21/6/14

Οι ... πριβέ μαστροποί της Νιγηριανής

Θεσσαλονίκη
 
Με στόχο την αντιμετώπιση αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας και οικονομικής εκμετάλλευσης της γενετήσιας ζωής, μετά από διερεύνηση σχετικών πληροφοριών, αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, με τη συνδρομή συναδέλφων τους της ΟΠΚΕ/ΔΑΘ, πραγματοποίησαν αιφνιδιαστική έρευνα σε κέντρο διασκέδασης, στο κέντρο της πόλης.
Κατά τη διενέργεια του συντονισμένου ελέγχου, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (21-06-2014), εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν επτά (7) υπάλληλοι του συγκεκριμένου καταστήματος (υπεύθυνοι, σερβιτόροι, εργαζόμενοι στην είσοδο του μαγαζιού), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της Μαστροπείας.

Έκανε το χειρούργο με ... προκαταβολές

Κατερίνη: Μεγάλο ταλέντο ο 52χρονος
Μόνο επιθέματα στήθους δεν έλεγε ότι έβαζε ο απατεώνας
 
Εξιχνιάστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης δεκαέξι περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών το τελευταίο δίμηνο στην Κατερίνη.
Συνελήφθη χθες (20.06.2014) το απόγευμα, ύστερα από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, ένας 52χρονος ημεδαπός για απάτη σε βάρος μίας ημεδαπής 46 ετών.
Ειδικότερα, ο συλληφθείς παριστάνοντας ψευδώς ότι είναι γιατρός Δημόσιου Νοσοκομείου και ότι δήθεν θα μεσολαβούσε για τον προγραμματισμό χειρουργικής επέμβασης για την 46χρονη, της απέσπασε διαδοχικά χρηματικά ποσά.
Στην κατοχή του 52χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 115 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι ληστές στον Άγιο Πέτρο αποκαλύφθηκαν

Τα Ντοκουμέντα
Έσπασαν με φορτηγό τη βιτρίνα
 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς περίπτωση ληστείας σε κοσμηματοπωλείο που έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του έτους 2013 στον Άγιο Πέτρο Κιλκίς.
Για την περίπτωση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τουλάχιστον έξι ατόμων, εκ των οποίων τέσσερις ημεδαποί ηλικίας 24, 34, 35 και 53 ετών, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και από τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων.
Επιπλέον, συνελήφθησαν την 19.06.2014 σε περιοχή της Θεσσαλονίκης, δύο ημεδαποί ηλικίας 49 και 24 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη οπλοκατοχή.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 06.10.2013 στον Άγιο Πέτρο Κιλκίς, οι τρεις ημεδαποί 24, 34 και 35 ετών μαζί με τουλάχιστον τρεις άγνωστους συνεργούς τους , που φορούσαν κουκούλες, με την χρήση του Ι.Χ. Φορτηγού αυτοκινήτου του 53χρονου έθραυσαν την βιτρίνα του κοσμηματοπωλείου ενός 42χρονου και αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 3.000 ευρώ περίπου, ενώ με την απειλή όπλων που έφεραν δύο εκ των δραστών, απομάκρυναν πολίτες που είχαν αντιληφθεί το περιστατικό.

Ο εστιάτορας ... έτρωγε καλά

Από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας διενεργείται προδικαστική έρευνα, κατόπιν παραγγελίας του εποπτεύοντος Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και σχηματίζεται δικογραφία - κακουργηματικού χαρακτήρα - σε βάρος Υπαστυνόμου Α’, διαχειριστή της λέσχης - εστιατορίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, για τα αδικήματα της απιστίας σχετικά με την Υπηρεσία και της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, χθες (20-6-2014) το πρωί κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων πραγματοποίησε έρευνα στο γραφείο διαχείρισης και στους προσωπικούς χώρους του αστυνομικού, στη λέσχη – εστιατόριο.

20/6/14

Και άλλη ηρωίνη από Τουρκία

Τα Κατασχεμένα
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση που διακινούσε στη χώρα μας μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, που εισήγαγε από την Αλβανία και την Τουρκία.
Η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών για εγκληματική οργάνωση, που διακινούσε μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, κατάφερε μετά από πολύμηνες συστηματικές έρευνες να διακριβώσει τον τρόπο και τη μεθοδολογία δράσης της, να εντοπίσει τα μέλη της και τους χώρους που χρησιμοποιούσε για την αποθήκευση των ναρκωτικών.
Όπως προέκυψε, η εγκληματική οργάνωση εισήγαγε από την Αλβανία και την Τουρκία σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, τις οποίες αφού νόθευε και επανατυποποιούσε, σε πλήρως οργανωμένο εργαστήριο που είχε εγκαταστήσει στα Σεπόλια, τις προωθούσε – διακινούσε στην εγχώρια «αγορά».

Για υπεξάιρεση ο διαχειριστής της ΓΑΔΑ

Ο διαχειριστής του εστιατορίου της ΓΑΔΑ σε δικογραφία που συνέταξαν οι Εσωτερικές Υποθέσεις φέρεται να υπεξαίρεσε μέσα στην τελευταία 5ετια περίπου 400.000 €. Ο διαχειριστής, Υπαστυνόμος στο βάθμο υπηρετεί στη θέση αυτή από πολύ παλιά. 

Με ορμόνες από τη Βουλγαρία ο γυναικολόγος

 
Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 49χρονου γιατρού, μαιευτήρα – γυναικολόγου, για κατοχή λαθραίων ιατρικών σκευασμάτων.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία, για εισαγωγή λαθραίων φαρμακευτικών προϊόντων από την Βουλγαρία και διακίνησή τους στην ελληνική επικράτεια.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της καταγγελίας, αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, μαζί με υπαλλήλους του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.) και παρουσία Εισαγγελικού λειτουργού, πραγματοποίησαν έρευνα στο ιατρείο και στην οικία του 49χρονου.

Σκότωσε τη σύζυγο με μαχαίρι

 
 
Συνελήφθη χθες (19.6.2014) το απόγευμα, στη Κάτω Αχαΐα, μετά από αυθόρμητη προσέλευσή του στις Αστυνομικές Αρχές, 53χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία της 45χρονης ομοεθνής συζύγου του.
Ειδικότερα ο δράστης, μετά από καυγά που είχε με την παθούσα στην οικία τους στα Αγιοβασιλιάτικα Αχαΐας, την μαχαίρωσε στη τραχηλική χώρα δυο φορές, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό της. Ο δράστης στη συνέχεια παρουσιάστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Κάτω Αχαΐας, όπου ομολόγησε την πράξη του και συνελήφθη.

Παιδόφιλοι έβλεπαν live βιασμούς

 
Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που διοικεί ο Μάνος Σφακιανάκης της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν χθες (19.06.2014) το πρωί, ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις - έρευνες, παρουσία δικαστικών λειτουργών, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Αγρίνιο και συγκεκριμένα στις οικίες πέντε ημεδαπών, ηλικίας 26, 27, 34, 39 και 65 ετών, οι οποίοι εμπλέκονται σε υπόθεση ζωντανής μετάδοσης υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων κατόπιν πληρωμής.  
Προηγήθηκε σχετική ενημέρωση από την Interpol, που αφορούσε στον εντοπισμό έξι χρηστών του διαδικτύου στην Ελλάδα, οι οποίοι εμπλέκονταν στη συγκεκριμένη υπόθεση.
Πιο αναλυτικά οι εμπλεκόμενοι έκαναν πληρωμές, μέσω λογαριασμού Paypal, με αντίτιμο την παροχή ζωντανής μετάδοσης (live streaming - κακοποιήσεις κατά παραγγελία σε πραγματικό χρόνο) υλικού σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων από τις Φιλιππίνες.

Αεροπορικός η ηρωίνη στη Ρόδο

Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθη  στη Ρόδο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, μια 41χρονος ημεδαπή κατηγορούμενη για κατοχή, μεταφορά και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών (ηρωίνης).
Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ακόμη τρία άτομα (δυο ημεδαπούς και ένα υπήκοο Αλβανίας) οποίοι αναζητούνται.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλει η Ελληνική Αστυνομία για την καταπολέμηση της διακίνησης των ναρκωτικών ουσιών, χθες το απόγευμα στην πόλη της Ρόδου ύστερα από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στη 41χρονη βρέθηκαν στην κατοχή της:

Κόστιζε η καταγγελία για ηχορύπανση

 
Συνελήφθησαν χθες (19-6-2014) το απόγευμα, στην Ορεστιάδα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, δύο (2) ημεδαποί, ένας 65χρονος και μία 58χρονη (ανδρόγυνο), σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εκβίαση.
Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε μετά από σχετική καταγγελία δύο 36χρονων ημεδαπών, ιδιοκτητών καφετέριας στην Ορεστιάδα, σύμφωνα με την οποία, οι δύο δράστες, από τον Απρίλιο 2010, μετέβαιναν στο κατάστημά τους, όπου απαιτούσαν από αυτούς εκβιαστικά και λάμβαναν κάθε μήνα, το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, προκειμένου να μην προβούν σε καταγγελίες σε βάρος του καταστήματος για ηχορύπανση.

Της άρπαξε την αλυσίδα από το λαιμό

Εξιχνιάσθηκε, έπειτα από μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άνω Πόλης – Αγίου Παύλου, σε συνεργασία με συναδέλφους τους Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, περίπτωση ληστείας σε βάρος 53χρονης ημεδαπής, που έλαβε χώρα τον Μάιο του 2014 στην περιοχή της Άνω Πόλης.
Ταυτοποιήθηκε ως δράστης , 38χρονος ομογενής, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία.

Βρήκαν τους ληστές

 
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Νάουσας περίπτωση ένοπλης ληστείας στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας Ημαθίας που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβριο του έτους 2013.
Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και από τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ενός ημεδαπού ηλικίας 31 ετών και ενός υπηκόου Αλβανίας 26 ετών, για ληστεία και παράνομη οπλοχρησία.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι, πρωινές ώρες της 04.09.2013 στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Νάουσας , με έδρα τον Κοπανό Ημαθίας, οι προαναφερόμενοι, μαζί με ένα ακόμα άγνωστο άτομο, φορώντας κουκούλες και φέροντας όπλα, πυροβόλησαν με πολεμικό τυφέκιο μία φορά στον αέρα για εκφοβισμό και αφαίρεσαν από το λογιστήριο του Συνεταιρισμού το χρηματικό ποσό των 20.000 ευρώ περίπου και ακολούθως τράπηκαν σε φυγή πεζή.

19/6/14

Απάτη 30 εκατ. €


Ο Διοικητής της Οικονομικής Αστυνομίας Απόστολος Αλαμάνας
Μια πολύ σημαντική υπόθεση εξαπάτησης του Ελληνικού Δημοσίου,  εξιχνίασε η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την εποπτεία του Οικονομικού Εισαγγελέα και σε αγαστή συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Για την εξιχνίαση της υπόθεσης αυτής, που εγκυμονούσε πολύπλευρες επιπτώσεις στο οικονομικό περιβάλλον της χώρας μας, προηγήθηκε εξειδικευμένη αστυνομική έρευνα, που διήρκεσε χρονικά πάνω από έξι μήνες.
Το αποτέλεσμα της έρευνας ήταν η ταυτοποίηση της παράνομης δραστηριότητας δυο εγκληματικών οργανώσεων, που λειτουργούσαν είτε αυτοτελώς είτε συνεργαζόμενες μεταξύ τους και απαρτίζονταν από στελέχη έξι ιδιωτικών εταιρειών - νομικών προσώπων.
Τα μέλη των εγκληματικών αυτών οργανώσεων, που ενέχονται σε πλήθος εξαπατήσεων και πλαστογραφιών σε βάρος του Δημοσίου, βαρύνονται με τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της πλαστογραφίας, της απάτης και της παράβασης της νομοθεσίας περί καταχραστών του Δημοσίου.

Η Εισαγγελέας έβαλε την αδελφή στη θέση της

Υποδειγματική αγόρευση


Αυλαία πέφτει σήμερα στην πολύκροτη δίκη για τη δολοφονία της Φαίης Μπλάχα τον Απρίλιο του 2013 στη Νέα Μάκρη.

Η εισαγγελέας της έδρας στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ζήτησε να μην αναγνωριστεί κανένα ελαφρυντικό στον βασικό κατηγορούμενο, τον Βαγγέλη Στεφανάκη, και να καταδικαστεί για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο και όχι για το αδίκημα της θανατηφόρας βλάβης, όπως αιτείται η υπεράσπισή του.

Παράλληλα, ζήτησε την ενοχή, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, και για τους άλλους δύο κατηγορουμένους, την αδελφή της Φαίης, Μαριαλένα Μπλάχα, και τον Βικ Σάρελ.

Σύμφωνα με την εισαγγελέα, ο Στεφανάκης γνωρίστηκε με τη Μαριαλένα σε γυμναστήριο όταν ήταν 24 ετών. «Η αδελφή της Φαίης γοητεύτηκε από τον Στεφανάκη και εκείνος γοητεύτηκε από το ενδιαφέρον μιας μεγαλύτερης και όμορφης γυναίκας. Ο ισχυρισμός τους ότι γνωρίστηκαν τον Ιανουάριο του 2013 είναι αβάσιμος λόγω της αλληλουχίας των γεγονότων» υποστήριξε η δικαστική λειτουργός.

«Όταν η Φαίη και ο Στεφανάκης έγιναν ζευγάρι, η Μαριαλένα από προστάτιδα έγινε ανταγωνίστρια. Χωρισμένη και χωρίς δουλειά, έβλεπε την κατά εννέα χρόνια μικρότερη αδελφή της να προτιμάται από τον Στεφανάκη και έτσι ξεκίνησε να τη διαβάλει» ανέφερε και πρόσθεσε:

«Ο Στεφανάκης είπε ότι η Φαίη ήταν η επιλογή του, όμως δεν είχε ξεφύγει από την επιρροή της Μαριαλένας - αυτό προκύπτει από τη συχνή επικοινωνία τους».

Για τα χτυπήματα που δέχτηκε η Φαίη στο κεφάλι η εισαγγελέας ανέφερε ότι προκάλεσαν ακαριαία τον εγκεφαλικό της θάνατο. Όμως ο Στεφανάκης δεν αρκέστηκε σε αυτά: τη χτύπησε σε όλο το σώμα. Εκτίμησε, δε, ότι, αν τα χτυπήματα που προκάλεσαν τον θάνατο της κοπέλας έγιναν προς το τέλος της επίθεσης, τότε η 23χρονη θα υπέφερε φρικτά.

Για την ίδια, το επιχείρημα ότι η Φαίη χτύπησε στον προφυλακτήρα του αυτοκινήτου διαψεύστηκε, καθώς δεν υπήρχε χτύπημα στο πίσω μέρος του κεφαλιού. 

Όσον αφορά στον ισχυρισμό του Στεφανάκη ότι δεν μπορούσε να ελέγξει τη δύναμή του, η εισαγγελέας είπε ότι δεν ισχύει, διότι ο κατηγορούμενος ήταν θιασώτης γυμναστηρίων, έκανε πολεμικές τέχνες και είχε επίγνωση της δύναμής του.

Πρόσθεσε ότι η δυνατότητα της Φαίης να αντισταθεί στα χτυπήματα ήταν ανύπαρκτη, ενώ σύμφωνα με τη δικαστική λειτουργό ο Στεφανάκης δεν είχε αναπτύξει συναισθηματικό έρωτα για την 23χρονη. Απλώς, κολακευόταν για το γεγονός ότι είχε γίνει «αντικείμενο» διένεξης από τις δύο όμορφες αδελφές.

Η εισαγγελέας ζήτησε επίσης την ενοχή τόσο της Μαριαλένας όσο και του Σάρελ. Ειδικά για την αδελφή του θύματος, η δικαστική λειτουργός είπε ότι ο Στεφανάκης αποτελούσε «τρόπαιο» για εκείνη. 

«Δεν αρκεί η συγγνώμη της, πρέπει να υπάρξουν πράξεις μεταμέλειας» κατέληξε.

Εδώ Ζάπειο

ο πλαίσιο ανάληψης της Ελληνικής Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης

 
Επίσημη συνάντηση των Επικεφαλής των Εθνικών Τμημάτων Γραφείων S.I.RE.N.E., (Supplementary Information Request at the National Entries) πραγματοποιείται το διήμερο 19 έως 20 Ιουνίου 2014 στο Ζάππειο Μέγαρο. Η συνάντηση υλοποιείται και συντονίζεται από τη χώρα μας, στο πλαίσιο ανάληψης της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ειδικότερα, στη συνάντηση λαμβάνουν μέρος οι Επικεφαλής των Τμημάτων S.I.RE.N.E. από είκοσι οκτώ (28) Κράτη –Μέλη της Συνθήκης Schengen , καθώς και Εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Έμεναν με την προκαταβολή στο χέρι

Παρουσίαση: Ασφάλεια Κατερίνης

Έβγαζαν τις μπουλντόζες στην Αλβανία

Και στα σύνορα δεν τις έβλεπαν ...
 
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης, μετά από μεθοδική και συστηματική έρευνα, κατάφερε να εξιχνιάσει μια σειρά από περιπτώσεις εξαπάτησης εμπόρων γεωργικών μηχανημάτων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων, από εικονική ατομική επιχείρηση, η οποία ενέχεται σε πλήθος παραβάσεων και παράνομων δραστηριοτήτων σε Πιερία, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Κοζάνη.
Για την εμπλοκή τους στην υπόθεση αυτή, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δεκαοχτώ (18) ατόμων, εκ των οποίων δεκατέσσερις (14) ημεδαποί και τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και για απάτες και πλαστογραφίες κατ’ εξακολούθηση.
Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκε η εγκληματική δραστηριότητα της οργάνωσης και διακριβώθηκε ο τρόπος που είχαν αναπτύξει τα μέλη, καθώς και η μεθοδολογία που εφάρμοζαν, για να αποκομίζουν μεγάλα χρηματικά ποσά, ως παράνομο περιουσιακό όφελος.
Αναλυτικότερα, αρχικά τρεις από τους προαναφερόμενους ημεδαπούς συγκρότησαν ομάδα, στην οποία εντάχθηκαν και τα υπόλοιπα 15 άτομα και με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διέπρατταν απάτες σε βάρος εμπόρων γεωργικών μηχανημάτων και παραγωγών αγροτικών προϊόντων.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης είχαν διακριτούς ρόλους, δρούσαν μεθοδικά και οργανωμένα σε περιοχές της Πιερίας, της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Κοζάνης, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη, με την παράνομη δράση τους να εντοπίζεται από το Σεπτέμβριο του 2013 έως τον Ιανουάριο του 2014.

Τους έτρωγε ...

 
Τέλος στη δράση 45χρονου αλλοδαπού, ο οποίος ενέχεται σε σωρεία κλοπών πορτοφολιών, κινητών τηλεφώνων και προσωπικών αντικειμένων από θαμώνες καταστημάτων, εστιατορίων στο κέντρο της πόλης, έβαλαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας.
Η εγκληματική δραστηριότητα του 45χρονου αποκαλύφθηκε μετά τη σύλληψή του, η οποία πραγματοποιήθηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες (18-06-2014), όταν μετά από επισταμένες αστυνομικές αναζητήσεις, εντοπίστηκε και ταυτοποιήθηκε ως ο δράστης δύο περιπτώσεων κλοπών τσαντών και κινητού τηλεφώνου από θαμώνες καταστημάτων, οι οποίες διαπράχθηκαν λίγη ώρα νωρίτερα.

Άλλοι "51" γυρωβολούσαν στη Θεσσαλονίκη

Ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, κατά το διήμερο 17/18-06-2014, με κύρια χαρακτηριστικά τη διενέργεια συστηματικών ελέγχων και ερευνών, την αυξημένη αστυνομική παρουσία και τη συνδυασμένη επιχειρησιακά ανταπόκριση και δράση.
Στο πλαίσιο ειδικής δράσης, ελέγχθησαν συνολικά:
  • (556) άτομα,

Άλλοι "52" σκαφάτοι ...

Η Κατεχάκη ακούει?
Περί ασύλου και τα ρέστα ...
 
Δύο (02) διακινητές και πενήντα δύο (52) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν από στελέχη Λ.Σ.–ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή έξωθεν μαρίνας Μανδρακίου Ρόδου.
Ειδικότερα, εντοπίστηκε από στελέχη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, το Θ/Γ σκάφος ALPAY 4” αγνώστων λοιπών στοιχείων, με πενήντα δύο (52) επιβαίνοντες και έναν (01) αλλοδαπό διακινητή.
Λίγο αργότερα κατόπιν κινητοποίησης συνελήφθη και δεύτερος διακινητής στην περιοχή “ΕΛΛΗ” της πόλης της Ρόδου, ο οποίος λίγο πριν τον εντοπισμό του σκάφους είχε βουτήξει στη θάλασσα και είχε αποβιβαστεί στη στεριά.
Οι ανωτέρω συνελήφθησαν, διότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκε το Θ/Γ σκάφος, καθώς και δύο (02) συσκευές κινητής τηλεφωνίας.

Οι συρταρωτές θήκες του φορτηγού

Πάτρα: Τα Ντοκουμέντα



Το Λιμενικό ... τρελάθηκε

Μετά τον τόνο ηρωίνης ήρθε και το χασίς
Τα Ντοκουμέντα
Στο πλαίσιο των πάγιων εντολών του Υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και της στρατιωτικής ηγεσίας του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, για την εντατικοποίηση των προσπαθειών για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την εξάρθρωση κυκλωμάτων διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν απογευματινές ώρες χθες, τριακόσια σαράντα οχτώ κιλά και πεντακόσια εξήντα ένα γραμμάρια και ένα δέκατο (348.561,1 kgr) φυτικά αποσπάσματα ακατέργαστης ινδικής κάνναβης.

18/6/14

Σκίζει η προεδρίνα ...

Ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν στην Αθήνα μετά της συζύγου


Ιδού ο δολοφόνος της άστεγης




Ηθοποιός ο πατέρας του "σατανιστή"

O Τηλέμαχος Παπαγεωργίου , πατέρας του 22χρονου “σατανιστή” δολοφόνου της Γλυφάδας, είναι ευρύτερα γνωστός στον καλλιτεχνικό χώρο από την συμμετοχή του σε τηλεοπτικές σειρές , ταινίες και την θητεία του στο εθνικό θέατρο.
Ο Τηλέμαχος Παπαγεωργίου , πατέρας του Αλέξανδρου που έμελλε να κόψει το νήμα της ζωής μιας γυναίκας ανήμερα του Πάσχα, έχει παίξει στις εξής Ελληνικές τηλεοπτικές σειρές :

Την ... παλαβή ο εφοπλιστής

Τα ρίχνει στον Αλβανό
Απολογούνται οι πέντε τούρκοι συλληφθέντες για την ηρωίνη
 
Προσήχθησαν στις 9.00 το πρωί στα δικαστήρια Πειραιά προκειμένου να απολογηθούν οι πέντε τούρκοι υπήκοοι που συνελήφθησαν κατά την επιχείρηση του Λιμενικού που αποκάλυψε τη μεγάλη ποσότητα (πάνω από έναν τόνο) ηρωίνης σε βίλα στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στο Κορωπί.

Τα καίνε ...

Λαζαράτι

Το σώσε ...

Από το Λαζαράτι βγαίνει όλο το χασίς στην Κακαβιά
A17 6 14
Το χωριό περικυκλωμένο από τις Αλβανικές αστυνομικές δυνάμεις

Στο χασισότοπο της Αλβανίας



Έριξαν όλμους οι χασισοκαλλιλεργητές

Λαζαράτι
Με χρήση όλμων και βαρέων πυροβόλων όπλων απάντησαν στις αστυνομικές επιχειρήσεις οι κάτοικοι του διαβόητου χωριού Λαζαράτι της Αλβανίας, γνωστού χασισοβολώνα της Ευρώπης. Το Λαζαράτι βρίσκεται από την Κυριακή υπό τον ισχυρό κλοιό των ανδρών ασφαλείας της χώρας.

Τι είπαν Αποστολόπουλος και Πιπέρης!

Ο συνέταιρος σκότωσε τον Δημ. Μπεκιάρη

Τόπο στα νιάτα ...

... Άλλαξε ο Γενικός
Tις εντυπώσεις απέσπασε το νεανικό στυλ του γγ Ανδρεουλάκου
 

Και ο κ. "ΓΣΕΕάρχης" ήταν εκεί

Ας μας επιτραπεί η έκφραση, λόγω των αρμοδιοτήτων του  [και μάλιστα άνευ γραβάτας]
Ποτέ δεν καταλάβαμε πως συμβιβάζεται ο ρόλος του διοικητή ασφαλείας μ' αυτόν του αρχισυνδικαλιστή των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ
 

Σιγά μην έλειπε ο Παπατσίμπας!

Γιάννενα-Αθήνα όπως λέμε Πατήσια-Ομόνοια

Ο για καμιά 20ετία αρχισυνδικαλιστής των Ιωαννίνων, που αν και εκπροσωπεί τους κατώτατους, τα 'χει μέλι γάλα 

Σε ρόλο Χαβάη 5-0

 
Αν και τα ΜΑΤ του πάνε καλύτερα του Υπαρχηγού
 

Τι τρέχει με τον Τέρενς?



Τα 'χουν καλά με τον Τέρενς στη ΝΔ, αφού για πρώτη φορά στο Site της ΕΛ.ΑΣ μπαίνει τόσο κοντινή φωτό από Βουλευτή και ειδικά των ΑΝ.ΕΛ.

Για Σάββα και Ανδριτσόπουλο

Παρέστη  ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης
 
Στο τρισάγιο που τελέστηκε χθες στη μνήμη των δολοφονηθέντων Υπαρχιφύλακα Αντωνίου - Νεκτάριου Σάββα και Αρχιφύλακα Γεώργιου Ανδριτσόπουλου, παρέστη ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Αθανάσιο Ανδρεουλάκο και σύσσωμη τη Φυσική Ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη.

17/6/14

Κρύπτη στην ψευδοροφή φορτηγού

Τα Ντοκουμέντα
 
Ο προϊστάμενος της Δίωξης Γιώργος Καστάνης επανήλθε πριν λίγες ώρες στα καθήκοντά του ύστερα από πολύμηνη απουσία λόγω της αναγκαίας φοίτησής του στη Σχολή Εθνικής Αμύνης
 
 
 
 
 
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής που διοικεί ο Γιώργος Καστάνης εγκληματική οργάνωση που εισήγαγε στη Χώρα μας, από την Αλβανία, μεγάλες ποσότητες ακατέργαστης κάνναβης, τις οποίες στη συνέχεια προωθούσε σε άλλες χώρες της Ευρώπης.
Απογευματινές ώρες της 15-6-2014, συνελήφθησαν, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και τη συνδρομή της Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού Σώματος, στην Παλαιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Εδέσσης, τρία (3) μέλη της οργάνωσης. Πρόκειται για ένα (1) ημεδαπό ηλικίας 53 ετών και δύο (2) αλλοδαπούς ηλικίας 37 και 48 ετών.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για το αδίκημα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.