26/10/13

... Εργοστάσιο πλαστών



Τα κατασχεμένα
Διεθνές κύκλωμα κατάρτισης πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, εξαρθρώθηκε στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας κοινής αστυνομικής επιχείρησης των Ελληνικών, Γερμανικών και Τσέχικων Αρχών, με την κωδική ονομασία «LORD».
H όλη επιχείρηση υλοποιήθηκε υπό την επίβλεψη των Ευρωπαϊκών Οργανισμών της EUROPOL και EUROJUST, ενώ από ελληνικής πλευράς, συμμετείχε η Διεύθυνση Αλλοδαπών Αττικής και συγκεκριμένα το Τμήμα Συντονισμού.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο της κοινής ευρωπαϊκής δράσης και μετά από πολύμηνη αστυνομική έρευνα, συνελήφθησαν την 17-10-2013 στη χώρα μας δύο (2) μέλη του κυκλώματος, υπήκοοι Αλγερίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, κατοχή ναρκωτικών και παραβάσεις της νομοθεσίας για τους αλλοδαπούς, ενώ σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν τρεις (3) έρευνες, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε σπίτια στην Αθήνα, όπου, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1.107 διαβατήρια, 803 ταυτότητες και 50.000 περίπου υδατογραφήματα όλων σχεδόν των χωρών της υφηλίου, καθώς και τεράστια ποσότητα πρώτων υλών (διαφάνειες, υδρογραφήματα ευρωπαϊκών χωρών) που χρησιμοποιούνται στη νοθεία ταξιδιωτικών εγγράφων. Τα αντικείμενα αυτά, συνιστούν τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ πανευρωπαϊκά.
Επιπλέον, εκτιμάται ότι το μεγαλύτερο μέρος των λαθροδιακινούμενων από τη χώρα μας, παραλάμβανε και χρησιμοποιούσε διαβατήρια και άλλα έγγραφα από το προαναφερόμενο κύκλωμα, τα κέρδη του οποίου, από τη δραστηριότητα αυτή, υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 3.000.000 ευρώ.
Πιο αναλυτικά, στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Βρέθηκε ο φονιάς της 78χρονης

 
Εξιχνιάστηκε άμεσα, έπειτα από επισταμένη έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, υπόθεση ανθρωποκτονίας, η οποία έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες της 23-10-2013, εντός διαμερίσματος στην περιοχή Χαριλάου, σε βάρος 78χρονης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, δράστης της ανθρωποκτονίας είναι 37χρονος αλλοδαπός, ο οποίος συνελήφθη χθες (25-10-2013) και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ανθρωποκτονία, ληστεία και παράνομη οπλοφορία.
Συγκεκριμένα, ο 37χρονος, ένοικος διαμερίσματος στην ίδια οικοδομή με την 78χρονη, έπειτα από διαπληκτισμό που είχε με το θύμα, σχετικά με την αποπληρωμή εργασιών που εκτέλεσε στο διαμέρισμά της τις προηγούμενες ημέρες, την τραυμάτισε θανάσιμα, με τη χρήση σωματικής βίας
Στη συνέχεια, αφού ερεύνησε χώρο σαλονιού του διαμερίσματος, αφαίρεσε χρυσαφικά και κοσμήματα, που έφερε η 78χρονη.

25/10/13

Πήγαν να πετάξουν ...

Κέρκυρα: Τα πειστήρια
 
Εξαρθρώθηκε στην Κέρκυρα ένα ακόμη κύκλωμα αποτελούμενο - κατά βάση - από ημεδαπούς, στο πλαίσιο συντονισμένων ενεργειών για τον εντοπισμό κυκλωμάτων διακίνησης μη νόμιμων μεταναστών, που προωθούν μη νόμιμους μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του Αεροδρομίου της Κέρκυρας Ι. Καποδίστριας .
Από Υπηρεσίες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κέρκυρας και συγκεκριμένα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας, σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Αερολιμένα Κέρκυρας οργανώθηκε συντονισμένη πολυήμερη αστυνομική επιχείρηση για την ταυτοποίηση της δράσης, την εξακρίβωση της μεθοδολογίας και τον εντοπισμό των μελών του κυκλώματος, που διακινούσε μη νόμιμους μετανάστες σε Ευρωπαϊκές χώρες, μέσω του αεροδρομίου της Κέρκυρας.
Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, η οποία αναπτύχθηκε σε 24ωρη βάση τις τελευταίες ημέρες, συμμετείχαν περισσότεροι από τριάντα αστυνομικοί των παραπάνω υπηρεσιών, ενώ συνελήφθησαν δύο ημεδαποί 41 και 44 ετών, καθώς και τρεις Συριακής καταγωγής αλλοδαποί 27, 28 και 38 ετών, οι οποίοι με την διαμεσολάβηση και την καθοδήγηση των δύο ημεδαπών διακινητών θα προωθούνταν παράνομα στη Νορβηγία.
Βασικό στοιχείο της μεθοδολογίας των μελών του κυκλώματος ήταν να προσεγγίσουν αστυνομικό, που «εμφανιζόταν» ως υπάλληλος εταιρείας που δραστηριοποιείται στο χώρο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, από τον οποίο ζήτησαν να διαμεσολαβήσει, έναντι του ποσού των 2.000 ευρώ περίπου, μέρος του οποίου δόθηκε ως προκαταβολή, για να διευκολύνει την παράνομη έξοδο από την χώρα των τριών Σύριων.
Οι δύο ημεδαποί εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Κέρκυρας, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Κέρκυρας, χθες (24.10.2013) το πρωί στον χώρο του αεροδρομίου της Κέρκυρας, ενώ ταυτόχρονα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν οι τρεις μη νόμιμοι υπήκοοι Συρίας, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα και κάρτες επιβίβασης, που τους προμήθευσαν οι δύο ημεδαποί.
Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 2.555 ευρώ, οκτώ κινητά τηλέφωνα και τρεις πλαστές ταυτότητες Αυστριακών και Ρουμανικών Αρχών, ενώ σε έρευνα που ακολούθησε, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του 41χρονου βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, για το οποίο η άδεια κατοχής είχε λήξει, καθώς και τέσσερα φυσίγγια.

Καβάλα με κάνναβη και βαλλίστρες

Τα Κατασχεμένα
 
Συνελήφθησαν χθες (24-10-2013) το πρωί, σε χωριό της Καβάλας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 30 και 29 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάθεσης ναρκωτικών, παράνομης οπλοκατοχής, φθοράς, αντίστασης, απείθειας και παράβαση της νομοθεσίας περί εκρηκτικών υλών.
Αναλυτικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών ότι οι δύο δράστες κατέχουν και διακινούν ναρκωτικά, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν αστυνομική επιχείρηση. Κατά την διάρκεια της επιχείρησης, εντόπισαν τους δύο δράστες, να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο με οδηγό τον 30χρονο και επιχείρησαν να τους ελέγξουν, πλην όμως αυτοί δεν υπάκουσαν στις υποδείξεις των αστυνομικών και προσπάθησαν να διαφύγουν. Κατά την προσπάθεια διαφυγής, συγκρούστηκαν με περιπολικό αυτοκίνητο, προκαλώντας μόνο φθορές στα οχήματα και στη συνέχεια συνελήφθησαν.
Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε, βρέθηκαν στην κατοχή του 29χρονου, δύο (2) συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 25,6 γραμμαρίων και ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο κάνναβης, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στα σπίτια των δύο δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
Στο σπίτι του 29χρονου:

Αναρχόπουλα πήγαιναν για ... ανάληψη

Τσίλιες από 22χρονη
 
 
 
 
 
Με την απειλή πιστολιών αφαίρεσαν 1.725 ευρώ
Σχεδίαζαν τη διάπραξη και άλλων ενόπλων ληστειών σε υπεραγορές τροφίμων και Δ.Ο.Υ
Σε έρευνες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, ένα πιστόλι, φυσίγγια, περούκες, 2 Ι.Χ.Ε αυτοκίνητα και χρηματικό ποσό
Εξαρθρώθηκε μετά από συστηματική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εγκληματική ομάδα, που συγκροτήθηκε με σκοπό τη διάπραξη ένοπλων ληστειών .
Συνελήφθησαν, ως μέλη της ομάδας, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 20, 21 και 22 ετών (δύο άνδρες και μία γυναίκα αντίστοιχα), ενώ αναζητείται ο αρχηγός της, ένας 25χρονος ημεδαπός
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της ληστείας κατά συναυτουργία, της απείθειας και της νομοθεσίας περί όπλων και ναρκωτικών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι τέσσερις εμπλεκόμενοι, τουλάχιστον από τις αρχές του τρέχοντος μήνα, συγκρότησαν εγκληματική ομάδα, με ιεραρχική δομή και δομημένη δράση, έχοντας σκοπό την τέλεση κακουργημάτων και ειδικότερα ληστειών, σε καταστήματα κυρίως υπεραγορών τροφίμων και Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, προς απόκτηση παράνομου περιουσιακού οφέλους.
Στο πλαίσιο της εγκληματικής τους δράσης , βραδινές ώρες της 23-10-2013, οι τρεις άνδρες (20, 21 και 25 ετών), με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισήλθαν σε κατάστημα υπεραγοράς τροφίμων στην περιοχή της Ανάληψης, όπου με απειλή όπλων αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.725 ευρώ.
Στη συνέχεια, επιβιβάσθηκαν σε Ι.Χ.Ε αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του 21χρονου και τράπηκαν σε φυγή. Ακολουθούμενοι από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφαλείας Θεσσαλονίκης, εντοπίσθηκαν και ακινητοποιήθηκαν με τη συνδρομή αστυνομικών ομάδας ΔΙ.ΑΣ, στην περιοχή της Πυλαίας. Συνελήφθησαν ο 20χρονος και ο 21χρονος, ενώ διέφυγε της σύλληψης ο τρίτος συνεργός τους.
Επίσης, στο σημείο της σύλληψης, εντοπίσθηκε τσάντα με το αφαιρεθέν χρηματικό ποσό, ένα πιστόλι με γεμιστήρα και επτά (7) φυσίγγια.
Ακολούθως, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, συνελήφθη και η 22χρονη, της οποίας ο «ρόλος» ήταν η καταγραφή και η επιτήρηση καταστημάτων – «στόχων», στα οποία τα μέλη της εγκληματικής ομάδας σχεδίαζαν να διαπράξουν ληστείες.
Σε έρευνες που διεξήχθησαν στις οικίες των κατηγορουμένων, βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος πειστηρίων, μεταξύ των οποίων:

Η πρόβα του μαχητικού για την παρέλαση

 

 

Ιδού η Ρόδος ...

Τα Ντοκουμέντα: Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών
 
 
Κατασχέθηκαν πάνω από (930) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, μικροποσότητα ηρωίνης, εξοπλισμός υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης, (3) δενδρύλλια κάνναβης, (3) ζυγαριές ακριβείας, (3) κινητά τηλεφώνα, (2) πιστόλια κρότου, (1) αεροβόλο πιστόλι, (1) σιδερογροθιά κ.α.
Εξαρθρώθηκαν στη Ρόδο, στο πλαίσιο παράλληλων και συντονισμένων αστυνομικών επιχειρήσεων που πραγματοποίησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, δυο ομάδες που κατείχαν, καλλιεργούσαν και διακινούσαν ναρκωτικά.
Οι αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Δημοτική Ενότητα Καλλιθέας Ρόδου μετά από αξιολόγηση πληροφοριών, αξιοποίηση στοιχείων και διακριτική παρακολούθηση κατά τη διερεύνηση υποθέσεων κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών.
Για τις υποθέσεις αυτές σχηματίσθηκαν δυο ξεχωριστές δικογραφίες κακουργηματικού χαρακτήρα και συνελήφθησαν συνολικά επτά (7) ημεδαποί άνδρες ηλικίας από 19 έως 48 ετών.
Ειδικότερα, για τη μια υπόθεση συνελήφθησαν ένας 26χρονος και ένας 19χρονος κατηγορούμενοι για κατοχή, διακίνηση ναρκωτικών, υδροπονική καλλιέργεια κάνναβης και οπλοκατοχή.
Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι κατείχαν στις οικίες τους, ο μεν 26χρονος:

Πλάνα από το κάτασπρο φορτίο



Τα δενδρύλλια έφεραν και την πόρπη

 Τα Ντοκουμέντα
 
Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Βέροιας, πέτυχαν  τη σύλληψη ενός ημεδαπού ηλικίας 54 ετών, για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και κατοχή αρχαίων νομισμάτων.
Ειδικότερα, στην Αγία Μαρίνα Ημαθίας, ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και κατόπιν συντονισμένης επιχείρησης, εντοπίστηκε ο 54χρονος και σε αστυνομική έρευνα της οικίας του, εντοπίστηκαν:
  • (8.867) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης
  • (14) αυτοσχέδια τσιγάρα κάνναβης,
  • (63) δενδρύλλια κάνναβης ύψους από (2) έως (3,5) μέτρων, που τα καλλιεργούσε στο προαύλιο χώρο της οικίας του και εκριζώθηκαν,
  • (550) συσκευασίες καπνού κενού περιεχομένου,
  • (1) ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα κάνναβης,
  • (61) Νομίσματα Κλασικών, Ελληνιστικών, Ρωμαϊκών, Βυζαντινών και Νεοτέρων χρόνων,
  • (1) αρχαία χάλκινη πόρπη και
  • το χρηματικό ποσό των (250) ευρώ.
Τα ναρκωτικά, τα δενδρύλλια κάνναβης, τα αρχαία αντικείμενα, το χρηματικό ποσό και τα λοιπά αντικείμενα κατασχέθηκαν.
Τα αρχαία νομίσματα, καθώς και η αρχαία χάλκινη πόρπη, εμπίπτουν στις διατάξεις της νομοθεσίας «περί προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς» και θα αποσταλούν για περαιτέρω εξέταση στην ΙΖ’ Εφορία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Ασφάλειας Βέροιας.

Tα ΙΧ των βαρόνων


Ο πάτος του κοντέϊνερ με τις μπανάνες


Στο κόλπο και Ανθυπαστυνόμος τρόφιμος Κορυδαλλού



Βρέθηκαν 850.000 €

Συνδρομή και από Δίωξη Ναρκωτικών-Όπλων ΣΔΟΕ Αττικής
 

... Xιόνισε κόκα

Tεράστια επιτυχία της Δίωξης Οργανωμένου Εγκλ/τος






Στο πλαίσιο μιας εκτεταμένης αστυνομικής επιχείρησης με την κωδική ονομασία «ΧΙΟΝΟΣΤΙΒΑΔΑ», που ολοκληρώθηκε χθες, εξαρθρώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα διεθνικά δίκτυα ( cartel ) εισαγωγής και διακίνησης κοκαΐνης, από τη Λατινική Αμερική στη χώρα μας.
Η εξάρθρωση του cartel είναι αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος και Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής και παραλλήλων αστυνομικών επιχειρήσεων, που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διήμερο στην Αττική, τη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες, τη Χαλκιδική και τα Χανιά.
Στην επιχείρηση συνέδραμε το Τμήμα Δίωξης Όπλων και Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής και οι Υποδιευθύνσεις Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης, με την υποστήριξη της Αμερικανικής Υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών ( DEA ). Συμμετείχαν συνολικά (100) αστυνομικοί, (10) υπάλληλοι του Σ.Δ.Ο.Ε. και σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών.
Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 16 άτομα - μέλη του cartel , το οποίο χαρτογραφήθηκε πλήρως ως προς την εσωτερική του σύνθεση, την ιεραρχική του δομή, το ρόλο των μελών του και τις επιμέρους διασυνδέσεις τους, ενώ διακριβώθηκε ότι αποτελείται από πέντε εγκληματικές οργανώσεις, οι οποίες δραστηριοποιούνταν αυτοτελώς ή συνεργαζόμενες μεταξύ τους, στη συστηματική εισαγωγή και διακίνηση κοκαΐνης στη χώρα μας.
Στους 16 συλληφθέντες περιλαμβάνονται:
  • 45χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ηγετικό στέλεχος του διεθνικού εγκληματικού δικτύου, διωκόμενος σε διεθνές επίπεδο, με εκκρεμείς ερυθρές Αγγελίες της INTERPOL , για συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που διακινούσε ναρκωτικά και συγκεκριμένα κοκαΐνη και για απόπειρα ανθρωποκτονίας (συμβόλαιο θανάτου) εντός πλαισίου εγκληματικής οργάνωσης, πράξεις που έλαβαν χώρα στη Γεωργία. Επίσης κατηγορείται για πλαστογραφία και διακεκριμένη (μεγάλης κλίμακας) απάτη, πράξεις που έλαβαν χώρα στο Αζερμπαϊτζάν.
  • 33χρονος ομογενής από την Αλβανία, ηγετικό στέλεχος του διεθνικού εγκληματικού δικτύου, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία, η οποία αφορά αντιδικία για μεταφορά ποσότητας 26 κιλών κοκαΐνης, από τη Μαδρίτη Ισπανίας προς την Ελλάδα.
  • 42χρονος αλλοδαπός ηγετικό στέλεχος του δικτύου, μόνιμος κάτοικος Μαδρίτης Ισπανίας
  • 57χρονος υπήκοος Βενεζουέλας
  • 51χρονος υπήκοος Ουκρανίας
  • τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 27, 35, 44 και 61 ετών
  • τρεις (3) ομογενείς από την Αλβανία, ηλικίας 31, 34 και 37 ετών και
  • τέσσερις (4) υπήκοοι Αλβανίας, ηλικίας 32, 33 και 36 ετών
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διεύθυνσης και συγκρότησης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και της εισαγωγής, εμπορίας και διακίνησης ναρκωτικών.
Στη σχετική δικογραφία, περιλαμβάνονται άλλοι 7 άνδρες (ημεδαποί και αλλοδαποί), ως διευθύνοντες ή μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, από τους οποίους τέσσερις είναι έγκλειστοι σε ελληνικές φυλακές, ένας σε φυλακές της Βενεζουέλας και οι υπόλοιποι δύο είναι μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού.
Επιπλέον, στο εγκληματικό δίκτυο συμμετείχε και 44χρονος Ανθυπαστυνόμος, ο οποίος είναι ήδη έγκλειστος στις Φυλακές Κορυδαλλού για συμμετοχή του σε άλλη εγκληματική οργάνωση διάπραξης ενόπλων ληστειών σε φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς τσιγάρων κ.ά. εμπορευμάτων, καθώς και διαρρήξεις κοσμηματοπωλείων, η οποία εξαρθρώθηκε στα τέλη Αυγούστου.
Από τις έως τώρα έρευνες έχουν κατασχεθεί :

... Ταύρος από την κοκαΐνη ο Αλβανός

Τα Ντοκουμέντα

 
Συνελήφθη  στον Ταύρο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας (1) αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας, ηλικίας 38 ετών, για κατοχή και διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων κοκαΐνης και για εγκατάσταση στην οικία του, εργαστηρίου νόθευσης και επανατυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα μετά από διερεύνηση πληροφορίας, για αλλοδαπό ο οποίος διακινεί μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης, εντοπίστηκε αυτός, καθώς και οικία που χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – απόκρυψης ναρκωτικών ουσιών και με συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθη.
Κατασχέθηκαν:

Η συμμορία της Σαλαμίνας

 Τα Ντοκουμέντα
 
 
 
Εξαρθρώθηκε από το Τ.Α. Σαλαμίνας εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διέπρατταν διαρρήξεις-κλοπές από καταστήματα και οικίες και κλοπές οχημάτων Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων στη Σαλαμίνα.
Συνελήφθησαν  στη Σαλαμίνα, μετά από έλεγχο που ενήργησαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος και του Τμήματος Ασφαλείας Σαλαμίνας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 18 και 19 ετών και ένας 21χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, μέλη της σπείρας.
Όπως προέκυψε, το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν, το είχαν αφαιρέσει στις 23-9-2013 από την περιοχή του Γαλατσίου. Μέσα στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

... Κυψέλη επιτυχιών κια συλλήψεων

Τα Κατασχεμένα


 
Επιτυχία  της "αυτόνομης" Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών [με έδρα την Κυψέλη], η οποία έπειτα από πολύμηνη, συστηματική και μεθοδική έρευνα, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Ακρόπολης, Ομόνοιας, Αγίου Παντελεήμονα, Κυψέλης, Συντάγματος, Εξαρχείων, Νέας Σμύρνης και Πατησίων, κατάφερε να εξαρθρώσει πολυμελή εγκληματική οργάνωση αλλοδαπών που διέπραττε συστηματικά ληστείες και κλοπές κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, άλλα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, την Πάτρα, την Θεσσαλονίκη και αλλού.
Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη εγκληματική οργάνωση είναι από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαρθρωθεί μέχρι σήμερα, καθώς ο αριθμός των μελών της υπερβαίνει τα εκατό (100) και πλέον άτομα, τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί πλήρως.
Από τα άτομα αυτά, δεκατρία (13) συνελήφθησαν προχθές (21-10-2013) κατά την διάρκεια οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης στο κέντρο της Αθήνας. Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι από αρχές του έτους 2010 και πλέον, οι κατηγορούμενοι ενώθηκαν μεταξύ τους με σκοπό τη διάπραξη κακουργημάτων και συνέστησαν εγκληματική οργάνωση με διαρκή και δομημένη δράση, εσωτερική διάρθρωση, διακριτούς ρόλους και συγκεκριμένη μεθοδολογία δράσης.
Ειδικότερα, ενεργώντας από κοινού σε μικρότερες ομάδες, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν ληστείες και κλοπές, επιλέγοντας τα θύματά τους κυρίως ανάμεσα σε ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον η εγκληματική τους δράση είχε επεκταθεί και σε κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς επίσης από διαμερίσματα και καταστήματα.
Η εγκληματική οργάνωση δρούσε κυρίως στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και ειδικότερα στις περιοχές της Ακρόπολης, στην Ομόνοια, το Θησείο, τα Πετραλώνα, το Γκάζι και το Μοναστηράκι, όπου παρατηρείται μεγάλη συγκέντρωση ατόμων, ενώ περιστατικά της εγκληματικής τους δράσης έχουν καταγραφεί και σε άλλες περιοχές όπως στην Κρήτη, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.
Τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης δεν δίσταζαν να χρησιμοποιήσουν σωματική βία σε βάρος των θυμάτων τους, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις αναφέρθηκαν τραυματισμοί στην προσπάθεια αφαίρεσης αλυσίδων, τιμαλφών, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών.
Η σωματική βία, που ασκούσαν στα θύματά τους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι διέπρατταν κλοπές και ληστείες κατ΄ επάγγελμα και κατά συνήθεια, έχοντας αναγάγει την συγκεκριμένη παραβατική συμπεριφορά ως κύριο βιοποριστικό επάγγελμα, κατατάσσει τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στην κατηγορία των ατόμων που θεωρούνται επικίνδυνα για την δημόσια τάξη και ασφάλεια.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης έχουν τα ακόλουθα βασικά χαρακτηριστικά:

Τους δρόσισαν με έρευνες

Οι έλεγχοι
 
 

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε, πρωινές ώρες  στον οικισμό Ρομά, στο Δροσερό της Ξάνθης.
Στη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, συμμετείχαν αστυνομικοί των Υπηρεσιών Τάξης, Ασφάλειας, Τροχαίας, εξειδικευμένο προσωπικό των Ομάδων ΔΙ.ΑΣ., Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), Ελέγχου – Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.), Δημόσιας Ασφάλειας, διμοιρίες υποστήριξης και αστυνομικοί σκύλοι των υφιστάμενων Αστυνομικών Διευθύνσεων Ξάνθης, Αλεξανδρούπολης, Ροδόπης, Καβάλας και Δράμας.
Στόχος της επιχείρησης ήταν η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η αντιμετώπιση προβλημάτων, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες στη συγκεκριμένη περιοχή.
Η επιχείρηση πραγματοποιήθηκε παρουσία εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών και καλύπτει όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.), περιλαμβάνει ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις - κατασχέσεις σε συντρέχουσα περίπτωση.
Πιο αναλυτικά:

Αγόρασαν το κοριτσάκι για 4.000 €


Τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από ημεδαπή ΡΟΜΑ στο Ζεφύρι Αττικής, βρέφος κοριτσάκι, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ
Συνελήφθη  στα Άνω Λιόσια, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ζεύγος ημεδαπών, (53χρονος και 48χρονη), σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για αρπαγή ανηλίκου, κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, η Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, διερευνώντας καταγγελία για ζεύγος ημεδαπών, που είχε στην οικία του βρέφος (κορίτσι), χωρίς να είναι οι βιολογικοί του γονείς, προσήγαγε από την περιοχή των Άνω Λιοσίων τους δύο ημεδαπούς.
Όπως προέκυψε από την έρευνα και την εξέταση των προσαχθέντων, τον περασμένο Μάρτιο παρέλαβαν από γυναίκα ΡΟΜΑ, στην περιοχή του Ζεφυρίου, βρέφος (κορίτσι), το οποίο είχε γεννηθεί την 25-2-2013 από άλλη γυναίκα ΡΟΜΑ, καταβάλλοντας το χρηματικό ποσό των 4.000 ευρώ.
Η 48χρονη ημεδαπή αμέσως μετά την παραλαβή του βρέφους επιχείρησε ανεπιτυχώς να το «δηλώσει», ως τέκνο της, στο Δήμο Φυλής. Έκτοτε, το βρέφος παρέμενε μαζί τους, ενώ προσπαθούσαν να εξεύρουν τρόπο προκειμένου να το «νομιμοποιήσουν». Το ζεύγος ισχυρίσθηκε ότι προέβη στη παράνομη αγοραπωλησία γιατί δεν είχε άλλα τέκνα.

Τζουμέρκα μου περήφανα βουνά μου ξακουσμένα

Από τους  Ραφταναίους [Τζουμέρκα] Ιωαννίνων ο Τσουβάλας

Αξιωματικός της απολύτου εμπιστοσύνης του Αρχηγού  ο Τσουβάλας, αφού και οι δυο εκτός των άλλων είναι πτυχιούχοι της Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Μπορεί να έγινε Αντιστράτηγος από "σπόντα" αυτήν την  περίοδο, αλλά διαθέτει όλα τα προσόντα για Επιτελάρχης αφού έχει κάνει σπουδές και στο οικονομικό πανεπιστήμιο Αθηνών 

Ανακοινώνεται ότι συνήλθε το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, υπό την προεδρία του Αρχηγού του Σώματος, Αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου και τη συμμετοχή του Υπαρχηγού, Αντιστράτηγου Αδαμάντιου Σταματάκη και του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος, Αντιστράτηγου Σπυρίδωνα Παπασπύρου και έκρινε τον Υποστράτηγο Γενικών Καθηκόντων Κωνσταντίνο Τσουβάλα προακτέο

Κουβαλούσαν σάκους με 58 κιλά χασίς

Στην Ιεροπηγή Καστοριάς
Τα Ντοκουμέντα
 
Συνελήφθησαν  στην Ιεροπηγή Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας , τρεις αλλοδαποί, υπήκοοι Αλβανίας, (26, 31 και 37 χρονών), για εισαγωγή ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, ύστερα από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, οι αλλοδαποί εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε δασική περιοχή στην Ιεροπηγή Καστοριάς, γιατί είχαν εισέλθει παράνομα στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και κατείχαν ισάριθμους ταξιδιωτικούς σάκους που περιείχαν ναρκωτικές ουσίες.
Συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:


Τούρκος επαίτης με 4.775 €

Ανακοινώνεται ότι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Τροχαίας Αθηνών εντόπισαν στη συμβολή της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας με την οδό Μαρασλή αλλοδαπό, βουλγαρικής καταγωγής να επαιτεί, στην κατοχή του οποίου, μετά από σωματικό έλεγχο, βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 1.710 ευρώ.
Επιπλέον, στην Λεωφόρο Αμαλίας στην είσοδο του σταθμού Μετρό Συντάγματος εντοπίσθηκε άλλος επαίτης αλλοδαπός, τουρκικής καταγωγής, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.775 ευρώ και 9 δολαρίων.

Συνέλαβαν τον Κοντογιώργη

 
Συνελήφθη,  στη Νέα Φιλαδέλφεια, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, 36χρονος Κοντογιώργης Χαρίλαος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο εντάλματα σύλληψης για απόπειρα ανθρωποκτονίας, βαριές σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοκατοχή, οπλοχρησία και πλαστογραφία.
Συγκεκριμένα ο 36χρονος το έτος 2007, στο Ηράκλειο Αττικής, μαζί με άλλους συνεργούς του, συνεπλάκησαν μέσα σε καφετέρια με ομάδα ατόμων που διασκέδαζε εκεί και προκάλεσαν σε αυτούς βαριές σωματικές βλάβες.
Επίσης, τον Μάρτιο του έτους 2013, μετά από φιλονικία που είχε ο συλληφθείς με δύο (2) άτομα σε ψητοπωλείο στη Νέα Φιλαδέλφεια, τους ανέμενε έξω από το κατάστημα και όταν αυτοί επιβιβάσθηκαν σε αυτοκίνητο, τους ακολούθησε με την μοτοσυκλέτα του και στην οδό Αγίας Γλυκερίας στο Γαλάτσι τους πυροβόλησε από πίσω, χωρίς όμως να τους πετύχει.
Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκε και κατασχέθηκε πλαστό Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας με τη φωτογραφία του και στοιχεία άλλου ατόμου, το οποίο επιδείκνυε ο συλληφθείς κατά τους αστυνομικούς ελέγχους, προκειμένου να αποφεύγει τη σύλληψη καθώς γνώριζε την ύπαρξη των ενταλμάτων.
Σημειώνεται ότι, από το Τμήμα Δίωξης Εκβιαστών τον Ιούλιο του 2011 είχε σχηματισθεί δικογραφία σε βάρος του 36χρονου, κατηγορούμενος ως βασικό μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε εκβιάσεις σε βάρος καταστηματαρχών σε περιοχές της Βορειοανατολικής Αττικής.