11/1/14

Εισαγγελέας "στιλέτο"

Ελένη Ράικου

Η Ελένη Ράικου ανέλαβε την Οικονομική Εισαγγελεία και κάποιοι ακόμη και στον Άρειο Πάγο νόμισαν πως ως  γυναίκα θα ήταν διστακτική. Τελικά όμως απέδειξε πόσο κορυφαία και αδέκαστη Εισαγγελική λειτπυργός είναι αφού έβαλε μπροστά και τον Κοντομηνά.  Και ασφαλώς ως κοινό απατεώνα

Τους επιτέθηκε με αλυσοπρίονο

Σε βάρος των δραστών σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου, σωματικής βλάβης, διακεκριμένων φθορών, αντίστασης και εξύβρισης
Συνελήφθησαν χθες (10.1.2014) το μεσημέρι, στο Δροσερό Ξάνθης, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 42, 18, 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, απόπειρας ελευθέρωσης φυλακισμένου, σωματικών βλαβών, διακεκριμένων φθορών, αντίστασης και εξύβρισης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί μετά από κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης, σχετικά με ύποπτο όχημα (πιθανόν κλεμμένο), μετέβησαν στο σημείο για να το ελέγξουν.
Κατά τον έλεγχο, ο 42χρονος ο οποίος βρισκόταν πλησίον, ενημέρωσε αρχικά τους αστυνομικούς ότι ήταν ο καλών, ενώ στην συνέχεια αφού τους εξύβρισε και τους απείλησε, τράπηκε σε φυγή.
Λίγο αργότερα επέστρεψε, κρατώντας στα χέρια του αλυσοπρίονο σε λειτουργία και κινήθηκε προς το μέρος ενός αστυνομικού, εκφράζοντας ταυτόχρονα απειλές για την ζωή του.
Υπήρξε άμεση αντίδραση των υπολοίπων αστυνομικών, οι οποίοι κατάφεραν να του αποσπάσουν το αλυσοπρίονο και να τον συλλάβουν.
Τι στιγμή της σύλληψης, εμφανίστηκε στο σημείο ομάδα τριάντα (30) περίπου ατόμων, τρεις από τους οποίους, ημεδαποί ηλικίας 18, 17 και 16 ετών, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, επιχειρώντας να απελευθερώσουν τον 42χρονο, χωρίς όμως να τα καταφέρουν και συνελήφθησαν.
Από την συμπλοκή, προκληθήκαν φθορές στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των αστυνομικών και τραυματίσθηκαν ελαφρά τρεις (3) αστυνομικοί, οι οποίοι μετέβησαν στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Σημειώνεται ότι οι δύο δράστες, ηλικίας 42 και 18 ετών (πατέρας – υιός) έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές.

Με διαβατήριο Ελβετίας ο Φιλιππίδης

Από τις 3 Ιανουάριου πέταξε το ... πουλάκι στην Τουρκία

Πλησιάζοντας προσεχώς και στις καγκελόπορτες του Κορυδαλλού

 
Συνελήφθη χθες το βράδυ (22.40 ώρα) στην Κωνσταντινούπολη - μετά από πληροφορίες που διαβίβασε η Ελληνική Αστυνομία στις τουρκικές Αρχές ασφαλείας - ο Άγγελος Φιλιππίδης, ο οποίος αναζητείτο για την υπόθεση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Η σύλληψή του πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο όπου διέμενε στην πλατεία Ταξίμ, σε εκτέλεση διεθνούς εντάλματος σύλληψης.
Κατά τη σύλληψη βρέθηκαν στην κατοχή του:
  • 311 λίρες Τουρκίας,

