26/5/12

H περιπέτεια του Γιάννη Παπαγιάννη


Συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στο σπίτι του, από τους άνδρες της Δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ο δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης, ο οποίος και κρατείται στην Ασφάλεια.

Η σύλληψη έγινε ύστερα από μήνυση του, επίσης δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη, που κατηγορεί τον Γιάννη Παπαγιάννη, ότι είναι ηθικός αυτουργός σε απειλητικό τηλεφώνημα που του έγινε από άγνωστο άτομο σήμερα το πρωί.

Αυτή είναι η κατηγορία για την οποία κινήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

Λαθρομετανάστες και από την Σουλεϋμανία

Επιστροφή πενήντα οκτώ (58) ακόμα αλλοδαπών πολιτών στις χώρες καταγωγής τους πραγματοποιήθηκε  από το Τμήμα Απελάσεων της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας.
Συγκεκριμένα, στις χώρες τους επέστρεψαν δεκαοκτώ (18) πολίτες Πακιστάν, εννιά (9) πολίτες Μπαγκλαντές, έξι (6) πολίτες Αφγανιστάν, πέντε (5) πολίτες Ρουμανίας, τρεις (3) πολίτες Πολωνίας, δύο (2) πολίτες Ιράκ, ένας (1) πολίτης Λιβύης και δεκατέσσερις (14) πολίτες Αλβανίας, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο στη χώρα μας.

Και παιδεραστής ο προαγωγός

Εξιχνιάστηκε υπόθεση μαστροπείας στη Χαλκίδα Ευβοίας
39χρονος υπήκοος Αλβανίας εξέδιδε την 30χρονη ομοεθνή σύζυγό του και ασελγούσε σε βάρος της ανήλικης κόρης της.
Εξιχνιάστηκε, μετά από πολυήμερη εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, που διεξήχθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, υπόθεση μαστροπείας στη Χαλκίδα Ευβοίας.
Στο πλαίσιο της έρευνας, διαπιστώθηκε ότι ένας 39χρονος υπήκοος Αλβανίας εξέδιδε την 30χρονη ομοεθνή σύζυγό, έναντι χρηματικής αμοιβής και ασελγούσε σε βάρος της 11χρονης κόρης της, που είχε αποκτήσει από παλαιότερη σχέση της.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί αναζήτησαν, εντόπισαν και προσήγαγαν, πριν από δέκα ημέρες περίπου, την 30χρονη στο Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, η οποία όπως διαπιστώθηκε βρισκόταν παράνομα στην Χώρα μας, στερούμενη νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων και συνελήφθη προκειμένου να εφαρμοστεί σε βάρος της το μέτρο της διοικητικής απέλασης.

Έπιασαν Μαφιόζο στην Κακαβιά

Συνελήφθη 45χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης για σωματεμπορία, εκβιασμό και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων.
Συνελήφθη  στην Κακαβιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, 45χρονος αλλοδαπός , υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, για σωματεμπορία, εκβίαση και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων.
Ειδικότερα, κατά το διαβατηριακό έλεγχο του 45χρονου στο Σημείο Ελέγχου Διαβατηρίων Κακαβιάς, για την είσοδό του στη Χώρα, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του έχει εκδοθεί από τις ιταλικές δικαστικές Αρχές, ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τα κάτωθι αδικήματα:

Η ΔΗΜ.ΑΡ στον Οικονόμου


Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου συναντήθηκε σήμερα, Σάββατο 26 Μαΐου, με αντιπροσωπεία της ΔΗΜ.ΑΡ., αποτελούμενη από το βουλευτή Επικρατείας, Σπύρο Λυκούδη και το βουλευτή Αχαΐας, Νίκο Τσούκαλη.
Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, παρέστη και ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ενημέρωσε για την κατάσταση στον τομέα της ασφάλειας και ειδικότερα παρουσίασε το ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης στη χώρα.

Ο παπάς είχε "άγιο"

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απάτης σε βάρος 76χρονου συνταξιούχου ιερέα στην Κάρυστο Ευβοίας.
Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 31χρονου \, ο οποίος προσποιούμενος υπάλληλο Πρόνοιας του Ταμείου Κληρικών Ελλάδας κατάφερε να του αποσπάσει συνολικά το χρηματικό ποσό των – 5.119 – ευρώ.
Εξιχνιάσθηκε  στη Κάρυστο Ευβοίας, μετά από μεθοδικές έρευνες του Αστυνομικού Τμήματος Καρύστου, υπόθεση απάτης σε βάρος 76χρονου συνταξιούχου ιερέα.
Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη σε βάρος ενός 31χρονου ημεδαπού, του οποίου τα στοιχεία ταυτοποιήθηκαν.

Tα παραχαραγμένα της Καλαμάτας


Τα πλαστά 50ευρα
Συνελήφθησαν τρεις (3) ημεδαποί με δέκα παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 50 ευρώ στη Καλαμάτα.
Μετά από άμεση επέμβαση αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) Μεσσηνίας.
Είχαν κάνει συναλλαγή με ακόμα ένα (1) παραχαραγμένο χαρτονόμισμα των 50 ευρώ.
Συνελήφθησαν, χθες (25-5-2012) το μεσημέρι, στη Καλαμάτα Μεσσηνίας, από αστυνομικούς, της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης (ΔΙ.ΑΣ.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, τρεις (3) ημεδαποί, δύο (2) άνδρες, ηλικίας 28 και 42 ετών αντίστοιχα, καθώς και μια (1) 21χρονη γυναίκα, για κατοχή και κυκλοφορία παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.

Πέρασε τα κορδόνια στο λαιμό του

Με τα κορδόνια από τα παπούτσια του αυτοκτόνησε ο ΑΝΘΥΠΑΣΠΙΣΤΉΣ που βίαζε αγοράκια και τα βιντεοσκοπούσε!

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοκτόνησε ο παιδόφιλος Ανθυπασπιστής




Στα κρατητήρια του Αεροδικείου Αθηνών -όπως πληροφορείται το Crimes on air- έβαλε το πρωί τέλος στη ζωή του ο Ανθυπασπιστής που συνελήφθη από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Ο 34χρονος πιάστηκε μέσα στο Πεντάγωνο στο Τμήμα πληροφορικής όπου υπηρετούσε. Στην κατοχή του έιχαν βρεθεί πάνω από 60 βίντεο με πρωταγωνιστή

Με Αλβανικό ΤΑΞΙ το χασίς


Το ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ της Ασφάλειας Πολυγύρου

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Θεσσαλονίκης πέτυχαν τη σύλληψη δύο αλλοδαπών υπηκόων Αλβανίας 31 και 26 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή, εισαγωγή και μεταφορά ναρκωτικών ουσιών .

Αγοραπωλησία βρέφους

Συνελήφθησαν πέντε (5) άτομα, τρεις (3) ημεδαποί και δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας, για αγοραπωλησία βρέφους στη Λάρισα
Το ραντεβού είχε προκαθοριστεί, κατόπιν συνεννόησης, από 63χρονο ημεδαπό και 42χρονο αλλοδαπό, υπήκοο Βουλγαρίας
Συνελήφθησαν   στη Λάρισα, από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 49, 49 και 63 ετών αντίστοιχα και δύο αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 42 και 34 ετών αντίστοιχα, για αγοραπωλησία βρέφους.
Ειδικότερα, ο 63χρονος  ενεργώντας ως μεσάζων οδήγησε το ζευγάρι των ημεδαπών σε προκαθορισμένο ραντεβού προκειμένου να αγοράσουν άρρεν βρέφος έναντι χρηματικού ποσού πέντε (5) χιλιάδων ευρώ από το ζευγάρι των υπηκόων Βουλγαρίας.

Έκλεψαν μέχρι και ηλεκτρικό σίδερο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και καταστήματα.
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί Ιρακινής καταγωγής, μέλη της οργάνωσης.
Εξιχνιάσθηκαν δέκα τέσσερις (14) περιπτώσεις διαρρήξεων στην περιοχή του Περιστερίου .
Εξαρθρώθηκε στο Περιστέρι, από αστυνομικούς του Β΄ Τ.Α. Περιστερίου εγκληματική ομάδα που διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε σπίτια και καταστήματα στην περιοχή του Περιστερίου .
Συνελήφθησαν το μεσημέρι της 22-5-2012, μετά από αστυνομική επιχείρηση σε κατοικία στο Περιστέρι, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Ιράκ, ηλικίας 20, 21, 25 και 29 ετών, ενώ αναζητούνται και άλλοι συνεργοί τους.

25/5/12

Πάρκινγκ με 373 πλαστές αποδείξεις



Έλεγχο σε υποκατάστημα εταιρείας στάθμευσης αυτοκινήτων στον Πειραιά πραγματοποίησαν  αστυνομικοί του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.
Κατά τη διάρκεια του ελέγχου συνελήφθη 49χρονος ημεδαπός, προσωρινά υπεύθυνος της εταιρείας, για φορολογικές παραβάσεις, ενώ αναζητείται η διαχειρίστριά της.
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου διαπιστώθηκε η έκδοση τριακοσίων εβδομήντα τριών (373) πλαστών αποδείξεων παροχής υπηρεσιών, ως προς τα στοιχεία του εκδότη (Α.Φ.Μ), συνολικής αξίας 1.865 ευρώ, η μη καταχώρηση δεκαέξι (16) οχημάτων, τα οποία βρίσκονταν εντός του χώρου στάθμευσης, στο πρόσθετο Βιβλίο Στάθμευσης Αυτοκινήτων και η ανακριβής απόδοση φόρων.

Πήρε αστυνομικό στο κυνήγι με καδρόνι

Συνελήφθη ημεδαπός για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και αντίσταση σε βάρος αστυνομικού και ημεδαπή για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης.
Κατασχέθηκαν 2 κιλά κάνναβης, το αυτοκίνητο με το οποίο μετέφερε τα ναρκωτικά και το χρηματικό ποσό των (1.470) ευρώ.
Συνελήφθησαν  στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου, ένα ζευγάρι ημεδαπών ηλικίας 29 και 38 ετών, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, καθώς και της αντίστασης.
Ειδικότερα, σε αιφνιδιαστικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο αυτοκίνητο του 38χρονου στην περιοχή Προκοπάτων Κεφαλονιάς, διαπιστώθηκε να μεταφέρει ένα χαρτοκιβώτιο με δύο συσκευασίες που περιείχαν 2 κιλά περίπου ακατέργαστης κάνναβης.

Μπερντάκι στο Αλλοδαπών

Σήμερα το πρωί, κοντά στην έδρα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, στην οδό Σαλαμινίας - Ταύρος, συνεπλάκησαν μεταξύ τους ομάδες αλλοδαπών, που ανέμεναν τη λήψη εισιτηρίου προτεραιότητας για την υποβολή αιτήσεων ασύλου.
Αστυνομικές δυνάμεις που κατέφθασαν στο σημείο δέχθηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα από τους συγκεντρωμένους αλλοδαπούς με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ελαφρά τρεις αστυνομικοί.
Από το χώρο των επεισοδίων προσήχθησαν 127 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν δυο, υπήκοοι Μπαγκλαντές, για την επίθεση εναντίον των αστυνομικών.

Έκλεβαν μαύρο χρυσό


Νέες φωτο
Σχετικά με την εξάρθρωση του κυκλώματος διακίνησης καυσίμων από στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ιδιώτες στη Λάρισα, ανακοινώνεται ότι, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης αστυνομικής  κατά τη διάρκεια νομότυπων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας σε οικίες δύο (2) ημεδαπών, ηλικίας 34 και 47 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον αύλειο χώρο της οικίας του 34χρονου, τέσσερις (4) μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες περιείχαν συνολικά 11.406 λίτρα πετρελαίου και τέσσερα (4) μεταλλικά βαρέλια, εκ των οποίων τα -2- με ένδειξη «Ε.Σ.» (Ελληνικός Στρατός), τα οποία περιείχαν 823 λίτρα πετρελαίου

Oι Πακιστανοί έπαιρναν χαράτσι

Σύλληψη τριών (3) υπηκόων Πακιστάν στο Λασίθι, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παράνομη οπλοχρησία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.
Αναζητείται ακόμη ένας ομοεθνής τους.
Συνελήφθησαν  στο Δημοτικό Διαμέρισμα Τζερμιάδων του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Νεάπολης, του Αστυνομικού Σταθμού Οροπεδίου Λασιθίου και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε.) Λασιθίου, τρεις (3) αλλοδαποί, υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 30, 27 και 30 ετών, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παράνομη οπλοκατοχή - οπλοχρησία και επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Το Αγρίνιο "ανοίγει" τα μάτια στην Πάτρα

Νέες φωτο
Στην Πάτρα οι αξιωματικοί "σφάζονται" για τα έκτροπα στην Πειραϊκή Πατραϊκή και στο Αγρίνιο οι άνδρες της Ασφάλειας "παραδίδουν" μαθήματα

Πολύ "πράμα" στο Ίλιον

Οι "οβίδες" του χασίς
Συνελήφθησαν στο Περιστέρι και στο Ίλιον από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής [που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης] δύο (2) αλλοδαποί Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 23 και 39 ετών, για κατοχή και διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., μετά από αξιοποίηση πληροφορίας, για αλλοδαπούς, που διακινούν ποσότητες ναρκωτικών, εντόπισαν τους ανωτέρω δράστες καθώς και οικία που χρησιμοποιούσαν ως χώρο απόκρυψης ναρκωτικών και τους συνέλαβαν.

Οι ξεσηκωμένοι της Πάτρας

Ρεπορτάζ: the best.gr

Αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τη δράση τους είναι οι κάτοικοι του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας, με στόχο την άμεση επίλυση του μεταναστευτικού που ήρθε στο φως της δημοσιότητας με τον τραγικό θάνατο του Αθ. Λαζανά. Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζουν μια σειρά δυναμικών κινητοποιήσεων, οι οποίες θα έχουν ως στόχο την άσκηση πίεσης προς τους αρμοδίους.
Έτσι σήμερα στις 6 το απόγευμα προγραμματίζουν συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου των Ιτεών, όπου θα γίνει ενημέρωση των πολιτών από τις επαφές του είχαν με τους τοπικούς φορείς για το θέμα. Παράλληλα, θα αποφασιστεί το πλαίσιο δράσης της επόμενης περιόδου.

Σαν την καλαμιά στον κάμπο ο Καρατζαφέρης

Το ΛΑ.Ο.Σ έχασε τη ... γοητεία του!
Και ο "Τέλης Σαβάλας" του ΛΑ.Ο.Σ,  κούνησε το μαντήλι στο Καρατζαφέρη. Ιδαίτερα αγαπητός στις γυναίκες ο Γιάννης Δαραβίγκας είπε: αντίο στον "μέγα κωλοτούμπα". Ο Γιάννης ήταν τομεάρχης για θέματα δημόσιας τάξης και σαφώς παραμένει

Σοκ στον Πολύγυρο

Η γλάστρα στο σπίτι του ανήλικου
Φωτο Crimes on air

Πιάστηκε  στα Ν. Μουδανιά Χαλκιδικής ΑΝΗΛΙΚΟΣ ο οποίος κατείχε στην οικία του δύο συσκευασίες κάνναβης 208 γραμμαρίων και μια ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας, ενώ στο μπαλκόνι του καλλιεργούσε δύο δενδρύλια κάνναβης. Οι ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μετά από  αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών και έρευνα που διενήργησαν Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου.

Της ... Ουκρανίας

Πήρε φόρα για τη θάλασσα

Γιοκ ο "Χρυσαυγίτης αστυνομικός"


Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα σε έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, που αφορούν καταγγελίες για «Χρυσαυγίτη Αστυνομικό» στα επεισόδια της Πάτρας, προχθές, έξω από το εργοστάσιο της Πειραϊκής-Πατραϊκής, ανακοινώνεται ότι:
  • Το πρόσωπο αυτό ουδεμία σχέση έχει με την Αστυνομία.
  • Όπως προέκυψε, από τη μέχρι τώρα αστυνομική έρευνα, μετέβη στο σημείο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων για τη στάση της αστυνομίας έναντι των συγκεντρωμένων και εκείνη τη στιγμή πήραν έκταση τα επεισόδια.

Οι 7 ανήλικοι ρήμαξαν την Πάρο

Τα κλοπιμαία



Εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων, στην Πάρο.
Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος επτά (7) ανηλίκων για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διάπραξη διακεκριμένων κλοπών.
Βρέθηκε μέρος των κλεμμένων αντικειμένων σε εγκαταλειμμένη αποθήκη που χρησιμοποιούσαν οι δράστες.
Εξιχνιάστηκαν χθες (24.05.2012) ύστερα από συνεχή και μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου δεκατέσσερις (14) περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων που είχε διαπράξει σπείρα ανήλικων ατόμων στην ευρύτερη περιοχή της Πάρου.
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει επτά (7) ανηλίκους ηλικίας από 14 έως 17 ετών από τους οποίους τέσσερις είναι ημεδαποί και τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Μ. Βρετανίας, Αλβανίας και Βουλγαρίας αντίστοιχα, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό την διάπραξη κλοπών και διαρρήξεων.

Σύλληψη ... βαρέων βαρών

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ της Ασφάλειας Αγρινίου

Άλλη μια φορά η Ασφάλεια Αγρινίου μιλά με πράξεις!






Συνελήφθησαν στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου, δύο άνδρες (αδέλφια), ηλικίας 67 και 58 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα κατά περίσταση αδικήματα της παράνομης κατοχής όπλων και εκρηκτικών καθώς και παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα στα πλαίσια διενεργούμενης έρευνας, από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, για την εξιχνίαση ένοπλης ληστείας σε βάρος των δύο αδερφών, από τρεις αγνώστους δράστες χθες, το πρωί, στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου, ενεργήθηκε αυτοψία στην οικία του 58χρονου, όπου οι Αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής :

Ο ενεχυροδανειστής ήταν τοκογλύφος

Έβαλε και κοριό στο ΙΧ

Συνελήφθη 63χρονος ιδιοκτήτης ενεχυροδανειστηρίου αυτοκινήτων για εκβίαση και τοκογλυφία
Συνελήφθη στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, από αστυνομικούς του Τμήματος Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, 63χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για «Εκβίαση», «Τοκογλυφία», παράβαση του Νόμου «Προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» και παράβαση του Νόμου «Προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και της ιδιωτικής ζωής στον τομέα των ηλεκτρονικών επικοινωνιών».
Ειδικότερα, 36χρονος ημεδαπός κατήγγειλε στο Τμήμα Εκβιαστών Θεσσαλονίκης, ότι από τα τέλη του έτους 2010 έως και σήμερα, παρέλαβε από τον 63χρονο τμηματικά συνολικά το χρηματικό ποσό των 11.400 ευρώ, με σκοπό να καταβάλει κάθε μήνα τόκους σε αυτόν, παρακρατώντας κάθε φορά μέχρι την εξόφληση της δόσης το Ι.Χ.Ε. όχημά του.

Ρουμάνοι αετονύχιδες

Εξαρθρώθηκε σπείρα «πορτοφολάδων» που διέπραττε κλοπές κατ’ εξακολούθηση μέσα σε μέσα μαζικής μεταφοράς στο Περιστέρι
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) αλλοδαποί Ρουμανικής καταγωγής, μέλη της σπείρας και αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) συνεργοί τους
Εξιχνιάστηκαν δέκα (10) κλοπές πορτοφολιών
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σπείρα αλλοδαπών «πορτοφολάδων», που διέπραττε κλοπές εντός μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία και τρόλεϊ), στο Περιστέρι.
Συνελήφθησαν χθες (24-5-2012) το πρωί, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Ρουμανίας, γιατί λίγο πριν είχαν αφαιρέσει από επιβάτες λεωφορείου της γραμμής «Κηπούπολη-Αθήνα» τα πορτοφόλια τους. Αναζητούνται άλλοι τέσσερις (4) συνεργοί τους.

Έκανανα τα ξένα σπίτια ... παλάτια

Συνελήφθησαν  από αστυνομικούς του Τ.Α. Ωρωπού ένας 19χρονος αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής και ένας 19χρονος έλληνας, για διαρρήξεις-κλοπές σε εξοχικές κατοικίες στον Ωρωπό.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες εντόπιζαν τα σπίτια, παραβίαζαν πόρτες ή παράθυρα για να μπουν μέσα και αφαιρούσαν κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, είδη ένδυσης, έπιπλα, αντικείμενα οικιακής χρήσης, τρόφιμα κλπ. Σε μερικές περιπτώσεις χρησιμοποιούσαν τα σπίτια και σαν προσωρινούς χώρους διαμονής.

24/5/12

Με τα πλαστά και το "μαύρο"

Πάνω δεξιά διακρίνονται οι δόσεις χασίς σε σακουλάκια που ήταν μέσα στα σπιρτόκουτα
Πιάστηκαν  στην περιοχή της Ομόνοιας, από αστυνομικούς του Τμήματος Συντονισμού της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής [που διοικεί ο Βασίλης Λάππας], τέσσερις (4) αλλοδαποί Ιρακινής καταγωγής, για διακίνηση ναρκωτικών και πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στο κέντρο της Αθήνας.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί συλληφθέντες προμήθευαν με πλαστά έγγραφα αλλοδαπούς, προκειμένου να διευκολύνουν την παράνομη τακτοποίησή τους στη χώρα μας και τη νομιμοφανή είσοδο και έξοδο τους από τα σημεία διαβατηριακού ελέγχου, καθώς και την αναχώρησή τους για άλλα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ίδια επίσης σπείρα διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών σε εξαρτημένους χρήστες στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου Αθηνών.

