15/10/16

Άκουσε αλλά δεν είδε ...



Η μυστική κατάθεση της βαρόνης Νίνα φον Μάλτζαν για την τραγωδία της Αίγινας


Η μυστική κατάθεση της βαρόνης Νίνα φον Μάλτζαν για την τραγωδία της Αίγινας
Η βαρόνη Νίνα φον Μάλτζαν, ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού «Duende» που συσχετίστηκε με την τραγωδία στην Αίγινα

«Ο Θρασύβουλος Λυκουρέζος είναι ο καλύτερος άνδρας φίλος μου. Ομως δεν είχα ιδέα τι είχε συμβεί στην Αίγινα...». Σε αυτή την αναφορά προχώρησε σε κατάθεσή της προ μερικών ημερών στην ανακρίτρια Πειραιά το πλέον «μυστηριώδες» πρόσωπο στην τραγωδία της Αίγινας τον περασμένο Δεκαπενταύγουστο. Πρόκειται για τη 75χρονη βαρόνη Νίνα φον Μάλτζαν, γόνο οικογένειας γερμανοαμερικανών τραπεζιτών και στενή φίλη του γνωστού αμερικανού διπλωμάτη Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ (απεβίωσε το 2010) και η οποία είναι ιδιοκτήτρια της θαλαμηγού «Duende» που συσχετίστηκε με την τραγωδία στην Αίγινα.

Η βαρόνη κλήθηκε στην Ελλάδα και κατέθεσε, χωρίς να δημοσιοποιηθεί οτιδήποτε, στις 30 Σεπτεμβρίου 2016 δίνοντας τη δική της εκδοχή για όσα συνέβησαν στο ναυτικό δυστύχημα της Αίγινας που κόστισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους. Η κυρία Φον Μάλτζαν στην κατάθεσή της περιόρισε τον ρόλο της στο τραγικό συμβάν, συμπληρώνοντας ότι μετά το δυστύχημα αναχώρησε αμέσως για τη Νότια Αμερική.


Τα σενάρια και η βαρόνη
Στη ναυτική τραγωδία της Αίγινας προσδιοριζόταν η παρουσία μιας ιδιαίτερα πλούσιας γυναίκας με «παγκόσμια φήμη» και ιδιαίτερη φιλανθρωπική δραστηριότητα, η οποία εμφανιζόταν να έσπευσε σε βοήθεια του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου (έχει το ίδιο όνομα με εκείνο της θαλαμηγού της κυρίας Φον Μάλτζαν) μετά τη μοιραία σύγκρουση με το πλοιάριο. Βασικοί μάρτυρες της υπόθεσης ανέφεραν μόνο το μικρό όνομα της «Νίνα», ενώ είχε γίνει γνωστό ότι η συγκεκριμένη γυναίκα χρηματοδοτούσε τη ΜΚΟ την οποία είχε ιδρύσει η οικογένεια του 77χρονου χειριστή του ταχυπλόου μετά τον θάνατο του γιου του το 2006 ύστερα από πτώση από κτίριο στο Κολωνάκι. Ετσι είχαν αναπτυχθεί διάφορα σενάρια για την πραγματική ταυτότητά της και τον τυχόν ρόλο της στο πολύνεκρο δυστύχημα.

Κορίτσια προσοχή

Αποτέλεσμα εικόνας για γυναικα τζετ σκι

Τρείς τραυματίες είναι ο απολογισμός της σύγκρουσης δύο τζετ σκι στη θαλάσσια περιοχή του Καβρού Χανίων, στα σύνορα με το Ρέθυμνο. 
Πρόκειται για δύο αλλοδαπούς τουρίστες και μια γυναίκα, που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Ρεθύμνου.

Έκλεψε την καρδιά του George Tsoukali

 Πραγματική ιστορία ανθρωπιάς

H Αναστασία Κορινθίου εμπνεύστηκε το βιβλίο της «Για την καρδιά ενός αγγέλου» από τον Γ. Τσούκαλη

Το βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου «Για την καρδιά ενός αγγέλου» που αναφερόταν στο εμπόριο και την κλοπή παιδικών οργάνων γράφτηκε και είναι εμπνευσμένο από τον Γιώργο Τσούκαλη. 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του το περιεχόμενο του αποτελεί θέμα που δυστυχώς συνεχίζει να απασχολεί, έντονα την κοινωνία.
Το βιβλίο ύστερα από την επιτυχία που συνάντησε στο αναγνωστικό κοινό πέρασε στη μικρή οθόνη, στον Alpha, με ιδιαίτερη επιτυχία και στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 25 χρόνια ιδιωτικής τηλεόρασης τιμήθηκε κερδίζοντας την πρώτη θέση στην κατηγορία «καλύτερες σειρές που βασίστηκαν σε βιβλία».

Μαθητές πουλούσαν χασίς σε μαθητές


Αποτέλεσμα εικόνας για εκτακτο crimes

Ηλιούπολη

Πέντε ανήλικοι πιάστηκαν από την Ασφάλεια Ηλιούπολης ως οι δράστες που πουλούσαν χασίς έξω από σχολεία. Ο ντίλερ, ήταν  16χρονος Αλβανός με συνεργούς έναν Αιγύπτιο και τρία Ελληνάκια, ηλικίας από 14 εως 17 ετών!

Στη μονοεδρική Γρεβενών ο Δημ. Τσακνάκης

Αποτέλεσμα εικόνας για αποκαλυψη crimes

Σιδεροκέφαλος ...
Αποτέλεσμα εικόνας για τσακνακης  δημ
Ο Δημοσχάκης βγήκε στον Έβρο και θα ήταν αδύνατο να μη βγει ο Δημήτρης στην ιδιαίτερη πατρίδα του. Εξάλλου, ασύγκριτα τα υπηρεσιακή μεγέθη. Το μόνο του ... ελάττωμα

36χρονη με περίπου 2,5 εκατ. € στο λαστέξ

Ελευθέριος Βενιζέλος
Αποτέλεσμα εικόνας για πιλοταρει η γυναικα

Δεν πίστευαν στα μάτια τους οι τελωνειακοί στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος! Το περιστατικό συνέβη χθες, Παρασκευή και συγκεκριμένα στις 11.45 το πρωί. Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιούσαν, οι τελωνειακοί εντόπισαν στην αίθουσα αφίξεων extra Schengen μία 36χρονη επιβάτη της Αεροφλότ.
Η γυναίκα με  είχε φτάσει από τη Μόσχα έχοντας μαζί της 2.213.500 ευρώ και 58.900 δολάρια, όλα σε μετρητά!
Κρυμμένα στο σώμα της!
Κατά τον έλεγχο που της έγινε διαπιστώθηκε ότι είχε επιμελώς κρυμμένα τα χρήματα τόσο στις αποσκευές της, όσο και επάνω στο σώμα της (σε λαστέξ που φορούσε) και τα οποία προσπάθησε να τα εισάγει στη χώρα μας χωρίς να τα δηλώσει ως όφειλε.

Σταματούν ...

Αποτέλεσμα εικόνας για μπεν

Κρίσιμο το επόμενο 24ωρο για την πορεία των ερευνών - Οι Βρετανοί θα σταματήσουν τις έρευνες στην Κω - Κανένα στοιχείο δεν έχει βρεθεί μέχρι κι αυτή την ώρα
Συνεχίζονται ασταμάτητα οι έρευνες του βρετανικού κλιμακίου στην Κω για τον Μπεν, με τους ερευνητές από το Νότιο Γιορκσαιρ να ψάχνουν τις τελευταίες είκοσι ημέρες κάποιο στοιχείο που θα λύσει επιτέλους το μυστήριο της εξαφάνισής του.
Αυτή την στιγμή οι 19 έμπειροι αστυνομικοί μαζί με τους Έλληνες εθελοντές έχουν επικεντρωθεί στο δεύτερο χωράφι που τους υπέδειξε ο μάρτυρας-κλειδί χωρίς ωστόσο να έχει βρεθεί κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο.
Ο χώρος αυτός θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικός από τους Βρετανούς ερευνητές καθώς μία ημέρα μετά την εξαφάνιση του Μπεν, το καλοκαίρι του 1991, φαίνεται πως μεταφέρθηκαν μπάζα από το χωράφι που βρίσκεται το αγροτόσπιτο.
Την ίδια ώρα γίνονται κάποιες τελευταίες εργασίες επισκευής στο πρώτο χωράφι, όπου πριν από κάποιες ημέρες κατεδάφισαν οι αστυνομικοί το μικρό δωματιάκι που χτίστηκε εκεί μετά την εξαφάνιση του νηπίου.

'Αντε να το χασίς στην Αλβανία

Να πάρει σειρά ... μετά την Αβάνα

Τα πούρα και το ρούμι χαλαρώνουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κούβα

Τα πούρα και το ρούμι χαλαρώνουν τις κυρώσεις των ΗΠΑ στην Κούβα.

Η Ουάσιγκτον διευκολύνει τις εμπορικές ανταλλαγές και στην ιατρική έρευνα


13/10/16

"Παρών" και ο Μούρτος

Και ο Α.Δ Ηλιόπουλος
Εξ αριστερών ο Υπασπιστής του ΓΓ
Ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης συναντήθηκε  με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γεώργιο Σάρλη, στον οποίο ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του, με αφορμή την πρόσφατη ανάληψη των καθηκόντων του.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας και ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Οργάνωσης και Νομικής Υποστήριξης του Αρχηγείου, Αστυνομικός Διευθυντής Κωνσταντίνος Ηλιόπουλος.

12/10/16

Η τελευταία Σύνοδος?

Ρώμη-Λουξεμβούργο


O Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας είχε χθες, 11 Οκτωβρίου 2016, συνάντηση εργασίας με τον Ιταλό Υπουργό Εσωτερικών Αngelino Alfano στη Ρώμη.
Κατά τη συνάντηση, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο της ήδη στενής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, συζητήθηκαν ζητήματα που άπτονται της ασφάλειας και της συνεργασίας σε θέματα μετανάστευσης.
Σε αυτό το πλαίσιο εξετάσθηκαν οι προοπτικές ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των κυβερνήσεων των δύο χωρών και συμφωνήθηκε η περαιτέρω ενίσχυσή της με ανταλλαγή πληροφοριών. Διαπίστωσαν, επίσης, ότι υπάρχει ανάγκη συνεργασίας για την ανάπτυξη ενός ευρωπαϊκού μηχανισμού επαναπατρισμού.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας και ο Υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Angelino Alfano συμφώνησαν στην ανάγκη να αντιμετωπισθεί η τρέχουσα μεταναστευτική κρίση υπό μια ευρωπαϊκή προοπτική, στο όνομα της αλληλεγγύης και της από κοινού ευθύνης, επιβεβαιώνοντας την καίρια σημασία των επιλογών που στοχεύουν στην κοινή προστασία των εξωτερικών συνόρων προκειμένου να διαφυλαχθεί η ζώνη Σένγκεν «χωρίς τείχη ή συρματοπλέγματα», αλλά με την ενίσχυση των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης μέσω μηχανισμών αναγνώρισης και καταγραφής με διαχωρισμό μεταξύ οικονομικών μεταναστών και προσφύγων.

... Στάμπαραν το χασίς!

Τα Ντοκουμέντα



Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Παπαζαφείρης Χρήστος:
Καλή σας μέρα.
Σας καλέσαμε σήμερα για να σας παρουσιάσουμε άλλη μια σημαντική επιτυχία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στον τομέα της καταπολέμησης των ναρκωτικών.
Η υπόθεση έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά γιατί καταφέραμε να εξαρθρώσουμε μια εγκληματική οργάνωση που συστηματικά προμήθευε με μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών, κυρίως κάνναβη, περιοχές του κέντρου της Αθήνας και ιδίως των Εξαρχείων.
Οι έρευνες για την εξάρθρωση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης ουσιαστικά είναι συνέχεια και προέκταση της ευρείας επιχείρησης, που πραγματοποιήσαμε στις 12 Ιουλίου στα Εξάρχεια, για την καταπολέμηση της «μαφίας» των ναρκωτικών στην περιοχή.
Αξιοποιήσαμε με τρόπο μεθοδικό όλα τα στοιχεία που συλλέξαμε από εκείνη την επιχείρηση, αποκεντρώσαμε τις έρευνες μας και προχωρώντας βήμα – βήμα μπορέσαμε να διακριβώσουμε πλήρως τη δράση της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης και να ταυτοποιήσουμε τα μέλη της.

... Tομή του "δημοκράτη" Τόσκα

Μήπως το ξεκίνησε ο Πανούσης [λέμε εμείς] ...
Αποτέλεσμα εικόνας για τοσκας

Κάθε πολίτης με έννομο συμφέρον μπορεί πλέον να λάβει γνώση του περιεχομένου φακέλου ατομικών φρονημάτων που τον αφορά, αφού ορίστηκε η αρμόδια υπηρεσία που θα παραλαμβάνει στο εξής τα σχετικά αιτήματα.
Η αίτηση των ενδιαφερομένων για την πρόσβαση στο φάκελο θα υποβάλλεται στη Διεύθυνση Επικοινωνίας του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας (τηλ: 210 6845062 ή 210 6854609) με τους εξής τρόπους:
  • Αυτοπροσώπως (κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού)
  • Μέσω συμβατικού ταχυδρομείου (Διεύθυνση Επικοινωνίας / Αρχηγείο ΕΛ.ΑΣ., Κανελλοπούλου 4, 101 77, Αθήνα)
  • Με επιστολή μέσω τηλεομοιοτυπίας ( fax : 210 6854207 ή 210 6849352)

Μυρωδάτες φλόγες


Χασισοφωτιά

Όχημα γεμάτο με ναρκωτικά (κάνναβη) το οποίο καταδίωκε η ΟΠΚΕ και η ασφάλεια, λίγο πριν τις 09:00 το πρωί της Τετάρτης, εξετράπη της πορείας του και τυλίχτηκε στις φλόγες, λίγο πριν την είσοδο της Παραμυθιάς, στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. 


Ο οδηγός Πολωνικής καταγωγής, πρόλαβε να βγει από το όχημα και συνελήφθη λίγο, μετα ύστερα απο καταδιώξη μιας ώρας στους πρόποδες του βουνού Γκορίλας


H ψυχή της "Μάχης"

Η Έλλη Σπυροπούλου, πρόεδρος της εταιρείας 

Runner Magazine Οlympic Stadium Run: Τρέξε και εσύ στο κορυφαίο στάδιο της χώρας!
Το 1982 άνοιξε τις πύλες του φιλοξενώντας το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου. Από τότε έχει φιλοξενήσει όλες τις μεγάλες διοργάνωσεις όπως του Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 1997, δεκάδες πανελλήνια πρωταθλήματα στα οποία κορυφαίοι αθλητές έγραψαν ιστορία με τα επιτεύγματά τους.
Κορυφαίοι δρομείς όπως ο Χάιλε Γκεμπρεσιλασιέ, ο Κενενίσα Μπεκέλε, ο Πολ Τέργκατ, ο Σαλβατόρε Αντίπο, ο Ντανιέλ Κόμεν, ο Χισάμ ελ Γκιερούζ, η Γκαμπριέλα Σάμπο, η Πόλα Ράντκλιφ, ο Φερμίν Κάτσο, ο Γουίλσον Κίπκετερ, η Άννα Φιντέλια Κιρότ, η Μαρία Μούτολα και δεκάδες άλλοι έτρεξαν στα κουλουάρ του Ολυμπιακού Σταδίου της Αθήνας, δημιουργώντας κορυφαίες στιγμές της αθλητικής ιστορίας.
Την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά στην 34χρονη ιστορία του, το Ο.Α.Κ.Α. θα δώσει την ευκαιρία σε 1.000 δρομείς να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία, ξεκινώντας και τερματίζοντας μέσα στον αγωνιστικό χώρο του κεντρικού σταδίου συμμετέχοντας σε αγώνες 5 και 10 χλμ. Το Olympic Stadium Run είναι μια πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αθηνών και περιλαμβάνει αγώνες δρόμου 5 και 10 χλμ. αλλά και μία μικρότερη απόσταση 2 χλμ. για παιδιά με δωρεάν συμμετοχή.
Πέρα όμως από την πρωτόγνωρη εμπειρία που θα βιώσουν όσοι εξασφαλίσουν έγκαιρα τη θέση τους, θα έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν σημαντική βοήθεια στη "Μάχη" για τα αυτοάνοσα νοσήματα, αφού όλα τα έσοδα από το αντίτιμο συμμετοχής (5 € για τους αγώνες των 5 και 10 χλμ.) θα διατεθούν στην ομώνυμη Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που μάχεται για την καταπολέμηση και την ενημέρωση σχετικά με τα αυτοάνοσα νοσήματα.

Εις υγείαν της ΕΥΠ




Γιατί γνωστές εταιρείες τα έδιναν στις μυστικές υπηρεσίες
Ερωτηματικά για χορηγίες δεκάδων χιλιάδων ευρώ στην ΕΥΠ

«Χορηγίες» δεκάδων χιλιάδων ευρώ έδιναν ελληνικές επιχειρήσεις σε πράκτορες της ΕΥΠ. Οι ελληνικές εταιρείες παρέδιδαν μεγάλα ποσά σε στελέχη της υπηρεσίας τα οποία φέρεται να είχαν και «συνδικαλιστική δράση», ωστόσο με άγνωστο όφελος αλλά και κατάληξη των χρηματικών ποσών. Κύριο ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί οι υπεύθυνοι των εταιρειών έδιναν διόλου ευκαταφρόνητα ποσά στην ΕΥΠ, τι επεδίωκαν αλλά και τι ίσως φοβούνταν.

Σύμφωνα με παραστατικό που παρουσιάζει στις 16 Φεβρουαρίου 2009 ελληνική εταιρεία εστίασης με καταστήματα σε όλη την Ελλάδα έδωσε φαινομενικά εντελώς αδικαιολόγητα το ποσό των 10.000 ευρώ για «οικονομική ενίσχυση και χορηγία», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, στον σύλλογο των υπαλλήλων της ΕΥΠ.

Τον Οκτώβριο του ίδιου χρόνου οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ ζητούσαν με άλλο έγγραφό τους, που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, οικονομική ενίσχυση από τις επιχειρήσεις με αντάλλαγμα τη διαφήμιση στη φανέλα της ομάδας ποδοσφαίρου (…) των συνδικαλιστών αλλά και καταχωρίσεις σε έντυπο των πρακτόρων της ΕΥΠ.

Τα σήκωσαν ...

Τα Κατασχεμένα

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Αρτάκης, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης έρευνας, εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη κλοπών από ανενεργό εργοστάσιο παραγωγής μονωτικών υλικών, σε περιοχή της Νέας Αρτάκης Ευβοίας.
Συνελήφθησαν σε περιοχές της Νέας Αρτάκης και των Ψαχνών Ευβοίας, πέντε (5) μέλη της εγκληματικής ομάδας και συγκεκριμένα ένας 30χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ένας 29χρονος υπήκοος Πακιστάν, ένας 24χρονος υπήκοος Αλβανίας, ένας 21χρονος ημεδαπός και μία 18χρονη ημεδαπή.
Επιπλέον, συνελήφθη ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας παλαιών σιδήρων ( scrap ), σε περιοχή των Ψαχνών Ευβοίας, κατηγορούμενος για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

"Σύμβουλος" εξαπάτησε 85

Αποτέλεσμα εικόνας για συλληψη

Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, ύστερα από πολύμηνη και εμπεριστατωμένη έρευνα, εξιχνίασε πλήθος υποθέσεων απάτης σε βάρος πολιτών σε διάφορες περιοχές της επικράτειας, για τις οποίες συνελήφθη 48χρονος ημεδαπός και σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος του.
Συγκεκριμένα, ο 48χρονος το χρονικό διάστημα από το τέλος του έτους 2014 έως και τον Οκτώβριο του 2016 ενεπλάκη σε (85) περιπτώσεις εξαπάτησης πολιτών και ασφαλιστικών εταιρειών στο Ηράκλειο, αποσπώντας συνολικά από την παράνομη δραστηριότητά του το χρηματικό ποσό των 177.080,64 ευρώ.

11/10/16

Έμπαινε Δήμο!

Αποτέλεσμα εικόνας για κλεμενα ιχ

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής που διοικεί ο Δήμος Λασπιάς, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος πέντε (5) ατόμων, μελών εγκληματικής ομάδας, που διέπραττε κλοπές οχημάτων, τα οποία στη συνέχεια πωλούσε με παραποιημένα στοιχεία.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της ανωτέρω Υπηρεσίας συνέλαβαν στις 3-3-2016 στους Θρακομακεδόνες, έναν 30χρονο ημεδαπό ο οποίος είχε στην κατοχή του κλεμμένο όχημα για το οποίο είχε αναρτήσει αγγελία πώλησης. Όπως προέκυψε από την συνεχιζόμενη έρευνα, ο συλληφθείς αποτελούσε μέλος εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούνταν στην πώληση αυτοκινήτων που προηγουμένως είχαν αφαιρέσει και παραποιήσει τα στοιχεία τους.
Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν και αναζητούνται τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 27, 32, 34 και 40 ετών, μέλη της σπείρας.

Χασίς σε μπάλες με τριφύλλι

Αποτέλεσμα εικόνας για χασις

Συνελήφθη, απογευματινές ώρες της 7-10-2016 στη Νέα Σμύρνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 41χρονος ημεδαπός για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Επιπλέον, αναζητείται ένας (1) υπήκοος Αλβανίας ως συνεργός του.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 6-10-2016, εντοπίστηκε στην περιοχή του Περιστερίου, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ) και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, σταθμευμένο φορτηγό όχημα που ήταν έμφορτο με μπάλες ζωοτροφής (τριφύλλι) εντός των οποίων βρίσκονταν επιμελώς κρυμμένη, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους -53- κιλών και -23- γραμμαρίων.

Μνημόσυνο από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στο δικτάτορα Παπαδόπουλο



Η αξιωματικός ήταν επικεφαλής των ΜΑΤ σε συγκρούσεις με διαδηλωτές
Μνημόσυνο από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. στο δικτάτορα Παπαδόπουλο

Πρωτοστάτης στη διοργάνωση μνημοσύνου προχθές, Κυριακή, για τον δικτάτορα Γεώργιο Παπαδόπουλο ήταν μία αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε σημαντική θέση στα ΜΑΤ, στο αρχηγείο και σε άλλες κρίσιμες υπηρεσίες του αστυνομικού σώματος. Η διαπίστωση αυτή προκάλεσε προβληματισμό στη λεωφόρο Κατεχάκη και στις τάξεις της Αστυνομίας που προσπαθεί να αποτινάξει κατηγορίες για σχέσεις με ακροδεξιά σχήματα και φασιστικά «μορφώματα».

Η αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., που απηύθυνε μέσω Facebook «κάλεσμα» για… ξαφνικό φόρο τιμής στον πρωταγωνιστή του πραξικοπήματος του 1967 που αποβίωσε τον Ιούνιο του 1999, είχε αποχωρήσει από το Σώμα το 2008 με τον βαθμό του αστυνομικού υποδιευθυντή.

Ωστόσο στις σελίδες της κοινωνικής δικτύωσης παρουσιάζεται με τη στολή της και με φόντο την ελληνική σημαία, ενώ στο προφίλ της υπάρχουν και καταχωρίσεις σχετικά με τη δραστηριότητα στελεχών της Χρυσής Αυγής. Στις σχετικές προαναγγελίες και αναφορές στο Facebook μιλά για «Μνημόσυνο υπέρ της ανάπαυσης, της ψυχής του ηγέτη, πατριώτη, συναδέλφου (…) Γεωργίου Παπαδόπουλου», ενώ δημοσιεύει φωτογραφίες από την εκδήλωση και το μνήμα του δικτάτορα

Ούτε γάτα, ούτε ζημιά

Εύγε Άρη
Και ο φίλος μας ο Αντιστράτηγος Ανδρικόπουλος στην παρουσίαση, που ως Επιθεωρητής της ΓΑΔΑ, ούτε που ακούμπησε στο θέμα του ψεκασμού των γερόντων που πήγαιναν κατά Μαξίμου.

Η δυνατή ομάδα

Αρχαιοκαπηλίας το ανάγνωσμα ...
Δίπλα στον Διοικητή Ασφαλείας Αττικής Χρ. Παπαζαφείρη, ο Διοικητής Ασφαλείας στην Πάτρα Απόστολος Μαρτζακλής, που έβγαλε αυτήν την τεραστίων διαστάσεων εγκληματική οργάνωση στη ... σέντρα. Δίπλα από τον κ. Παπαζαφείρη διακρίνεται ο Κρητικός Υποδιοικητής της Ασφάλειας κ. Χαιρετάκης [πάντα πρόθυμος αλλά αυστηρός]. Πίσω από τον κ. Μαρτζακλή είναι ο καλός Τμηματάρχης του Αρχαιοκαπηλιών στην ΓΑΔΑ, κ. Χριστόλογλου. Ακριβώς δίπλα όμως από τον κ. Μαρτζακλή, είναι ο αγαπητός κ. Γλυκόπουλος, με βλοσυρό, αγριωπό [για να μη παρεξηγούμαστε] βλέμμα. ίσως να του 'μεινε από την εποχή που ήταν στο γραφείο του Χρήστου Παπουτσή, [λέγε με

Τι ειν' τούτος?

Γιατί τα γκουρλώνει τα μάτια ο ΓΓ Αναγνωστάκης
Τι τα ΄θελες δάσκαλε, πράματα και θάματα στην Κατεχάκη

Περί αρχαίων

Τελετή παράδοσης κατασχεμένων αρχαιολογικών ευρημάτων από τον Αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα στον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά





Σε ειδική τελετή στο υπουργείο, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, συνεπικουρούμενος από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνο Τσουβάλα, παρέδωσε στον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά σειρά κατασχεμένων αρχαίων και θρησκευτικών αντικειμένων.
Οι απομαγνητοφωνημένες δηλώσεις τους:
Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας: Κύριε Υπουργέ, με δικαιολογημένη υπερηφάνεια παραδίδουμε σήμερα στα χέρια σας, σε σίγουρα χέρια, στα χέρια των εκπροσώπων του πολιτισμού στη χώρα μας, τα κειμήλια αυτά της πολιτιστικής μας κληρονομιάς που βρέθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία σε δύο ξεχωριστές αστυνομικές επιχειρήσεις αυτές τις μέρες, μια στην περιοχή των Πατρών και μια στην περιοχή των Ιωαννίνων.

Ανατίναξαν το ΙΧ του Αρχιφύλακα


Αποτέλεσμα εικόνας για εκρηξη στεφη
Η φωτο είναι από την έκρηξη στι ΙΧ, της Μαρίας Στέφη όταν ήταν διευθύντρια των φυλακών. Άγνωστοι όμως δράστες τοποθέτησαν τα ξημερώματα εκρηκτικό μηχανισμό σε ΙΧ αυτοκίνητο το οποίο ανήκει στον Αρχιφύλακα των φυλακών Κορυδαλλού.
Από την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε καταστράφηκε ολοσχερώς το ΙΧ αυτοκίνητο, το οποίο ήταν σταθμευμένο σε πυλωτή πολυκατοικίας στο Αιγάλεω.