Δουλειές με φούντες στη Θεσπρωτία

 Ta Ντοκουμέντα







Στο Γηρομέρι Θεσπρωτίας
Κατασχέθηκαν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου) πάνω από (321) κιλά κάνναβης καθώς και ένα πιστόλι μάρκαςTOKAREV
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας, ύστερα από μεθοδική έρευνα, εξάρθρωσαν οργανωμένο κύκλωμα εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στη χώρα μας.
Η εξάρθρωση της οργάνωσης είναι αποτέλεσμα συντονισμένων ενεργειών και συνδυασμένων ερευνών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας με τη συνδρομή αστυνομικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν χθες (10-01-2014) στην περιοχή του Γηρομερίου Θεσπρωτίας, εννέα μέλη του κυκλώματος.
Πρόκειται για έναν 39χρονο ομογενή και οκτώ (8) αλλοδαπούς, υπηκόους Αλβανίας, (ηλικίας από 22 έως 35 ετών), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία, αυτοφώρου διαδικασίας, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, εισαγωγής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, παράνομης οπλοκατοχής και παράνομης εισόδου στη χώρα.
Αναλυτικότερα, η αστυνομική έρευνα ξεκίνησε όταν χθες το πρωί στο Γηρομέρι Φιλιατών Θεσπρωτίας, οι αστυνομικοί εντόπισαν και ακινητοποίησαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο (κλειστού τύπου), το οποίο οδηγούσε ο 39χρονος ομογενής, μέσα στο οποίο βρέθηκαν, ποσότητα κάνναβης που ξεπερνά τα (321) κιλά, καθώς και ένα πιστόλι μάρκας TOKAREV.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε ότι ο 39χρονος είχε παραλάβει την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών από την περιοχή των Φιλιατών, κοντά στην Ελληνοαλβανική μεθόριο, όπου την είχαν μεταφέρει μέσα από δύσβατα μονοπάτια, οι οκτώ αλλοδαποί.
Η αστυνομική έρευνα κατέδειξε ότι, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει, δομημένη εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας λειτουργούσαν με εσωτερική ιεραρχία και διακριτούς ρόλους, διοχετεύοντας στο εσωτερικό της χώρας σημαντικές ποσότητες κάνναβης, αποκομίζοντας έτσι σημαντικά χρηματικά ποσά.
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, κατασχέθηκαν:

Στο Καλπάκι το πέρασμα

Τα 125 κιλά χασίς
 
Συνελήφθη 47χρονος έμπορος ναρκωτικών στο Καλπάκι Ιωαννίνων, ο οποίος μετέφερε με το αυτοκίνητό του πάνω από -125- κιλά κάνναβης
Μεσημεριανές ώρες χθες (10-01-2014) στο Καλπάκι Ιωαννίνων, μετά από επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Μαστοροχωρίων και Κόνιτσας, εντοπίσθηκε και κατασχέθηκε σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε 47χρονος ημεδαπός, μεγάλη ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης.
Αναλυτικότερα, στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τη μεταφορά των ναρκωτικών, βρέθηκαν στο πορτ – παγκάζ και στα πίσω καθίσματα (96) δέματα ακατέργαστης κάνναβης, συνολικού βάρους (125.850) γραμμαρίων.
Ο 47χρονος οδηγός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και μεταφορά ναρκωτικών, ενώ προσδιορίστηκε στο πλαίσιο της έρευνας ότι το «φορτίο» των ναρκωτικών προοριζόταν για την ευρύτερη περιοχή της Αττικής.

Τι τρέχει με τον Ξηρό?

 

ΕΛ.ΑΣ.: «Ο Χρ. Ξηρός δεν το έσκασε για προσωπικούς λόγους»
Ο Χριστόδουλος Ξηρός στη δίκη της 17Ν
 
«Η φυγή του Χριστόδουλου Ξηρού δεν έγινε για λόγους... ερωτικούς ή άλλους προσωπικούς, όπως σημειώνεται. Από τη συνολική έρευνα που πραγματοποιήσαμε διαπιστώσαμε ότι η φυγή του δεν ήταν ατομική, τυχαία ή επιπόλαια επιλογή. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν πήρε μαζί του ούτε χρήματα ούτε ρούχα ούτε κινητό. Υπήρχε ολόκληρο σχέδιο εξαΰλωσης οποιουδήποτε ίχνους του από μέλη ένοπλης οργάνωσης. Απλώς σε πρώτο στάδιο υπήρχε η βοήθεια των συγγενών του. Είμαστε βέβαιοι ότι βρίσκεται στην Αθήνα σε κατάλυμα που του έχουν προσφέρει ασύλληπτα μέλη των "Πυρήνων" ή άλλων αντιεξουσιαστών. Ψάχνουμε σε γη και ουρανό να τον βρούμε».

