17/2/17

O κύκλος του αίματος στην Κρήτη



ΕΛ.ΑΣ.: Το «σιάξιμο» παραβιάστηκε και άρχισαν οι δολοφονίες

Η παραβίαση του «σιαξίματος» φέρεται να οδήγησε σε εν ψυχρώ δολοφονίες και σε έναν ατελείωτο κύκλο αίματος στην Κρήτη! Το «σιάξιμο» (σ.σ.: φτιάξιμο) αφορούσε γάμους αλλά και εκδιώξεις μελών οικογενειών που συμμετείχαν σε «βεντέτα» προκειμένου να μη συνεχισθεί ο κύκλος του αίματος. Ομως αυτό δεν τηρήθηκε κατά γράμμα και η παραβίαση των όρων συνθηκολόγησης δείχνει - σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. - να αναβίωσε την αιματηρή διένεξη μετά από 25 χρόνια!
Αυτό προκύπτει από την άγνωστη δικογραφία - την οποία αποκαλύπτει «Το Βήμα» - που είχε συντάξει στις 8 Μαΐου 2015, μετά από πολύχρονη έρευνα, η Ασφάλεια Χανίων σχετικά με σειρά δολοφονικών επιθέσεων στη μεγαλόνησο, βάσει της οποίας ασκήθηκαν προ μερικών ημερών ποινικές διώξεις σε πέντε άτομα. Σε μια δικογραφία στην οποία αποκαλύπτονται από τους αστυνομικούς πρωτοφανή κίνητρα δολοφονιών στην Ελλάδα του 2017 που σχετίζονται με ιδιότυπο «εθιμικό δίκαιο» σε διάφορες περιοχές της χώρας και κυρίως στην Κρήτη.
 Πρόκειται για τον φάκελο των αιματηρών επιθέσεων ο οποίος τώρα αποκτά δικαστική «έκφραση» με άσκηση ποινικών διώξεων για ορισμένες από αυτές τις δολοφονίες αλλά και αρχειοθέτηση παλαιοτέρων λόγω έλλειψης πλήρων αποδεικτικών στοιχείων.
Η δολοφονία για την οποία ασκήθηκαν οι ποινικές διώξεις ήταν αυτή του 52χρονου προέδρου του Τοπικού Συμβουλίου Ασκύφου Γιώργου Ζακυνθινάκη, στις 29 Μαρτίου 2013. Η ενέδρα θανάτου στήθηκε κοντά στον οικισμό Αμμουδάρα, σε έναν καινούργιο παρακαμπτήριο δρόμο, όταν άγνωστοι ακινητοποίησαν το αυτοκίνητό του έχοντας «φραγμό» το δικό τους ΙΧ και τον πυροβόλησαν αρκετές φορές με καραμπίνα. Οι δράστες έριξαν την πρώτη βολή μόλις βγήκαν από το αυτοκίνητο και τα σκάγια τον βρήκαν στο κεφάλι αφού διαπέρασαν το παρμπρίζ. Στη συνέχεια οι άλλες δύο βολές από το ίδιο όπλο προήλθαν από το παράθυρο του οδηγού. Το αυτοκίνητο των δολοφόνων, που ήταν κλεμμένο από περιοχή του Ηρακλείου, εντοπίστηκε αργότερα σε αγροτική περιοχή του Αποκόρωνα ολοσχερώς κατεστραμμένο από φωτιά. Από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι το θύμα είχε προειδοποιηθεί για τη δολοφονία του από άγνωστο πρόσωπο που του είχε τηλεφωνήσει στις 24 Αυγούστου 2012 (δηλαδή επτά μήνες πριν από το φονικό). 

Άδικο ...

ΘΡΗΝΟΣ:Αυτός είναι ο 39χρονος αδικοχαμένος Αεροπόρος - Φωτογραφία 1


Ο Επισμηνίας της Πολεμικής Αεροπορίας, Παναγιώτης Γκερμπενής , 39 ετών, έχασε την ζωή του σε Σοβαρό τροχαίο που  σημειώθηκε το πρωί της Παρασκευής (17/02/2017) στην Αττική οδό.

