27/9/14

Απάτη με smartphone σε δελεαστικές τιμές

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν, χθες (26.09.2014) το πρωί και το βράδυ, στη Λάρισα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Λάρισας, δύο ημεδαποί, ηλικίας 46 και 23 ετών, για τα, κατά περίπτωση αδικήματα, της απάτης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο ημεδαποί μαζί με έναν ακόμη 31χρονο ημεδαπό συνεργό τους, κατά το τελευταίο δίμηνο, αναρτώντας αγγελίες σε ιστοσελίδες του διαδικτύου, για πώληση συσκευών κινητής τηλεφωνίας τύπου smartphone σε δελεαστικές τιμές, εξαπατούσαν τους υποψήφιους αγοραστές, οι οποίοι προέβαιναν στην καταβολή χρηματικών ποσών, μέσω τραπεζικού λογαριασμού, τα οποία ανέρχονται από 420 έως 470 ευρώ για κάθε συσκευή.

Η πιλότος που πετά βόμβες

Η απογείωση

Μαριάμ αλ Μανσούρι: Η πιλότος που βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές
Η Μαριάμ αλ Μανσούρι ετοιμάζεται να απογειωθεί
 
Η πρώτη γυναίκα πιλότος της πολεμικής αεροπορίας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων συμμετείχε στις πρώτες αεροπορικές επιδρομές που εξαπέλυσαν οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.

Η 35χρονη Μαριάμ αλ Μανσούρι είναι κυβερνήτης μιας μοίρας μαχητικών αεροσκαφών F-16 που την περασμένη Δευτέρα το βράδυ, ως επικεφαλής όλων των αεροπορικών δυνάμεων από τη Σαουδική Αραβία, την Ιορδανία, τα Εμιράτα, το Μπαχρέιν και το Κατάρ, πραγματοποίησε συντονισμένες επιθέσεις στις θέσεις του ISIS στη Συρία.

Λάτρεις της εκπαίδευσης οι Χρυσαυγίτισες

Φωτο Ντοκουμέντο
Δικογραφία Χρυσής Αυγής - Ευρήματα σε ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης

Και ρουκετοφόρος

Η εκπαίδευση της Χρυσής Αυγής
Δικογραφία Χρυσής Αυγής - Ευρήματα σε ηλεκτρονικά μέσα αποθήκευσης

Ο ... Πυρήνας της Νίκαιας

 

Χρυσή Αυγή α λα... Αλ Κάιντα
Στρατιωτικού τύπου εκπαίδευση σε χαλάσματα με ζωγραφισμένα σύμβολα που υπενθυμίζουν την καταγωγή της οργάνωσης: ναζιστική σβάστικα (αριστερά) και μυστικιστικός ρούνος Othila ή Othala (δεξιά) που απεικο­νίζει μια «στέγη» και συμβολί­ζει την πατρίδα και το καθήκον απέναντι σε αυτήν. Τον έχει χρησιμοποιήσει και η παγανιστική θρησκεία Odinism, οι πιστοί της οποίας θεωρούν εαυτούς αντιπροσώπους της άριας κληρονομιάς

Αργά για δάκρυα ...

Π. Φάληρο
Στον εισαγγελέα τα στοιχεία για τον θάνατο του πυροσβέστη
 
Τη Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου το μεσημέρι όλα τα στοιχεία της έρευνας για τα αίτια θανάτου του 33χρονου Αρχιπυροσβέστη Ματθαίου Μάντζιου που έχασε τη ζωή του στις 12 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια πυρκαγιάς σε πολυκατοικία στο Π.Φάληρο θα σταλούν από το Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πυροσβεστικής.

Tα 'θελε και τα 'παθε ο νεκροθάφτης!

Έπεσε και θύμα εκβιασμού
Τα Ντοκουμέντα
 
 
Συμμορία ομογενών, η οποία ενέχεται σε υπόθεση εκβίασης σε βάρος ιδιοκτήτη οίκου τελετών, εξαρθρώθηκε ύστερα από συστηματική έρευνα και συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
Για την υπόθεση, ταυτοποιήθηκαν και συνελήφθησαν χθες (26-09-2014), έπειτα από διαδοχικές αστυνομικές επιχειρήσεις, στην περιοχή της Θέρμης και των Αμπελοκήπων, δύο ομογενείς, ηλικίας 35 και 34 ετών.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της Σύστασης και συμμορίας, της Εκβίασης κατ’ εξακολούθηση και κατά συναυτουργία, της αντίστασης και της παράβασης του Νόμου περί όπλων.
Προηγήθηκε καταγγελία του 42χρονου παθόντα, σύμφωνα με την οποία, τα μέλη της συμμορίας, τα οποία είχε «προσλάβει» κατά το παρελθόν, προκειμένου να τον συνοδεύσουν σε ιδιωτική συνάντηση, που αφορούσε διευθέτηση οικονομικής διαφοράς με συγγενικό του πρόσωπο, απαιτούσαν εκβιαστικά και σε ορισμένες περιπτώσεις λάμβαναν, διάφορα χρηματικά ποσά, προκειμένου να εξακολουθήσουν να του παρέχουν ¨προστασία¨.

26/9/14

Ιδού τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια



Πάρε τηλέφωνο τον κερατά

 
 

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης συνελήφθησαν χθες (25-09-2014), στην Πάτρα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, τρεις ημεδαποί και συγκεκριμένα ένας άνδρας 56 ετών και δύο γυναίκες 46 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και  παράβαση της νομοθεσίας για τη λειτουργία  γραφείων ιδιωτικών ερευνών καθώς και περί όπλων, κατά περίπτωση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία για κύκλωμα, που εξαπατά πολίτες, υποσχόμενο την παρακολούθηση και καταγραφή τηλεφωνικών συνομιλιών, χωρίς την συγκατάθεση των συνομιλητών, έναντι αμοιβής. Μάλιστα, σύμφωνα με την καταγγελία, σε ανάλογη περίπτωση η ενδιαφερομένη πλήρωσε στον 56χρονο το συμφωνηθέν χρηματικό ποσό, χωρίς να παραλάβει το υλικό της καταγραφής.

Τι είπε ο Μανώλης!

 



Ολοκληρώθηκε σήμερα διήμερο ενημερωτικών επισκέψεων (25 & 26-09-2014) από Δικαστικούς και Εισαγγελικούς Λειτουργούς της Αθήνας και του Πειραιά, στις εγκαταστάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με πλαστά

 
Τα Κατασχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ομάδας ΔΙ.ΑΣ, τετραμελής συμμορία, η οποία ενέχεται σε υπόθεση εισαγωγής, διακίνησης και διάθεσης παραχαραγμένων χαρτονομισμάτων.
Συνελήφθησαν συνολικά τέσσερα (4) αλλοδαπά μέλη της σπείρας, ηλικίας από 30 ως 36 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της Σύστασης Συμμορίας και Πλαστογραφίας.

Παιδόφιλος ετών 36

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος συνελήφθη χθες στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, 36χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για πορνογραφία και αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
Προηγήθηκε καταγγελία σύμφωνα με την οποία ανήλικο κορίτσι, μετά από αποπλάνηση που δέχτηκε μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνιών, απέστειλε φωτογραφίες της με άσεμνο περιεχόμενο με αποτέλεσμα να διαμοιραστούν σε διάφορους χρήστες του διαδικτύου.

Ήθελε "μισθό" από μασατζίδικο ο Αστυνόμος Β'

 
Στο ΑΤ Γλυφάδας υπηρετούσε
 
Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, σε βάρος 34χρονου Αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας και 34χρονου ιδιώτη, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εκβίασης, δωροληψίας υπαλλήλου και παράβασης καθήκοντος.
Ειδικότερα, ημεδαπός κατήγγειλε πρόσφατα στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων, ότι ο 34χρονος Αξιωματικός απαιτούσε εκβιαστικά διάφορα χρηματικά ποσά, για να του παρέχει «προστασία» σε «στούντιο μασάζ», που επρόκειτο να λειτουργήσει σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής.
Ο καταγγέλλων γνώρισε τον Αξιωματικό, μέσω του 34χρονου συλληφθέντα ιδιώτη, ο οποίος μεσολάβησε στα διάφορα στάδια των εκβιαστικών απαιτήσεων – διαπραγματεύσεων και κατηγορείται για απλή συνέργεια σε εκβίαση και δωροληψία υπαλλήλου.

Πνίγηκε μάνα και βρέφος

Βασιλική Λευκάδος 

Το ΙΧ της οικογένειας απ' τη Βουλγαρία λύθηκε ενώ το όχημα ήταν σταθμευμένο στο λιμάνι, ο πατέρας πρόλαβε και πήδηξε στη θάλασσα

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νυδρίου, για περιστατικό πτώσης Ι.Χ.Ε. οχήματος στη θαλάσσια περιοχή εντός του λιμένα Βασιλικής στη Λευκάδα, με τρεις (03) αλλοδαπούς επιβαίνοντες.
Άμεσα στην περιοχή μετέβησαν στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής όπου διαπίστωσαν ότι ο 26χρονος αλλοδαπός οδηγός είχε εξέλθει του οχήματος με ιδίες δυνάμεις, ενώ η 22χρονη αλλοδαπή συνοδηγός καθώς και το βρέφος - τέκνο της, απεγκλωβίστηκαν χωρίς τις αισθήσεις τους με τη συνδρομή δύτη, και διεκομίσθησαν στο Κέντρο Υγείας Βασιλικής όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Το BBC μπέρδεψε τους αδελφούς Παλαιοκώστα

 

«Το BBC μπέρδεψε τον Βασίλη με τον Νίκο Παλαιοκώστα»
«Οι Αγγλοι μπερδεύουν τη δράση και τη συμπεριφορά του Βασίλη Παλαιοκώστα με του αδελφού του Νίκου (μικρή φωτογραφία)» λένε αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ.
 
«Σειρά κραυγαλέων λαθών και ελλείψεων έχει το "κολακευτικό" αφιέρωμα του BBC για τον Βασίλη Παλαιοκώστα. Μπερδεύει τη δράση και τη συμπεριφορά του με εκείνη του αδελφού του Νίκου Παλαιοκώστα, αμφισβητεί το αποτύπωμά του στη βόμβα που σκότωσε το 2010 τον υπασπιστή του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, τον παρουσιάζει σαν οργανωτή των δύο αποδράσεων με ελικόπτερο ενώ αυτό ήταν έργο άλλων κακοποιών. 

Στολίζεται με ρούχα ο Αστυνομικός Διευθυντής!

Γίνεται κι αυτό ...
Τη δόξα των καλίγραμμων μοντέλων της Μόσχας φαίνεται να ζήλεψε αστυνομικός διευθυντής στην Ήπειρο που όμως δεν εμφανίζεται [σε αντίθεση με τις Ρωσίδες] με στολή αλλά με πολιτικά. Τα σχόλια των συναδέλφων του δίνουν και παίρνουν όχι τόσο επειδή δεν φορά την προβλεπόμενη στολή αλλά επειδή διαθέτει "κολεξιόν" από ρούχα ... Κάποιοι άσπονδοι φίλοι του, λένε πως "πρόκειται μάλλον για  καλή προίκα ..." ενώ αν δεν ισχύει αυτό,

Άλλα κόλπα



Κρίμα για τις αρχές Ασφαλείας Θεσσαλονίκης καθώς ο καταγόμενος απ' τα Γρεβενά  Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, υπηρέτησε όλα του σχεδόν τα χρόνια στη συμπρωτεύουσα και

Έδωσαν στο ΑΤ Θερμαϊκού την νεκροφάνεια



Απίστευτο

Πολύ καλά αντανακλαστικά και αναρωτιόμαστε πως το επέτρεψε αυτό ο  Θεσσαλονικάρχης!

Την έθαψαν ζωντανή

Θεσσαλονίκη

Μία απίστευτη ιστορία, που διαδραματίστηκε την Πέμπτη στην Άνω Περαία Θεσσαλονίκης και προκαλεί σοκ.Σύμφωνα με πληροφορίες, η 49χρονη Κ.Γ., καρκινοπαθής (μητέρα δύο παιδιών) που νοσηλευόταν στο Διαβαλκανικό Κέντρο πέθανε στις 06.20 τo πρωί της Πέμπτης (εκδόθηκε πιστοποιητικό θανάτου). Δώδεκα ώρες μετά, δόθηκε άδεια από τον Δήμο Θερμαϊκού για να γίνει η ταφή στο κοιμητήριο της περιοχής.

Βρήκαν την ταυτότητά του


Ταυτοποιήθηκε το θύμα του άγριου φόνου στο Αιγάλεω
 
Τα στοιχεία του 84χρονου ηλικιωμένου άντρα, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τεμαχισμένο την Τετάρτη τα ξημερώματα μέσα σε σακούλα δίπλα σε κάδο απορριμμάτων στο Αιγάλεω, έχουν στη διάθεσή τους οι αστυνομικοί.

25/9/14

Η καταδίκη άργησε 3 χρόνια

φωτ
Σε οκτώ μήνες με αναστολή καταδικάστηκε ο άνδρας των ΜΑΤ ο οποίος τον Οκτώβριο του 2011 χτύπησε στο πρόσωπο τηνφωτορεπόρτερ Τατιάνα Μπόλαρη την ώρα που απαθανάτιζε κινητοποιήσεις στο Σύνταγμα.

Τι είπε ο Σφακιανάκης



Ασπίδα στα σχολεία

Eκτός σχολείων οι παιδόφιλοι
 
 
Παρουσία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια και του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέα Λοβέρδου και των Υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρου Δερμεντζόπουλου και Γεώργιου Στύλιου, τέθηκε σήμερα για πρώτη φορά σε εφαρμογή στα σχολεία, από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ταξίαρχο Μανώλη Σφακιανάκη το πρόγραμμα Cyberkid, που αφορά την ασφαλή πλοήγηση των μαθητών στο διαδίκτυο.

Με 778 φιάλες

Άγιοι Ανάργυροι: Τα Κατασχεμένα
 
 

Παράκληση για τα γεννέθλια ...

Μ' όλο το θάρρος
Αργηγέ μας, πότε γιορτάζεται για να σας πούμε και εμείς "Χρόνια πολλά" γιατί σήμερα νιώσαμε πως μείναμε πίσω στο ... ρεπορτάζ?  Και επί τη ευκαιρία, τι απέγινε εκείνος ο γόνος μεγαλοξενοδόχων που έχει λεηλατήσει όλα τα μοναστήρια στα Ζαγοροχώρια? 'Η μήπως τα "φορτώθηκε" όλα ο πρόσφατα συλληφθείς  σεσημασμένος που στα γεράματα ανακάλυψε την αρχαιοκαπηλία? 

Είπαν "Χρόνια πολλά" στον 50αρη

Δεν ξανάγινε: ... Πελεκήθηκαν για τις ευχές
77892834.jpg
Μόνο "Εμπρός Ανδρέα για μια Ελλάδα νέα ..." δεν του γράψανε του Αστυνομικού Διευθυντή Ιωαννίνων. Μέχρι τώρα ξέραμε πως οι ανώτατοι Αξιωματικοί σ' όλα τα Σώματα Ασφαλείας δέχονται δημόσια ευχές για την ονομαστική τους εορτή, σήμερα μάθαμε πως το ίδιο κάνουν ορισμένοι και για τα γεννέθλιά τους. Και μια απορία: Πως και  ο ή η ρεπόρτερ γνώριζαν πότε γεννήθηκε ο ΑΔ Ιωαννίνων? Το λέμε αυτό επειδή πελεκήθηκαν οι υφιστάμενοί του μόλις έγινε η ανάρτηση στο διαδίκτυο για να ανέβουν στον 3ο όροφο να του πουν τα "Χρόνια πολλά". Δεν τους χώραγε το ασανσέρ και κουτρουβαλήθηκαν στις σκάλες ...
Ιδού και το σημερινό ... ρεπορτάζ:

... Τσιγαράς με 45αρι

Τα  Κατασχεμένα
 
Συνελήφθη στον Κορυδαλλό, από αστυνομικούς του Τμήματος Αλλοδαπών Δυτικής Αττικής, ένας (1) ημεδαπός για κατοχή και διακίνηση λαθραίων τσιγάρων και παράνομη κατοχή όπλων.
Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Ο Παλαιοκώστας έγινε θέμα στο BBC

Ρεπορτάζ με 8.000 λέξεις

«Ο Άπιαστος». Αυτός είναι ο τίτλος πολυσέλιδου φωτορεπορτάζ για τη ζωή και τη δράση του Βασίλη Παλαιοκώστα, που φιλοξενεί στην ιστοσελίδα του το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.
Ληστείες, απαγωγές, συλλήψεις και τέσσερις θεαματικές αποδράσεις συνθέτουν το σκηνικό… κινηματογραφικής ταινίας στο οποίο πρωταγωνιστεί ο διαβόητος κακοποιός, που παρουσιάζεται ως ένας σύγχρονος «Ρομπέν των Δασών». «Έχει περάσει δεκαετίες παραβιάζοντας τον νόμο. Έχει αποδράσει από τη φυλακή δύο φορές με ελικόπτερο. Έχει δώσει εκατομμύρια στους φτωχούς. Αυτή είναι η ιστορία του πιο καταζητούμενου άνδρα στην Ελλάδα που έγινε λαϊκός ήρωας» επισημαίνει στην εισαγωγή του κειμένου ο συντάκτης.

Πλέουν ακυβέρνητοι

Το Ντοκουμέντο

Επιχείρηση διάσωσης 300 μεταναστών στα ανοικτά της Πάφου
(φωτογραφία από το κυπριακό υπουργείο Άμυνας)
 
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε σκάφος στα ανοικτά της Πάφου, που μεταφέρει περίπου 300 άτομα -πιθανότατα, πρόσφυγες από τη Συρία. Οι περισσότεροι από τους επιβαίνοντες φαίνεται ότι είναι γυναίκες και παιδιά.

Στο σημείο επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες, πράγμα που οδήγησε το σκάφος στην εκπομπή του σήματος, σύμφωνα με το κυπριακό υπουργείο Άμυνας.

Φίδι στον κόρφο τους η υπηρέτρια

Χρηματοκιβώτιο με 200.000 ευρώ
 
Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από πολύμηνη και ενδελεχή έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Ανάληψης, περίπτωση κλοπής χρηματοκιβωτίου με περιεχόμενο ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από οικία στην περιοχή της Ανάληψης, η οποία έλαβε χώρα τέλη Σεπτεμβρίου του 2013.
Συνελήφθη για την υπόθεση, δυνάμει σχετικού εντάλματος, απογευματινές ώρες χθες (24-09-2014), στην Ανάληψη, 41χρονη υπήκοος Γεωργίας, πρώην οικιακή βοηθός των ενοίκων, σε βάρος της οποίας αλλά και τριών ακόμη συνεργών της, σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής κατά συναυτουργία.

Έπεσε στο στόμα του Λύκου

Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στη διασταύρωση Λυκόστομου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Ιωαννίνων και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων , ένας 43χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος μετέφερε με αυτοκίνητο πάνω από (114) κιλά κάνναβης.
Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί σήμερα το μεσημέρι εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο, με οδηγό τον 43χρονο και πραγματοποίησαν σήμα στάσης. Ο δράστης αγνόησε τα φωτεινά και ηχητικά σήματα των αστυνομικών και ανέπτυξε ταχύτητα για να αποφύγει τον επικείμενο έλεγχο, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει καταδίωξη.

Το υπέροχο Μαλινουά

Σπάτα


Ένστολοι από 28 κράτη

 
 
 
 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε ευρείας κλίμακας κοινή αστυνομική επιχείρηση, με στόχο την εξάρθρωση δικτύων οργανωμένου εγκλήματος στην Ευρώπη, στην οποία συμμετείχαν υπηρεσίες και εμπειρογνώμονες της Ελληνικής Αστυνομίας, αναλαμβάνοντας επιμέρους αστυνομικές δράσεις για την αντιμετώπιση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της οργανωμένης παράνομης μετανάστευσης, με τη χρήση πλαστών ή κλεμμένων εγγράφων.

24/9/14

Και γυναίκες Ειδικοί Φρουροί

 
Αντισυνταγματικός κρίθηκε, κατά πλειοψηφία, με απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) ο αποκλεισμός των γυναικών από τη συμμετοχή τους σε διαγωνισμό, που είχε προκηρυχθεί το 2000, για την πρόσληψη ειδικών φρουρών.

Ο αποκλεισμός των γυναικών από τον συγκεκριμένο διαγωνισμό έγινε με βάση τον νόμο 734/1999, ο οποίος προέβλεπε ότι για την κάλυψη των θέσεων ειδικών φρουρών, λόγω του επικινδύνου και των ιδιαιτεροτήτων των εργασιακών συνθηκών απαιτούνται ιδιαίτερα φυσικά και σωματικά προσόντα και για το λόγο αυτό προσλαμβάνονται μόνο άνδρες.