Σε αυτήν την επισήμανση προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα» το απόγευμα της Παρασκευής ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που παρακολουθεί τις έρευνες για τον εντοπισμό του 56χρονου Χριστόδουλου Ξηρού.

Από τις καταθέσεις και τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί η προσωπική σχέση του φυγάδα ισοβίτη με νεαρή εκπαιδευτικό από την Ικαρία ήταν απλώς το πρόσχημα για να βρεθεί ο 56χρονος από την Καλλικράτεια της Χαλκιδικής στην Αθήνα και να υποβοηθηθεί από τους συγγενείς του.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. όμως έχουν διαμορφώσει την εικόνα ότι από εκεί και πέρα αφέθηκε στα χέρια ένοπλων συντρόφων του σε ένα σύνθετο σύστημα υπόθαλψης που προσδιορίστηκε στις συναντήσεις τους στις φυλακές Κορυδαλλού.

Τα στελέχη της Αστυνομίας επεσήμαναν ακόμη ότι «δεν μπορούσε να καταστρώσει ο ίδιος σχέδιο εξαφάνισης με τη νεαρή κοπέλα η οποία δεν θα ήταν προφανώς διατεθειμένη να βρεθεί σε ένα καθεστώς παρανομίας και να υποστεί τεράστια ταλαιπωρία. Μάλιστα η ίδια εμφανίσθηκε αμέσως στις Αρχές και φαινόταν ότι δεν συμμετείχε στις περαιτέρω επιλογές του 56χρονου».

Στην Τουρκία πιάστηκε ο Φιλιππίδης

 Μεγάλος ψεύτης
 Βαθύ λαρύγγι με στολή!
Ποιο αστυνομικό [;] πουλάκι του κάρφωσε το ένταλμα και πρόλαβε και την κοπάνισε στην Τουρκία και όχι στις ΗΠΑ όπως έλεγε


Συνελήφθη στην Τουρκία ο πρώην πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Άγγελος Φιλιππίδης, σύμφωνα με πληροφορίες.
Το ένταλμα σύλληψης μετράπηκε σε διεθνές το βράδυ της Παρασκευής και εκτελέστηκε το πρωί του Σαββάτου. Ο κ. Φιλιππίδης, εντοπίστηκε μέσω του κινητού του τηλεφώνου και όπως αποδείχθηκε δεν ήταν στις ΗΠΑ! Το ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί τώρα, είναι το πώς βρέθηκε στην Τουρκία, καθώς ο ίδιος έλεγε ότι είναι στις ΗΠΑ και θα επιστρέψει την ερχόμενη εβδομάδα να απολογηθεί.

Είχε το χασίς στο σπίτι

 
Συνελήφθη, χθες (09-01-2014) το απόγευμα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος ημεδαπός, για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης ναρκωτικών, οι αστυνομικοί μετά από έλεγχο που πραγματοποίησαν στον 40χρονο, βρήκαν μία νάιλον συσκευασία που περιείχε κάνναβη, βάρους (9,4) γραμμαρίων, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε στη συνέχεια στο σπίτι του, βρέθηκε και κατασχέθηκε ποσότητα κάνναβης βάρους (367,7) γραμμαρίων.

Στην Αττική φυγόπινοι δεν υπάρχουν?

Ή τους κρύβουν;

Κάποιοι επίορκοι μήπως κάνουν τα στραβά μάτια και έχουν στο συρτάρι τους εντάλματα και καταδικαστικές αποφάσεις; Με το αζημείωτο βεβαίως, βεβαίως.

 
Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά έξι (6) άτομα για εκκρεμεί διωκτικά έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, βραδινές ώρες της 10-01-2014, στη Νεάπολη, αστυνομικοί ομάδας ΔΙ.ΑΣ., συνέλαβαν 47χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν έξι (6) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε χρηματική ποινή για παραβάσεις Νόμου Περί Επιταγών.
Επίσης , κατά το περασμένο 24ωρο, στις περιοχές Δενδροποτάμου και κέντρου πόλης, συνελήφθησαν, επιπλέον, πέντε (5) άτομα, διότι σε βάρος τους εκκρεμούσαν καταδικαστικές αποφάσεις για διάφορα αδικήματα.

... Aμετακίνητοι οι οπαδοί του Ηρακλή

H Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνει ότι, έπειτα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, χθες (10.01.2014) εκδόθηκε απόφαση από τον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Ιωάννη Ανδριανό, σύμφωνα με την οποία, απαγορεύτηκε:
  • η μετακίνηση οπαδών της Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών, κατά τη διεξαγωγή του αγώνα ποδοσφαίρου της 13.01.2014 μεταξύ των ομάδων ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ – Α.Ε.Π. ΗΡΑΚΛΗΣ, για το πρωτάθλημα της FOOTBALL LEAGUE περιόδου 2013-2014, για σοβαρούς λόγους διαφύλαξης της δημόσιας τάξης και ασφάλειας και

Τους έγδυναν ...

Συνελήφθησαν  στη Γλυφάδα, από αστυνομικούς του Α’ Α.Τ. Γλυφάδας και της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, μία 28χρονη και ένας 33χρονος, οι οποίοι λίγο νωρίτερα αφαίρεσαν δύο τσάντες από θαμώνες καταστημάτων στην περιοχή της Γλυφάδας.
Σε βάρος των συλληφθέντων και άγνωστων συνεργών τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής, το τελευταίο μήνα είχαν σημειωθεί κλοπές τσαντών και άλλων αντικειμένων από πελάτες καταστημάτων στην περιοχή της Γλυφάδας. Ειδικότερα, οι δράστες εισέρχονταν στα καταστήματα σε ώρες που βρισκόταν εκεί πλήθος θαμώνων και προσποιούμενοι και οι ίδιοι τους πελάτες αφαιρούσαν τσάντες και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Όπως εξακριβώθηκε, με την ίδια μεθοδολογία είχαν διαπράξει την τελευταία εβδομάδα εννέα (9) κλοπές.

10/1/14

Τι είδαν οι Λαρισαίοι!

Τα Κατασχεμένα
 
 
 
 
 
Οι διαφυγόντες δασμοί σε βάρος του Δημοσίου ξεπερνούν το χρηματικό ποσό των (92.000) ευρώ
Σε βάρος του 58χρονου εκκρεμούσε επίσης ένταλμα σύλληψης και καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών και χρηματική ποινή (40.000) ευρώ για παράβαση του νόμου ¨περί πνευματικής ιδιοκτησίας¨
Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του παραλήπτη του λαθραίου φορτίου
Συνελήφθη χθες (09.01.2014) το μεσημέρι στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Περιφέρειας σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρισας, ένας 58χρονος αλλοδαπός υπήκοος Βουλγαρίας για λαθρεμπόριο αλκοολούχων ποτών, τα οποία εισήγαγε από τη χώρα του στην Ελλάδα.
Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παραβίαση της νομοθεσίας «περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα», ενώ αναζητείται ακόμη ένας ημεδαπός, συνεργός του, για το ίδιο αδίκημα.
Ως προς το χρονικό της υπόθεσης, προχθές (08.01.2014), το μεσημέρι στον κόμβο Ευαγγελισμού της ΠΑΘΕ, οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Λάρισας εντόπισαν νταλίκα με συρόμενη καρότσα, την οποία και στάθμευσαν για έλεγχο.
Ακολούθησε έρευνα στην οποία συμμετείχαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Λάρισας σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, ενώ στο εσωτερικό της νταλίκας και της συρόμενης καρότσας της, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν :

Οι Αφοι Καράμπελα δεν έβαλαν μυαλό

Από τις αστυνομικές Αρχές της Ηλείας συνεληφθησαν χθες το βράδυ και σήμερα το πρωί, (6) ημεδαποί και συγκεκριμένα 46χρονος εργολάβος μαζί με τον 44χρονο αδελφό του, δυο γιούς του 22 και 21 ετών καθώς και δυο ακόμα συνεργάτες του 41 και 57 ετών, σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης της Ανακρίτριας Ηλείας.
Ειδικότερα, οι έξι συλληφθέντες βαρύνονται με τις κατηγορίες της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της ρύπανσης και υποβάθμισης του περιβάλλοντος, της παράνομης αμμοληψίας καθώς και για παραβάσεις της νομοθεσίας περί δασών.
Πρόκειται για τους :

Ρουμάνοι προαγωγοί στον Κολωνό

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνελήφθησαν προχθές (8-1-2014) το μεσημέρι στον Κολωνό, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Ρουμανίας, ηλικίας 29 και 41 ετών, σε βάρος των οποίων είχαν εκδοθεί Ευρωπαϊκά Εντάλματα Σύλληψης των Αρχών της Ρουμανίας, κατηγορούμενοι για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της παράνομης διακίνησης ανθρώπων.
Ειδικότερα, οι συλληφθέντες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση που διακινούσε γυναίκες από τη Ρουμανία σε χώρες του εξωτερικού με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση. Ειδικότερα στρατολογούσαν γυναίκες, ανήλικες και ενήλικες, και με το πρόσχημα ότι θα τους βρουν μία καλά αμειβόμενη εργασία στην Ελλάδα, τις μετέφεραν στην Κρήτη, όπου με τη χρήση βίας τις εξανάγκαζαν να εργάζονται σε μπαρ και να εκδίδονται.
Επιπλέον σε βάρος του 41χρονου εκκρεμούσαν, μία καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών με ποινή φυλάκισης πέντε (5) ετών για διακεκριμένες κλοπές και ένα ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Πλημμελειοδικών Χανίων για σωματεμπορία κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα σε βάρος ανήλικης και ενήλικης και σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Σε ντάνες το χασίς

Τα Ντοκουμέντα
Συνελήφθη χθες (9-1-2014) το μεσημέρι στην Καλλιθέα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός Αλβανικής καταγωγής, ηλικίας 29 ετών, για κατοχή και διακίνηση ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, μετά από αξιοποίηση πληροφορίας για αλλοδαπό που διακινεί μεγάλες ποσότητες κάνναβης, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και κυρίως στην Καλλιθέα, εντόπισαν τον ανωτέρω δράστη και τον συνέλαβαν.
Κατασχέθηκαν:

Τον σκότωσε ο Αλβανός εραστής του

Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, της ΟΠΚΕ της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας σε βάρος 67χρονου ημεδαπού, η οποία έλαβε χώρα απογευματινές ώρες χθες (09-01-2014) σε διαμέρισμα όπου διέμενε, στην περιοχή της Ξηροκρήνης.
Ταυτοποιήθηκε και συνελήφθη ως δράστης, 40χρονος αλβανός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση, ληστεία, παραβάσεις νόμων περί όπλων και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, απογευματινές ώρες την 09-01-2014, ο 67χρονος ανευρέθη νεκρός, εντός διαμερίσματος όπου διέμενε στην περιοχή της Ξηροκρήνης, φέρων τραύματα στον κορμό του σώματός του και στα άνω άκρα.
Κατόπιν επισταμένων αναζητήσεων αστυνομικών των προαναφερόμενων Υπηρεσιών, εντοπίσθηκε ο 40χρονος σε όμορη ακατοίκητη μονοκατοικία.
Όπως προέκυψε από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας, ο 40χρονος, ο οποίος φιλοξενούταν το τελευταίο χρονικό διάστημα από τον 67χρονο, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με το θύμα απογευματινές ώρες της 09-01-2014, τον τραυμάτισε θανάσιμα με νύσσον και τέμνων όργανο.
Στη συνέχεια, αφαίρεσε από την οικία προσωπικά έγγραφα του θανόντα, προσωπικά του αντικείμενα και χρυσαφικά – κοσμήματα, τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή του δράστη και κατασχέθηκαν.
Επιπλέον, κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στην εν λόγω οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, τρία οικιακά μαχαίρια.
Τέλος, ο 40χρονος στερείται νομίμων εγγράφων εισόδου και παραμονής στην χώρα, είναι καταχωρημένος στον κατάλογο χωρών SHENGEN και σε βάρος του εκκρεμεί απόφαση του Μονομελούς Πλημ/κείου Καστοριάς,

Τα έκρυβαν στα σύνορα με τα Σκόπια

Οι ανωτέρω επικεντρώνονταν στην αφαίρεση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας με τα οποία διέφευγαν και ακολούθως τα εγκατέλειπαν σε δύσβατες περιοχές της ελληνοσκοπιανής μεθορίου
Συνελήφθη χθες (09.01.2014) το μεσημέρι, στην Αντιγόνεια Κιλκίς, από αστυνομικούς της Ομάδας Ασφαλείας Δοϊράνης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κιλκίς, ένας υπήκοος FYROM ηλικίας 44 ετών, για δύο κλοπές σε οικία και κατάστημα.
Για την ίδια υπόθεση αναζητείται να συλληφθεί και ο συνεργός του 44χρονου ένας υπήκοος FYROM 35 ετών. Σε βάρος των προαναφερόμενων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απείθεια.
Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Κιλκίς – Κεντρικού, από τους αστυνομικούς εντοπίστηκε ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι προαναφερόμενοι και κάνοντας χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων επιχείρησαν να το σταθμεύσουν για έλεγχο, πλην όμως ο οδηγός δεν ανταποκρίθηκε και ακολούθησε καταδίωξη.
Οι δύο επιβαίνοντες εγκατέλειψαν το όχημα σε αγροτική περιοχή της Αντιγόνειας Κιλκίς και τράπηκαν σε φυγή πεζή, ενώ κατόπιν αναζητήσεων συνελήφθη ο 44χρονος.
Σε αστυνομικό έλεγχο του συλληφθέντα, καθώς και σε έρευνα του προαναφερόμενου οχήματος βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Με βαριές καταδίκες

Στο πλαίσιο εντοπισμού και σύλληψης φυγόποινων ατόμων, αλλά και καταζητούμενων δυνάμει σχετικών ενταλμάτων, κατά το τελευταίο 24ωρο, στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, αστυνομικοί διαφόρων Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης, συνέλαβαν συνολικά έξι (6) άτομα για εκκρεμεί διωκτικά έγγραφα και καταδικαστικές αποφάσεις.
Συγκεκριμένα, συνελήφθη απογευματινές ώρες της 09-01-2014, στη Σίνδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου, 24χρονος αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για κλοπή, καθώς και τέσσερις (4) αποφάσεις με τις οποίες καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 6 μηνών, επίσης για κλοπή.
Επιπλέον, βραδινές ώρες της ίδιας ημέρας, στους Αμπελόκηπους, αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος Ασφαλείας, συνέλαβαν 60χρονο ημεδαπό, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν δέκα (10) αποφάσεις, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών και 7 μηνών για κλοπή, υπεξαίρεση, φθορά ξένης ιδιοκτησίας και σωματικές βλάβες.

8/1/14

Σταμάτησαν άλλους 60 λαθρομετανάστες

Ta Nτοκουμέντα: Οι βαρκούλες
 
Συνελήφθησαν  πρώτες πρωινές ώρες, στην παρέβρια περιοχή Ψαθάδων, από αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Λαθρομετανάστευσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ορεστιάδας , τέσσερις (4) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 18, 19, 26 και 33 ετών, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της Χώρας εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες. Έξι (6) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Συρίας.
Ειδικότερα, από την ομάδα αστυνομικών, που έχει συγκροτηθεί στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν οι τέσσερις (4) αλλοδαποί διακινητές, διότι μετέφεραν παράνομα, με δύο πλαστικές βάρκες, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.
Με τη σύλληψη των δραστών, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε άλλους εξήντα (60) περίπου μη νόμιμους μετανάστες, που ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.
Κατασχέθηκαν :

7/1/14

Από την Ουγκάντα η κόκα του Νιγηριανού

Συνελήφθη  στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Νιγηρίας, ηλικίας 39 ετών, για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης με την μέθοδο της κατάποσης.
Ειδικότερα αστυνομικοί της Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων σε επιβάτες πτήσεων, στο χώρο αφίξεων του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη στην χώρα μας από την Ουγκάντα μέσω Καΐρου Αιγύπτου ( transit ), απ’ όπου είχε παραλάβει τα ναρκωτικά.
Τα ναρκωτικά τα μετέφερε εντός του στομάχου του σε εβδομήντα τέσσερις (74) αυτοσχέδιες κυλινδρικές συσκευασίες.
Συνολικά στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πλήρωσε τη νύφη ο Σακκάς


Συνελήφθη ο Κωνσταντίνος Σακκάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς», για παραβίαση των περιοριστικών όρων.

