εισαγωγή ναρκωτικών στην ελληνική επικράτεια, πραγματοποίησαν έρευνες, κατά τη διάρκεια των οποίων εντόπισαν τον 24χρονο, να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να πραγματοποιεί είσοδο στη χώρα μας, από το Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Νυμφαίας. Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, βρέθηκε επιμελώς κρυμμένη, μία (1) νάιλον συσκευασία με ηρωίνη σε μορφή βράχου, βάρους 3 γραμμαρίων.
Στη συνέχεια σε έρευνες που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο σπίτι και το κατάστημα του δράστη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: