26/2/16

Θα τα λύσει όλα ο Τόσκας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του Κοινοβουλίου της Ολλανδίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε ατμόσφαιρα κατανόησης, ο κ. Τόσκας ανέπτυξε στους Ολλανδούς βουλευτές τις θέσεις της Ελλάδας στο προσφυγικό, επικεντρώνοντας σε θέματα ασφαλείας σχετικά με τη διαχείριση των προσφυγικών/μεταναστευτικών ροών.

Αρχαιοκάπηλοι

Τα Κατασχεμένα




Συνελήφθησαν, σ τις 24-2-2016 σε περιοχές του νομού Φθιώτιδας , από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρείς (3) ημεδαποί ηλικίας 41, 50 και 63 ετών για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και οπλοκατοχή.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και του νόμου περί όπλων.
Ειδικότερα, μετά από διερεύνηση υπόθεσης για παράνομες ανασκαφές εντός αρχαιολογικού χώρου με τη χρήση ανιχνευτή μετάλλων στην περιοχή Μελιταίας Φθιώτιδας, εντοπίσθηκαν οι ανωτέρω και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι δράστες από το 2013 προέβαιναν συστηματικά σε αγορές αρχαιοτήτων καθώς και σε ανασκαφές, τα ευρήματα των οποίων στη συνέχεια διέθεταν προς πώληση.

Για τον Φάμπιο Ντούσκο


 Από τις 15 Φεβρουαρίου 2016, ο κρατούμενος Φάμπιο Ντούσκο πραγματοποιεί απεργία πείνας, διότι το υπουργείο δικαιοσύνης του έχει  επιβάλει ειδικές συνθήκες κράτησης.

 

Ο Φάμπιο έχει δηλώσει σε δικαστήριο ότι είναι περήφανος για τη φιλία του με τη Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς και κατηγορείται για συμμετοχή στο σχέδιο απόδρασης των μελών της οργάνωσης. Πριν τη δίκη για το σχέδιο απόδρασης, μετήχθη αρχικά στον Κορυδαλλό.Την επόμενη μέρα, μετά από εισβολή των ΕΚΑΜ, μεταφέρθηκε στο Μεταγωγών, ενώ, μετά την πρώτη μέρα της δίκης, μεταφέρθηκε στη ΓΑΔΑ σε καθεστώς απομόνωσης.

 

Για την πλατεία Βικτωρίας


Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας συναντήθηκε σήμερα, 26 Φεβρουαρίου 2016, με τον Δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη.
Στη διάρκεια της συνάντησης η οποία πραγματοποιήθηκε σε άκρως φιλικό κλίμα, συζήτησαν μέτρα αντιμετώπισης των επειγόντων αναγκών αστυνόμευσης σε περιοχές της πρωτεύουσας, όπως η Πλατεία Βικτωρίας, λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, καθώς και τρόπους περαιτέρω ενδυνάμωσης της συνεργασίας των Αρχών Ασφαλείας και των Υπηρεσιών του Δήμου στο μέλλον.
Με το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός και ο Δήμαρχος έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:

Τιμή και δόξα στην Ακτοφυλακή


Μετά την δοξολογία του χοροστατούντος της Ιεράς Μητρόπολης Πειραιώς, Μητροπολίτη κ.κ. Σεραφείμ, ο επίτιμος απερχόμενος Αρχηγός Λ.Σ – ΕΛ.ΑΚΤ, Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α.)

Η κοντόκανη του δουλέμπορου

To Ντοκουμέντο

 Εντοπισμός και διάσωση αλλοδαπών προσφύγων και σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους στη Σάμο
 
Στον εντοπισμό και τη διάσωση δεκαοκτώ (18) αλλοδαπών προσφύγων και τη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους προέβησαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής.
Συγκεκριμένα, πλωτό περιπολικό Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντόπισε ταχύπλοο πολυεστερικό σκάφος, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, σε δυσχερή θέση στη θαλάσσια περιοχή Ακρωτηρίου “ΠΡΑΣΟΥ” ν. Σάμου. 
Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του ανωτέρω περιπολικού προέβη στην ασφαλή περισυλλογή και διάσωση των επιβαινόντων, κατά δήλωση των οποίων, ο αλλοδαπός χειριστής του πολυεστερικού σκάφους προσπάθησε να διαφύγει πέφτοντας στη θάλασσα.

Δόσεις

Λίγα και καλά





Στο πλαίσιο των συστηματικών και εντατικών ελέγχων που πραγματοποιεί το προσωπικό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την καταπολέμηση των οργανωμένων μορφών εγκληματικότητας και την αποφυγή έκνομων πράξεων, από τις Λιμενικές Αρχές Καβάλας, Χανίων, Μυτιλήνης, Κέρκυρας, Ηγουμενίτσας,

25/2/16

Λίγο απ' 'ολα

Tα Ντοκουμέντα




Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν πλήθος αδικημάτων, κατά τη διάρκεια πορειών-διαδηλώσεων και αθλητικών αγώνων, επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών, ενώ επιπλέον διέπρατταν ληστείες και διακινούσαν ναρκωτικά.
Συνελήφθησαν, στις 23 και 24-2-2016, μετά από οργανωμένη επιχείρηση, σε διάφορες περιοχές της Αττικής καθώς και στην Εύβοια, σε συνεργασία με το Τ.Α. Χαλκίδας, πέντε (5) μέλη της οργάνωσης, εκ των οποίων τρείς ημεδαποί ηλικίας 22, 22 και 29 ετών και δύο υπήκοοι Αλβανίας ηλικίας 24 και 31 ετών.
Σε βάρος τους, καθώς και σε βάρος άλλων δεκαεννέα (19) ατόμων μελών της ομάδας, σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της διατάραξης οικιακής ειρήνης, της ληστείας, της έκρηξης, του εμπρησμού, της επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού καθώς και για παράβαση των νόμων περί εξωσχολικού αθλητισμού, περί ναρκωτικών και περί όπλων.

Η 1η με Σκοπιανό

Συνάντηση Αρχηγών


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε σήμερα (25-02-2016), στη Θεσσαλονίκη, επίσημη συνάντηση εργασίας του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστρατήγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα με τον ομόλογό του, Αρχηγό της Αστυνομίας της π.Γ.Δ.Μ., Goranco Savovski .
Οι δύο Αρχηγοί συνοδεύονταν από αντιπροσωπείες ανώτατων Αξιωματικών, οι όποιοι προΐστανται ή εποπτεύουν Υπηρεσίες και περιοχές, που εμπίπτουν στο πεδίο της αστυνομικής συνεργασίας των δύο χωρών.
Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν η Προϊσταμένη Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο Προϊστάμενος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχος Θωμάς Σάνδρος, ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Προστασίας Συνόρων του Αρχηγείου, Αστυνομικός Διευθυντής Δημήτριος Μάλλιος και ο Αστυνομικός Σύνδεσμος της Ελλάδας στα Σκόπια. Επίσης, από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών παρευρέθηκε ο Σύμβουλος Πρεσβείας Α’ της Γ4 Διεύθυνσης Δικαιοσύνης – Εσωτερικών Υποθέσεων – Schengen Ιωάννης Πεδιώτης.

Εικονικές πωλήσεις


Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Σερρών εξιχνιάστηκαν 9 υποθέσεις διαδικτυακής άπατης και σχηματίστηκε τακτική διαδικασία σε βάρος ενός 20χρονου ημεδαπού.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την ενδελεχή ψηφιακή έρευνα και ανάλυση των δεδομένων και στοιχείων, ο προαναφερόμενος τελούσε διαδικτυακές απάτες κατ’ εξακολούθηση, αναρτώντας αγγελίες σε διαδικτυακή σελίδα για πώληση εικονικών οχημάτων (αυτοκινήτων/δίκυκλων μοτοσυκλετών) και κινητών τηλεφώνων με δελεαστικές προσφορές.

Tα ξήλωναν


Εξαρθρώθηκε έπειτα από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, τετραμελής συμμορία, η οποία ενέχεται σε μεγάλο αριθμό κλοπών οχημάτων, αλλά και σε κλοπή κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας και απόπειρες κλοπών χρηματοκιβωτίων.
Συνελήφθη για την υπόθεση 21χρονος ημεδαπός, ενώ ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τριών ακόμη μελών του κυκλώματος, που αναζητούνται, σε βάρος των οποίων, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της «Εγκληματικής Οργάνωσης - Συμμορίας», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών», των «Διακεκριμένων περιπτώσεων φθορών», της «Απόπειρας επικίνδυνων σωματικών βλαβών», της «Απείθειας» και της παράβασης του Νόμου «Περί Όπλων».

Ξύλο με Χρυσαυγίτη στον δήμο Βόλου


Ο μεγαλοεισαγωγέας

Τα Ντοκουμέντα





Συνελήφθη χθες (24-02-2016) το μεσημέρι στο Ελεύθερο Κόνιτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, ένας 40χρονος υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος κατηγορείται για μεταφορά πάνω από (200) κιλών κάνναβης, με σκοπό την εμπορία.
Η σύλληψή του ήταν αποτέλεσμα συντονισμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κόνιτσας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης & Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) Γρεβενών και του Τμήματος Ασφάλειας Γρεβενών.

Η πολυτέλεια του κλέφτη

Το Ντοκουμέντο

Συνελήφθησαν χθες (23-2-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας 39χρονος υπήκοος Γεωργίας και δύο υπήκοοι Ουκρανίας, ένας 35χρονος και μία 34χρονη, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής και πλαστογραφία.
Ειδικότερα, ο τρεις δράστες, επιβαίνοντας σε πολυτελές Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, με πινακίδες κυκλοφορίας των Ουκρανικών αρχών, μετέβησαν στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων, προκειμένου να πραγματοποιήσουν έξοδο από τη χώρα.

Έκοψαν κάγκελα



Νέα στοιχεία για την απόδραση Μαζιώτη : «άνετη» προσγείωση σε ταράτσα της φυλακής θα έκανε το ελικόπτερο με την Πόλα Ρούπα

Προσγείωση σε ταράτσα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού πιθανολογείται πλέον ότι θα έκανε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε η Πόλα Ρούπα (στο αποτυχημένο τελικά εγχείρημα της Κυριακής για την απόδραση του Νίκου Μαζιώτη ακι άλλων αντιεξουσιαστών) μετά από την ανακάλυψη χθες, από σωφρονιστικούς υπαλλήλους, κομμένων κάγκελων σε κοινόχρηστο χώρο όπου κρατούντο οι υποψήφιοι δραπέτες. Το παράθυρο από όπου κόπηκαν τα κάγκελα οδηγούσε σε χαμηλή ταράτσα ενός από τα κτίρια των γυναικείων φυλακών, στην οποία εκτιμάται ότι θα προσγειωνόταν το ελικόπτερο. Και από όπου βέβαια θα ανέβαιναν με την ησυχία τους ο αντάρτης πόλης Νίκος Μαζιώτης και άλλα μέλη του Επαναστατικού Αγώνα και των Πυρήνων. Σε μία πλήρη, δηλαδή, αντιγραφή των προηγουμένων αποδράσεων των ποινικών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκετ Ριζάι, ο οποίοι επιβιβάσθηκαν σε προσγειωμένο και όχι σε «εν πτήσει», με ανεμόσκαλα.

Mαζιώτης: ... +3 χρόνια καταδίκης

Απίστευτη δήλωση
Η Ρούπα με ελικόπτερο προσπάθησε να απελευθερώσει τον Μαζιώτη από τον Κορυδαλλό

Να προστεθούν στην ποινή του άλλα... τρία χρόνια όσα είναι και τα γενετικά μου όργανα, δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτηςαναφερόμενος στη μη εμφάνισή του, στη συνεδρίαση της 24ης Φεβρουαρίου για την 2η δίκη του «Επαναστατικού Αγωνά» όπου θα αγόρευε η εισαγγελέας της έδρας και που ξεκίνησε τον περασμένο Οκτώβριο.  


Η δήλωση του αναρχικού και αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης, που έχει ήδη καταδικασθεί σε πρώτο βαθμό για για τις πράξεις που του αποδίδονται για την πρώτη περίοδο δράσης του Επαναστατικού Αγώνα (2003-2010) σε 50 χρόνια φυλάκισης δημοσιεύθηκε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. 


«Όπως έχω δηλώσει στην προηγούμενη συνεδρίαση αποχωρώ από την διαδικασία. Εφόσον σήμερα είναι η αγόρευση της εισαγγελέως συνιστώ  στα χρόνια επί της ποινής που θα προτείνει να προσθέσει άλλα 3 όσα είναι και τα γενετικά μου όργανα», δήλωσε ο Νίκος Μαζιώτης. 

23/2/16

Ήταν και άλλοι



ΕΛΑΣ: Θα δραπέτευαν Πυρήνες και  μέλη του Επαναστατικού Αγώνα μαζί  με τον  Μαζιώτη
Το πλαστό δελτίο ταυτότητας, που χρησιμοποιήθηκε από τη συνεργό του Μαζιώτη, για την ενοικίαση του ελικοπτέρου

Το ενδεχόμενο επιβίβασης στο ελικόπτερο της σχεδιαζόμενης απόδραση του Νίκου Μαζιώτη, του συνεργού του Αντώνη Σταμπούλου, του ποινικού Γιώργου Πετρακάκουκαι τουλάχιστον δύο η τριών μελών της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς που βρίσκονταν στο ίδιο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού, εξετάζει τις τελευταίες ώρες η ΕΛ.ΑΣ. Στελέχη της λεωφόρου Κατεχάκη μιλούν για ένα σχέδιο μαζικής φυγής ενόπλων από τις φυλακές Κορυδαλλού -έναν περίπου χρόνο μετά την επιχείρηση «Γοργοπόταμος»- που αν πετύχαινε θ αποτελούσε «κόλαφο» για τις αρχές ασφαλείας. Συμπληρώνοντας ωστόσο ότι «υπήρχαν προγενέστερες πληροφορίες» αλλά κι ότι «θα υπάρξει, πιθανόν, νέο παρόμοιο εγχείρημα».

Τους αστυνομικούς προβλημάτισε κείμενο αντιεξουσιαστή, συγκρατούμενου του Νίκου Μαζιώτη, που είχε αναρτηθεί στο διαδίκτυο, λίγες ώρες πριν την απόπειρα απόδρασης και μιλούσε για «πορεία προς την ελευθερία». Χωρίς άλλη επεξηγηματική αναφορά…

Την ίδια στιγμή εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία που έχουν προκύψει από την κατάθεση του πιλότου -πρώην αστυνομικού- του ελικοπτέρου που είχε καταληφθεί, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από την ένοπλο, μέλος του «Επαναστατικού Αγώνα», Πόλα Ρούπα.

Η επιβάτης του ελικοπτέρου


Σε συνέχεια χθεσινής ενημέρωσης, σχετικά με μίσθωση ελικοπτέρου και ένοπλη επίθεση σε βάρος του κυβερνήτη του, ανακοινώνεται ότι, από την πρόοδο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας (Δ.Α.Ε.Ε.Β.), σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα εργαστηριακών εξετάσεων από τη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, προέκυψαν τα ακόλουθα:
  • Γενετικός τύπος αγνώστου θήλεος ατόμου, που προέκυψε κατά τη διενέργεια εργαστηριακών – συγκριτικών εξετάσεων από την ανάλυση αιματηρών κηλίδων από πουκάμισο, που φορούσε ο πιλότος του ελικοπτέρου, ταυτίζεται με γενετικό τύπο αγνώστου θήλεος ατόμου, [σσ: μέχρι τότε οι αρχές δεν είχαν το DNA της Πόλα Ρουπά] που προέκυψε από την ανάλυση βιολογικού υλικού από:
    • τρίχα, που βρέθηκε σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, στην περιοχή Κυψέλης Αττικής (γιάφκα Επαναστατικού Αγώνα που είχε αποκαλυφθεί στο πλαίσιο επιχείρησης της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας για σύλληψη μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας την 10-04-2010),

Καβάλα λέω ...

Τα Ντοκουμέντα

Εξαρθρώθηκε μετά από εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, συμμορία η οποία διακινούσε συστηματικά ναρκωτικές ουσίες στο νομό Καβάλας.
Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες και προχθές (21 και 22-2-2016), στους νομούς Καβάλας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Κατερίνης, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, των Τμημάτων Ασφάλειας Πολυγύρου Χαλκιδικής και Δράμας καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Κάτω Νευροκοπίου Δράμας, συνελήφθησαν συνολικά έντεκα (11) μέλη της συμμορίας.
Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας από 26 έως 48 ετών, εκ τον οποίων 42χρονος αστυνομικός (Αρχιφύλακας), που υπηρετεί στην Καβάλα και πέντε (5) αλλοδαποί, τρεις υπήκοοι Αλβανίας και δύο υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας από 20 έως 38 ετών.

Ομαδικά

Μαζική απόδραση ήθελε η Πώλα Ρούπα από τον Κορυδαλλό

Τις τηλεφωνικές κλήσεις που έγιναν μέσω των κεραιών κινητής τηλεφωνίας  στο τετράγωνο Πλαταιές, Ερυθρές, Οινόη, Βίλλια από τις 14:15 το μεσημέρι της Κυριακής μέχρι τις 15:00 προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν οι αναλυτές της Αστυνομίας προκειμένου να εντοπίσουν τους αριθμούς τηλεφώνων που κάλεσε η Ρούπα προκειμένου να εξαφανιστεί από την περιοχή.

Οι πληροφορίες λένε ότι η Αστυνομία διαθέτει προγράμματα και εκπαιδευμένο προσωπικό και μπορεί να σαρώσει και να αποκωδικοποιήσει τέτοιου είδους τηλεφωνικές επικοινωνίας ακόμη και αν δεν γνωρίζει συγκεκριμένους αριθμούς. Μάλιστα, το γεγονός ότι στο “τετράγωνο” που ερευνά η Αστυνομία είναι αραιοκατοικημένο κάνει πολύ πιο εύκολο το έργο τους. 

Αγγέλης ο "Τρανός"

Βλέπε σύλληψη Παλαιοκώστα
Στην συνάντηση στα Γιάννενα υπό τον Αυγενάκη, διακρίναμε εκτός από τον κ. Καλογιάννη, τον απόστρατο Αξιωματικό της Ασφάλειας Ιωαννίνων Κώστα Αγγέλη. Ήταν ο 1ος που συνέλαβε τον Νίκο Παλαιοκώστα όταν εκείνος απέδρασε από τις φυλακές Τρικάλων με το σεντόνι που του έριξε από τον τοίχο ο αδελφός του Βασίλης [σήμερα ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΟΣ].
Πολλά κιλά τα γαλόνια του ...

Δεν τους έκανε τα κέφια

Νικόλας Κέφης
Από τους 2-3 καλύτερους αστυνομικούς διευθυντές που πέρασαν από τα Γιάννενα ο πρώην εξ Άρτης δήμαρχος. Δεν προσκύνησε τοπικούς Βουλευτές και οι αργόσχολοι-[ολίγοι] διεφθαρμένοι [βλέπε Κρύα] έκοβαν λάσπη στο όνομά του. Τους ... δρόσιζε για τα καλά το όνομα "Κέφης".

Θέλει αξιώματα στην πολιτική

Ο εκ του Λούρου Πρεβέζης καταγόμενος
... Ατύχησε ως αξιωματικός ο κύριος Παπιγκιώτης αφού έφυγε ανέλπιστα πρόωρα από το Σώμα που έγινε πιο φτωχό και τώρα ως νέος δεν του περνά η ώρα και τρέχει

22/2/16

Στο παρά πέντε






Από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) διενεργείται προανάκριση σχετικά με περιστατικό, το οποίο διαδραματίστηκε χθες (21-02-2016) και αφορά σε ενοικίαση ελικοπτέρου από γυναίκα, η οποία κατά τη διάρκεια της πτήσης επιχείρησε, αρχικά με την απειλή όπλου και στη συνέχεια με πυροβολισμούς, να εξαναγκάσει τον πιλότο να αλλάξει την προγραμματισμένη πορεία.
Ειδικότερα:
  • Χθες (21-02-2016) και περί ώρα 13:45 απογειώθηκε από την περιοχή Θερμησία Πόρτο Χελίου Αργολίδας ελικόπτερο με δυνατότητα μεταφοράς έξι (6) ατόμων, στο πλαίσιο προγραμματισμένης πτήσης με δρομολόγιο από το χωριό Θερμησία Αργολίδας, ενδιάμεσο σταθμό το χωριό Θεολόγο Φθιώτιδας και τελικό προορισμό την νήσο Κύθνο Κυκλάδων.

Ο μεγάλος απών

Αμυγδαλέζα

O ... e-στρατός του


Μανώλης Σφακιανάκης: Ο σταρ της ΕΛ.ΑΣ. και ο e-στρατός του
Ο Μανώλης Σφακιανάκης θεωρείται ο πιο αναγνωρίσιμος αξιωματικός στην ιστορία της ΕΛ.ΑΣ.

«Εγώ έχω κάνει 12.000 επιτυχημένες έρευνες για το έγκλημα στο Διαδίκτυο και έχω ανοίξει περισσότερες από 6.000 ηλεκτρονικές "πόρτες" για να εντοπίσω χάκερ και άλλους κακοποιούς στα υπολογιστικά συστήματα. Τι νομίζουν κάποιοι, ότι το ηλεκτρονικό έγκλημα είναι Pacman; Τους πείραζε λοιπόν που είμαι εξωστρεφής άνθρωπος και ερχόμουν σε επαφή με τον κόσμο; Μου λένε ότι εγώ ξέρω μόνο από ηλεκτρονικό έγκλημα. Ξεχνάνε όμως ότι έχω διατελέσει για τρία χρόνια υποδιοικητής του Τμήματος Ασφαλείας στο Κολωνάκι και σε άλλες υπηρεσίες. Είχα συμμετάσχει στην έρευνα για την υπόθεση Βαβύλη, για τη δράση μεγαλοαπατεώνων, κλεφτών πινάκων, για ναρκωτικά κ.ά. Γι' αυτό και όταν αποφάσισαν να με μεταθέσουν αιφνιδιαστικά δημιουργήθηκε κύμα συμπαράστασής μου.

Πήγε να ληστέψει έγκυο


Συνελήφθη, προχθες (20-2-2016) το βράδυ στην Πάτρα, από αστυνομικούς της μικτής περιπολίας των Α΄ και Γ΄ Αστυνομικών Τμημάτων Πατρών, ένας 45χρονος ημεδαπός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ληστείας.
Ειδικότερα, ο δράστης προχθές το βράδυ εισήλθε, παραβιάζοντας την θύρα εισόδου, σε οικία 32χρονης ημεδαπής εγκύου και αποπειράθηκε να αφαιρέσει αντικείμενα.
Ωστόσο, όταν έγινε αντιληπτός από την παθούσα τράπηκε σε φυγή, κατά τη διάρκεια της οποίας έσπρωξε την πόρτα της οικίας προκαλώντας ελαφρές σωματικές βλάβες στην παθούσα.

Μετρημένος

Το έχουμε ξαναγράψει πως ξεχώριζε από τους αυλοκόλακες που στελέχωναν την ΑΔ Ιωαννίνων με προεξάρχοντα τον ακατονόμαστο "βαψομαλλιά"

BASILAKOS GIANNHS
Η σοβαρότητα και όχι σοβαροφάνεια αυτού του παιδιού είναι δεδομένη. Παρακολουθούμε την καριέρα του από όταν ήταν Υπαστυνόμος ... Με ήθος που σ' έκανε ακόμη και να ντρέπεσαι όταν σε κοιτούσε!
Κατευθείαν στα βαθιά βρέθηκε ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Ιωαννίνων Γιάννης Βασιλάκος.
Οι εκδηλώσεις για τα Ελευθέρια της πόλης πολλές, με αποκορύφωμα βέβαια την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας και την παρέλαση της Κυριακής.
Όλα όμως λειτούργησαν άψογα.

Κλέφτες φορτηγών


Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, διακριβώθηκε, στο πλαίσιο πολύμηνης και μεθοδικής αστυνομικής έρευνας, η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στην διάπραξη κλοπών Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και Αττικής.
Ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία τεσσάρων (4) συνολικά μελών της εγκληματικής ομάδας, ηλικίας 36, 26, 22 και 19 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, καθώς και τον τρόπο δράσης ( modus operandi ), διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 18-06 έως και 03-09-2014, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η αφαίρεση Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτων.

Σπιτικό ....

Τα Ντοκουμέντα

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, οδήγησαν στη σύλληψη 48χρονου υπηκόου Αλβανίας στη Θεσσαλονίκη, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, χθες (19-02-2016) το μεσημέρι, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 48χρονο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης και σε έρευνα της οικίας του, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: