27/6/15

Στο Ντουμπάι για το φορτίο της ηρωίνης



Ψάχνουν στο Ντουμπάι φως για το φορτίο ηρωίνης
Το πλοίο «Noor-1», στο οποίο είχε εντοπιστεί τεράστια ποσότητα ηρωίνης

Στην τελική φάση έχει εισέλθει η έρευνα των δικαστικών Αρχών του Πειραιά για την πολύκροτη υπόθεση εισαγωγής δύο τόνων ηρωίνης με το πλοίο «Noor 1» το καλοκαίρι του 2014 και υπάρχει πρόβλεψη ολοκλήρωσής της ως τις 20 Ιουλίου.

Οι ερευνητές της υπόθεσης έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον τους το τελευταίο χρονικό διάστημα στις συναλλαγές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που φαίνεται να είχαν δύο εταιρείες στο Ντουμπάι, μία ναυτιλιακή και μία διακίνησης πετρελαίου, που σχετίζονταν με έλληνες επιχειρηματίες. Σύμφωνα με πληροφορίες που έχουν δοθεί, υπήρξε αδικαιολόγητη κίνηση ποσών μεταξύ των δύο εταιρειών και εξετάζεται αν αυτές αφορούν λαθρεμπόριο πετρελαίου, την υπόθεση του «Noor 1» ή άλλη συναλλαγή.

Toυριστική Αστυνομία στην Κλαυθμώνος!

ένους τα προβληματικά αστυνομικά τμήματα
Κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών από την ΕΛ.ΑΣ. στην Κλαυθμώνος

Σε δημιουργία αστυνομικού «κέντρου εξυπηρέτησης τουριστών» στο κέντρο της Αθήνας με τέσσερις γλωσσομαθείς αστυνομικούς ανά βάρδια θα προχωρήσει τα επόμενα 24ωρα η ΕΛ.ΑΣ., με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννη Πανούση.

Το κέντρο εξυπηρέτησης τουριστών, που θα έχει έδρα σε κτίριο της πλατείας Κλαυθμώνος, θα έχει στόχο την υποδοχή δηλώσεων κλοπών ή άλλων περιστατικών με θύματα τουρίστες που έρχονται στην Αθήνα. Κύριος στόχος είναι να αποφεύγεται η επίσκεψή τους σε γειτονικά αστυνομικά τμήματα του κέτρου της πόλης -Ομονοίας, Ακροπόλεως κ.ά.- όπου η εικόνα των κτιρίων είναι αποκαρδιωτική και η εξυπηρέτηση των αλλοδαπών επισκεπτών ιδιαίτερα προβληματική.

Πήγαν να την βιάσει ο Πακιστανός


Εξιχνιάσθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, υπόθεση αρπαγής, ληστείας σε βάρος 24χρονου υπηκόου Πακιστάν και απόπειρας βιασμού σε βάρος 22χρονης ημεδαπής.
Συνελήφθησαν, στις 24-6-2015 το απόγευμα στη Νίκαια, τέσσερις (4) αλλοδαποί υπήκοοι Πακιστάν, ηλικίας 20, 34, 34 και 35 ετών και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, ληστείας, εκβίασης, απόπειρας βιασμού και επικίνδυνων σωματικών βλαβών κατά συναυτουργία.
Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 21-6-2015, οι τέσσερις (4) ανωτέρω, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, εισήλθαν στην οικία του 24χρονου στη Σαλαμίνα, εντός του οποίου βρίσκονταν και η 22χρονη, την οποία ένας εκ των δραστών αποπειράθηκε να βιάσει.

Ανέσυραν την κάνη απ' την θάλασσα

Δολοφονία στην Κω
Τα Ντοκουμέντα




Συνελήφθη στην Κω, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κω, 58χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, πρόκληση σωματικής βλάβης και οπλοχρησία.
Ειδικότερα, ο 58χρονος, προχθες το πρωί παραβίασε την είσοδο κατοικίας όπου διέμενε 39χρονη με τον 46χρονο αδερφό της (ομογενείς από την Αλβανία) και πυροβόλησε με κυνηγετικό όπλο τον 46χρονο, ενώ τραυμάτισε την 39χρονη, χτυπώντας την με το κοντάκι του όπλου.

... Κατσίκι που τον έφαγε


Στο πλαίσιο συνεχιζόμενης προανάκρισης του Αστυνομικού Τμήματος Κατσικά σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου και το Τμήμα Εγκληματολογικών Ερευνών Ηπείρου, σχετικά με τη δράση 43χρονου υπηκόου Αλβανίας που είχε συλληφθεί την 06-06-2015 για κλοπές, παράνομη οπλοκατοχή και αντίσταση  προέκυψε επιπρόσθετα η συμμετοχή του σε ληστεία στη Χρυσοβίτσα Ιωαννίνων και σε διάρρηξη κυλικείου στα Ιωάννινα.

Οικογενειακή υπόθεση

Επιπλέον βρέθηκαν και μικροποσότητες κάνναβης

Τα Ντοκουμέντα

Μετά από συστηματική πολυήμερη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κατερίνης, συνελήφθη  μεσημέρι στην Κατερίνη, 4μελή οικογένεια, για κατοχή σημαντικού αριθμού αρχαίων αντικειμένων και νομισμάτων καθώς και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών.
Πρόκειται για ανδρόγυνο ηλικίας 82 (πατέρας) και 78 (μητέρα) ετών και τα δύο τους παιδιά 45 (κόρη) και 50 (γιος) ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα των παραβάσεων των Νόμων για την Προστασία των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής κληρονομιάς και Περί Εξαρτησιογόνων Ουσιών.
Ειδικότερα, σε έρευνα οικίας στην Κατερίνη όπου και διαμένουν ο γιος με τους γονείς του, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Δόσεις για "κοκάκιες"

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθη σε χωριό της Ρόδου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, 32χρονος υπήκοος Αλβανίας, κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει ένα 40χρονο ημεδαπό, καθώς και ένα ακόμη άτομο τα στοιχεία του οποίου ερευνώνται.
Όπως εξακριβώθηκε, στο πλαίσιο εμπεριστατωμένης αστυνομικής έρευνας, ο συλληφθείς ταξίδευε σε τακτικά χρονικά διαστήματα στην Αθήνα, προμηθεύονταν ναρκωτικές ουσίες τις οποίες ταχυδρομούσε στη Ρόδο και αφού επέστρεφε στο νησί, είτε τις παραλάμβανε ο ίδιος είτε χρησιμοποιούσε άλλα άτομα, ώστε να αποφύγει τυχόν εντοπισμό του.

Πονηρή η τραπεζική υπάλληλος

Πολύ σοβαρή υπόθεση

Εξιχνιάστηκαν μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας δύο (2) υποθέσεις απάτης και υπεξαίρεσης χρημάτων σε βάρος πελατών τραπεζικού Ιδρύματος.
Για την υπόθεση αυτή σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος 28χρονης ημεδαπής για απάτη με υπολογιστή, υπεξαίρεση στην υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, πλαστογραφία και υπεξαγωγή εγγράφων. Η σχετική δικογραφία περιλαμβάνει άλλους τρεις (3) δράστες, έναν 53χρονο ημεδαπό, έναν 27χρονο υπήκοο Νιγηρίας και έναν 23χρονο υπήκοο Η.Π.Α., συνεργούς της 28χρονης, οι οποίοι κατηγορούνται για υπεξαίρεση.
Ειδικότερα, η Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας μετά από σχετικές καταγγελίες, που αφορούσαν υπεξαίρεση χρημάτων από τους λογαριασμούς πελατών τραπεζικού Ιδρύματος, πραγματοποίησε εμπεριστατωμένες και ενδελεχείς έρευνες.

Και πιστόλια στο Μπραχάμι

Tα Κατασχεμένα

 
Συνελήφθησαν στον Άγιο Δημήτριο και στην Κορινθία, από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τέσσερις (4) ημεδαποί ηλικίας 43,48,51 και 58 ετών και μία 53χρονη αλλοδαπή υπήκοος Αλβανίας, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών σε περιοχές της Αττικής και της περιφέρειας.
Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, για τις κατά περίπτωση παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί αλλοδαπών.

Γεωργιανοί με ατμοσίδερο


Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας διέπρατταν ληστείες και κλοπές.
Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες της 24-6-2015, ύστερα από ταυτόχρονη και συντονισμένη επιχείρηση στην Γλυφάδα και στην Θεσσαλονίκη, δύο (2) αλλοδαποί υπήκοοι Γεωργίας ηλικίας 37 και 38 ετών, μέλη της οργάνωσης, ενώ έχει ταυτοποιηθεί και ένας 27χρονος ομοεθνής τους, ο οποίος αναζητείται μαζί και με άλλους συνεργούς τους.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και κλοπές κατά συναυτουργία και κατά συρροή, καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.
Όπως προέκυψε από την πολύμηνη έρευνα, οι εμπλεκόμενοι είχαν συγκροτήσει από το 2014 εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας είχαν διακριτούς ρόλους και τα οποία διέπρατταν ληστείες και κλοπές σε οικίες, μη διστάζοντας να χρησιμοποιήσουν βία προκειμένου να επιτύχουν το σκοπό τους.

26/6/15

Τι δουλειά έχει η Αλεπού στο παζάρι?


Ανέβηκε τα σκαλιά της ΑΔ Ιωαννίνων ο mr DEA

... Καθάριζαν χρήμα

Τα Ντοκουμέντα



Η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας που διοικεί ο Μανώλης Πλουμής εξιχνίασε δεκάδες περιπτώσεις χρήσης εικονικών φορολογικών στοιχείων από εταιρείες καθαρισμού για την αποκόμιση ιδιαίτερα μεγάλου οικονομικού οφέλους, προκαλώντας οικονομική ζημιά στο Κράτος.
Στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης, πρωινές ώρες προχθές (24-06-15) σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της Θεσσαλονίκης, συνελήφθησαν δεκατέσσερις (14) ημεδαποί, ηλικίας από 35 έως 66 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα. Επιπλέον, συγκατηγορούμενοι των ανωτέρω τυγχάνουν άλλα (21) άτομα – (18) ημεδαποί και (3) αλλοδαποί – ηλικίας από 28 έως 73 ετών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε, οι εμπλεκόμενοι, ως ιδιοκτήτες τριών εταιρειών με αντικείμενο την παροχή υπηρεσιών καθαριότητας, αναλάμβαναν την παροχή υπηρεσιών καθαρισμού σε δημόσιες κτιριακές εγκαταστάσεις, όπως Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, Υπουργεία, μεγάλες αθλητικές εγκαταστάσεις και εγκαταστάσεις μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.

Έτσι τον έπιασαν ...

Πάτρα:  Ο Διοικητής Ασφαλείας  Απόστολος Μαρτζάκλης

Οι ... πλάκες του Αλβανού

Τα Ντοκουμέντα

Κατασχέθηκαν περισσότερα από (30) κιλά κάνναβης και μικροποσότητα ηρωίνης
Συνελήφθη, χθες (25-6-2015) τα ξημερώματα στο Μεσολόγγι, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Μεσολογγίου, ένας 28χρονος άνδρας, υπήκοος Αλβανίας σε βάρος του οποίου και δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών του, ηλικίας 46 και 23 ετών σχηματίστηκε – κακουργηματικού χαρακτήρα – δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα, κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από υπότροπο.
Για τη υπόθεση αυτή, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, διεξήγαγαν μεθοδική και πολυήμερη έρευνα, κατά την οποία κατάφεραν να ταυτοποιήσουν τη δράση των μελών της εγκληματικής ομάδας και να συλλέξουν στοιχεία για τους τόπους απόκρυψης και μεταφοράς των ναρκωτικών ουσιών.

Ένταλμα για απαγωγή ο Βούλγαρος


Συνελήφθη χθες (25-6-2015) το μεσημέρι, στη Νέα Καρυά Καβάλας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καβάλας, 47χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, ο οποίος διώκεται με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης, από τις Αρχές της Βουλγαρίας,

Πακιστανοί στα περίπτερα


Εξαρθρώθηκε, από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικης Αττικης, εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας διέπρατταν κλοπες σε βάρος ιδιοκτητων περιπτερων κατα τις νυχτερινες ωρες στην περιοχη των Μεσογειων.
Συνελήφθησαν απο ανδρες της Υποδιευθυνσης Νοτιοανατολικης Αττικης  στην περιοχή του Αιγαλεω αλλα και του κεντρου της Αθηνας, τρια (3) μέλη σπείρας  υπήκοοι Πακισταν, ενώ αναζητούνται ένας ακομα υπηκοος Πακισταν καθως και άγνωστος αριθμός συνεργών τους.

... Tετράδα

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν  στην Ιαλυσό, ύστερα από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ρόδου, τέσσερις ημεδαποί (τρεις άνδρες και μια γυναίκα), ηλικίας 29, 39, 32 και 33 ετών, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της αποθήκευσης, κατοχής, διακίνησης και αγοράς ναρκωτικών ουσιών.
Όπως διακριβώθηκε κατά τη διερεύνηση υπόθεσης, ο 29χρονος με την 39χρονη κατείχαν ποσότητες ηρωίνης και ναρκωτικών χαπιών, τις οποίες διακινούσαν συστηματικά σε τοξικομανείς στην ευρύτερη περιοχή της Ιαλυσού Ρόδου.

Στην Καβάλα ...

Τα ναρκωτικά

Συνελήφθη  στην Καβάλα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καβάλας, 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για εισαγωγή και διακίνηση ναρκωτικών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 26χρονος, εντόπισαν, επιμελώς κρυμμένες σε διάφορα σημεία, 4 νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη, συνολικού βάρους 494 γραμμαρίων, τις οποίες και κατέσχεσαν.

Μια ... φλόγα στην καρδιά του Αρχηγού


Η Πρόεδρος της διοργανώτριας Αρχής Special Olympic Hellas , κα Γιάννα Δεσποτοπούλου, με τον Δημήτρη Τσακνάκη στην συγκινητική τελετή. Η Γιάννα Δεσποτοπούλου απένειμε πιστοποιητικά αναγνώρισης προσφοράς και αναμνηστικά σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της Τελετής Αφής της Φλόγας της Ελπίδας

Τους ... αδυνάτιζαν τις τσέπες

Με σκευάσματα "αδυνατίσματος"
Ο Υποστράτηγος Μάνος Σφακιανάκης

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας
σχημάτισε δικογραφίες τακτικής διαδικασίας για τρεις (3) ιστοσελίδες, οι οποίες προωθούσαν παράνομα φαρμακευτικά σκευάσματα επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία, για τα οποία υπήρξαν και σχετικές καταγγελίες ως προς την προέλευση και τις προκληθείσες παρενέργειες από την κατανάλωσή τους.
Ειδικότερα, η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, συμμετείχε ενεργά κατά το χρονικό διάστημα 10-16 Ιουνίου 2015 στη διεθνή επιχείρηση «PANGEA» που συντονίζεται από την Ιντερπόλ, η οποία αφορούσε στον εντοπισμό ιστοσελίδων, στις οποίες διακινούνται και πωλούνται παράνομες φαρμακευτικές ουσίες.
Στην επιχείρηση συμμετείχαν 236 αστυνομικές υπηρεσίες, τελωνεία και κανονιστικά τμήματα υγείας από συνολικά 115 χώρες και διερευνήθηκαν 5.907 ιστοσελίδες, από τις οποίες οι 2.414 απενεργοποιήθηκαν. Επίσης, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παγκοσμίως, επιθεωρήθηκαν 149.623 πακέτα και κατασχέθηκαν 50.068 πακέτα.
Επιπρόσθετα, έγιναν 429 κατ' οίκον έρευνες, στο πλαίσιο των οποίων συνελήφθησαν 156 άτομα, ενώ εκδόθηκαν 176 εντάλματα σύλληψης. Συνολικά, κατασχέθηκαν 20.709.886 τεμάχια φαρμάκων, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται στα 81.060.037 δολάρια Η.Π.Α.
Αρχικά, από ελληνικής πλευράς, εξιχνιάστηκε υπόθεση παράνομης διακίνησης και διάθεσης, μέσω Διαδικτύου, μη εγκεκριμένου φαρμακευτικού σκευάσματος. Σχηματίστηκε δικογραφία, τακτικής διαδικασίας για παράνομη διακίνηση, διάθεση και πώληση μέσω διαδικτύου, φαρμακευτικού προϊόντος, μη εγκεκριμένου από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), σε βάρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας, με έδρα την Ιρλανδία.
Επιπλέον, προέκυψε η εμπλοκή ιστότοπου, μέσω του οποίου διατίθεντο και πωλούνταν παράνομα, διαδικτυακά, φαρμακευτικά σκευάσματα και φάρμακα.
Τα στοιχεία της έρευνας τέθηκαν υπ’όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική εισαγγελική παραγγελία. Ακολούθως ενημερώθηκε για την παράνομη δραστηριότητα του εν λόγω ιστότοπου, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, η οποία ενήργησε ώστε να μην καθίσταται δυνατή, πλέον, η πρόσβαση στο περιεχόμενό του.
Παράλληλα με τη Διεθνή Επιχείρηση «PANGEA», η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχημάτισε και δεύτερη δικογραφία, σε βάρος ακόμα δύο ιστοσελίδων.
Προηγήθηκε καταγγελία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, σύμφωνα με την οποία στις εν λόγω ιστοσελίδες, υπήρχε η δυνατότητα αγοράς παράνομων φαρμάκων, χωρίς ιατρική συνταγή, για τα οποία δεν γνωστοποιούνταν καμία πληροφορία για την προέλευση τους ή τα εργοστάσια παρασκευής τους. Επιπλέον, υπήρχαν σοβαρές αμφιβολίες τόσο για τη γνησιότητά τους, όσο και την ασφάλειά τους, θέτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο σε σοβαρό και άμεσο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία.
Τα ανωτέρω τέθηκαν υπ’όψιν της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η οποία εξέδωσε σχετική εισαγγελική παραγγελία. Κατ' εκτέλεση της, ενημερώθηκαν για την παράνομη δραστηριότητα των ανωτέρω ηλεκτρονικών διευθύνσεων οι αρμόδιοι ελληνικοί πάροχοι υπηρεσιών διαδικτύου, οι οποίοι κλήθηκαν να αποτρέψουν την πρόσβαση (block) των συνδρομητών τους σε αυτές.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν για όλες τις περιπτώσεις, θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, ανώνυμα ή επώνυμα, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος προκειμένου να παρέχουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ή επίμεμπτες πράξεις ή δραστηριότητες του τελούνται μέσω Διαδικτύου, στα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:
  • Τηλεφωνικά: 111 88
  • Στέλνοντας μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου e-mail στο: ccu@cybercrimeunit.gov.gr
  • Μέσω της εφαρμογής (application) για έξυπνα τηλέφωνα (smart phones) με λειτουργικό σύστημα ios - android: CYBERKID
  • Μέσω Twitter « Γραμμή SOS Cyber Alert»: @cyberalertGR

Έκανε 91 "μαϊμού" γάμους

κ
Η αστυνομία δεν αποσαφηνίζει πως ο "πατήρ Ιάκωβος" είναι έστω και παλαιοημερολογήτης, ανεξάρτητα από τον αν έκανε τόσους πολλούς εικονικούς γάμους

Συνελήφθη στην Καισαριανή, από αστυνομικούς του Τ.Α. Αχαρνών, ένας 37χρονος ημεδαπός για τα αδικήματα της αντιποίησης θρησκευτικής αρχής, πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών, υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, διευκόλυνση της παράνομης εισόδου ή εξόδου και μεταφοράς υπηκόων τρίτων χωρών από κερδοσκοπία, πορνογραφία ανηλίκων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών. Ταυτόχρονα συνελήφθη και ένας 51χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Βουλγαρίας, για το αδίκημα της πορνογραφίας ανηλίκων.
Ειδικότερα, την 17-6-2015 προσήλθε στο Τμήμα Ασφαλείας Αχαρνών ημεδαπή η οποία κατήγγειλε ότι κατά τη διάρκεια σύνταξης ηλεκτρονικώς της φορολογικής της δήλωσης, διαπίστωσε ότι φέρεται παντρεμένη με υπήκοο Σενεγάλης, τον οποίο όπως δήλωσε, ουδέποτε είχε παντρευτεί και δεν γνώριζε.

Η τελετή


Οι Special Olympics στην Κατεχάκη

 επικεφαλής τον Αρχηγό του Σώματος, Αντιστράτηγο Δημήτριο Τσακνάκη

Η Ελληνική Αστυνομία τιμήθηκε για την προσφορά της στην Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας, από εκπροσώπους των Special Olympics Hellas, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Ειδικότερα, η Πρόεδρος των Special Olympics Hellas κα Γιάννα Δεσποτοπούλου απένειμε πιστοποιητικά αναγνώρισης προσφοράς και αναμνηστικά σε υπηρεσιακούς παράγοντες της Ελληνικής Αστυνομίας, που συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση της Τελετής Αφής της Φλόγας της Ελπίδας (14-5-2015) στον Ιερό Λόφο της Πνύκας και στη Λαμπαδηδρομία που ακολούθησε για τους XIV Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics .

Έκαστος ταξιτζής 11.050 € πρόστιμο

Για ανασφάλιστη εργασία
Η αρνητική άποψη για τους περισσότερους Αθηναίους ταξιτζήδες είναι δεδομένη αλλά τέτοιες εποχές να τιμωρούνται και οι οδηγοί εκτός από τους ιδιοκτήτες με τέτοια πρόστιμα πάει πολύ ...
Στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων ελέγχων, από κοινού με λοιπούς ελεγκτικούς φορείς του Δημοσίου, βραδινές ώρες της 24-6-2015 και πρώτες πρωινές ώρες της 25-6-2015, πραγματοποιήθηκε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, συντονισμένη επιχείρηση των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, με τη συνδρομή κλιμακίου υπαλλήλων του Ι.Κ.Α. και με σκοπό την πάταξη του φαινομένου της αδήλωτης-ανασφάλιστης εργασίας οδηγών Δ.Χ.Ε. αυτοκινήτων (ταξί).

25/6/15

Ψάχνουν για οπλαποθήκη της ΟΛΑ



Έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. με οδηγό έξι πλαστές ταυτότητες του Σπ. Δραβίλα
Αστυνομικοί κλείνουν με κορδέλα τον δρόμο μπροστά από πολυκατοικία στον Νέο Κόσμο, όπου η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία πραγματοποιεί έρευνα σε διαμέρισμα στις αρχές Ιουνίου ψάχνοντας στοιχεία για τους «ληστές του Διστόμου» 

Την οπλαποθήκη -πιθανόν στην Αττική- της ένοπλης ομάδας Οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών αλλά και μία ακόμη γιάφκα των «ληστών του Διστόμου» στην κεντρική Ελλάδα αναζητεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Λίγα 24ωρα μετά τον εντοπισμό καταλύματος στην Ανάβυσσο που είχε νοικιάσει ο ποινικόςΣπύρος Δραβίλας, ο οποίος έθεσε τέλος στη ζωή του πριν από περίπου έναν μήνα στη Νέα Αγχίαλο όταν η οικία όπου βρισκόταν με άλλους δύο είχε περικυκλωθεί από αστυνομικούς, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. προσπαθούν να βρουν το κρησφύγετο της οργάνωσης που ευθύνεται για τις ένοπλες επιθέσεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στην κατοικία του γερμανού πρεσβευτή και στην πρεσβεία του Ισραήλ.

Τους ψαρεύουν


Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα διαπιστώνεται πληθώρα παραβιάσεων λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails), με τεχνικές ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing).
Αρχικά, οι δράστες ζητούν από κατόχους λογαριασμών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) στο διαδίκτυο, να επαληθεύσουν τα στοιχεία των λογαριασμών τους σε προτεινόμενο link. Με αυτό τον τρόπο παραβιάζουν τους λογαριασμούς και αλιεύουν-αποκτούν πρόσβαση στα αποθηκευμένα προσωπικά τους δεδομένα αλλά και τη λίστα επαφών τους (contact list).

Ο ληστής ήταν γυναίκα


Ληστεία με το καλημέρα την Πέμπτη σε υποκατάστημα τράπεζας που βρίσκεται στο νοσοκομείο Σωτηρία στο Χολαργό.

Μια γυναίκα που φορούσε περούκα με την απειλή όπλου ακινητοποίησε τους υπαλλήλους και αφαίρεσε μεγάλο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες η λεία της ήταν περίπου 125.000 ευρώ.

... Ντουλαπάτο

Η αυτοψία



Συνελήφθησαν χθες (24-6-2015), στην Ορεστιάδα και σε χωριό του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 61, 55 και 46 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών, περί όπλων και περί βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, φωτοβολίδων και παιδικών αθυρμάτων .
Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν συντονισμένη επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, εντόπισαν και συνέλαβαν τους τρεις (3) δράστες, διότι σε έρευνες που πραγματοποίησαν, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε ένα κατάστημα, τις οικίες καθώς επίσης και την κατοχή τους, εντόπισαν μεταξύ άλλων, ένα (1) εργαστήριο καλλιέργειας φυτών κάνναβης, ποσότητες ναρκωτικών, μία (1) κυνηγετική καραμπίνα, φυσίγγια και κροτίδες.

Στον τόπο του εγκλήματος


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα (24-06-2015), διαδικτυακό σεμινάριο του Τμήματος CEPOL της Αστυνομικής Ακαδημίας με θέμα «Συλλογή βιολογικού υλικού από σκηνή εγκλήματος (Collecting Biological Evidence from a Crime Scene)» .
Η εκπαίδευση διοργανώθηκε με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Αστυνομικής Ακαδημίας – CEPOL και αποτελεί συνέχεια των διαδικτυακών δράσεων, που προτάθηκαν, σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν εξ’ ολοκλήρου από την Ελληνική Αστυνομία. Οι δράσεις αυτές απευθύνονταν σε όλα τα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύοντας τον πρωτοπόρο ρόλο της Ελληνικής Αστυνομικής Ακαδημίας σε θέματα χρήσης της τεχνολογίας στην εκπαίδευση.

Και οι 2 ήταν υπέροχοι

Τα Ντοκουμέντα




Συνελήφθησαν στο Ηράκλειο, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου, 40χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας και 41χρονος ημεδαπός, για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών. Επιπλέον συνελήφθη 39χρονος ημεδαπός για κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας.

Είχε πράμα ο 44χρονος

Τα Κατασχεμένα


Στο πλαίσιο καθημερινών ελέγχων που διενεργούνται από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, συνελήφθη πρώτες πρωινές ώρες σήμερα (25-06-2015), 44χρονος ημεδαπός, για παράβαση του Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.
Ειδικότερα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε σε υπαίθριο χώρο της Πολίχνης, όπου βρισκόταν ο 44χρονος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
τέσσερα (4) δέματα ηρωίνης συνολικού βάρους (201,7) γραμμαρίων και
ένα (1) αυτοσχέδιο τσιγάρο εμπλουτισμένο με κάνναβη, το οποίο απέρριψε αντιλαμβανόμενος τον προαναφερόμενο έλεγχο.

Τους λήστευαν στο τραμ


Συνελήφθησαν στη Βούλα, από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.), δύο (2) ημεδαποί ΡΟΜΑ, ηλικίας 16 και 19 ετών, και ένας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Αλβανίας, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν προσεγγίσει δύο ανήλικους που ανέμεναν στο σταθμό του τραμ στη Βούλα και με τη απειλή χρήσης σωματικής βίας αφαίρεσαν τα κινητά τους τηλέφωνα.

24/6/15

Kαι χορτοκοπτικό οι Γιαννιτσώτες

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/24062015mak3.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/24062015mak2.jpg

http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/24062015mak1.jpg

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής της Εγκληματικότητας της Πέλλας και του Αστυνομικού Τμήματος Κρύας Βρύσης, οδήγησαν στη σύλληψη δύο αντρών πατέρα και γιου, για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε περιοχή της Πέλλας.
Πρόκειται για δύο ημεδαπούς ηλικίας 28 και 65 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή και για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Ειδικότερα, χθες (23-06-2015) το πρωί, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία και σε διπλανή αποθήκη ιδιοκτησίας τους, σε περιοχή της Πέλλας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Οι πληροφοριοδότες, η κάλυψη και οι άγνωστες επαφές



Τα λαθραία τσιγάρα αξίας 8 εκατ. ευρώ που έχασε το Λιμενικό

Υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Λιμενικού... «έχασαν» μια αποθήκη με λαθραία τσιγάρα στα Μέγαρα την οποία ανακάλυψε λίγες εβδομάδες αργότερα το ΣΔΟΕ! Τα στελέχη του Λιμενικού δήλωναν περιέργως ότι δεν μπορούσαν να βρουν την αποθήκη που είχε ποσότητα άνω των 60 εκατ. λαθραία τσιγάρα και αποχώρησαν άπρακτοι - και αυτό παρότι τους είχαν δοθεί συγκεκριμένες πληροφορίες για τον εντοπισμό της - προκαλώντας πλήθος αποριών ότι αυτή η «αδυναμία» τους μπορεί να ήταν σκόπιμη και να σχετιζόταν με υπόγειες διασυνδέσεις με λαθρεμπόρους.

Σε μια νέα αποκάλυψη για τις διερευνώμενες ύποπτες ενέργειες υψηλόβαθμων αξιωματικών του Λιμενικού και τις καταγγελλόμενες επαφές τους με λαθρεμπόρους προχωρεί «Το Βήμα».
Πρόκειται για μια υπόθεση που «χάθηκε» σε φάκελο εσωτερικής έρευνας του Λιμενικού και η οποία αποκαλύπτεται ωστόσο σήμερα ότι έχει εντυπωσιακή σημασία. Και αποτελεί πιθανόν ένα ακόμη κομμάτι του «παζλ» της διαφθοράς στο Λιμενικό που ερευνά η Εισαγγελία Εφετών Πειραιά.
Την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 λοιπόν το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε αποθήκη που ανήκε στην εταιρεία Tartaruga, στη θέση Ακρες της βιομηχανικής περιοχής Μεγάρων, όπου βρέθηκαν 61.963.000 τεμάχια λαθραίων τσιγάρων, ενώ οι δασμοί που αναλογούσαν στην εν λόγω ποσότητα ανέρχονταν περίπου σε 8,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τη σχετική επίσημη ενημέρωση του ΣΔΟΕ, ο εντοπισμός της αποθήκης έγινε μετά από αξιοποίηση και συσχέτιση πληροφοριών της Υπηρεσίας και πληροφοριών που διαβιβάστηκαν από το Κέντρο Τελωνειακής και Αστυνομικής Συνεργασίας με έδρα το Βουκουρέστι (Seci Center) και την EUBAM (Ευρωπαϊκή Αποστολή Συνοριακής Συνδρομής για την Ουκρανία και τη Μολδαβία). Ετσι άρχισε πολυήμερη παρακολούθηση του χώρου και ακολούθησε η εισβολή του ΣΔΟΕ παρουσία δικαστικού λειτουργού. Κατασχέθηκαν 6.196 χαρτοκιβώτια με λαθραία τσιγάρα και διάφορα εμπορεύματα, όπως μπάλες από βαμβάκι, πλαστικοί σωλήνες νερού και πλαίσια φωτιστικών, που θα χρησιμοποιούνταν ως μέτρα κάλυψης των λαθραίων τσιγάρων για την εξαγωγή τους σε άλλες χώρες της ΕΕ. Επιπλέον κατασχέθηκαν μηχανήματα φόρτωσης - εκφόρτωσης, μηχανήματα συσκευασίας, καθώς και 45 πλαστικές δεξαμενές με ειδικά διαμορφωμένες κρύπτες, στις οποίες ήδη είχαν τοποθετηθεί 223.650 πακέτα τσιγάρα προκειμένου να σταλούν σε χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης.

Αυτή λοιπόν η επιτυχία του ΣΔΟΕ είχε μια εντυπωσιακή προϊστορία και υπέκρυπτε μια περίεργη «αποτυχία» του Λιμενικού.
Το 2011, λοιπόν, το Λιμενικό Σώμα σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξάρθρωση ενός κυκλώματος διακίνησης λαθραίων τσιγάρων και όχι μόνο, με τη συμμετοχή 27 ατόμων, από τους οποίους τέσσερις ήταν αξιωματικοί του Λιμενικού. Εκτός από τη δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης - η δίκη για την υπόθεση αυτή δεν έχει πραγματοποιηθεί -, υπήρξε εσωτερική έρευνα στο Λιμενικό για να διαπιστωθεί ποιος ήταν ακριβώς ο ρόλος των κατηγορουμένων αξιωματικών. Εκεί λοιπόν ο ένας εξ αυτών που υπηρετούσε σε περιφερειακή υπηρεσία του Λιμενικού υποστήριξε ότι «όλη η εμπλοκή του στο κύκλωμα ήταν στο πλαίσιο εντολών που είχε δεχθεί από ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού (σ.σ.: είναι ακόμη εν ενεργεία) προκειμένου να αντλεί πληροφορίες για τα κυκλώματα διακίνησης λαθραίων τσιγάρων«, καθώς και ότι «τον ενημέρωνε καθημερινά για τις επαφές και τις πληροφορίες που αντλούσε».
Ο κατηγορούμενος αξιωματικός μάλιστα παρουσίασε λίστα με περίπου 750 κλήσεις και SMS που είχε ανταλλάξει με τον νυν ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού και οι οποίες δεν είχαν ενταχθεί στην αρχική δικογραφία. Ακόμη παρουσίασε στοιχεία και μαρτυρίες για τις πληροφορίες που είχε δώσει και ότι είχε πάρει αμοιβή για ορισμένες από αυτές. Από την πλευρά του, ο ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού στον εσωτερικό έλεγχο της υπηρεσίας προέβαλε τον κεντρικό ισχυρισμό ότι «σχεδόν όλες αυτές οι κλήσεις - ορισμένες και διαρκείας άνω της μιας ώρας - έγιναν λόγω της επιμονής του κατηγορηθέντος αξιωματικού για να αλλάξει υπηρεσία»!
Στη διάρκεια όμως της ίδιας εσωτερικής έρευνας κατατέθηκε ένα στοιχείο από τον κατηγορηθέντα χαμηλόβαθμο αξιωματικό που παρουσιάζει εντυπωσιακό ενδιαφέρον. Σημείωσε λοιπόν ότι τον Οκτώβριο του 2010 είχε ενημερώσει τον ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού για την ύπαρξη της τελωνειακής υπόθεσης «Tartaruga» στα Μέγαρα. Μάλιστα ανέφερε ότι, όταν είχε αντλήσει τη σχετική πληροφορία, ο «πληροφοριοδότης» τού είχε επιστήσει την προσοχή ότι οι ανώτατοι αξιωματικοί του Λιμενικού τους οποίους θα ενημέρωνε «θα ήταν απρόθυμοι να εξιχνιάσουν την υπόθεση γιατί ίσως διασυνδέονται με τους ιδιοκτήτες της αποθήκης στα Μέγαρα»!
Ο ανώτατος αξιωματικός του Λιμενικού κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για την υπόθεση των λαθραίων τσιγάρων των Μεγάρων λέγοντας ότι «πράγματι μου είχε μεταφερθεί η πληροφορία, όμως δεν μπορέσαμε να βρούμε την αποθήκη και να την επιβεβαιώσουμε». Και αυτό παρότι στον ανώτατο αξιωματικό του Λιμενικού είχε δοθεί το ΦΕΚ (του ίδιου μήνα) με τη διεύθυνση της εν λόγω αποθήκης. «Το Βήμα» επικοινώνησε με στέλεχος του ΣΔΟΕ που γνώριζε την έρευνα του Μαΐου του 2011 όπου εντοπίστηκε η εν λόγω αποθήκη στα Μέγαρα με τις τεράστιες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων. Οπως υπογράμμισε, «οι ιδιοκτήτες αυτών των αποθηκών προσπαθούν να μην είναι προφανής ο εντοπισμός τους. Είναι αστείο όμως να λες ότι ψάχνεις μια τέτοια υπόθεση και είσαι σοβαρή υπηρεσία και να λες ότι δεν μπορείς να τη βρεις. Οι ερευνητικές αρχές δεν είναι... delivery για να προβάλλουν τέτοιους ισχυρισμούς».