9/3/13

Του 'πεσε η ταμπέλα ...



Η παραγγελία της Ιταλικής μαφίας

Λιμάνι Ηγουμενίτσας

ΤΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ


Οπλοπολυβόλα   με σιγαστήρες θα κατέληγαν με ΤΑΧΙ από την Βουλγαρία στην Ιταλία ,  μέσω Ηγουμενίτσας. Οι μεταμεσονύκτιες κινήσεις όμως του 33χρονου Βούλγαρου οδηγού  του ΤΑΧΙ-VΑΝ πρόδωσαν το ένοχο μυστικό του. Εκτός από τους έξι ανυποψίαστους εργάτες που κουβαλούσε για να εργαστούν στην Ιταλία, ως προπομπό για τα αστυνομικά μπλόκα είχε δυο Ιταλούς μ’ άλλο όχημα, που επίσης πιάστηκαν.  Στελέχη του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηγ/τσας , στα πλαϊνά τοιχώματα του Van  με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου βρήκαν:

α) οκτώ (08) συσκευασίες με ακατέργαστη ινδική κάνναβη μικτού βάρους ενός κιλού και τετρακοσίων γραμμαρίων (1.400 gr),

β) τέσσερα (04) οπλοπολυβόλα,

γ) πέντε (05) σιγαστήρες,

δ) πέντε (05) γεμιστήρες και

ε) σαράντα έξι (46) φυσίγγια.

  1. Τα οπλοπολυβόλα, οι σιγαστήρες, οι γεμιστήρες και τα φυσίγγια, θα αποσταλούν στο Τμήμα Εργαστηρίων – γραφείου Πυροβόλων Όπλων ΕΛ.ΑΣ. για περαιτέρω έρευνα.

Σε πολύ λίγο ...



Έπιασαν έστω και ψιλικατζή στο Μεσολόγγι

Τα κατασχεμένα
 
Από τις πιο παροπλισμένες διευθύνσεις στην περιφέρεια. Στη θέση της η Αγροφυλακή θα ήταν ασφαλώς και πιο αποδοτική!
Συνελήφθη χθες αργά το απόγευμα, στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 50 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία-κατοχή κροτίδων και παιδικών αθυρμάτων.
Ειδικότερα σε έλεγχο που ενήργησαν οι Αστυνομικοί σε κατάστημα πώλησης ψιλικών του 50χρονου στο Μεσολόγγι, βρήκαν και κατέσχεσαν 14.681 κροτίδες και 2.300 πυροτεχνικά παιδικά αθύρματα.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Μεσολογγίου ενώ οι έλεγχοι θα συνεχιστούν αμείωτα.
Υπενθυμίζεται ότι δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο .
Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο της πρόληψης αυτών των ατυχημάτων συμβουλεύει - συνιστά στους πολίτες και ιδίως στους γονείς τα εξής :

Του έδωσε ενέχυρο τα χρυσαφικά της

 
Συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 67χρονος έλληνας και 47χρονος αλλοδαπός, σε βάρος των οποίων σχηματίζεται δικογραφία, για τις κατά περίσταση κατηγορίες της «Εκβίασης», «Τοκογλυφίας» και «απλής συνέργειας» στα παραπάνω αδικήματα.
Ειδικότερα, την 28-02-2013 48χρονη ελληνίδα κατήγγειλε στην ανωτέρω Υπηρεσία, ότι τον Ιούνιο του 2012, έχοντας ανάγκη από χρήματα ήρθε σε συνάντηση με τον 67χρονο, μέσω του 47χρονου, από τον οποίο δανείστηκε το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ δίνοντας ως ενέχυρο χρυσαφικά της, τα οποία της επιστράφηκαν μετά από 4 μήνες, αφού είχε καταβάλει στον 67χρονο το χρηματικό ποσό των 5.800 ευρώ.
Στη συνέχεια, τον Οκτώβριο του 2012, η 48χρονη συνεργάστηκε επαγγελματικά με τον 47χρονο, ενώ με τη μεσολάβησή του, έλαβε πάλι από τον 67χρονο το ποσό των 40.000 ευρώ, παραδίδοντας σε αυτόν (2) επιταγές πελάτη της, συνολικής αξίας 50.000 ευρώ. Επιπλέον, ο 67χρονος απαιτούσε εκβιαστικά την καταβολή τοκογλυφικών τόκων 1.500 ευρώ κάθε μήνα, μέχρι
την πληρωμή των επιταγών, καθώς επίσης απαίτησε από την 47χρονη να υπογράψει συμφωνητικό, με το οποίο αντάλλαξε τις δύο προαναφερόμενες επιταγές λαμβάνοντας 50.000 ευρώ μετρητοίς από τον 47χρονο, προκειμένου να μην εμφανίζεται η απευθείας συναλλαγή τους.
Με αυτόν τον τρόπο ο 67χρονος με τη συνδρομή του 47χρονου, κατάφερε να αποκομίσει παράνομο χρηματικό όφελος 5.250 ευρώ από τοκογλυφικούς τόκους καθώς και χρυσαφικά της 48χρονης, τα οποία παρέδωσε ως ενέχυρο αδυνατώντας να προβεί στη συμφωνηθείσα πληρωμή, ενώ από τις δύο επιταγές θα αποκόμιζε επιπλέον παράνομο περιουσιακό όφελος 10.000 ευρώ, που συνίσταται στη διαφορά από το χρηματικό ποσό των 40.000 ευρώ που έλαβε η 47χρονη μετρητοίς.
Μεσημβρινές ώρες της 08-03-2013, έπειτα από επικοινωνία του 67χρονου με την 47χρονη, κατά την οποία ο 67χρονος απαίτησε τοκογλυφικούς τόκους 1.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση σε γραφείο δικηγόρου των δύο συλληφθέντων, στην οποία παρουσιάστηκε ο 67χρονος και ο 47χρονος, όπου ο 67χρονος παρέλαβε προσημειωθέν ποσό, ως τοκογλυφικό τόκο, οπότε και συνελήφθησαν.

... Ευρωπαίος ο Αλβανός

 
Συνελήφθη στο Βόλο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, ένας 22χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των Αλβανικών Αρχών, για κατασκευή και πώληση

Τον ... έφαγαν οι αγγελίες για τα κλεμμένα

 
Συνελήφθη  στο Γέρακα Αττικής, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γέρακα 53χρονος ημεδαπός, γιατί λίγο πριν είχε αποπειραθεί να πουλήσει σε υποψήφιο αγοραστή, τον οποίο είχε βρει μέσω διαδικτύου, όπου είχε αναρτήσει σχετική αγγελία, ένα (1) κινητήρα μοτοσυκλέτας του οποίου ο αριθμός ήταν παραποιημένος.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς αφαιρούσε μοτοσυκλέτες τις οποίες αποσυναρμολογούσε και πουλούσε τα εξαρτήματα ως ανταλλακτικά. Σε άλλες περιπτώσεις παραποιούσε τον αριθμό του κινητήρα της μοτοσυκλέτας, κατάρτιζε πλαστά έγγραφα και τις πουλούσε μέσω αγγελιών στο διαδίκτυο.
Όπως διαπιστώθηκε, ο 53χρονος κατά το τελευταίο οκτάμηνο αφαίρεσε επτά (7) μοτοσυκλέτες

Είχαν απ' όλα στα Χανιά

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί για τη συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση
Κατασχέθηκαν περισσότερα από 300 γραμμάρια κοκαΐνη και 390 γραμμάρια κάνναβη
Επιπλέον κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 12.525,00 χιλιάδων ευρώ προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών
Συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε  στα Χανιά, στο πλαίσιο του ειδικότερου επιχειρησιακού σχεδιασμού για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Η επιχείρηση οργανώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων και συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρεθύμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χανίων. Αποτέλεσμα ήταν η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα,   συνελήφθησαν τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 50, 51, 47, 48 ετών και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, η οποία είχε σκοπό την διάθεση, διακίνηση και εμπορία, ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι συλληφθέντες, είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί ως μέλη, σε δομημένη και με διαρκή δράση εγκληματική οργάνωση με διακριτούς ρόλους ο καθένας και με αποκλειστικό σκοπό την εμπορία διακίνηση και διάθεση ναρκωτικών ουσιών και ειδικότερα κοκαΐνης και κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Νομών Χανίων και Ρεθύμνου.
Συγκεκριμένα, ο 50χρονος κατά το χρονικό διάστημα από 10.01.2013 έως και 07.03.2013, ως αρχηγικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, βρισκόταν στο Ρέθυμνο και έχοντας στην κατοχή του ικανή ποσότητα κοκαΐνης, φρόντιζε τη μεταφορά αυτής οδικώς, στα Χανιά, προμηθεύοντας και τους υπόλοιπους δράστες. Ο 51χρονος και ο 48χρονος, είχαν αναλάβει το ρόλο των διακινητών, στην ευρύτερη περιοχή των Χανίων, ενώ ο 47χρονος δράστης υποβοηθούσε τον 51χρονο στην διάθεση των ναρκωτικών ουσιών.
Κατά τη διάρκεια των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :
  • 311 γραμμάρια κοκαΐνη,
  • 390 γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
  • Το χρηματικό ποσό των δώδεκα χιλιάδων και πεντακοσίων είκοσι πέντε (12.525,00) ευρώ, προερχόμενο από εμπορία ναρκωτικών ουσιών,
  • Τραπεζικές επιταγές ύψους τριακοσίων πενήντα εννέα χιλιάδων (359.000,00) ευρώ,
  • Τρία (3) αυτοκίνητα, ως μέσα μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών, με σκοπό την εμπορία,
  • Δώδεκα (12) συσκευές κινητής τηλεφωνίας, ως μέσο διευκόλυνσης επικοινωνίας διακίνησης ναρκωτικών ουσιών,
  • Δέκα (10) βιβλιάρια καταθέσεων τραπεζικών ιδρυμάτων,
  • Ένα (1) περίστροφο,
  • Ένα (1) πιστόλι,
  • Ένα (1) εύχρηστο πολεμικό τυφέκιο,
  • Ένα (1) πιστόλι, με την γεμιστήρα του,
  • Πέντε(5) ξίφη,
  • Εκατόν ενενήντα τέσσερα (194) φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και
  • Έξι (6) ζυγαριές ακριβείας.
Τα κατασχεθέντα όπλα θα αποσταλούν για εξέταση στα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας.
Το προανακριτικό έργο διενεργείται το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων.

Κάτι κινείται στην Κέρκυρα

ΤΑ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΑ
Ο Αστυνομικός Διευθυντής  Κέρκυρας Σπύρος Μαρτίνης
 
Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών αποτελούμενο από δύο τουλάχιστον ντόπιους.
Στο πλαίσιο επιχείρησης του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας με την συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών, εντοπίστηκαν δύο νεαροί 33 και 28 ετών, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν κατά περίπτωση ποσότητες κάνναβης, ηρωίνης και κοκαΐνης.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα καθώς από την αξιοποίηση των στοιχείων της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε η από κοινού συστηματική προμήθεια και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε διάφορες περιοχές στην Κέρκυρα.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στην οικία του 33χρονου 165 γραμμάρια ηρωίνης, 1360 γραμμάρια κάνναβης, 690 ευρώ και 100 δολάρια, καθώς και μικροποσότητα κοκαΐνης και δύο ηλεκτρονικές ζυγαριές, ενώ στην οικία του 28χρονου 553 γραμμάρια κάνναβης.

8/3/13

Πήγε Καβάλα η Ρουμάνα

 
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδικές έρευνες της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, δύο (2) απάτες και τρεις (3) απόπειρες με πιστωτικές κάρτες, που είχαν διαπραχθεί την 1-11-2012 σε καταστήματα της Καβάλας και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 27χρονης αλλοδαπής, υπηκόου Ρουμανίας για απάτη με πιστωτικές κάρτες και πλαστογραφία.

Ειδικότερα, από τις έρευνες προέκυψε ότι, την 1-11-2012 το απόγευμα, η 27χρονη, μαζί με έναν άγνωστο μέχρι στιγμής δράστη, μετέβησαν σε τρία καταστήματα στην Καβάλα, όπου με τη χρήση δύο (2) πλαστών πιστωτικών καρτών από τράπεζες της Ρουμανίας και της Ελλάδας, καθώς και δύο (2) πλαστών δελτίων ταυτότητας των ρουμάνικων αρχών, πραγματοποίησαν δύο (2) αγορές φορητών υπολογιστών, ενώ αποπειράθηκαν να αγοράσουν άλλες τρεις (3) ηλεκτρονικές συσκευές, χωρίς να ολοκληρώσουν την πράξη τους, καθόσον έγιναν αντιληπτοί.

Στο τελευταίο κατάστημα, στο οποίο επιχείρησε η 27χρονη να πραγματοποιήσει αγορά ηλεκτρονικής συσκευής, με τον ίδιο τρόπο, δεν ολοκλήρωσε την πράξη της, διότι έγινε αντιληπτή και τράπηκε σε φυγή αφήνοντας πίσω μία τσάντα, η οποία κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς.

Στο εσωτερικό της τσάντας, μεταξύ άλλων βρέθηκαν:

  • Μία (1) πλαστή πιστωτική κάρτα από τράπεζα της Ρουμανίας
  • Ένα (1) πλαστό δελτίο ταυτότητας των Αρχών Ρουμανίας
  • Δύο (2) κινητά τηλέφωνα

Σημειώνεται ότι η 27χρονη κρατείται σε κατάστημα κράτησης της Χώρας για τα

Τον έψαχναν οι Ολλανδοί για ναρκωτικά

 
Συνελήφθη χθες (07.03.2013) το βράδυ, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κατερίνης, έλληνας  27 ετών σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
Συγκεκριμένα, στην Κατερίνη, εντοπίσθηκε ο προναφερόμενος και διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε από τις Αρχές της Ολλανδίας ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, σύμφωνα με το οποίο κατηγορείται για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών .

Ζευγάρι του ... διαβόλου!

Η αυτοσχέδια σιδερολάμα

Συνελήφθησαν από το Τμήμα Ασφαλείας Αργοστολίου Κεφαλονιάς δύο ημεδαποί (μία γυναίκα και ένας άνδρας ) ηλικίας 28 και 38 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις διαρρήξεων σε Ιερούς Ναούς, στην ευρύτερη περιοχή του Αργοστολίου Κεφαλονιάς.
Ειδικότερα οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Αργοστολίου χθες (07.03.2013) το απόγευμα στο Αργοστόλι και όπως διαπιστώθηκε είχαν αφαιρέσει λίγη ώρα πριν από τον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ρακαντζή μικρό χρηματικό ποσό.
Απο την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας διαπιστώθηκε ότι οι δύο ημεδαποί ενεργώντας από κοινού, πραγματοποίησαν το τελευταίο τρίμηνο, ακόμη δύο διαρρήξεις και μία απόπειρα σε Ιερούς Ναούς στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς.

Αναλυτικότερα εκτός από τον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου διέρρηξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα :

· τον Ιερό Ναό Αγ. Σπυρίδωνα στο Αργοστόλι, από τον οποίο αφαίρεσαν 400 ευρώ.

· τον Ι.Ν Αγ. Νικολάου στο Αργοστόλι, από τον οποίο αφαίρεσαν 300 ευρώ,

· ενώ αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και τον Ι.Ν. Σισσιώτισσης Αργοστολίου χωρίς να αφαιρέσουν κάτι.

Στην κατοχή του 38χρονου ημεδαπού βρέθηκε και κατασχέθηκε η αυτοσχέδια σιδερολάμα με την οποία διέρρηξαν τον Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ρακαντζή καθώς και τα χρήματα που είχαν αφαιρέσει.

Η Πατρινιά έβαλε 1 εκατ. € στο λογαριασμό της

Πως εξαπάτησε το σύζυγό της!
Ο γνωστός ποινικολόγος Παύλος Σαράκης που ανέλαβε τη "σύνθετη" αυτή υπόθεση

Ήταν ένας απλός δημοτικός υπάλληλος αλλά έγινε κληρονόμος με πολλά ακίνητα σε διάφορες περιοχές φιλέτα της Αθήνας, της Πάτρας και του Πόρου. Εκείνη πάλι η σύζυγός του, ξανθιά σταχτοπούτα καθηγήτρια Αγγλικών με καταγωγή από την Ερέτρια που της άρεσαν η πλούσια ζωή κι οι πλαστικές επεμβάσεις.
Σενάριο κινηματογραφικής ταινίας με έντονα στοιχεία μίσους και πάθους θυμίζει ο τρόπος με τον οποίο κατάφερε να εξαπατήσει τον σύζυγο της μια 38χρονη καλλονή, η οποία αφού πρώτα τον έπεισε με τα ψεύτικα συναισθήματα της, στην πορεία ξεκίνησε να τον εκμεταλλεύεται και να του αποσπά μεγάλα χρηματικά ποσά. Ως αποτέλεσμα της δεκαοχτάχρονης σχέσης τους ήταν εκείνη να εγκαταλείψει μέσα σε μια νύχτα την συζυγική τους εστία και φεύγοντας να βάλει στην τσέπη της και έναν τραπεζικό λογαριασμό με ένα εκατομμύριο ευρώ.
Όπως ισχυρίζεται ο ίδιος στην από 1/3/13 μήνυσή του που κατέθεσε εναντίον της στην Ασφάλεια Πατρών για κακουργηματική απάτη και κλοπή, η 38χρονη την μοιραία νύχτα και μέσα στο ποτήρι με το κρασί που τον κέρασε, υποψιάζεται ότι του έριξε υπνωτικό με αποτέλεσμα να χάσει τις αισθήσεις του και να αποκοιμηθεί την ώρα που εκείνη έκανε φύλλο και φτερό κάθε σημείο του σπιτιού. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να επιβεβαιωθεί η υποψία του αλλά και να διαπιστωθεί η επικινδυνότητα της ουσίας που χωρίς να το γνωρίζει ήπιε, ο 48χρονος έχει υποβληθεί σε όλες τις απαραίτητες τοξικολογικές εξετάσεις, ενώ σε λίγες ημέρες αναμένονται τα αποτελέσματα τους, τα οποία και θα αποτελέσουν στοιχεία της δικογραφίας που έχει σχηματιστεί εναντίον της.
Από την ημέρα εκείνη η όμορφη 38χρονη  έχει εξαφανιστεί, ενώ ο Σ.Μ μετά από τα όσα έγιναν είναι αποφασισμένος περισσότερο από κάθε άλλη φορά να διεκδικήσει τα χρήματα που του ανήκουν και να την κλείσει στην φυλακή «Θέλω να την δω στη φυλακή εκείνη αλλά και όποιους την βοήθησαν να βάλει σε εφαρμογή το σατανικό της σχέδιο που λίγο έλειψε να με στείλει στον τάφο» μας είπε o 48χρονος Σ.Μ, ο οποίος το πρώτο που ζήτησε από τους δικηγόρους του ήταν να κάνουν τα πάντα ώστε να παγώσουν έστω και προσωρινά τον τραπεζικό λογαριασμό που έγινε η αφορμή για να ξεσπάσει ανάμεσα στο ζευγάρι μια ανελέητη κόντρα. Έτσι το Μονομελές Πρωτοδικείο της Πάτρας, απαγορεύει στην τράπεζα να αποδώσει στην 38χρονη το χρηματικό ποσό του λογαριασμού με 904.000 ευρώ, που ναι μεν έχει ανοιχτεί στο όνομα της, αλλά λόγω της κρισιμότητας της υπόθεσης επιβάλλει τη δέσμευσή του.

«Τα λεφτά είναι δικά μου, μου ανήκουν ήταν από αποζημίωση απαλλοτρίωσης

Πήρε αέρα ο Αξιωματικούλης!



Ο Αξιωματικούλης χειριστής του ελικοπτέρου είναι ο ίδιος που απεικονίζεται και σ' αυτήν τη φωτο με τη Ferrari. Όλο ... μόστρα, ίσως επειδή αγνοεί τι μπορεί να του επιφυλάσει το μέλλον, με αποκαλύψεις βεβαίως,

Τι γυρεύει στα Γιάννενα ο Ραχωβίτσας?



Ο "Ράμπο" πριν λίγο  εθεάθη στα Γιάννενα έξω από το δικαστικό μέγαρο. Αυτόπτης μάρτυρας μας ανέφερε πως στα σκαλοπάτια,  τον πρόλαβαν για να τον δουν από κοντά άνδρες της ΔΙΑΣ και να διαπιστώσουν αν το χέρι που ακούμπισαν προέρχεται από ανθρώπινη ύλη. Το ζητούμενο όμως παραμένει: Τι δουλειά έχει η "Αλεπού στο παζάρι ..."?
Μήπως ανέβηκε στο μέγαρο για να ζητήσει "Εισαγγελική άδεια" για μυστική επιχείρηση που σχετίζεται με

Είχε λουφάξει στο Ξυλόκαστρο ο Αλβανός


Tα Κατασχεμένα
 
 
Συνελήφθη, χθες (7-3-2013) το μεσημέρι, στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας Κορινθίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, ένας (1) 27χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, για παράνομη κατοχή όπλων, ναρκωτικών και λαθραίου καπνού.
Ειδικότερα, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία του 27χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • Ένα (1) πιστόλι, με γεμιστήρα και -6- φυσίγγια.
  • Ένα (1) πιστόλι κρότου, με γεμιστήρα και -8- φυσίγγια.
  • Ποσότητα κάνναβης, βάρους -791,5- γραμμαρίων.
  • Ποσότητα λαθραίου καπνού, βάρους -1.254- γραμμαρίων.
  • Το χρηματικό ποσό των -900- ευρώ.
  • Ένας (1) μηχανισμός και δίφορα αντικείμενα, για την κατασκευή τσιγάρων.

Μάθε τέχνη κ' άστηνε ...

Πιλότος με στολή
Στα δεξιά διακρίνεται με το άσπρο πουκάμισο ο χειριστής, να έχει προσγειώσει το ελικόπτερο του πάνω σε πολυτελή θαλαμηγό
Αναγνωρίζουμε πως ο πιλότος που πέρασε από την ΕΛ.ΑΣ ως Αξιωματικούλης είναι άριστος χειριστής ελικοπτέρου, αλλά καλό θα είναι να παρέχει τις πολύτιμες υπηρεσίες του σε επιχειρηματίες που έχουν "καθαρό" ποινικό μητρώο. Γιατί για το παρελθόν δεν το συζητάμε ..! Επίσης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός στην συμπεριφορά του ως "ιπτάμενος" στις πίστες στα Σπάτα, γιατί θα πάρει ... κόσμο στον λαιμό του που δεν φταίει. Γιατί οι αντιδράσεις του στα Σπάτα είναι τέτοιες που συνήθως οι "ανταγωνιστές" του, τις  αποδίδουν σε ... εν ενεργεία πλάτες. Αν και εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως οι ευθύνες δεν είναι

Ο πιλότος Αξιωματικούλης ...

Σε πολύ λίγο!




Η φωτογραφία είναι ασφαλώς πραγματική: Ο Αξιωματικούλης προσγειώνεται σε θαλαμηγό εν ώρα εργασίας!
 

Το ... σώσε


Συνελήφθησαν , απογευματινές ώρες χθες 07-03-2013, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, στη περιοχή της Ιερισσού Χαλκιδικής, (4) ημεδαποί ηλικίας 23, 44, 43 και 44 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία, για τα κατά περίπτωση αδικήματα «Περί Φωτοβολίδων και Πυροτεχνημάτων», «Άνευ άδειας κατοχής ασυρμάτου ραδιοπομπού» και Νόμο «Περί Όπλων».
Συγκεκριμένα, σε εννέα νομότυπες έρευνες, που πραγματοποιήθηκαν χθες παρουσία δικαστικών λειτουργών, στις οικίες τους και σε αποθηκευτικούς χώρους, βρέθηκαν:
  • Εννέα (9) κυνηγητικά όπλα ( τα -7- με την προβλεπόμενη άδεια και τα υπόλοιπα -2- χωρίς άδεια), τα οποία απεστάλησαν για εργαστηριακή εξέταση,
  • Τρεις (3) ασύρματοι φορητοί πομποδέκτες, χωρίς άδεια κατοχής και
  • Είκοσι επτά (27) κροτίδες.

Στην Καλαμάτα ξαναξεσηκώθηκαν οι κατοικοι

Με τις καραμπίνες οι κάτοικοι ξανά στη Μεσσήνη, περιοχή του πρωθυπουργού. Γριούλα είναι σε κώμα, ακούστε τι λέει η κόρη της στο 8.50'' του τοπικού κεντρικού δελτίου ειδήσεων, αλλά και ο Αντιπρόεδρος των Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος που τώρα υπηρετεί στην Καλαμάτα!
 

Μες στην ... τσίκνα ο Διευθυντής




Έναν εκ των Διευθυντών της Α.Δ Ιωαννίνων, τον έπιασαν οι ληστείες να έχει στρώσει τα κάρβουνα για να τσικνίσει.
Χθες πριν τις 9 το βράδυ, ληστές ντυμένοι μασκαράδες έκαναν δυο ληστείες σε σούπερ μάρκετ της πόλης και διέφυγαν

Ο Τράγκας έκοψε ... κρεμμυδάκια τον Δένδια

Το  πρωί στον Real FM για τις Σκουριές



Λάβρος κατά Δένδια ο Τράγκας το πρωί στον Real Fm, όπου έκανε λόγο για "δεξιά λύμματα και αποβράσματα που δίνουν εντολές στην ΕΛ.ΑΣ να πολιορκούν μια ολόκληρη περιοχή ..."! Έντεκα εκατ. ευρώ για 320.000 στρέμματα, ανάμεσά τους και οικοδομήσιμα με τις υπογραφές

Υπουργέ μου, όλοι αυτοί ΣΥΡΙΖΑίοι είναι;

Αν ναι, κατέβασε και το Στρατό!
 

Έπεσαν τέζα ...



Τα χημικά στις αυλές



Στη Χαλκιδική γίνεται πόλεμος

 

H ΕΛ.ΑΣ πνίγει την Ιερισσό



"Έφεξαν" οι γνωριμίες του Φώτη!

Στις εξέδρες
Ο κ. Φώτης Παπαγεωργίου πανίσχυρος Υποδιοικητής της ΕΥΠ επί ΠΑΣΟΚ, επιλογή του Μιχάλη  Χρυσοχοΐδη, εθεάθη στις εξέδρες του γηπέδου καθήμενος δίπλα στον "Τίγρη". Και όπως όλοι οι οπαδοί δεν μπόρεσε να κρύψει την αδυναμία του, έχοντας ρίξει το κιτρινόμαυρο κασκόλ στο λαιμό του. Ο κ. Παπαγεωργίου είναι πλεόν απόστρατος αλλά σίγουρα θα βρεθεί ξανά στο προσκήνιο αφού αργά ή γρήγορα ο Michel θα σταματήσει να είναι αναξιοποίητος. Αλλά αγαπητέ μας Φώτη, όταν πηγαίνεις γήπεδο και κάθεσαι δίπλα σε κοτζάμ Μελισσανίδη, φταίει μετά ο "φονιάς" φωτορεπόρτερ που σε τράβηξε;
Και για να εξηγούμαστε, αυτό το λέμε επειδή εξ αντικειμένου αποφεύγατε μέχρι τώρα τις δημόσιες εμφανίσεις. Ενώ έχει μεσολαβήσει και εκείνο το δημοσίευμα του ηλεκτρονικού Βήματος για εκείνο το επεισόδιο σε μπαρ της Γλυφάδας, που  σας "φωτογράφιζε". Και σημειωτέον, αγνοούμε αν η φωτο είναι

Θέλει να φύγει ο Ταξίαρχος?


Πληροφορούμαστε πως ο νέος Ταξίαρχος της ΔΙΑΣ υπέβαλε αίτημα στο Αρχηγείο για να μην παραμείνει σ' αυτή τη θέση. Θα δούμε αν θα εισακουστεί, πάντως προέβαλε ... σοβαρούς

Έδιωξαν εκπαιδευτές της ΔΙΑΣ



Απο 18 εκπαιδευτές της ΔΙΑΣ στην ΕΛ.ΑΣ απέμειναν μόνον δυο και οι άλλοι ... ανακλήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Η εκπαίδευση πέρασε σε δεύτερη μοίρα για κάποιους. Δεν διδάχτηκαν τίποτε από τα αιματηρά

Με τη Cecilia την "πολλά βαρύ"

Η γνωστή και μη εξαιρετέα κυρία Cecilia Malmström και "πονόψυχη" τολμούμε να πούμε με τους λαθρομετανάστες αλλά που σφυρίζει αδιάφορα για τη βιομηχανία των δουλεμπόρων της Τουρκίας καθώς και για τις ευθύνες που έχει εκεί η πολιτική εξουσία της χώρας 
 
Υπογράφηκε στις Βρυξέλλες το «Επιχειρησιακό Σχέδιο – Φάση 2η» για την ανάπτυξη των ομάδων στήριξης ασύλου στην Ελλάδα από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια και τον Εκτελεστικό Διευθυντή της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης του Ασύλου ( European Asylum Support Office - Ε.Α.S.O.) Dr Robert Visser

O κ. Δένδιας συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων και θα συναντήσει την Επίτροπο κ. Cecilia Malmström

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης Άσυλου (European Asylum Support Office – E.A.S.O.) του E.A.S.O. Dr Robert Visser υπέγραψαν σήμερα στις Βρυξέλλες το «Επιχειρησιακό Σχέδιο – Φάση 2η» για την ανάπτυξη και υποστήριξη των ομάδων στήριξης ασύλου της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Στήριξης Άσυλου (European Asylum Support Office – E.A.S.O.) στην Ελλάδα.

Μετά την υπογραφή του Σχεδίου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε τα εξής:

«Είχα τη μεγάλη χαρά σήμερα, μαζί με τον κύριο Visser, να υπογράψουμε αυτή τη συμφωνία μεταξύ του E.A.S.O. και της χώρας μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διεθνή Οργανισμό για την τεράστια βοήθεια που παρέχει, την τεχνογνωσία και την οικονομική στήριξη στη χώρα μας για τα θέματα ασύλου.

Είναι πολύ σημαντικό, σε αυτήν την πολύ μεγάλη προσπάθεια που κάνει η Ελλάδα για να αντιμετωπίσει τις μεταναστευτικές ροές, να μη νιώθει μόνη. Να νιώθει την ευρωπαϊκή στήριξη. Θα ήθελα λοιπόν και πάλι να ευχαριστήσω για τη γενικότερη στήριξη αλλά και για την οικονομική στήριξη».

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του E.A.S.O. τόνισε σχετικά:

"Thank you very much. It’s an important day today. We signed just a minute ago the Second Phase of the Support Plan, the European Support Plan for Greece on the area of asylum. Second Phase means that the First Phase will soon be terminated and that means that we have been successfully cooperating and supporting and building up the fundamentals for the new Greek system. It is an expression of the European solidarity in this subject, that is of course directed firstly to Greece, but certainly within the wider European context, Greece as part of the European Union, and I’m happy that today we could underline that solidarity and support”.

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ: «Σας ευχαριστώ πολύ. Είναι σημαντική μέρα σήμερα. Υπογράψαμε πριν ένα μόλις λεπτό τη Δεύτερη Φάση του Σχεδίου Στήριξης, του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Στήριξης για την Ελλάδα στον τομέα του ασύλου. Η Δεύτερη Φάση σημαίνει ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί η Πρώτη Φάση και ότι συνεργαζόμαστε και στηρίζουμε και θέτουμε τις βάσεις του νέου Ελληνικού συστήματος με επιτυχία. Πρόκειται για μια έκφραση της ευρωπαϊκής αλληλεγγύης στον τομέα αυτό, η οποία φυσικά κατευθύνεται κατ’ αρχάς στην Ελλάδα, αλλά βεβαίως εντός του ευρύτερου Ευρωπαϊκού πλαισίου, με την Ελλάδα ως μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και είμαι χαρούμενος που μπορέσαμε σήμερα να υπογραμμίσουμε αυτήν την αλληλεγγύη και στήριξη».

Πακιστανός αρχικλέφτης

Τα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
 
Συνελήφθη στο Αλιβέρι Ευβοίας, από αστυνομικούς της Δ΄ Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευβοίας, ένας 37χρονος υπήκοος Πακιστάν, μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές χαλκού από μετασχηματιστές στο δίκτυο του Δ.Ε.Η..
Σε βάρος του 37χρονου συλληφθέντα σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, με τις κατηγορίες της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, απόπειρας κλοπής, φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και παράβασης νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, σήμερα περίπου στις 04:00΄ τα ξημερώματα οι αστυνομικοί, στο πλαίσιο διενεργούμενων ελέγχων και περιπολιών για την πρόληψη και καταστολή της εγκληματικότητας, κατέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 37χρονο να προσπαθεί να αφαιρέσει χαλκό από μετασχηματιστή της Δ.Ε.Η. στην περιοχή του Αλιβερίου και συνελήφθη.
Σε έλεγχο που διενεργήθηκε, βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε ένας σάκος που περιείχε πληθώρα διαρρηκτικών εργαλείων και ένα μαχαίρι.
Από την αστυνομική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη, προέκυψε ότι ο 33χρονος δράστης μετέβη στην ανωτέρω περιοχή με σκοπό την κλοπή, μαζί με τρεις ακόμη ομοεθνείς συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται για να συλληφθούν από τις Αστυνομικές Αρχές.