8/7/16

Στην Περαχώρα ...

Τα Ντοκουμέντα



Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Κορίνθου σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εναερίων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε δύο (2) ξεχωριστές περιπτώσεις, σε δασικές περιοχές του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, δύο (2) φυτείες αποτελούμενες συνολικά από -865- δενδρύλλια κάνναβης.
Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, πραγματοποιήθηκε την 5.7.2016 το απόγευμα, αστυνομική επιχείρηση και εξερεύνηση σε δασική περιοχή του Δήμου Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας, κατά την οποία εντοπίστηκε ειδικά διαμορφωμένος και κατάλληλα εκχερσωμένος χώρος, στον οποίο καλλιεργούνταν -203- δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως 1 μέτρου περίπου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε 65 χρόνια ο Ξηρός

Καταδικάστηκαν Ξηρός-Ροδόπουλος για το σχέδιο «Γοργοπόταμος»

Σε κάθειρξη 113 χρόνων, περίπου, καταδίκασε συνολικά το Τριμελές  Εφετείο Κακουργημάτων τον Χριστόδουλο Ξηρό και Χρ. Ροδόπουλο, γνωστό ως «Ιάσωνα» για το σχέδιο Γοργοπόταμος. Συγκεκριμένα ο Χριστόδουλος Ξηρός καταδικάστηκε σε 65 χρόνια και ο Ροδόπουλος σε 78 χρόνια. Ελεύθεροι είναι από σήμερα οι συγγενείς των κρατουμένων κυρίες Εύη Στατήρη και Αθηνά Τσακάλου και ο Χρήστος Πολύδωρος.

Οι δηλώσεις του Υποστράτηγου Μανώλη Πλουμή


Βιομήχανοι "μπόμπας"

ξξ





Δηλώσεις του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας για εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιείτο συστηματικά στην εισαγωγή, παρασκευή και διάθεση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και ποσοτήτων αιθυλικής αλκοόλης

Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Πλουμής
«Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάφερε να εξαρθρώσει εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή, επεξεργασία και διάθεση στην εγχώρια κατανάλωση λαθραίων αλκοολούχων ποτών καθώς και ποσοτήτων αιθυλικής αλκοόλης από την Βουλγαρία.
Μέχρι στιγμής έχουμε συλλάβει δεκατρία (13) μέλη της οργάνωσης, ενώ από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές της Εύβοιας, της Μαγνησίας και της Αττικής βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και οινοπνεύματος.
Ενδεικτικό των ποσοτήτων που κατασχέθηκαν είναι ότι εντοπίσαμε πάνω από -33.000- φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, πάνω από -2.600- φιάλες τσίπουρου και ούζου, -11- βαρέλια τσίπουρο, -13- δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη, εργαλεία αποκόλλησης και επικόλλησης ετικετών καθώς και χιλιάδες ένσημες ετικέτες επώνυμων εταιρειών.
Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία γιατί καταφέραμε να αποδημήσουμε την εγκληματική δράση των μελών της οργάνωσης, που λειτουργούσαν οργανωμένα και συστηματικά, αποκομίζοντας παράνομα μεγάλα οικονομικά οφέλη, στερώντας από το Δημόσιο δασμούς και φόρους εκατομμυρίων ευρώ, σε μια περίοδο αρνητικής οικονομικής συγκυρίας για τη χώρα μας.
Παράλληλα αποτρέψαμε την περαιτέρω εισαγωγή και διάθεση στην εγχώρια αγορά σημαντικών ποσοτήτων νοθευμένων ποτών, που η κατανάλωση τους είναι εξαιρετικά επικίνδυνη για τη δημόσια υγεία.
Περισσότερες λεπτομέρειες για την εγκληματική δράση της οργάνωσης θα σας δώσει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας.»
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος
«Όπως σας ενημέρωσε αρχικά ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, καταφέραμε μετά από πολύμηνες και εξειδικευμένες έρευνες να εξαρθρώσουμε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές της χώρας και εισήγαγε από τη Βουλγαρία μεγάλες ποσότητες λαθραίων αλκοολούχων ποτών και αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα), με σκοπό τη διάθεση τους στην εγχώρια κατανάλωση.
Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν 13 ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί σημάτων, πλαστογραφία και παραβάσεις του τελωνειακού κώδικα. Επιπλέον, συνελήφθη μία ημεδαπή για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Για την ίδια υπόθεση και για τα κατά περίπτωση αναφερόμενα αδικήματα αναζητούνται ακόμη τριάντα εννέα (39) άτομα.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας που διενήργησαν έμπειροι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας προέκυψε ότι τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης εισήγαγαν από τη Βουλγαρία λαθραία αλκοολούχα ποτά και ποσότητες οινοπνεύματος, τα οποία στη συνέχεια αποθήκευαν και επεξεργάζονταν με σκοπό την διάθεσή τους σε κάβες ποτών ή καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Με τη δραστηριότητα τους αυτή, κατάφερναν να αποφεύγουν την καταβολή των προβλεπόμενων φόρων, τελών, δασμών ή άλλης επιβάρυνσης και να αποκτούν έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος.
Πιο αναλυτικά, αναφορικά με την ιεραρχική δομή και τον τρόπο δράσης των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, από την εξέλιξη της έρευνας προέκυψε ότι δραστηριοποιούνταν σε δύο (2) διακριτούς «πυρήνες».
Συγκεκριμένα, ο πρώτος «πυρήνας» ήταν επιφορτισμένος με την αγορά από τοπικά κυκλώματα πώλησης και διακίνησης αλκοολούχων ποτών στη Βουλγαρία, επώνυμων αλκοολούχων ποτών και ποσοτήτων οινοπνεύματος, που είχαν μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) και τιμή ενώ ενεργούσαν κατ’ εντολήν των μελών του δευτέρου «πυρήνα» της εγκληματικής οργάνωσης.
Για την εισαγωγή των ποτών στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν φορτηγά διεθνών μεταφορών και ως φορτίο εμφάνιζαν νόμιμα εμπορεύματα (καυσόξυλα, είδη οικιακής χρήσης κ.λπ).
Μάλιστα για να αποφεύγουν τους ελέγχους και τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές Αρχές, λάμβαναν αυξημένα μέτρα προστασίας και συγκεκριμένα, χρησιμοποιούσαν προπομπούς πολυτελή Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ για τις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ενεργοποιημένα σε αλλοδαπούς και μιλούσαν με ειδικό κώδικα.
Επίσης, φρόντιζαν να διέρχονται από τους μεθοριακούς σταθμούς όταν εκτελούσαν υπηρεσία συγκεκριμένοι τελωνειακοί υπάλληλοι της Βουλγαρίας, τους οποίους και δωροδοκούσαν για να μην γίνει έλεγχος του εμπορεύματος.
Ο δεύτερος «πυρήνας» της οργάνωσης, αναλάμβανε την παραλαβή, την αποθήκευση, την επεξεργασία-παρασκευή των λαθραίων εμπορευμάτων και τη διάθεσή τους σε κατανάλωση.
Συγκεκριμένα, με τη χρήση κατάλληλου εξοπλισμού (ξύστρες, χαρτοκόπτες, ηλεκτρικά πιστολιά θερμού αέρα, μεταλλικές λάμες), αντικαθιστούσαν από τα αλκοολούχα ποτά τις ετικέτες βουλγάρικης γραφής και επικολλούσαν ετικέτες ελληνικής γραφής. Στη συνέχεια, τα διέθεταν σε καταστήματα-κάβες ιδιοκτησίας τους, καθώς και σε άλλα καταστήματα όπως καφέ-μπαρ, μίνι μάρκετ κ.α.
Αναφορικά με την αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) που εισήγαγαν λαθραία προέκυψε ότι μέρος αυτής τη διέθεταν για παρασκευή αλκοολούχων ποτών με ελληνικές ετικέτες, σε εργαστήρια που διατηρούσαν οι ίδιοι, ενώ το υπόλοιπο το διέθεταν ως καθαρό οινόπνευμα ή ως λοσιόν σε φιαλίδια με σήμα εταιρειών που κυκλοφορούν νόμιμα.
Πρωινές ώρες προχθές (06-07-2016), οργανώθηκε ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των μελών της εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συνέδραμαν Εισαγγελικοί Λειτουργοί, αστυνομικοί των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ευβοίας και Μαγνησίας, καθώς και υπάλληλοι Τελωνείων και του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Αποτέλεσμα ήταν να εντοπιστούν οχήματα και διάφοροι χώροι, όπως καταστήματα και αποθήκες στους οποίους οι δράστες υλοποιούσαν την παράνομη δραστηριότητα τους.
Αναλυτικότερα, στη Μεταμόρφωση Αττικής εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο, τη στιγμή που εκφόρτωνε σε αποθήκη, αλκοολούχα ποτά και ποσότητες οινοπνεύματος από τη Βουλγαρία. Εκεί συνελήφθησαν τα δύο (2) αρχηγικά μέλη του πρώτου «πυρήνα» της οργάνωσης, που είχαν αναλάβει την εισαγωγή του παράνομου φορτίου στη χώρα, ο οδηγός του φορτηγού καθώς και άλλα δύο μέλη του δεύτερου «πυρήνα».
Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν αναζητήσεις και έρευνες σε άλλες περιοχές της Αττικής όπως στον Καρέα, την Καλλιθέα, τον Αυλώνα, το Παγκράτι αλλά και σε περιοχές της Εύβοιας και της Μαγνησίας, όπου και συνελήφθησαν τα υπόλοιπα μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν οι ειδικότεροι ρόλοι τους και οι εγκληματικές δραστηριότητες τους.
Ενδεικτικά, στον Καρέα εντοπίσθηκε αποθήκη με μεγάλες ποσότητες φιαλών διάφορων αλκοολούχων ποτών γνωστών σημάτων, δεξαμενές αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα) χωρητικότητας χιλίων (1.000) λίτρων η καθεμία και ειδικά διαμορφωμένο εργαστήριο στο οποίο γινόταν η αντικατάσταση των ετικετών των λαθραίων ποτών.
Η αποθήκη άνηκε στο αρχηγικό μέλος του δεύτερου «πυρήνα» της οργάνωσης, ο οποίος για να καταστήσει δυσχερή τον εντοπισμό της είχε εγκαταστήσει κλειστό κύκλωμα καμερών και τοποθετούσε τσιλιαδόρους κατά τις συναλλαγές.
Στον Αυλώνα, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε εργαστήριο ποτοποιίας που κατείχε μέλος του δεύτερου «πυρήνα», ο οποίος όπως προέκυψε προμηθευόταν αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) από την αποθήκη του Καρέα για να παρασκευάζει ποτά με ελληνικά σήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες τσίπουρου.
Σε κάβα ιδιοκτησίας του προαναφερόμενου, στην Καλλιθέα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες ποτών, που είχε παρασκευάσει και ήταν προς πώληση σε πελάτες του.
Ακολούθως, σε παράνομη αποθήκη που διατηρούσε έμπορος κάβας στο Αλιβέρι Εύβοιας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεγάλες ποσότητες αλκοολούχων ποτών, που είχε παραλάβει από τα μέλη του πρώτου «πυρήνα», ετικέτες ελληνικών σημάτων τις οποίες επικολλούσε στις φιάλες, λαθραία ποτά και ποσότητες παράνομου τσίπουρου.
Συνολικά, στο πλαίσιο των προαναφερόμενων ερευνών, στις οικίες των εμπλεκομένων αλλά και στην κατοχή τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • 33.397 φιάλες,
  • 1.279 φιάλες τσίπουρου,
  • 1.384 φιάλες ούζου,
  • 329 φιάλες οινοπνεύματος,
  • 4 μπιτόνια αιθυλικής αλκοόλης (οινόπνευμα),
  • 11 βαρέλια τσίπουρο,
  • 13 δεξαμενές με αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα),
  • αλκοολούχα ποτά σε φιάλες των ενός (1), τριών (3) και πέντε (5) λίτρων,
  • 53.670 ευρώ, 120 δολάρια Η.Π.Α., 200 λέβα Βουλγαρίας καθώς και 3 τραπεζικές επιταγές αξίας 39.000 ευρώ,
  • 22 κινητά τηλέφωνα,
  • εργαλεία αποκόλλησης και κόλλησης ετικετών και
  • χιλιάδες ένσημες ετικέτες,
  • περίστροφο,
  • αεροβόλο όπλο και
  • κυνηγετικό όπλο τύπου FLOBERT.
Επίσης κατασχέθηκαν, ως μέσα μεταφοράς και διακίνησης των λαθραίων εμπορευμάτων δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα, τέσσερα (4) ημιφορτηγά αυτοκίνητα τύπου βαν και δύο (2) πολυτελή αυτοκίνητα.
Οι κατασχεθείσες ποσότητες αλκοολούχων ποτών και αιθυλικής αλκοόλης θα παραδοθούν στις Τελωνειακές Αρχές για να καταλογισθούν οι διαφυγόντες φόροι, ενώ παραγγέλθηκε η εξέτασή τους από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Οι συλληφθέντες οδηγηθήκαν χθες (07-07-2016) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τους παρέπεμψε σε ανάκριση.»

Ο καταδικασμένος διέφευγε


Συνελήφθη, πρωινές ώρες σήμερα (08-07-2016), στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, 54χρονος ημεδαπός, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε συγχωνευτική καταδικαστική απόφαση.
Πρόκειται για απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, για τα αδικήματα της μη απόδοσης Φ.Π.Α. στο Δημόσιο, αποδοχής εικονικών φορολογικών στοιχείων από κοινού κατ’ εξακολούθηση,

... Παριανός ο Βέλγος


Συνελήφθη χθες (07.07.2016) το απόγευμα στην Πάρο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Πάρου, ένας 34χρονος υπήκοος Βελγίου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αιγαίου με την οποία καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης -6- ετών και -9- μηνών, καθώς και σε χρηματική ποινή -200- ευρώ για συμμετοχή σε δυο ληστείες που διαπράχτηκαν στην Πάρο την 07 και 08.08.2014,

Χέστηκε η φοράδα στο αλώνι ...

Ε, και!
Ο γιος του  υπουργού περιβάλλοντος του Σύριζα, Πάνου Σκουρλέτη, ο 21χρονος φοιτητής Βασίλης Σκουρλέτης ήταν ανάμεσα στους 4 συλληφθέντες, οι οποίοι προσπάθησαν την Τετάρτη μετά την επίθεση  στα γραφεία της Χρυσής Αυγής στο Μαρούσι.

Βράχο το βράχο στην Τολοφώνα

Οι Αποδείξεις




Ακόμη μία μεγάλη φυτεία με (700) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε παραποτάμια και δύσβατη δασική περιοχή, με πυκνή βλάστηση, στη θέση «Μύλος Καρίμπαλη» Τολοφώνα Φωκίδας.
Ο εντοπισμός της φυτείας είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιολόγησης – αξιοποίησης στοιχείων αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, ενώ τις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Υπηρεσίας Εναέριων Μέσων της Ελληνικής Αστυνομίας.
Ο χώρος τέθηκε σε διακριτική επιτήρηση και χθες (07-07-2016) το πρωί, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Άμφισσας, με την συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ο.Π.Κ.Ε. Φωκίδας, της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Φωκίδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Λιδορικίου και Ιτέας και του Αστυνομικού Σταθμού Ερατεινής, τα ανωτέρω δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από (0,40) έως και (1,5) μέτρων, εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

7/7/16

Δυο στα δυο οι Πατρινοί

Οι δηλώσεις του Προϊσταμένου Γραφείου Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας Αστυνόμου Α' Σφέτσου Χαράλαμπου
Οι Αποδείξεις

Η πρώτη περίπτωση αφορά στη σύλληψη, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, 41χρονου αλλοδαπού εμπόρου ναρκωτικών, ο οποίος κατείχε και διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης και κοκαΐνης σε όλη την Αχαΐα και ιδίως στο Αίγιο και την Πάτρα. Για την περίπτωση αυτή κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 4,5 κιλά κάνναβης και 63 γραμμάρια κοκαΐνης.
Η δεύτερη περίπτωση , αφορά στον εντοπισμό από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Αγρινίου, οργανωμένης φυτείας δενδρυλλίων κάνναβης, στη Κερασιά Αγρινίου, τη σύλληψη του 57χρονου ημεδαπού καλλιεργητή και την κατάσχεση 178 δενδρυλλίων κάνναβης.
Πιο συγκεκριμένα στην πρώτη περίπτωση:
Η σύλληψη του 41χρονου αλλοδαπού (πρόκειται για υπήκοο Αλβανίας), έγινε χθες το μεσημέρι, στον Άγιο Νικόλαο Αιγίου, στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών.

Σόι το Βασίλειο ...

Oι Αποδείξεις

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Κοζάνης, οδήγησαν στη σύλληψη δυο (2) ατόμων, για διακίνηση και καλλιέργεια ναρκωτικών, καθώς και για κατοχή εκρηκτικών υλών, κατά περίπτωση.
Πρόκειται για δυο ημεδαπούς με συγγενική σχέση, ηλικίας 21 και 44 χρονών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών ουσιών και περί εκρηκτικών υλών, κατά περίπτωση.
Ειδικότερα, χθες (06-07-2016) το απόγευμα, κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων πραγματοποιήθηκε έρευνα στο σπίτι του 21χρονου στην Κοζάνη, παρουσία δικαστικού λειτουργού, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Με modus operandi



Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, πολυμελής εγκληματική οργάνωση, η οποία δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην παράνομη αγορά, μεταφορά, διακίνηση και πώληση ποσοτήτων ηρωίνης και κάνναβης.
Στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης, που εξελίχθηκε χθες (06.07.2016) σε περιοχές των Δήμων Χανίων, Αποκορώνου, Ρεθύμνου και Αγίου Βασιλείου, με την συμμετοχή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χανίων και Ρεθύμνου, καθώς και της Υποδιεύθυνσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων Κρήτης, συνελήφθησαν συνολικά (11) ημεδαποί ηλικίας από 30 έως 62 ετών, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.
Ηγετικό ρόλο στην εγκληματική οργάνωση, η όποια συγκροτήθηκε από τον περασμένο Μάρτιο, κατείχε 33χρονος συλληφθείς, ο οποίος προμήθευε μέλη της οργάνωσης με μεγάλες ποσότητες ηρωίνης και κάνναβης, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Σπέρνουν και στο Αλιβέρι!

νωμένης αστυνομικής επιχείρησης του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας, συνελήφθη ο καλλιεργητής της φυτείας



Φυτεία με (139) συνολικά δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε ευρύτερη αγροτική περιοχή του Αλιβερίου Ευβοίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών & Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφαλείας Χαλκίδας.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθη χθες (06-07-2016) το απόγευμα, ένας 50χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.
Ειδικότερα οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, εντόπισαν τη φυτεία και έθεσαν αυτή σε διακριτική επιτήρηση.

Mitchell ο ΜΚΑρχης

Από μικρός στα βάσανα ...
Του κακόπεσε!




Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Τζανέτος Φιλιππάκος, συναντήθηκε  με τον Διευθυντή της Διεθνούς Μ.Κ.Ο. «Διεθνής Συμμαχία για Θέματα Κράτησης» (IDC – International Detention Coalition) Grant Mitchell και την Eiri OhtaniΠεριφερειακή Συντονίστρια για την Ευρώπη της ίδιας Οργάνωσης.
Στη συνάντηση παρόντες ήταν ο Προϊστάμενος του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων της Ελληνικής Αστυνομίας, Υποστράτηγος Εμμανουήλ Γρηγοράκης και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης, Ταξίαρχος Μενέλαος Κωστάρης.

Θα τα γράφει στο ρολόι του!

Tα 'χει σιαγμένα ...
Ο σύμβουλος του Επιτρόπου iphone 



Με τον Επίτροπο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης, Nils Muižnieks, είχε σήμερα συνάντηση η Πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

150αρης ο Καλαματιανός

Κατασχέθηκαν -150- δενδρύλλια κάνναβης, ποσότητα και σπόροι κάνναβης κ.α.

Συνελήφθη, (6.7.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, 52χρονος ημεδαπός, για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.
Ειδικότερα, σήμερα (6.7.2016) το μεσημέρι, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Οιχαλίας Μεσσηνίας, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων και μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας, πραγματοποίησαν έρευνα σε δύο (2) αγροκτήματα, ιδιοκτησίας του 52χρονου, στην οικία του και στην αυλή αυτής, όπου βρήκαν συνολικά και κατέσχεσαν:

Στον Λαγανά


Κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων (113) χάπια ecstasy

Συνελήφθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (06-07-2016), στην περιοχή του Λαγανά Ζακύνθου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Λαγανά με την συνδρομή της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας, δύο υπήκοοι Σερβίας 20 και 21 ετών, για απόπειρα ληστείας, διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και άλλα αδικήματα.
Αναλυτικότερα, οι δύο αλλοδαποί εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν ύστερα από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών και από την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε η εμπλοκή του 20χρονου και του 21χρονου σε υπόθεση απόπειρας ληστείας , σε βάρος 21χρονου υπηκόου Βρετανίας, στην περιοχή του Λαγάνα, λίγη ώρα πριν την σύλληψη τους.
Σύμφωνα με την σχετική καταγγελία του 21χρονου Βρετανού, οι δύο υπήκοοι Σερβίας, επιχείρησαν, με την απειλή χρήσης βίας να του αφαιρέσουν το κινητό του τηλέφωνο καθώς και χρήματα.

Mε χαπάκια ...

Επίσης συνελήφθη και ένας 43χρονος για κατοχή ναρκωτικών δισκίων


Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς, είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη ενός 35χρονου και ενός 43χρονου, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, σε περιοχή του Κιλκίς, εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς ένας 43χρονος ημεδαπός, διότι βρέθηκε στην κατοχή του και κατασχέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών δισκίων.
Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 43χρονος προμηθεύτηκε τα ναρκωτικά δισκία έναντι χρηματικού αντιτίμου από τον 35χρονο.

6/7/16

Με 1 κιλό κόκα

Τα Ντοκουμέντα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 4-7-2016 στην Καισαριανή, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Νοτιανατολικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 49 και 61 ετών για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με διακίνηση κάνναβης και κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής, εντοπίστηκαν οι ανωτέρω καθώς και η οικία τους, την οποία χρησιμοποιούσαν ως χώρο αποθήκευσης, και πιστοποιήθηκε η εγκληματική τους δράση.
Από τον σωματικό έλεγχο καθώς και από την έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα τους στην Καισαριανή, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Βρε την Μυτιλινιά!

Τα ροζ οπιούχα χαπάκια 

Συνελήφθη, μεσημβρινές ώρες της 1-7-2016 στην Μυτιλήνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μία 20χρονη ημεδαπή για εισαγωγή στην Ελληνική επικράτεια προς περαιτέρω διακίνηση, ναρκωτικών δισκίων. Επιπλέον, συνελήφθη μία 46χρονη ημεδαπή ως εμπλακείσα στην παραλαβή του δέματος που περιείχε τα ναρκωτικά, από εταιρεία ταχυμεταφορών της περιοχής. Αναζητείται ένας 24χρονος ημεδαπός, αποστολέας του δέματος.

Πονηροί ληστές με replica


Συνελήφθησαν, απογευματινές ώρες της 4-7-2016 στους Αμπελοκήπους, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), τρία (3) άτομα, δύο ημεδαποί ηλικίας 33 και 42 ετών και ένας Παλαιστίνιος ηλικίας 42 ετών, για ληστεία, που είχαν διαπράξει λίγο νωρίτερα, σε καταστήματα σούπερ μάρκετ στην ίδια περιοχή.
Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) πιστόλια replica , το χρηματικό ποσό των -5.432- ευρώ, μικροποσότητα ηρωίνης, τέσσερα (4) κινητά τηλέφωνα, χειρόγραφες σημειώσεις με διευθύνσεις σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής, καθώς και μία (1) τσάντα με ρουχισμό που χρησιμοποιούσαν για τη διάπραξη των ληστειών.
Όπως προέκυψε από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, οι δράστες από τα μέσα Μαΐου είχαν συγκροτήσει ομάδα που διέπραττε συστηματικά ληστείες σε καταστήματα σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αττικής.

Οι ήρωες της Π.Α

Ο Σμηναγός Ιωάννης Σεντουξής


Ο Επισμηναγός Ταξιάρχης Παπαμάρκος


Το πλήρωμα του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair , που διασώθηκε έπειτα από μια ιδιαίτερα δύσκολη αναγκαστική προσγείωση κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων κατάσβεσης της μεγάλης πυρκαγιάς στα Δερβενοχώρια, τίμησε σήμερα ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης.
Αναμνηστικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης δόθηκαν, επίσης, στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson , τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στη φλεγόμενη περιοχή, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος το πρωί της 26ης Ιουνίου 2016 και συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση των πιλότων. Τιμήθηκαν ακόμη οι πυροσβέστες, που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή και μετέφεραν το πλήρωμα του αεροσκάφους σε ασφαλές σημείο.

Οι κολπαδόροι των Erickson

Επιτέλους, έκαναν και σοβαρές βραβεύσεις















To έβαλαν στα πόδια


Συνελήφθησαν μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση των αστυνομικών υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς τρεις (3) αλλοδαποί, δυο 33χρονοι και ένας 19χρονος, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, καθώς αποπειράθηκαν να διαρρήξουν μονοκατοικία σε ορεινή περιοχή της Καστοριάς.
Ειδικότερα, χθες (04-07-2016) τις βραδινές ώρες, οι προαναφερόμενοι αποπειράθηκαν να εισέλθουν σε οικία 64χρονου ημεδαπού σε περιοχή της Καστοριάς, πλην όμως έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικό που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και τράπηκαν σε φυγή.