15/9/17

Ο Τζανέτος κάνει μπούγιο ...

K


Ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος επισκέφθηκε το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2017, Δομές Φιλοξενίας προσφύγων – μεταναστών στη Θεσσαλονίκη, την Ημαθία, το Κιλκίς, τις Σέρρες, τη Δράμα και την Καβάλα.
Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης, ο κ. Φιλιππάκος είχε ενημερωτική συνάντηση στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης με τον Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, Αντιστράτηγο Χρήστο Δραγατάκη, τον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης, Υποστράτηγο Φώτιο Δομζαρίδη, τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Υποστράτηγο Νικόλαο Μενεξίδη και τον Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο Αθανάσιο Μαντζούκα.

11/9/17

Ο Χριστοδούλου για την Αλικαρνασσό

Αποτέλεσμα εικόνας για σπυρος χριστοδουλου

Bρίσκομαι κρατούμενος στις φυλακές Αλικαρνασσού από τον Ιούνη του 2015. Σε αυτούς τους 28 μήνες της κράτησης μου, καθημερινά γίνομαι αυτόπτης μάρτυρας των ασφυκτικών συνθηκών διαβίωσης που γεννούν για την πλειονότητα των κρατουμένων, οι σοβαρές ελλείψεις σε μέσα και υποδομές της συγκεκριμένης φυλακής, οι οποίες μετατρέπουν συχνά, την έτσι κι αλλιώς βασανιστική συνθήκη του εγκλεισμού, σε καθημερινό μαρτύριο. Απόρροια αυτών ακριβώς των συνθηκών είναι και τα συχνά περιστατικά βίαιων συγκρούσεων μεταξύ των κρατουμένων – είναι άλλωστε γνωστό ότι η εξαθλίωση θρέφει τον κοινωνικό κανιβαλισμό - τα οποία ανέχεται, όταν δεν τα υποδαυλίζει η υπηρεσία, προκειμένου να κρατάει διασπασμένη, και άρα ακίνδυνη, την κοινωνία της φυλακής.
Έχοντας έρθει πολλές φορές αντιμέτωπος με τέτοιου είδους περιστατικά, ενεργούσα πάντα πυροσβεστικά και στην κατεύθυνση της εξομάλυνσης , έχοντας για οδηγό τις αρχές της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης, και γνώμονα πάντα το κοινό μας συμφέρον ως κρατούμενοι, δηλαδή την κατά το δυνατόν ασφαλή μας διαβίωση μέσα στη φυλακή.