Τον περασμένο Ιούλιο, το Συμβούλιο Εφετών είχε κάνει δεκτό το αίτημά του να αποφυλακιστεί, αντικαθιστώντας την προσωρινή κράτηση από αυστηρότατους περιοριστικούς όρους και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Ο Κ.Σακκάς παρέμενε προφυλακισμένος επί 31 μήνες, πέραν κάθε νόμιμου ορίου, χωρίς να δικαστεί.
Ο ίδιος μάλιστα είχε κάνει απεργία πείνας επί 38 ημέρες.


Σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, είχε αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των εξής περιοριστικών όρων: απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, απαγόρευση μετακίνησης εκτός του νομού Αττικής, υποχρεωτικής εμφάνισης κάθε Δευτέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, υποχρεωτικής διαμονής στην οικία που έχει δηλώσει ως κατοικία του, απογόρευσης οποιασδήποτε επαφής και επικοινωνίας με συγκατηγορουμένους του στην υπόθεση της οργάνωσης «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς», αφαίρεση διαβατηρίου και αστυνομικής ταυτότητας και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ.

Τι τρέχει με τον Ξηρό?

 

Τους «καθοδηγητές» της απόδρασης Χριστόδουλου Ξηρού ψάχνει η ΕΛ.ΑΣ
 
Φόβους για οργανωμένη πράξη από μία ένοπλη ομάδα που φιλοδοξεί να αποτελέσει τον «διάδοχο της “17Νοέμβρη”» εκφράζουν τα στελέχη του υπουργείου Δημόσιας Τάξης για την παραβίαση της 7ης πολυήμερης άδειας (από τον Σεπτέμβριο του 2012 κάνει χρήση του δικαιώματος αδειών) και την εξαφάνιση του 55χρονου Χριστόδουλου Ξηρού.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν σωρεία πληροφοριών ότι εμπλεκόμενοι σε πρόσφατες επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη λεωφόρο Συγγρού ή στην κατοικία του γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι είχαν «ανοικτή γραμμή» μέσω ιδιώτη με κρατούμενους για συμμετοχή στη 17Ν . Κι έτσι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο η «μεγάλη φυγή» του Χριστόδουλου Ξηρού που είχε κύριο ρόλο στην εκτελεστική ομάδα της 17Ν –κυρίως στις εκτοξεύσεις ρουκετών– να μην είναι «καθόλου τυχαία».

Ο Χριστόδουλος Ξηρός δεν έδωσε το πρωί της Δευτέρας το «παρών» στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας Χαλκιδικής –όπου βρίσκεται η κατοικία συγγενών του– και έκλεισε το κινητό του. Η τελευταία φορά που φέρεται να τον είδαν αστυνομικοί ήταν το μεσημέρι της Κυριακής όταν περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ. ήλεγε την παρουσία του στην Καλλικράτεια.

Ο αναζητούμενος πήγαινε συχνά στη Θεσσαλονίκη, ενώ το προηγούμενο καλοκαίρι είχε ζητήσει εδική άδεια για να μεταβεί στη Σάμο και στην Ικαρία, όπου και ο τόπος καταγωγής του. Οι αξιωματικοί αναζητούν συγγενείς του –ανάμεσα σε αυτούς και τον αποφυλακισθέντα για συμμετοχή στη 17Ν αδελφό του Βασίλη Ξηρό– για να δώσουν σχετικές διευκρινίσεις. 

Την ίδια ώρα διαπιστώνεται ότι όλοι οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη 17Ν (αρχικά ήταν 19, στο εδώλιο κάθισαν 16 άτομα) πλην του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου και τουΔημήτρη Κουφοντίνα βρίσκονται εκτός φυλακών ή παίρνουν πολυήμερες άδειες. Ουσιαστικά μέσα στη φυλακή, πέρα από τους προαναφερθέντες, είναι ο 58χρονοςΒασίλης Τζωρτζάτος, ο οποίος επίσης παίρνει άδειες, ενώ ο 51χρονος Σάββας Ξηρόςνοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Λάρισας και ο 46χρονος Ηρακλής Κωστάρης παίρνει εκπαιδευτικές άδειες καθώς σπουδάζει Πληροφορική. 

Είναι μάλιστα ενδεικτικό ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός (είχε καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη) έλαβε άδεια παρ' ότι είχε υποπέσει σε σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, αφού στις αρχές Φεβρουαρίου 2011 πυρπόλησε το κελί του διαμαρτυρόμενος με αυτό τον τρόπο για την άρνηση της διοίκησης των φυλακών Κορυδαλλού να τον απομακρύνει από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας, όπου κρατούνται οι καταδικασθέντες ως μέλη της 17Ν. 

Το αίτημα του Χριστόδουλου Ξηρού, που είχε υποβληθεί εγγράφως στις 27 Οκτωβρίου 2010, ήταν να απομακρυνθεί από τα υπόγεια κελιά της ειδικής πτέρυγας. Στο έγγραφο γινόταν επίκληση της προβληματικής κατάστασης της υγείας του – πάσχει από ιδιοπαθή κνίδωση που πολύ συχνά προκαλεί και αλλεργικά σοκ.

Ο Σάββας άναψε φωτιές στην ΑΔ Λάρισας


Παράλληλα, δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν ληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου μεταφέρθηκε σήμερα τα ξημερώματα ο Σάββας Ξηρός, καθώς η κατάσταση της υγείας του έχει επιδεινωθεί σημαντικά.

Την αντίδραση της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Λάρισας έχουν προκαλέσει τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί για τη φύλαξη του Σάββα Ξηρού. 

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ενωση, ανήμερα των Θεοφανείων, με τίτλο «Φρούρηση κρατουμένου ειδικής κατηγορίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας» με παραλήπτες τον Αστυνομικό Διευθυντή Λάρισας και το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρεται ότι: «Σύμφωνα με διαταγή που εξέδωσε η Α.Δ. Λάρισας, σε καθημερινή βάση δεκάδες συνάδελφοι θα απασχολούνται με τη φύλαξη του. Το επιχειρησιακό σχέδιο της εν λόγω διαταγής δε πρόκειται να το σχολιάσουμε. Αυτό καλύτερα ας το πράξουν οι διοικητές των υπηρεσιών, οι οποίες πλέον αδυνατούν να εκτελέσουν έστω και τις βασικές λειτουργίες τους».

Όπως σημειώνεται στα μέτρα θα συμμετέχουν όλοι οι διαθέσιμοι αστυνομικοί ενδεχομένως κι όσοι βρίσκονται σε ρεπό και παράλληλα διατάχθηκαν οι άντρες της ομάδας Ζ να εκτελούν καθημερινά 8ωρες βάρδιες. Ταυτόχρονα οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών τονίζουν πως συνάδελφοι τους από περιφερειακά αστυνομικά τμήματα διατάχθηκαν να εκτελούν υπηρεσία στο νοσοκομείο ακόμα και ως διμοιρία των ΜΑΤ.

Κλάφτα Χαράλαμπε

Ο υπουργός δικαιοσύνης σε κρίση ...

Χριστόδουλο, λέω και όλο κλαίω ...


Σε ηλεκτρική καρέκλα η δ/ντρια του Κορυδαλλού

Δεν την βλέπουμε καλά την Μαρία Στέφη που μαζί με την κοινωνική λειτιυργό και την Εισαγγελέα-επόπτη της φυλακής έδωσαν την άδεια στον Χριστόδουλο Ξηρό

Που είναι ο Ξηρός?



Δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Καλλικράτειας ο Χριστόδουλος Ξηρός για να δώσει το παρών στο πλαίσιο εννιαήμερης άδειας από τις φυλακές Κορυδαλλού, με αποτέλεσμα χθες το βράδυ να υπάρξει κινητοποίηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό του. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός είχε πάρει άδεια από την 1η Ιανουαρίου και έπρεπε να προσέρχεται καθημερινά στο Αστυνομικό Τμήμα της Καλλικράτειας, καθώς είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής την περιοχή αυτή, όπου βρίσκεται το σπίτι της αδελφής του. Ωστόσο, χθες μέχρι τα μεσάνυχτα δεν είχε εμφανιστεί. 

Ο Χριστόδουλος Ξηρός αναζητείται μέχρι αυτήν την ώρα, έχοντας παραβιάσει τους όρους της εννιαήμερης άδειας που έλαβε.

Φρ. Ραγκούσης: «Πολιτική η απόφαση»

Μιλώντας ο δικηγόρος του Φραγκίσκος Ραγκούσης ανέφερε ότι ο πελάτης του αποφάσισε να αποδράσει. «Πρόκειται για μια πολιτική απόφαση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ραγκούσης.