1/10/16

Από παντού, χαμός



Διπλασιάσθηκαν οι διαδηλώσεις το πρώτο εξαμηνο του 2016

Εντυπωσιακή αύξηση, σε ποσοστό 100%, των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών κατά της κυβέρνησης υπήρξε το πρώτο εξάμηνο του 2016 σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΑΣ. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του τρέχοντος έτους πραγματοποιήθηκαν σε όλη την χώρα 4.222 διαδηλώσεις, πορείες και συγκεντρώσεις πολιτών, και για την ομαλή διεξαγωγή τους και τη διατήρηση της δημόσιας τάξης διατέθηκαν 80.710 αστυνομικοί.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία κατά τη διάρκεια του έτους 2015 πραγματοποιήθηκαν συνολικά 4.110 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 108.479 αστυνομικοί. Σημειώνεται ότι ολόκληρο το 2014 πραγματοποιήθηκαν 5.198 διαδηλώσεις και συγκεντρώσεις πολιτών σε όλη τη χώρα, στις οποίες διατέθηκαν συνολικά 139.719 αστυνομικοί. Δηλαδή, μέσα σε έξι μήνες έχουν γίνει όσες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιούντο -τα τελευταία χρόνια- μέσα σε 12 μήνες ενώ η τάση της ΕΛ.ΑΣ είναι να μειώνει τους αστυνομικούς που τις ελέγχουν.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης εγκληματικότητας από τις αρχές Ασφαλείας, το πρώτο εξάμηνο του 2016 υπάρχει …διπλασιασμός των αρπαγών τσαντών, ενός δηλαδή εγκληματικού φαινομένου με επιθέσεις καταμεσίς του δρόμου που επανέρχεται.

Φέτος υπήρξαν 274 αρπαγές τσαντών -οι περισσότερες στην Αττική- έναντι 132 πέρσι.
Συνολικά σε όλη την Ελλάδα υπήρξε αύξηση των ληστειών τους πρώτους έξι μήνες του 2016 κατά 11% και των κλοπών και διαρρήξεων κατά 3,1%

Ειδικότερα, σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2015, καταγράφονται περισσότερες ληστείες σε σούπερ μάρκετ, καταστήματα ψιλικών, πρατήρια υγρών καυσίμων, οικίες, ταξί και αρπαγές τσαντών. Λιγότερες ληστείες καταγράφονται σε υποκαταστήματα τραπεζών, πρακτορεία Ο.Π.Α.Π. και καταστήματα.

Αντίστοιχα, στις κλοπές-διαρρήξεις, περισσότερες καταγράφονται σε οικίες, αυτοκίνητα και σε καταστήματα και λιγότερες σε συγκοινωνιακά μέσα και ιερούς ναούς. Επιπλέον αύξηση 9% υπήρξε, το ίδιο χρονικό διάστημα και στις κλοπές οχημάτων…

... Της Παρασκευής το γάλα

Αποτέλεσμα εικόνας για τοσκας αμυγδαλεζα

Για «άκριτη υιοθέτηση καταγγελιών», τη στιγμή που «είναι υπό διερεύνηση κάθε πτυχή της υπόθεσης», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, επικρίνοντας ουσιαστικά τη στάση 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που υπέβαλαν ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με τις συνθήκες κράτησης ανήλικων προσφύγων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας.
Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο αναφέρει:
«Το υπουργείο ερευνά κάθε περίπτωση υπέρβασης νόμων και κανονισμών και είναι γνωστό ότι είναι αμείλικτο σε κάθε διαπιστωμένη περίπτωση παραβιάσεων, αλλά οφείλει να είναι και δίκαιο. Γι' αυτό δεν βιάζεται να βγάλει πρόωρα συμπεράσματα όταν οι έρευνες είναι σε εξέλιξη».
«Η έρευνα που έγινε από αστυνομικά όργανα την 27η Σεπτεμβρίου 2016 σε πέντε ανήλικους και δύο ενήλικες στηριζόταν σε πληροφορίες για οπλισμό. Ακολούθησαν προσαγωγές στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας, όπου διαπιστώθηκε ότι είχαν στην κατοχή τους πλαστικά ομοιώματα» προστίθεται στην ανακοίνωση και επισημαίνεται πως:

Πονηρός ο Αλβανός στην Κακαβιά

To Nτοκουμέντο
Την υπηρεσία ο Αστυνόμος, Χριστόφορος Κολιός

Συνελήφθη 18χρονος αλλοδαπός στην Κακαβιά Ιωαννίνων, για κατοχή και χρήστη πλαστού εγγράφου, αποδοχή προϊόντων εγκλήµατος και παραβάσεις του Νόµου περί αλλοδαπών. Συνελήφθη, µεταµεσηµβρινές ώρες της (30-09-2016), πλησίον του Συνοριακού Σηµείου ∆ιέλευσης Κακαβιάς, από αστυνοµικούς του Αστυνοµικού Τµήµατος Κακαβιάς, ένας 18χρονος υπήκοος Αλβανίας, για κατοχή και χρήστη πλαστού εγγράφου, αποδοχή προϊόντων εγκλήµατος και παραβάσεις του Νόµου περί αλλοδαπών.

Και η μητριά στο κόλπο

Τα Ντοκουμέντα

Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης «οικογενειακή επιχείρηση», που λειτουργούσε ως οργανωμένο κύκλωμα εμπορίας ναρκωτικών ουσιών.
Συνελήφθηκαν ως μέλη τέσσερις ημεδαποί, που έχουν συγγενική σχέση και συγκεκριμένα ένα αντρόγυνο, ο σύζυγος 22 και η σύζυγος 20 ετών, ένας 18χρονος (αδερφός της 20χρονης) και μία 39χρονη (μητριά τους).
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία – κακουργηματικού χαρακτήρα - για εμπορία ναρκωτικών ουσιών και παράβαση του Νόμου περί προστασίας προσωπικών δεδομένων.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, χθες (30 Σεπτεμβρίου 2016), πραγματοποιήθηκε σε περιοχή της Θεσσαλονίκης οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση και κατά τη διάρκεια ερευνών που διενεργήθηκαν σε διάφορους χώρους οικίας, στην οποία διαμένουν οι συλληφθέντες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά:

Στη Λυών ο Αρχηγός

Γαλλία

Τη Γενική Γραμματεία της INTERPOL επισκέφθηκε σήμερα (30 Σεπτεμβρίου 2016) ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, όπου και συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα της κ. Jurgen Stock , στην έδρα της INTERPOL στη Λυών Γαλλίας.
Στη συνάντηση, τον κ. Αρχηγό συνόδευαν, η Προϊστάμενη Επιτελείου του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας, Αστυνομικός Διευθυντής Ηλίας Ξανθάκης.
Ο Γενικός Γραμματέας της INTERPOL παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του Οργανισμού για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και τη βελτίωση της συνοριακής ασφάλειας, ύστερα και από τις αυξημένες μεταναστευτικές ροές. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στις δράσεις της INTERPOL κατά των οργανωμένων δικτύων διακίνησης παράνομων μεταναστών.

Στο κάδο τα πειστήρια

Αποτέλεσμα εικόνας για συνταγογραφησεις

Σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, σε βάρος τριών (3) ημεδαπών, ηλικίας 39, 38 (άνδρες) και 62 (γυναίκα) ετών, για απάτη, πλαστογραφία, έκδοση ψευδών ιατρικών πιστοποιήσεων, απιστία σχετικά με την υπηρεσία και παράβαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά την ανεύρεση σε κάδο απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη, 157 κυτίων με φάρμακα, από τα οποία έλειπε η ταινία γνησιότητας και η αξία τους ανέρχεται στις 8226,86 ευρώ.
Ακολούθησε εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα, από την οποία προέκυψε ότι οι φερόμενοι ως δράστες, είχαν υφαρπάξει με δόλιο τρόπο τους Αριθμούς Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (Α.Μ.Κ.Α.) από διάφορα άτομα, τους οποίους χρησιμοποίησαν για να συνταγογραφήσουν παράνομα φ άρμακα και να εισπράξουν από τον ασφαλιστικό φορέα το αναλογούν χρηματικό ποσό κατά την εκτέλεση των συνταγών.

30/9/16

Συνέλαβαν ένστολους στην Αμυγδαλέζα

Αποτέλεσμα εικόνας για crimes apokalici

Γεια σου Τόσκα με τις ιδέες σου
Αποτέλεσμα εικόνας για αμυγδαλεζα τοσκας
Στο αυτόφωρο οδηγήθηκαν ο αξιωματικός υπηρεσίας και δυο σκοποί στην Αμυγδαλέζα μετά την απόδραση δυο παράτυπων μεταναστών που με την θέλησή τους είχαν αποδεχτεί να επιστρέψουν με την θέλησή τους στις πατρίδες τους. Όλα ξεκίνησαν όταν ο αξιωματικός υπηρεσίας κάλεσε το βράδυ της Δευτέρας τους φρουρούς από τις σκοπιές Σ1, Σ2 και Σ3 για ενημέρωση στο γραφείο του. Δυο από τους μετανάστες που τελούν υπό καθεστώς κράτησης, έκοψαν τα συρματοπλέγματα και την κοπάνησαν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κρατηθούν όλη τη νύχτα στην Αμυγδαλέζα και οι τρεις ένστολοι και να οδηγηθούν την επομένη στο αυτόφωρο δικαστήριο της Ευελπίδων με την κατηγορία της «απελευθέρωσης κρατουμένων». Ορίστηκε τακτική δικάσιμος και οι τρεις αστυνομικοί με εντολή εισαγγελέα αφέθηκαν ελεύθεροι.

Περί εξτρεμισμού



Το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.) πραγματοποίησε χθες, Συνέδριο με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Δράσεις κατά της ριζοσπαστικοποίησης και του εξτρεμισμού» το οποίο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Ταμείου Εσωτερικής Ασφάλειας (2014-2020)/Τομέας Αστυνομικής Συνεργασίας.
Σκοπός του Συνεδρίου ήταν η παρουσίαση και η αποτίμηση των αποτελεσμάτων του προγράμματος. Το πρόγραμμα είχε ως στόχο τόσο την εκπαίδευση επαγγελματιών πρώτης γραμμής για την κατανόηση του φαινομένου της ριζοσπαστικοποίησης και την αναγνώριση σχετικών ενδείξεων, όσο και την ευαισθητοποίηση του κοινού.

Δεν πρόλαβε να τα ... ξεφουντώσει

Οι Αποδείξεις


Ειδικά διαμορφωμένο θερμοκήπιο εντός του οποίου καλλιεργούσε δένδρα κάνναβης, είχε κατασκευάσει 46χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, χθες (29-09-2016) το μεσημέρι.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας, έπειτα από έρευνα που διενήργησαν στον αύλιο χώρο της οικίας του 46χρονου στην Ανατολική Θεσσαλονίκη, εντόπισαν θερμοκήπιο από το εσωτερικό του οποίου εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν (23) δένδρα κάνναβης ύψους από 2,7 έως 3,3 μέτρα.

29/9/16

Καπνοί και απ' τα αφτιά!

Oι Αποδείξεις



Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε να εξαρθρώσει δύο πολυμελείς εγκληματικές οργανώσεις, με συστηματική δράση στον τομέα του λαθρεμπορίου, των ληστειών και των κλοπών.
Η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στην παράνομη διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων λαθραίων τσιγάρων και καπνού, μέσω εταιρείας η οποία εμφάνιζε ως νόμιμη δραστηριότητα την εμπορεία ξυλείας. Σημειώνεται μάλιστα ότι δύο από τα εμφανιζόμενα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της είχαν αποβιώσει προ της συστάσεως της εταιρείας. Για την υπόθεση αυτή συλλάβαμε δυο αλλοδαπούς και ταυτοποιήσαμε την εμπλοκή άλλων έξι ατόμων, τα όποια αναζητούνται.
Επιπλέον κατασχέσαμε πάνω από 16 εκατομμύρια λαθραία τσιγάρα και 4 τόνους καπνού.
Με την εξάρθρωση της εγκληματικής αυτής ομάδας καταφέραμε ένα καίριο χτύπημα στα κυκλώματα του λαθρεμπορίου, που στερούν το Δημόσιο από σημαντικές πηγές εσόδων για την ελληνική οικονομία.
Αξίζει να επισημάνω ότι μόνο στη συγκεκριμένη υπόθεση οι διαφυγόντες δασμοί εκτιμάται ότι υπερβαίνουν το χρηματικό ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ.
Στη δεύτερη περίπτωση κατορθώσαμε να αποδομήσουμε τη δράση εγκληματικής ομάδας που έχει διαπράξει πάνω από 100 κλοπές και ληστείες στην Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

... Κρητικός απ' όλα!

Πως λέμε γύρος απ' όλα ...

Συνελήφθη, χθες (28.09.2016) το πρωί σε περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας, από αστυνομικούς του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων Λασιθίου, 44χρονος ημεδαπός κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί όπλων και περί εκρηκτικών υλών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, πρωινές ώρες της 28.09.2016 από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 44χρονου, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Του λιμανιού ...

Πειραιάς


Συλλήψεις  για παράβαση του Νόμου περί ναρκωτικών και περί όπλων  στον Πειραιά
 
Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών προσπαθειών, που πραγματοποιούν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας, συνελήφθησαν   από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, δύο (02) ημεδαποί, ηλικίας 35 και 30 ετών αντίστοιχα καθώς και ένας 33χρονος αλλοδαπός, για παράβαση των Νόμων περί ναρκωτικών και όπλων.
 
Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, κλιμάκιο αποτελούμενο από στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών (ΠΟΔΙΝ) του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, στελέχη του Τμήματος Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και σε συνεργασία με στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙΔΙΝΑΛ) του Αρχηγείου Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ.,  προέβη σε νομότυπη έρευνα, σε διαμέρισμα στην περιοχή της Κυψέλης, ιδιοκτησίας του 35χρονου συλληφθέντα, όπου έπειτα από ένδειξη αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορες ναρκωτικές ουσίες, χρηματικό ποσό και αντικείμενα που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας, ο 35χρονος βρισκόταν εντός της οικίας του μαζί με τον 30χρονο.

Ο "Πετρωτός" έσπασε ...

Η φυτεία του

Συνελήφθη,  από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, ο 54χρονος ημεδαπός, που αναζητούνταν για καλλιέργεια οργανωμένης φυτείας κάνναβης στο Πετρωτό Αχαΐας, καθότι εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης του κ. Ανακριτή Πατρών.

... Λάλισε ο 62χρονος

Πυλαία


Αστυνομικοί του Τμήματος Προστασίας Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, μετέβησαν πρωινές ώρες χθες (26-09-2016) στην Πυλαία, προκειμένου να διερευνήσουν στοιχεία που αφορούσαν σε περιβαλλοντική υποβάθμιση της περιοχής.
Κατά τον έλεγχο, τον οποίο συνέδραμαν υπάλληλοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη 62χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης επιχείρησης ανταλλακτικών και μηχανικών μερών αυτοκινήτων, καθώς διαπιστώθηκε ότι σε δημόσιο κοινόχρηστο χώρο και εξωτερικά από τους χώρους της επιχείρησής του, είχε εναποθέσει (12) οχήματα τέλους κύκλου ζωής (ολόκληρα ή και τμήματα αυτών), καθώς και καθίσματα αυτοκινήτων, χωρίς να διαθέτει σχετική άδεια από την αρμόδια Αρχή.

28/9/16

Στην Κακαβιά βρήκε τοίχο ...

Αποτέλεσμα εικόνας για κακαβια αλβανια

 Πιάστηκε το μεσημέρι στην Κακαβιά [Διοικητής Χριστόφορος Κολιός]  45χρονος Αλβανός, φυγόποινος με 7χρονη καταδίκη και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ.