Στην Επίδαυρο με χασίς

NTOKOYMENTO

Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί γιατί κατείχαν ποσότητα ναρκωτικών ουσιών.
Κατασχέθηκαν -195- γραμμάρια κοκαΐνης, πάνω από -4- κιλά ακατέργαστης κάνναβης, και ποσότητα ηρωίνης.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν εικοσιπέντε (25) πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Συνελήφθησαν  στην Εθνική Οδό Ισθμίων – Αρχαίου Θεάτρου Επιδαύρου Αργολίδας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 41 και 26 ετών αντίστοιχα, γιατί κατείχαν ποσότητες ναρκωτικών και πλαστά χαρτονομίσματα.

Που είδαν την ακολασία;

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, χθες το βράδυ αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών και της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής διενήργησαν ελέγχους σε εννέα (9) οίκους ανοχής στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και στην Καλλιθέα.
Κατά τη διάρκεια των ελέγχων συνελήφθησαν συνολικά δώδεκα (12) άτομα για παραβίαση σφραγίδων της αρμόδιας αρχής και διευκόλυνση ακολασίας άλλων.

Ένστολοι με σπασμένα χέρια


Ρεπορτάζ: Dete.gr

Στους οκτώ ανέρχονται οι αστυνομικοί που τραυματίστηκαν στα χθεσινά επεισόδια στην Πειραϊκή-Πατραϊκή στην Πάτρα. Προκλήθηκαν ζημιές σε αστυνομικά οχήματα, ενώ έγιναν 22 προσαγωγές και 5 συλλήψεις.
Οι ένστολοι της πρώτης φωτογραφίας είναι οι τρεις πρώτοι που υπέστησαν τραυματισμό και πρόκειται για τους Σπύρο Κυριακόπουλο, Κώστα Δημητρόπουλο και Δημήτρη Γκοτσόπουλο που ανήκουν στην ομάδα ΔΙΑΣ.

Άρπαξαν μηχανές της ΔΙΑΣ [βίντεο]


Δείτε πως στην Πάτρα οι διαδηλωτές που εναντιώνονται στους λαθρομετανάστες, άρπαξαν μηχανές της ΔΙΑΣ.

Εκεχειρία στα λόγια


Συρία: Η εκεχειρία έμεινε στα λόγια


Ο συριακός στρατός και οι δυνάμεις ασφαλείας ευθύνονται για την πλειονότητα των παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράχθηκαν από τον Μάρτιο του 2012, αναφέρει σε έκθεσή του ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών.
Ανάμεσα στα εγκλήματα που διέπραξε ο στρατός ήταν και εκτελέσεις πολιτών.

Η Ανεξάρτητη Επιτροπή Έρευνας για τη Συρία ιδρύθηκε από το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ για να ερευνήσεις τις καταχρήσεις στη Συρία.

Μάνα και γιός στο κενό

  Του Διονύση Βυθούλκα
Διπλή αυτοκτονία στην πλατεία Βάθη
Φωτογραφία αρχείου(Πηγή:ΑΠΕ)


Μια 90χρονη γυναίκα μαζί με τον 60χρονο γιο της πήδηξαν στο κενό από το μπαλκόνι του σπιτιού τους, στον 5ο όροφο πολυκατοικίας, στη διασταύρωση των οδών Ακομινάτου και Παλαιολόγου, στην πλατεία Βάθη.

Mαϊμού σύζυγος ο Σύριος

Συνελήφθη Σύριος διακινητής στο Αεροδρόμιο της Κέρκυρας
Διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από την Χώρα, μιας Ιρακινής με τα δύο ανήλικα παιδιά της, προσποιούμενος τον σύζυγο της
Συνελήφθη  στον Κρατικό Αερολιμένα Κέρκυρας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα, 35χρονος υπήκοος Συρίας , ο οποίος διευκόλυνε την έξοδο από την Χώρα μιας 29χρονης Ιρακινής με τα δύο ανήλικα παιδιά της (8 και ενός ετών).
Ο 35χρονος εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς κατά την διάρκεια του διαβατηριακού ελέγχου, μαζί με την Ιρακινή και τα δύο παιδιά της, όπου διαπιστώθηκε να έχουν στην κατοχή τους πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα.