8/5/15

Τα εποχούμενα ...



Τρικαλινό ...

To χασίς
 

Συνελήφθη, σήμερα (08-05-2015) το πρωί στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Τρικάλων, ένας 54χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση κάνναβης.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκε νομότυπη έρευνα στην οικία του, κατά την οποία βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

Λήσταρχος


Στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για τον εντοπισμό - σύλληψη ατόμων σε βάρος των οποίων εκδόθηκαν διωκτικά έγγραφα και εντάλματα σύλληψης, συνελήφθη χθες (07-05-2015) το απόγευμα σε περιοχή του Κιλκίς από αστυνομικούς του

'Επιασαν ... γεωργό


Συνελήφθη, χθες (6-5-2015) το βράδυ, στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βάρδας, ένας 25χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου είχε εκδοθεί καταδικαστική απόφαση για διακίνηση ναρκωτικών.

Tα "Αετόπουλα πήγαν Γιάννενα


Πάει το οπλοστάσιο

Tα Ντοκουμέντα



Συνελήφθη, σήμερα (07.05.2015) το μεσημέρι στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, 45χρονος ημεδαπός, για παράνομη οπλοκατοχή.

Ήθελαν και διαδικτυακό σεξ


Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος του Μάνου Σφακιανάκη στο πλαίσιο της προληπτικής δράσης της, ενημερώνει τους πολίτες για την πρόληψη και αποφυγή κακόβουλων πράξεων και συνεχώς μεταλλασσόμενων μορφών εγκλημάτων, μέσω του Διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ανακοινώνεται ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, άτομα προσεγγίζουν ανυποψίαστους χρήστες του Διαδικτύου, κυρίως άνδρεςτους οποίους προτρέπουν σε διαδικτυακό σεξ (cybersex) και προβαίνουν στην αθέμιτη βιντεοσκόπηση τους.
Στη συνέχεια, προκειμένου να μην δημοσιοποιήσουν τις εν λόγω βιντεοσκοπήσεις σε διάφορες ιστοσελίδες και να μην αποστείλουν το υλικό σε φίλους των θυμάτων στα κοινωνικά δίκτυα, ζητούν από τους ανυποψίαστους χρήστες, χρηματικά ποσά, μέσω συστημάτων και εταιρειών ηλεκτρονικών πληρωμών-ταχυμεταφοράς σε λογαριασμούς και χώρες παραλαβής των χρημάτων στο εξωτερικό.

Συμπαραστεκόμαστε ...


Κάλεσε τις ελληνίδες να ενταχθούν στην ακτιβιστική γυναικεία ομάδα
Γυμνόστηθη διαμαρτυρία από Femen στην Ακρόπολη

Μια ξανθιά γυμνόστηθη γυναίκα, μέλος της ακτιβιστικής οργάνωσης Femen πόζαρε μπροστά στο ναό του Ερέχθειου στην Ακρόπολη.

Τα ΄κρυβε ...

Επιτόπιο φορολογικό έλεγχο διενήργησε κλιμάκιο αστυνομικών
Σύλληψη ενεχειροδανειστή για φορολογικές-ασφαλιστικές παραβάσεις

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας με την αυτόφωρη διαδικασία ημεδαπός ιδιοκτήτης καταστήματος - ενεχυροδανειστηρίου, ύστερα από διενέργεια ελέγχου για την τήρηση της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Πιο ... μέσα δεν υπάρχει

Κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προέκυψε θάνατος
Υπόθεση Αννυς: Στη φυλακή οδηγήθηκε και η μητέρα της
Η κατηγορούμενη μητέρα της Αννυ ενώ οδηγείται στον εισαγγελέα όπου και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προήλθε ο θάνατος

Προφυλακιστέα κρίθηκε την Πέμπτη, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως, η 25χρονη μητέρα της μικρής Άννυς, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας της. Η 25χρονη κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου, από την οποία προκλήθηκε θάνατος και «ψευδορκία μάρτυρα».

Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας, δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η μητέρα γνώριζε για την χαμό της κόρης της.

7/5/15

Τι τον βρήκε τον Αντιστράτηγο!


ΠΡΟΣΕΧΩΣ
Ποιος υπουργός της κυβέρνησης ανέφερε σε δημόσια εκδήλωση σε Αντιστράτηγο της ΕΛ.ΑΣ ότι: "Εσένα πρώτα ο Θεός θα σε συγυρίσω ...".

Ένας είναι ο Ανδρέας



O Υποστράτηγος Ανδρέας Αποστολόπουλος με τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριο Αναγνωστάκη και το Γενικό Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγο κ. Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα, κατά την παρουσίαση του πραγράμματος "ΑΕΤΟΣ". Ο Ανδρέας που κατά τη θητεία του επέδειξε μεγάλη υπομονή και σοβαρότητα από την Πάτρα βρέθηκε στη Στερεά Ελλάδα και

O πα-τέρας

Το πρώτο βράδυ του φονιά της Άννυ στη φυλακή

Ήρθε η ώρα της Ανακρίτριας


Απολογείται η 25χρονη μητέρα της Άννυ
Η κατηγορούμενη μητέρα της Αννυ ενώ οδηγείται στον εισαγγελέα όπου και της ασκήθηκε ποινική δίωξη για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προήλθε ο θάνατος

Ενώπιον της ανακρίτριας προκειμένου να απολογηθεί θα προσαχθεί σήμερα Πέμπτη, η 25χρονη μητέρα της Άννυ, που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο από τον οποίο προκλήθηκε θάνατος και «ψευδορκία μάρτυρα».

Η μητέρα του παιδιού θα δώσει εξηγήσεις έχοντας μαζί της το δικηγόρο της και σε αντίθεση με τον άντρα της ο οποίος απολογήθηκε δίχως την παρουσία νομικού παραστάτη. 

Ο mr Τσούκαλης έφτασε στους Δελφούς

Μεγάλο χτύπημα κατά της αρχαιοκαπηλίας


Λίγες μέρες μετά την έναρξη της καμπάνιας ενάντια στην αρχαιοκαπηλία που έγινε στις 22 Απριλίου 2015 στην Ξάνθη έρχεται στην επιφάνεια ένα νέο μεγάλο χτύπημα κατά της αρχαιοκαπηλίας .
Όπως αποκαλύπτει ο Γιώργος Τσούκαλης, ο οποίος και έφερε στο φως την υπόθεση αυτή, ακριβώς πριν από ενάμιση μήνα έφτασε στο γραφείο του η πληροφορία ότι τρία με τέσσερα άτομα έχουν στη κατοχή τους αρχαιότητες από την περιοχή των Δελφών και ψάχνονται για να τις διαθέσουν.
«Μελέτησα τα δεδομένα και στη πορεία κάναμε όλες τις απαραίτητες έρευνες με τους συνεργάτες μου και αφού φιλτράραμε όλο το υλικό που ήρθε στα χέρια μας δρομολογήσαμε τις ενέργειες και τις κινήσεις που θα μας έφερναν πολύ κοντά στους αρχαιοκάπηλους». 

Πήγε για μπάνιο ...


Συνελήφθη, σήμερα (06-05-2015) το πρωί στην Αμμουδιά Πρέβεζας, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καναλλακίου, ένας 52χρονος ημεδαπός φυγόποινος.

Αρχαιοκάπηλοι Παλαιού Ψυχικού

Tα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν, μεσημβρινές ώρες την 5-5-2015 στο Παλαιό Ψυχικό , από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, τρεις (3) ημεδαποί, ηλικίας 45, 48 και 49 ετών για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων.
Σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία, η οποία αφορά σε παραβάσεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης παράνομης κατοχής αρχαίων αντικειμένων και μετά από πολυήμερες έρευνες, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, εντόπισαν τον 45χρονο και τον 49χρονο να εξέρχονται από οικία στο Αιγάλεω, να φορτώνουν στο πορτμπαγκάζ αυτοκινήτου δύο (2) χαρτοκιβώτια και στη συνέχεια να μεταβαίνουν σε πλατεία στο Π. Ψυχικό όπου συνάντησαν τον 48χρονο.

Αποθήκη Κορυδαλλού

Οι Αποδείξεις


Αποθήκη με μεγάλο αριθμό προϊόντων απομίμησης-παρεμπορίου, εντόπισαν στις 2-5-2015 το μεσημέρι στο Περιστέρι, αστυνομικοί του Τ.Α. Κορυδαλλού.
Συνελήφθησαν δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Κίνας, ηλικίας 26 και 44 ετών, υπεύθυνοι της αποθήκης για παράβαση του Νόμου περί σημάτων.

6/5/15

Επεκτείνονται ...

Mαζί τους και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας, Αντιστράτηγος κ. Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας


 

 
 

 
Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, διαθέτει από την προηγούμενη εβδομάδα Κινητή Αστυνομική Μονάδα (Κ.Α.Μ.), η οποία προσφέρει τις υπηρεσίες της στους πολίτες απομακρυσμένων περιοχών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Εύβοιας.
Η Κινητή Αστυνομική Μονάδα μεταβαίνει σε προγραμματισμένο χρόνο σε απομακρυσμένες περιοχές του Νομού Εύβοιας και με τον εξοπλισμό που διαθέτει παρέχει επιτόπιες υπηρεσίες στους πολίτες.
Επιπρόσθετα, η Διεύθυνση Αστυνομίας Ευβοίας παρέλαβε πρόσφατα τέσσερα (4) οχήματα ειδικού τύπου (φορτηγά με επίπεδη καρότσα), τα οποία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το έργο των Υπηρεσιών της, στην αστυνόμευση και επιτήρηση των περιοχών αρμοδιότητάς της.

5/5/15

82 δοσούλες

Τα Ντοκουμέντα
http://www.astynomia.gr/images/stories//2015/photos2015/05052015krhthnark1.JPG


Συνελήφθησαν, χθες (04.05.2015) το μεσημέρι, στο Ηράκλειο, δύο ημεδαποί ηλικίας 31 και 40 ετών, κατηγορούμενοι για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, χθες (04.05.2015) το πρωί, οργανώθηκε συντονισμένη επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης πραγματοποιήθηκε έρευνα στις οικίες του 31χρονου και του 40χρονου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά :

Η παρουσίαση


H αποκάλυψη του παιδοκτόνου



Μετά από συστηματική και μεθοδική έρευνα εξιχνιάσθηκε, από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ανηλίκων, η ανθρωποκτονία 4χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, πράξη που τελέστηκε κατά το χρονικό διάστημα από 8 έως 9 Απριλίου 2015, σε υπόγειο διαμέρισμα επί της οδού Μιχαήλ Βόδα στο κέντρο της Αθήνας.
Δράστης της ανθρωποκτονίας είναι ένας 27χρονος υπήκοος Βουλγαρίας, βιολογικός πατέρας του θύματος.
Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του προαναφερόμενου δράστη, καθώς και σε βάρος 25χρονης υπηκόου Βουλγαρίας, μητέρας του θύματος και ενός 70χρονου ημεδαπού.

Να χαρώ να χαρώ!


Είδε τον Άρη

Πάτρα
http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/04052015-episkepsi008.jpg
Άρης Ανδρικόπουλος: Οι  συστάσεις περιττές ...

Δεν ξεχνώ ...

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/04052015-episkepsi007.jpg
Καλάβρυτα

Στον τόπο θυσίας

Καλάβρυτα
http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/04052015-episkepsi006.jpg

http://www.minocp.gov.gr/images/stories//2015/photos2015/04052015-episkepsi004.jpg

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Γιάννης Πανούσης επισκέφθηκε σήμερα (4/5/2015) το Νομό Αχαΐας, στο πλαίσιο των προγραμματισμένων επισκέψεων του σε Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας.
Τον Αναπληρωτή Υπουργό συνόδευαν ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Τάσος Μαυρόπουλος, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Δημήτρης Τσακνάκης, ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου και ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Βασίλης Μαστρογιάννης.

Επιστολή σε Πανούση

Για δίκη της Χρυσής Αυγής

Προστασία μαρτύρων ζητά η πολιτική αγωγή στη δίκη της Χρυσής Αυγής


Την αποτελεσματική προστασία των μαρτύρων κατηγορίας από εκφοβιστικές επιθέσεις όπως αυτές που σημειώθηκαν την πρώτη ημέρα της δίκης της Χρυσής Αυγής ζητούν με επιστολή τους προς τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής, εν όψει της νέας δικασίμου την Πέμπτη 7 Μαΐου.

Συγκεκριμένα, οι κ.κ. Ζώτος, Παπαδάκης, Καμπαγιάννης και Σκαρμέας υπογραμμίζουν το γεγονός ότι «η τέλεση των επιθέσεων αυτών από δράστες που διέφυγαν άνετα σε μία περιοχή η οποία, κατά τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που διέρρεαν από το Υπουργείο σας, ήταν "φρούριο" από το προηγούμενο βράδυ και παρά την παρουσία χιλιάδων διαδηλωτών, οι οποίοι συνέρρεαν στη δίκη, αποδεικνύει ότι η δράση ομάδων και συμμοριών που θέλουν να εκφοβίσουν μάρτυρες κατηγορίας και να αποφευχθεί η καταδίκη των ενόχων στη δίκη αυτή, εξακολουθεί να διεξάγεται με θράσος».

Γερμανοί στις διασώσεις

Κρήτη

Κρήτη: Γερμανικά πολεμικά πλοία για επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών



 Στις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών αναμένεται να συμμετέχουν δύο σκάφη του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού, που κατέφθασαν τη Δευτέρα στην Κρήτη, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας στο Βερολίνο.
«Τα δύο σκάφη που προορίζονται για την αρωγή προς τους μετανάστες είναι το πλοίο επιμελητειακής υποστήριξης "Berlin" και η φρεγάτα "Hessen" που βρίσκονται τώρα στην Κρήτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος στη διάρκεια τακτικής συνέντευξης Τύπου.
«Χρειάζεται ακόμη λίγος συντονισμός» μεταξύ των διαφόρων γερμανικών υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αποστολές οι οποίες θα ανατεθούν στα δύο σκάφη τα οποία αναμένεται να «βρίσκονται στην περιοχή επέμβασής τους μεταξύ της 6ης και της 8ης Μαΐου», εξήγησε.
«Χρειάζεται ακόμη λίγος συντονισμός» μεταξύ των διαφόρων γερμανικών υπουργείων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αποστολές οι οποίες θα ανατεθούν στα δύο σκάφη τα οποία αναμένεται να «βρίσκονται στην περιοχή επέμβασής τους μεταξύ της 6ης και της 8ης Μαΐου», εξήγησε, προσθέτοντας πως τα δύο σκάφη ενδεχομένως να ενσωματωθούν στον μηχανισμό της Frontex.

Ρεσιτάλ υποκρισίας

 

Ρεσιτάλ υποκρισίας στις καταθέσεις των γονέων - δραστών της δολοφονίας της 4χρονης Άννυς

«Τι ηλίθιοι που είναι οι αστυνομικοί! Μου ζητάνε να εξετάσουν τα μαχαίρια, τα μαγειρικά σκεύη και άλλα από το σπίτι μου. Τι ψάχνουν; Είναι δυνατόν να πιστεύουν ότι εγώ σκότωσα και έκανα κομμάτια το παιδί μου;» Αυτό φέρεται να εξομολογήθηκε προ ολίγων ημερών στον οικογενειακό δικηγόρο κ. Σταύρο Γεωργίου ο 27χρονος πατέρας του τετράχρονου κοριτσιού, ο οποίος, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ., ήταν ο άνθρωπος που το σκότωσε και αργότερα φέρεται πράγματι να προέβη σε φρικιαστικές ενέργειες προκειμένου να μην υπάρξουν ίχνη της αποτρόπαιας εγκληματικής πράξης του.

Ο Βούλγαρος δολοφόνος





Ο 27χρονος πατέρας θεωρείται από την αστυνομία υπεύθυνος για τον θάνατο της 4χρονης Αννυ Μπορίσοβα από τη Βουλγαρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας.

Από τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά, η σορός του μικρού κοριτσιού δεν έχει βρεθεί, αλλά η υπόθεση θεωρείται «δεμένη» σε βάρος του πατέρα του παιδιού, για τον οποίο πιστεύεται ότι έστησε την εξαφάνισή της.

Η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα, ο οποίος ανακρίνεται στη ΓΑΔΑ και φέρεται να έχει ομολογήσει.

4/5/15

Έρχεται η δίκη για Καρέλι


Στις 27 Μαΐου η δίκη των σωφρονιστικών για την υπόθεση Καρέλι
Θα διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης



Στις 27 Μαΐου προσδιορίστηκε να διεξαχθεί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης η δίκη των σωφρονιστικών υπαλλήλων, που κατηγορούνται για τον θάνατο του αλβανού κρατούμενου Ιλία Καρέλι, στις φυλακές Νιγρίτας, πέρυσι τον Μάρτιο.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα καθίσουν 13 δεσμοφύλακες, κατηγορούμενοι για διακεκριμένη περίπτωση βασανιστηρίων που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο, ενώ σε δίκη παραπέμφθηκε κι ο τότε διευθυντής των φυλακών Νιγρίτας για υπόθαλψη εγκληματία κατά συρροή.

Οι κατηγορούμενοι φέρονται ότι προέβησαν σ' αυτή την ενέργεια για να τιμωρήσουν τον Αλβανό βαρυποινίτη για τη δολοφονία που διέπραξε σε βάρος συναδέλφου τους, στις φυλακές Μαλανδρίνου.

Δεν χωράνε ...

Για το μακελειό στον Κορυδαλλό

Ερευνες στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την αιματηρή συμπλοκή

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά την άγρια συμπλοκή που σημειώθηκε το βράδυ της Κυριακής, με αποτέλεσμα τον θάνατο δύο κρατούμενων και τον τραυματισμό άλλων 18.

Μετά την αιματηρή σύρραξη, σωφρονιστικοί και άντρες των ΕΚΑΜ μπήκαν στους χώρους των φυλακών κάνοντας έρευνα, η οποία συνεχίζεται και σήμερα, Δευτέρα, στα κελιά της Γ' Πτέρυγας και σε άλλους χώρους.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει το τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.

Η άγρια συμπλοκή ξέσπασε μεταξύ αλλοδαπών κρατουμένων γύρω στις 8 το βράδυ της Κυριακής.
Αλβανοί και Αραβες -μεταξύ των οποίων Αλγερινοί- συγκρούστηκαν με ομάδα Πακιστανών στην Γ' πτέρυγα των φυλακών. Οι συγκρούσεις άρχισαν από το ισόγειο και γρήγορα επεκτάθηκαν σε όλους τους ορόφους και τους διαδρόμους της πτέρυγας.

Έκαναν πλάτες στους δουλεμπόρους



Αξιωματικοί του Λιμενικού έκαναν πλάτες στους δουλεμπόρους

Πανίσχυρο σύστημα προστασίας δουλεμπόρων δραστηριοποιείται και στο Λιμενικό, σύμφωνα με σειρά νέων αναφορών που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Μετά τα έγγραφα που δημοσιεύθηκαν την προηγούμενη Κυριακή για σχέσεις διαπλοκής υψηλόβαθμων στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. και της ΕΥΠ με αρχηγούς της διακίνησης μεταναστών, τα οποία οδήγησαν στην απομάκρυνση αξιωματούχων και σε μεγάλη έρευνα στο εσωτερικό μυστικών υπηρεσιών και διωκτικών αρχών, διαπιστώνεται τώρα ότι ένα ίσως ακόμη μεγαλύτερο κύκλωμα κινείται στα υψηλά κλιμάκια του Λιμενικού.

Τουλάχιστον τέσσερις ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, σύμφωνα με τα έγγραφα - ορισμένοι με τα παρατσούκλια «Αόρατος», «Χαρτοσακούλας» (για τον τρόπο παραλαβής των χρημάτων) κ.ά. - έχουν διαρκή συνεργασία με κυκλώματα, φροντίζοντας ώστε οι δουλέμποροι να γνωρίζουν τις κινήσεις των πλοίων της ευρωπαϊκής δύναμης Frontex, να μαθαίνουν τους «πληροφοριοδότες» αξιωματικών άλλων υπηρεσιών, να αφήνουν ασύλληπτους μεγάλους δουλεμπόρους και άλλες έκνομες παρεμβάσεις.

Το πλοίο της γραμμής ...

Το δρομολόγιο
Το Ντοκουμέντο

Το πέλετ

Kυνήγι λαθρεμπόρων

Τα Ντοκουμέντα του Λιμενικού Σώματος

 
Στον εντοπισμό και την κατάσχεση μεγάλης ποσότητας λαθραίων τσιγάρων, προέβησαν στελέχη του Λιμεναρχείου Μεσολογγίου, με τη συνδρομή της τοπικής Τελωνειακής Αρχής.
Τα κατασχεμένα τσιγάρα, μεταφέρονταν επί του φορτηγού πλοίου “SHT HUSEYIN AKIL”,σημαίας Μολδαβίας, το οποίο είχε δηλώσει επισήμως ότι μετέφερε καύσιμη ύλη, με αποτέλεσμα να κατασχεθεί στο λιμένα Πλατυγιαλίου και να συλληφθούν τα οκτώ (08) αλλοδαπά μέλη πληρώματος.