«Ανακαίνιση ΑΕ» σε κελιά



Κελιά-σουίτες με πολυτελή έπιπλα, home cinema, αλλά και «μάχη κλιματιστικών»
Επιχείρηση «Ανακαίνιση ΑΕ» σε κελιά κρατουμένων στις φυλακές
Η ανακαίνιση και η... διακόσμηση κελιών στις φυλακές της χώρας με τη συνδρομή «ντεκορατέρ» από τον ποινικό χώρο επανέρχεται στο προσκήνιο μετά τον εντοπισμό «σουίτας» - όπως τη χαρακτήρισαν φορείς του υπουργείου Δικαιοσύνης - στις φυλακές Αυλώνα. Οπως λένε σωφρονιστικοί υπάλληλοι, πολλοί κρατούμενοι επιδιώκουν να μετατρέψουν το κελί τους σε σύγχρονη κατοικία, με όλες τις ανέσεις, από κλιματιστικά μέχρι ηλεκτρικές κουζίνες και από επενδύσεις με πλακάκια σε τουαλέτες και άλλους χώρους μέχρι φούρνους μικροκυμάτων, home cinema αλλά και διάφορα διακοσμητικά που παραπέμπουν σε λίβινγκ ρουμ.

Οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές φυσικά είναι αναγκαίο να μην υποτιμούν την ανθρώπινη προσωπικότητα αλλά από την άλλη παρατηρήθηκαν «υπερβολές», γι' αυτό οι επιτελείς του υπουργείου Δικαιοσύνης προχώρησαν - και με αφορμή το προλεγόμενο «κελί πολυτελείας» - σε μεταθέσεις στελεχών των φυλακών Αυλώνα, Κορυδαλλού αλλά και στην Κρήτη, κάτι που οδήγησε στη «σύγκρουση» με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους. Το «ρήγμα» αυτό ωστόσο υπενθύμισε σε στελέχη των φυλακών μία ανεξιχνίαστη βομβιστική επίθεση σε βάρος τότε διευθυντή των φυλακών Αυλώνα προ έξι χρόνων, ο οποίος τώρα αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά στελέχη του υπουργείου Δικαιοσύνης και φέρεται να έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις πρόσφατες επιλογές της λεωφόρου Μεσογείων.

Τα καλά παιδιά της ΔΙΑΣ!



















Νέο μυστήριο και ερωτηματικά δημιουργούνται για τον τυχόν ρόλο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ και των πληροφοριών που έχουν ανταλλάξει στην αιματηρή ληστεία σε βάρος του 42χρονου κομμωτή Παναγιώτη Καλλίτση τον περασμένο Ιανουάριο στο Κολωνάκι. Και αυτό διότι, σύμφωνα με νεότερες καταθέσεις του 42χρονου κομμωτή αλλά και βασικού κατηγορούμενου της υπόθεσης, η «στόχευση» του κ. Καλλίτση έγινε κατά τη διάρκεια προγενέστερου αστυνομικού ελέγχου στο αυτοκίνητό του, οπότε και εντοπίσθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά. Ωστόσο, σύμφωνα με έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ., αυτός ο έλεγχος «δεν υπήρξε ποτέ» και συνεπώς αυτοί οι ισχυρισμοί δεν ευσταθούν. Δημιουργούνται έτσι πλήθος αποριών για αυτή τη «διάσταση» αναφορών του ίδιου του θύματος και των αστυνομικών αρχών. Την ίδια ώρα σειρά στοιχείων για το σκηνικό της επίθεσης αναδεικνύονται από νέα έγγραφα που ενταχθεί στον φάκελο της υπόθεσης.

Η ληστεία σε βάρος του κ. Καλλίτση από τρεις δράστες σημειώθηκε λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της 30ής Ιανουαρίου 2016 στον περιφερειακό Λυκαβηττού. Τότε ο γνωστός κομμωτής και η σύζυγός του επέστρεφαν από το κατάστημα του πρώτου στο Χαλάνδρι. Τη στιγμή που εισέρχονταν στον χώρο στάθμευσης και πριν κλείσει εντελώς η πόρτα, ένας πέρασε κάτω από αυτή -σχεδόν σύρθηκε στο έδαφος-, πυροβόλησε τρεις φορές τον 42χρονο ιδιώτη και μία φορά τη σύζυγό του για να αρπάξει τις εισπράξεις εκείνης της ημέρας.