26/2/11

Επαγγελμά τους: οι ληστείες τραπεζών


Είχαν αναγάγει σ' επάγγελμα τις ληστείες τραπεζών, τα μέλη της πενταμελούς Αλβανικής συμμορίας, ένας εκ των οποίων χθές το πρωί μετά τις δυο απανωτές ληστείες στον Μώλο Φθιώτιδας, τραυματίστηκε σε καταδίωξη θανάσιμα από αστυνομικά πυρά έξω από την Υλίκη. Είχαν διαπράξει άλλες τέσσερις ληστείες στην ερύτερη περιοχή αλλά και μια στο Περιστέρι Αττικής, στις 21 Δεκεμβρίου όπου και είχαν πυροβολήσει πάλι κατά αστυνομικών. Η ίδια συμμορία στις 20 Ιανουαρίου είχαν ξανακάνει ληστεία στον Μώλο αλλά στην Εθνική τράπεζα.

Ειδικότερα, οι τέσσερις συλληφθέντες (δύο 28χρονοι, ένας 27χρονος και ένας 26χρονος) και ο θανάσιμα τραυματισμένος ομοεθνής τους, δρούσαν κατά περίπτωση και με διαφορετική σύνθεση ομάδας κάθε φορά, πραγματοποιώντας ένοπλες ληστείες σε Υποκαταστήματα Τραπεζών και Ταχυδρομικά Ταμιευτήρια.

Από τη μέχρι στιγμής αστυνομική έρευνα (πέραν της συμμετοχής τους στις δύο χθεσινές ληστείες) προκύπτει η κατά περίπτωση συμμετοχή τους, σε πέντε (5) ακόμα ληστείες και ειδικότερα:

Για τον 26χρονο συλληφθέντα προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του:
Στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010,
στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 07-01-2011 και
στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, την 03-02-2011.Για τον 27χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του στη ληστεία της Εθνική Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010.
Για έναν από τους 28χρονους συλληφθέντες προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του:
στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010,
στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, την 20-01-2011,
στη ληστεία της Αγροτικής Τράπεζας στις Λιβανάτες Φθιώτιδας, την 07-01-2011 και
στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, την 03-02-2011 .
Για τον δεύτερο 28χρονο προκύπτουν στοιχεία συμμετοχής του:
στη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, την 20-01-2011 και
στις ληστείες της Εθνικής Τράπεζας και των ΕΛ.ΤΑ. στην Πελασγία Φθιώτιδας, την 03-02-2011.
Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση της ληστείας της Εθνικής Τράπεζας στο Περιστέρι Αττικής, την 21-12-2010, ένας από τους δράστες, κατά τη διαφυγή τους με κλεμμένο όχημα, είχε πυροβολήσει κατά περιπολικών της Αστυνομίας στη Λεωφόρο Θηβών.
Η αστυνομική έρευνα και η διερεύνηση της συμμετοχής τους σε άλλες αξιόποινες πράξεις συνεχίζεται

Συνεχίζουν απτόητοι οι ληστές

Στο Π. Φάληρο, οδός Ιάσωνος, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα τροφίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στη Βούλα, Λεωφ. Καραμανλή, άγνωστος δράστης εισήλθε σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στο 11ο χλμ. Π.Ε.Ο. Θηβών – Λιβαδειάς, (3) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων και με την απειλή όπλων αφαίρεσαν από υπάλληλο χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν με Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αναζητούνται.
Στο Μαρμάρι Ευβοίας, άγνωστος δράστης προσέγγισε μπροστά σε καταστήματος ψιλικών τον ιδιοκτήτη του και με την απειλή όπλου αφαίρεσε χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στο Ηράκλειο, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα ψιλικών και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν χρηματικό ποσό. Δράστες αναζητούνται.

Μέχρι σχολή χορού είχαν ανοίξει


Στη Γλυφάδα, συμβολή των οδών Αγ. Νεκταρίου και Αντικυθήρων, συνελήφθη ημεδαπός, ενώ αναζητείται συνεργός του, γιατί διέρρηξαν σχολή χορού, ιδιοκτησίας ημεδαπού. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς από κοινού με συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο δίμηνο στη Γλυφάδα διέπραξαν (6) κλοπές από καταστήματα, αφαιρώντας χρηματικά ποσά, τιμαλφή και ηλεκτρικές συσκευές.

Είχαν ρημάξει τα αυτοκίνητα στην Γλυφάδα


Στη Γλυφάδα, οδός Διαδόχου Παύλου, συνελήφθη αλλοδαπός, ενώ αναζητείται συνεργός του, γιατί διέρρηξαν Ι.Χ.Ε. αυτ-το και αφαίρεσαν μία τσάντα. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς από κοινού με συνεργούς του, οι οποίοι αναζητούνται, κατά το τελευταίο τρίμηνο στη Γλυφάδα διέπραξαν (11) κλοπές από Ι.Χ.Ε. αυτ-τα, αφαιρώντας διάφορα τιμαλφή.

Κινηματογραφική ληστεία με πυροβολισμούς




Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έχει στη διαθεσή του το iliatora.gr, πριν από λίγο τρεις οπλισμένοι κουκουλοφόροι λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην Αρχαία Ολυμπία.

Πριν διαφύγουν με αυτοκίνητο, οι ληστές απείλησαν περαστικούς και κατοίκους της πόλης και πυροβόλησαν στον αέρα με Καλάσνικοφ.Οι τρεις δράστες - πιθανότατα αλλοδαποί - αρχικά έκαναν λάθος και μπήκαν σε διπλανό κατάστημα με παραδοσιακά είδη διατροφής. Στη συνέχεια τρέχοντας επιχείρησαν να μπουν στο κοσμηματοπωλείο, από πόρτα που όμως ήταν κλειδωμένη.

Με το κοντάκι του αυτόματου επιχείρησαν να τη σπάσουν, όταν όμως δεν τα κατάφεραν προχώρησαν στην κεντρική είσοδο. Ο γιος του ιδιοκτήτη βρισκόταν ακριβώς απέναντι, σε καφετέρια, όταν τους είδε και έτρεξε να δει τι συμβαίνει, όπως και άλλοι περίοικοι. Οι ληστές τον σημάδεψαν με το όπλο και τον έβαλαν να πέσει στο έδαφος, ενώ πυροβόλησαν για εκφοβισμό στον αέρα.

Μπήκαν στο μαγαζί, έσπασαν προθήκες, πήραν βιαστικά όσα πράγματα μπορούσαν και έφυγαν σημαδεύοντας με το όπλο όποιον τους κοιτούσε. Μετά επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο, ένα κλεμμένο από την Τρίπολη ασημί ΤΟΥΟΤΑ Carina, και κατευθύνθηκαν προς την περιοχή του Φλόκα.

Οι Αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους, με μπλόκα σε πολλά σημεία του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου.

πηγή:iliatora.gr

Οι "Αποκαλύψεις" της Κυριακής


Διαβάστε στις "Αποκαλύψεις" της Κυριακής που από αργά το απόγευμα κυκλοφορούν στο κέντρο της Αθήνας: α] Κίνημα ... ανυπακοής στην ΕΛ.ΑΣ β] Μετά τα ακίνητα η εφορία δεσμεύει και τα τραγούδια του Τόλη Βοσκόπουλου και γ] Ρεπορτάζ από τους κουμπάρους της εξουσίας στους Κουνιάδους?

Τ' άλογο στο Ρίο έφαγε κλήση

Απο: Nonews-NEWS

Ιδού η κλήση που έδωσε άνδρας της Τροχαίας στον Γιάγκο Ραυτόπουλο επειδή για τις ανάγκες τηλεοπτικού ρεπορτάζ πήγε στα διόδια της γέφυρας στο Ρίο... με άλογο! Φαίνεται πως το άλογο είναι απαγορευμένο μέσο μεταφοράς με τη διαικολογία ότι στην εθνική θα πρέπει τα οχήματα να κινούνται με πάνω από 60 χιλιόμετρα την ώρα. Ομως ...
στην εθνική Πατρών - Κορίνθου λόγω των έργων υπάρχουν πινακίδες που απαγορεύουν την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας. Η κλήση είναι 200 ευρώ. Και όπως βλέπετε στην στήλη για τα στοιχεία του οχήματος γράφει... ΑΛΟΓΟ.
Το σχετικό βίντεο είχε δημοσιεύσει και το Crimes on air στο θέμα με τίτλο: "Καβάλα στ' άλογο στα διόδια του Ρίο".

Η Βουλγάρα από τη Λίμα και οι Αλβανοί με την πρέσα



Στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», από Αστυνομικούς της της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη 45χονη από την Βουλγαρία για εισαγωγή στην Ελλάδα ποσότητας κοκαΐνης.

Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υ.Δ.Ν., ενεργώντας στοχευμένους ελέγχους σε πτήσεις, εντόπισαν την Βουλγάρα η οποία αφίχθη στην χώρα μας από τη Λίμα τουΠερού μέσω Άμστερνταμ Ολλανδίας . Στην κατοχή της βρέθηκε και κατασχέθηκε:

ΚΟΚΑΪΝΗ βάρους - 2.735 - γραμμαρίων, εντός συσκευασίας, επιμελώς κρυμμένης σε διπλό πάτο αποσκευής .

Σε μια άλλη περίπτωση αστυνομικοί της Δίωξης στον Πειραιά και στο Ίλιον Αττικής, συνέλαβαν τέσσερις (4) αλλοδαποί, τρείς Αλβανούς και μια Ρουμάνα ηλικίας 26, 28,36 και 22 ετών αντίστοιχα, κατηγορούμενοι για παράβαση του Νόμου «περί ναρκωτικών». Οι συλληφθέντες παραλάμβαναν μεγάλες ποσότητες ηρωίνης, για λογαριασμό Αλβανικών εγκληματικών οργανώσεων, τις οποίες αναλάμβαναν να νοθεύσουν, επανατυποποιήσουν και περαιτέρω να διακινήσουν. Σε οικία στο Ίλιον Αττικής, που χρησιμοποιούσαν ως εργαστήριο νόθεύσης – επανατυποποίησης ηρωίνης, έχοντας εγκαταστήσει άρτιο σχετικό εξοπλισμό, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • Ποσότητα ΗΡΩΙΝΗΣ βάρους -206- γραμμ.
  • Ποσότητα ΚΟΚΑΙΝΗΣ βάρους –120- γραμμ.
  • Χρηματικό ποσό –3.650- ευρώ.
  • Πέντε -5- κινητά τηλέφωνα.
  • Μία -1- ηλεκτρονική ζυγαριά.
  • Κλειδιά χώρων απόκρυψης ναρκωτικών (καβάντζες).
  • μία –1- υδραυλική πρέσα με πλήρη εξαρτήματα, ένα –1- τετράγωνο σιδερένιο καλούπι, σφυρί με εμφανή υπολείμματα ηρωίνης, μία –1- παραλληλόγραμμη βάση και –14- μεταλλικά καπάκια.

Επίσης κατασχέθηκε και ένα (1) Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Ξαναχτυπά την Κυριακή

Η Κυριακάτικη εφημερίδα του Δ. Σειρηνάκη ξαναχτυπά από σήμερα το βράδυ στο κέντρο της Αθήνας. Δείτε όργια με φοιτήτριες και για πρώτη φορά φωτογραφίες από τα αυτοσχέδια φονικά όπλα των βαρυποινιτών στον Κορυδαλλό!

Δύο σφαίρες τον έστειλαν στο νοσοκομείο


Στην Τούμπα Θεσ/νίκης, άγνωστος δράστης που έφερε όπλο, για άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία πυροβόλησε και τραυμάτισε στο χέρι και στο πόδι ημεδαπό. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου χειρουργήθηκε και παρέμεινε για νοσηλεία. Δράστης αναζητείται.

Συλλήψεις Αλβανών για ναρκωτικά


Στο Ράγιο Θεσπρωτίας, συνελήφθη 28χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, γιατί κατελήφθη να μεταφέρει με Ι.Χ.Ε. αυτ-το ιδιοκτησίας του, ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης συνολικού βάρους (121,053) γραμμαρίων. Ναρκωτικά και όχημα κατασχέθηκαν.
Στην Αίγινα, συνελήφθησαν (2) αλλοδαποί υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 30 και 25 ετών, αντίστοιχα, γιατί σε έρευνα που έγινε στην οικία τους βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ηρωίνη βάρους (199,6) γραμμαρίων, (1) μαχαίρι με ίχνη ναρκωτικής ουσίας, (1) ζυγαριά ακριβείας και (2) κινητά τηλέφωνα.

Πυροβόλησε 17χρονο



Στις Φιλιάτες Θεσπρωτίας, συνελήφθη 65χρονος ημεδαπός, γιατί πυροβόλησε με δίκαννο κυνηγετικό όπλο 17χρονο ημεδαπό, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στα πόδια. Παθών μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο, όπου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ζωής.

Τυχαίο;















Στον "τοξοβόλο" που την περασμένη Τετάρτη συνελήφθη στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή, προσάπτουν πως κουβαλούσε και το φονικό όπλο που λέγεται: Τσεκούρι. Στις ... μαρκαρισμένες φωτογραφίες όμως και αυτό τουλάχιστον φαίνεται ολοκάθαρα, η ασυνήθιστα γαλάζια λαβή του τσεκουριού, διακρίνεται στην τσέπη της φόρμας ενός άνδρα των ΜΑΤ. Τι να έχει συμβεί άραγε;

Στόχος supermarket


Στην Καλλιθέα, άγνωστος δράστης εισήλθε σε κατάστημα S/M και με την απειλή όπλου, αφαίρεσε άγνωστο μέχρι στιγμής χρηματικό ποσό. Δράστης αναζητείται.
Στην Αλεξανδρούπολη περιοχή Αεροδρομίου, (2) άγνωστοι δράστες εισήλθαν σε κατάστημα S/M και με την απειλή όπλων, εξανάγκασαν τον υπεύθυνο του καταστήματος να τους παραδώσει χρηματικό ποσό. Δράστες διέφυγαν και αναζητούνται.

Οι ΗΠΑ δεν αποκλείουν τη στρατιωτική επέμβαση

Οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να κλείσουν την πρεσβεία τους στη Λιβύη διακόπτοντας τις διπλωματικές σχέσεις και κινούνται προς την κατεύθυνση να επιβάλλουν μονομερώς κυρώσεις κατά της χώρας χωρίς να αποκλείουν και τη στρατιωτική επέμβαση, σε απάντηση στην βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων από το καθεστώς του Μουαμάρ Καντάφι.

Όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, οι ΗΠΑ τάσσονται υπέρ της αποπομπής της Λιβύης από τα Ηνωμένα Έθνη. Ακόμη, όπως είπε, θα περιορίσουν την στρατιωτική συνεργασία με τη Λιβύη.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης, υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν αποκλείσει καμία απάντηση για τη βία στη Λιβύη, ακόμα και τη στρατιωτική επέμβαση.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα συνεργαστούν με τις ευρωπαϊκές χώρες για την επιβολή και άλλων κυρώσεων από κοινού με την Ευρώπη. «Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες διερευνούν τις περιπτώσεις ωμοτήτων που διαπράττονται αυτές τις ημέρες», συμπλήρωσε ο κ. Κάρνεϊ.

Ο Καντάφι «δεν έχει πλέον καμία αξιοπιστία και έχει χάσει την εμπιστοσύνη του λαού της Λιβύης», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου που ανακοίνωσε ότι ο Μπαράκ Ομπάμα θα συναντηθεί με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν τη Δευτέρα για να συζητήσουν τις εξελίξεις στη Λιβύη.

Ο κ. Μπαν Γκι-Μουν απηύθυνε πριν από λίγο έκκληση στο 15μελές Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ «να περάσει γρήγορα στη δράση, αναφορικά με μία προτεινόμενη δέσμη κυρώσεων κατά της λιβυκής ηγεσίας, ώστε αυτή να σταματήσει αμέσως τη βίαιη καταστολή εναντίον των διαδηλωτών, σε όλη τη χώρα...»

«Πρέπει, ήλθε η ώρα, το Συμβούλιο Ασφαλείας, να αναλάβει δράση. Οι ώρες κι οι ημέρες που έρχονται, θα είναι αποφασιστικές για τον λαό της Λιβύης», πρόσθεσε.

πηγή:tanea

Τρίτη και φαρμακερή

Φωτο: Lamia report








Γράφει ο βασίλης χήτος


Αλλεπάληλες φορές οι πέντε Αλβανοί ληστές έβαλαν με τα Καλάσνικοφ, κατά των αστυνομικών πληρωμάτων που τους καταδίωκαν από τα διόδια της Τραγάνας στο 125ο χλμ της Ε.Ο Αθηνών -Λαμίας, μέχρι και το 89ο χλμ έξι μόλις χιλιόμετρα μετά την λίμνη της Υλίκης και με κατεύθυνση την Αθήνα, όπου και τελικά έπεσαν σε αστυνομικά χέρια. Η τρίτη συμπλοκή σ΄αυτά τα 36 συνολικά χλμ τρελής καταδίωξης, ήταν και η πιο "φαρμακερή" καθώς το πίσω λάστιχο από το αυτοκίνητο των ληστών έσκασε με αποτέλεσμα αυτοί να υποχρεωθούν να το εγκαταλείψουν. Και πεζοί όμως εξακολουθούσαν να πυροβολούν με τα Καλάσνικοφ κατά των αστυνομικών μέχρι να συλληφθούν. Είναι πολύ πιθανόν πάντως ο 28χρονος συνεργός να τραυματίστηκε θανάσιμα από την πρώτη συμπλοκή με την ΟΠΚΕ Λαμίας που σημειώθηκε εν κινήσει στο Ακραίφνιο, στο 103ο χλμ. της εθνικής οδού. Οι ληστές ωστόσο εξ αρχής και για να ξεγελάσουν τις αρχές στον Μώλο Φθιώτιδας [185 χλμ από την Αθήνα] όπου έκαναν τις δυο ληστείες, εμφανίστηκαν με αυτοκίνητο HONDA CIVIC. Στη συνέχεια όμως και σε κοντινή απόσταση το εγκατέλειψαν και επιβιβάστηκαν σ' ένα VOLVO S40. Ύστερα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με καταδίωξη και ανταλλαγή πυροβολισμών, σε παραδρόμους του αυτοκινητοδρόμου της Εθνικής Οδού Π.Α.Θ.Ε., συνελ ήφθησαν τελικά στο 89οχλμ της Εθνικής Οδού οι τέσσερις ένοπλοι Αλβανοί, ενώ τραυματίστηκε θανάσιμα άλλος ένας που ήταν μαζί τους. Νωρίτερα είχαν διαπράξει, ένοπλοι με δύο (2) καλάζνικοφ και ένα (1) πιστόλι, δύο (2) ληστείες σε υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και της Αγροτικής Τράπεζας στο Μώλο Φθιώτιδας, ενώ διέφυγαν με κλεμμένο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Πιο αναλυτικά χθες το πρωί (περίπου στις 09.35 ώρα) στο Μώλο Φθιώτιδας, τρία (3) άτομα, φορώντας κουκούλες και κρατώντας δύο (2) καλάζνικοφ και πιστόλι, λήστεψαν διαδοχικά τα υποκαταστήματα των ΕΛ.ΤΑ. και της Αγροτικής Τράπεζας, αποκομίζοντας 2.000 ευρώ και 18.000 ευρώ αντίστοιχα. Τα δύο υποκαταστήματα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους και έξω από αυτά τους ανέμενε, σύμφωνα με τις μαρτυρίες, άλλος ένας συνεργός τους. Αμέσως μετά τις ληστείες διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο, μάρκας HONDA CIVIC , προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας, αμέσως μετά την πληροφορία των δύο (2) ληστειών, οργανώθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό των δραστών, με συνεχείς έρευνες και στήσιμο μπλόκων ελέγχου σε κομβικά σημεία της περιοχής, στις οποίες συμμετείχαν και δυνάμεις των γειτονικών Αστυνομικών Διευθύνσεων. Στο ύψος των διοδίων της Τραγάνας και επί του αυτοκινητοδρόμου της Ε.Ο. εντοπίστηκε, από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. Φθιώτιδας, ύποπτο όχημα, μάρκας VOLVO S 40 μαύρου χρώματος, στο οποίο επέβαιναν πέντε (5) άτομα και καταδιώχθηκε. Στη διαδρομή και στο ύψος της διασταύρωσης του Ακραίφνιου (103ο ΧΜ), το ύποπτο όχημα βγήκε από τον αυτοκινητόδρομο και οι πίσω επιβαίνοντες πυροβόλησαν κατά των αστυνομικών. Στη συνέχεια, αφού επέστρεψε στον αυτοκινητόδρομο, στο ύψος της Υλίκης (95ο Χ/Μ), βγήκε και πάλι στον παράδρομο της Εθνικής Οδού, όπου κάνοντας αναστροφή 180 μοιρών (τετ-α-κε) κινήθηκε εναντίον των Αστυνομικών. Από το αυτοκίνητο αποβιβάστηκαν δύο (2) άνδρες και με καλάζνικοφ πυροβόλησαν ευθέως κατά των αστυνομικών, οι οποίοι ανταπέδωσαν τα πυρά. Ακολούθως, επιβιβάστηκαν στο όχημα και κινήθηκαν επί της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση προς την Αθήνα. Στο 90ο χλμ βγήκαν, για τρίτη φορά, από τον αυτοκινητόδρομο και κινήθηκαν στον παράδρομο της Εθνικής, όπου πυροβόλησαν κατά αστυνομικών της Ασφάλειας Θηβών που είχαν αναπτυχθεί εποχούμενοι στο σημείο. Στο 89ο χλμ, και ενώ συνέχιζαν να πυροβολούν - εν κινήσει - κατά των αστυνομικών που ανταπέδιδαν τα πυρά, ακινητοποιήθηκε το όχημα τους λόγω φθοράς του πίσω δεξιού ελαστικού. Τέσσερις (4) εκ των επιβαινόντων βγήκαν από το όχημα και τράπηκαν, πεζή, σε φυγή, συνεχίζοντας να πυροβολούν κατά των αστυνομικών. Οι τελευταίοι, ανταποδίδοντας τα πυρά, κατάφεραν να συλλάβουν τους τέσσερις (4) ένοπλους αλλοδαπούς, ένας εκ των οποίων είχε τραυματιστεί στο πόδι. Στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψαν, βρέθηκε θανάσιμα τραυματισμένος, ένας 28χρονος αλλοδαπός, δίπλα από τον οποίο υπήρχε μία χειροβομβίδα. Στα χέρια των τεσσάρων (4) συλληφθέντων βρέθηκαν τα δύο (2) πολεμικά τυφέκια τύπου καλάζνικοφ και το ένα (1) πιστόλι, καθώς και σάκος ώμου με τα χρήματα των δύο ληστειών που διέπραξαν σήμερα το πρωί στο Μώλο Φθιώτιδας τα οποία και κατασχέθηκαν. Το πρώτο όχημα διαφυγής, για το οποίο είχε δηλωθεί κλοπή προ τριών ημερών από το Ιλιον Αττικής, βρέθηκε στην παλαιά Εθνική Οδό, στο ύψος του 190ου χ/μ. Στο σημείο που συνελήφθησαν οι τέσσερις αλλοδαποί και εντοπίσθηκε ο θανάσιμα τραυματισμένος κλήθηκε και προσήλθε Εισαγγελέας, Ιατροδικαστής, καθώς και συνεργεία εγκληματολογικών ερευνών. Ο τραυματισμένος 26χρονος αλλοδαπός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Θήβας για την παροχή πρώτων βοηθειών και εν συνεχεία, αφού του παρασχεθήκαν οι πρώτες βοήθειες, εξήλθε και μαζί με τους άλλους τρεις (3) συλληφθέντες έχουν μεταφερθεί στην Ασφάλεια Λαμίας και ανακρίνονται. Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται από το Τμήμα Ασφάλειας Λαμίας σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε τυχόν άλλες αξιόποινες πράξεις.

Απαξιώνουν την Ο.Π.Κ.Ε

Η Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότας, από τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέχρι και την Αθήνα, τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε, τον περιγράφουν οι ίδιες οι λέξεις. Αστυνομικοί αυτής της υπηρεσίας στην Λαμία χθες το πρωί έδρασαν αποτελεσματικά στην αιματηρή καταδίωξη που έγινε μετά τις δυο ληστειές στον Μώλο Φθιώτιδας. Στην Αθήνα πάντως έκαναν την Ο.Π.Κ.Ε να φυλάει ... σκοπιά. Και ιδού το ηλεκτρονικό γράμμα που λάβαμε:

" Στην Αττική υπάρχουν 15 ομάδες Ο.Π.Κ.Ε. Τα τελευταία 2 χρόνια το μόνο που κάνουμε είναι να φυλάμε ακίνητους στόχους και να εχουμε μετατραπεί σε μίνι διμοιρίες....καμία δηλαδή σχέση με τον σκοπό για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η υπηρεσία..Η αποτελεσματικότητα και οι επιτυχίες της υπηρεσίας αυτής είναι γνωστή πιστεύω σε όλους...Η υπηρεσία αυτή σκοπό έχει την καταπολέμηση της εγκληματικότητας ...Οσοι υπηρετούν στην υπηρεσία αυτή είναι αγανακτισμένοι γιατί δεν μπορούν να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο και γενικά να κάνουν αυτό για το οποίο έχουν κληθεί και υπηρετούν στην Ο.Π.Κ.Ε
Δεν ξέρω αν σκόπιμα έχει παραγκωνιστεί η υπηρεσία αυτή η τυχαία αλλά πιστεύω σθεναρά ότι όπου έχουμε κληθεί και όπου κληθούμε θα κάνουμε το καθήκον μας ".

Tα ... παραλειπόμενα του Συντάγματος





Βίντεο και photos από την προσαγωγή των ληστών










Κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας μεταφέρθηκαν οι 3 ληστές του Μώλου στο Αστυνομική Διεύθυνση Φθιώτιδας...

Οι 3 από τους 5 Αλβανούς κακοποιούς, που νωρίς το πρωί έκαναν διπλή ληστεία στο Μώλο και μετά συνεπλάκησαν με τους αστυνομικούς, μεταφέρθηκαν από τη Θήβα στα κρατητήρια της Λαμίας.
πηγή:lamiareport

Στο Αστ. Μέγαρο τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια κατά την ώρα της προσαγωγής.