Ένα αυτοκίνητο και μια μοτοσικλέτα ενεπλάκησαν σε τροχαίο στην Αττική οδό και συγκεκριμένα στο ρεύμα προς Ελευσίνα, λίγο πριν το «δαχτυλίδι», δηλαδή την έξοδο της Λεωφόρου Κηφισίας.

Aπ' τα σαλόνια

Στα αλώνια ...
Ευτυχώς που ο αγαπητός κύριος Τσουβάλας είναι και Ηπειρώτης, γιατί διαφορετικά μπορεί να βλέπαμε τον Αρτινό Ταξίαρχο Ψωμά και στην Καβύλη! 

Είχε φαντασία

Oι Αποδείξεις


Συνελήφθη χθες (16-02-2017) στην Κέρκυρα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Κέρκυρας, 50χρονος  για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ο 50χρονος εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης και εντός του αυτοκινήτου του οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Zωή και ... κόκορας!



Και 15χρονη στο κόλπο

Τα Ντοκουμέντα

Στην αυτόφωρη σύλληψη ηγετικού στελέχους οργανωμένου κυκλώματος παραλαβής, κατοχής και διακίνησης ποσοτήτων ηρωίνης εντός της ελληνικής επικράτειας, προχώρησαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης, έπειτα από μεθοδική έρευνα και οργανωμένη επιχείρηση.
Πρόκειται για 33χρονη σε βάρος της οποίας αλλά και 15χρονης συνεργού της που επίσης συνελήφθη, σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Νόμου Περί Εξαρτησιογόνων ουσιών.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ρόλος που κατείχε η πρώτη, αφορούσε στην παραλαβή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, ενώ χρησιμοποιούσε τη νεαρή κοπέλα για τη μεταφορά των ναρκωτικών ποσοτήτων.

Του έσπασε το κεφάλι

Αποτέλεσμα εικόνας για ξυλο φονος

Μετά από συντονισμένη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας, εξιχνιάσθηκε άμεσα η ανθρωποκτονία 71χρονου που έγινε χθες (16-02-2017) το βράδυ στην Έδεσσα.
Για την υπόθεση συνελήφθη ένας 47χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.
Όπως διακριβώθηκε ο προαναφερόμενος νωρίτερα της ίδιας μέρας και ενώ βρισκόταν στο σπίτι του θύματος, έπειτα από διένεξη μαζί του με τη χρήση μαχαιριού αλλά και ξυλουργικού εργαλείου, του προκάλεσε πολλαπλά τραύματα στο κεφάλι με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του.

... Βράχος

Οι Αποδείξεις

Συνελήφθη, χθες (16.02.2017) το μεσημέρι σε περιοχή του Δήμου Χανίων από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Χανίων, 30χρονος αλλοδαπός υπήκοος Αλβανίας κατηγορούμενος για παραβάσεις της Νομοθεσίας περί Ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, κατόπιν στοχευμένων ενεργειών και ειδικών δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, για την καταπολέμηση της κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων της αστυνομικής έρευνας, εξακριβώθηκε χώρος (καβάντζα), τον οποίο χρησιμοποιούσε ο 30χρονος για την απόκρυψη ναρκωτικών ουσιών.

... Aβγά Νιγηρίας

Το Νο 29

Συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», ένας 39χρονος υπήκοος Νιγηρίας, για εισαγωγή στην Ελληνική Επικράτεια ποσότητας κοκαΐνης.
Ειδικότερα, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, στο πλαίσιο στοχευόμενων ελέγχων, για την αποτροπή εισαγωγής ναρκωτικών ουσιών στην Ελληνική Επικράτεια, εντόπισαν και συνέλαβαν τον ανωτέρω, ο οποίος αφίχθη αεροπορικώς στη Χώρα μας από το Άμστερνταμ μέσω Ζυρίχης.

Ο Αντώνης στο προσκήνιο ...

Ως νέος Αντιστράτηγος
Για πρώτη φορά σε δημόσια και επίσημη παρουσίαση της ΕΛ.ΑΣ Ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας που μέχρι πρόσφατα υπήρξε Διοικητής στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία!

16/2/17

O "Άγιος" της Τροχαίας!

Σερ Γεώργιος Διαμαντόπουλος

diefthinsi-troxaias-9

diefthinsi-troxaias-3

diefthinsi-troxaias-4
diefthinsi-troxaias-5

Την ετήσια κοπή βασιλόπιτας για την αρχή του νέου έτους έκοψαν σήμερα, Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου στην Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής.
Τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο εκπροσώπησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Συμεών Βολιώτης.
Να αναφερθεί ότι ο Πρωτοσύγκελλος μετέφερε στον Διοικητή της Τροχαίας Αθηνών κ. Γιώργο Διαμαντόπουλο τις ευχές και ευλογίες του Μακαριωτάτου, ενώ εξήρε το σπουδαίο έργο που επιτελεί καθημερινά για την προστασία και εξυπηρέτηση των πολιτών.

Χασισοφωτιά στα κόκκινα

Από  αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηγουμενίτσας και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσπρωτίας, οδήγησαν στη σύλληψη δυο ημεδαπών, ηλικίας 40 και 50 χρονών, οι οποίοι κατηγορούνται για μεταφορά, κατοχή και διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών ουσιών.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο στοχευμένων δράσεων για την καταπολέμηση της διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, οργανώθηκε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατά τη διάρκεια της οποίας, σήμερα (16-02-2017) το πρωί, συνελήφθησαν στην Ηγουμενίτσα, οι δύο προαναφερόμενοι.
Ειδικότερα, ο 40χρονος μετέφερε με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο προς το εσωτερικό της χώρας τριάντα ανισοβαρή δέματα που περιείχαν ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους -125- κιλών και -282- γραμμαρίων, ενώ ο 50χρονος, ως οδηγός άλλου Ι.Χ.Ε. οχήματος, λειτουργούσε ως προπομπός του πρώτου οχήματος και ενημέρωνε τον 40χρονο για το ενδεχόμενο επικείμενων αστυνομικών ελέγχων.

Απολογισμός ...


O Τοπικός Αστυνόμος είναι 'δω!



Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 16 Φεβρουαρίου 2016, στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη παρουσιάστηκε ο θεσμός του Τοπικού Αστυνόμου.
Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Σκουρλέτης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Υπουργείου Εσωτερικών Τζανέτος Φιλιππάκος.
Από τη Φυσική ηγεσία του Σώματος παρέστησαν ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ο Υπαρχηγός του Σώματος Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Αντώνιος Μπάκας.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία των προϊσταμένων Κλάδων και των αρμόδιων για την υλοποίηση και λειτουργία του θεσμού Διευθύνσεων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και άλλων Υπηρεσιών του Σώματος καθώς και του Διευθυντή του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας Αντιστράτηγου ε.α. Βασίλειου Γκρίζη.
Ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας αναφερόμενος στο θεσμό του Τοπικού Αστυνόμου τόνισε:
« Πριν από περίπου 11, χρόνια, με τις διατάξεις του τότε Προεδρικού Διατάγματος 48/2006, θεσπίστηκε ένα νέο όργανο στην περιφερειακή επιχειρησιακή δομή της Ελληνικής Αστυνομίας. Ο “ Τοπικός Αστυνόμος ” !

Σε ρεζέρβα

Οι Αποδείξεις

Η ενδελεχής και επισταμένη έρευνα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οδήγησε στη σύλληψη ηγετικού στελέχους, οργανωμένου κυκλώματος εισαγωγής και διακίνησης ποσοτήτων κάνναβης, εντός της ελληνικής επικράτειας.
Πρόκειται για 23χρονο αλλοδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις των Νόμων περί εξαρτησιογόνων ουσιών και περί όπλων.
Συγκεκριμένα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο ρόλος που κατείχε, αφορούσε στην παραλαβή, κατοχή, αποθήκευση και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
Στο πλαίσιο οργανωμένης επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκεστην περιοχή της Άνω Πόλης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, στην κατοχή και την οικία του συλληφθέντα:

15/2/17

Καλό ποδαρικό στη Λαμία

Οι Αποδείξεις



Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, σε περιοχές της Φθιώτιδας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες (14-02-2017) το πρωί, συνελήφθησαν σε περιοχές της Λαμίας και της Στυλίδας, συνολικά δεκατέσσερα (14) μέλη του κυκλώματος (δεκατρείς άνδρες και μία γυναίκα), εκ των οποίων ένας υπήκοος Αλβανίας και όλοι οι υπόλοιποι ημεδαποί, ηλικίας από 21 έως και 58 ετών.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση οργανώθηκε και πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, με τη συνδρομή αστυνομικών των Α’ και Β’ Ομάδων Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), της Διεύθυνσης Αστυνομίας Φθιώτιδας, των Αστυνομικών Τμημάτων Στυλίδας και Αταλάντης, ενώ διενεργήθηκαν έρευνες και στο Μενίδι Αττικής από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, ενώ για τις ανάγκες της επιχείρησης, χρησιμοποιήθηκαν και δύο σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών.

Πίνακας του Ελ Γκρέκο

Tα Ντοκουμέντα

Φωτογραφίες για την 1η περίπτωση:


Φωτογραφίες για την 6η περίπτωση:


Φωτογραφίες για την 7η περίπτωση:


Δηλώσεις του Διευθυντή της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγου Χρήστου Παπαζαφείρη και του Εκπροσώπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικού Υποδιευθυντή Θεόδωρου Χρονόπουλου, σχετικά με υποθέσεις εξάρθρωσης εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, διάπραξης ληστειών και κλοπών καθώς και κατοχής μεγάλου αριθμού οπλισμού και αρχαίων αντικειμένων
Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Υποστράτηγος Χρήστος Παπαζαφείρης:
«Κυρίες και Κύριοι καλημέρα σας,
Η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής κατάφερε το τελευταίο χρονικό διάστημα να τερματίσει τη δράση έξι (6) εγκληματικών οργανώσεων, που ενέχονται:
  • οι δυο (2) από αυτές, στη διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, κυρίως ηρωίνης, σε διαφορές περιοχές της χώρας μας και,
  • οι υπόλοιπες τέσσερις (4), στη συστηματική διάπραξη ληστειών και κλοπών σε διαφορές περιοχές της Αττικής.
Τις υποθέσεις ναρκωτικών χειρίστηκε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κατάφερε με οργανωμένες και άριστα συντονισμένες επιχειρήσεις να συλλάβει έξι (6) άτομα, ενώ στις δικογραφίες που σχηματίσθηκαν κατηγορούνται επιπλέον άλλα πέντε (5), εκ των οποίων οι τρεις (3) είναι έγκλειστοι σε καταστήματα κράτησης της χώρας και οι δύο (2) αναζητούνται.
Κατασχέθηκαν σημαντικές ποσότητες ηρωίνης, βάρους εβδομήντα ένα (71) κιλών περίπου, μεγάλα χρηματικά ποσά, όπλα, πυρομαχικά και οχήματα.
Τις υποθέσεις ληστειών και κλοπών χειρίστηκαν οι Υποδιευθύνσεις Ασφάλειας Βορειοανατολικής και Νοτιανατολικής Αττικής και η Υποδιεύθυνση Δίωξης Εγκληματών κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που κατάφεραν να συλλάβουν μετά από οργανωμένες επιχειρήσεις συνολικά δεκατρία (13) άτομα, κατανεμημένα σε τέσσερις (4) ομοειδείς εγκληματικές ομάδες, που δρούσαν κυρίως στις περιοχές Παλλήνης, Πικερμίου, Σπάτων, Γέρακα, Παιανίας, Κηφισιάς, Ψυχικού, Χολαργού, Νέας Ιωνίας, Μεταμόρφωσης, Γλυφάδας, Βουλιαγμένης, Βούλας, Αλίμου, Ελληνικού και Αργυρούπολης.
Με βάση το αποδεικτικό υλικό που έχει συλλεχτεί κατά τη διάρκεια των ερευνών, μέχρι τώρα, έχουν εξιχνιαστεί πάνω από εκατόν είκοσι (120) περιπτώσεις ληστειών και κλοπών.
Θα ήθελα βέβαια να σημειώσω ότι αξιολογώντας τα μορφολογικά δεδομένα που σκιαγραφούν τη δράση των συγκεκριμένων εγκληματικών ομάδων, ο αριθμός των ληστειών και κλοπών που έχουν διαπράξει είναι πολλαπλάσιος και ξεπερνά τις πεντακόσιες περιπτώσεις.
Το χρονικό των υποθέσεων αυτών θα σας παρουσιάσει αναλυτικά ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, ο οποίος θα σας παρουσιάσει επιπλέον μια ακόμα υπόθεση.
Σχετίζεται με την εξέλιξη των ερευνών για την πλήρη αποδόμηση των δυο (2) εγκληματικών οργανώσεων που εξαρθρώθηκαν πρόσφατα, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρούσιου με άλλες Υπηρεσίες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Στην υπόθεση αυτή συνελήφθη ένα (1) άτομο και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός όπλων και πυρομαχικών, αρχαία αντικείμενα, Βυζαντινές εικόνες και πίνακας ζωγραφικής μεγάλης αξίας (του οποίου εξετάζεται η αυθεντικότητα ).
Οι υποθέσεις που προανέφερα είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας που καταβάλλει καθημερινά το προσωπικό της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, στο οποίο αξίζουν συγχαρητήρια για τη καθοριστική συμβολή του στη δραστική αντιμετώπιση όλων των μορφών του κοινού και οργανωμένου εγκλήματος.
Θα ήθελα να επισημάνω ότι:
  • ο κεντρικός σχεδιασμός και προγραμματισμός,
  • η ορθολογική προσέγγιση και διεκπεραίωση των ερευνών,
  • ο μεθοδολογικός χειρισμός των υποθέσεων και κυρίως
  • ο επαγγελματισμός και η συνεργασία
αποτελούν τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Η συνύπαρξη των δεδομένων αυτών μας παρέχει τη δυνατότητα να παρέχουμε στο κοινωνικό σύνολο ένα σημαντικό έργο, διαφυλάττοντας το περιβάλλον ασφάλειας και προστατεύοντας τους πολίτες από το έγκλημα και τις επιπτώσεις του στην κοινωνικοοικονομική ζωή της χώρας μας.
Ενδεικτικά θα ήθελα να σας αναφέρω ότι μόνο το τελευταίο δεκαπενθήμερο, συνολικά και με τις προαναφερθείσες υποθέσεις έχουμε εξιχνιάσει διακόσιες εβδομήντα επτά (277) περιπτώσεις εγκληματικών πράξεων, που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα της εγκληματικής δραστηριότητας και έχουμε συλλάβει εκατόν εξήντα οκτώ (168) άτομα, που εμπλέκονται στις υποθέσεις αυτές.
Ακολουθεί σχετικός πίνακας:
Σημαντικότερες υποθέσεις της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής από 27-01-2017 έως 14-02-2017
A/A
Αδίκημα
Εξιχνιασθείσες περιπτώσεις
Συλλήψεις
1
Ανθρωποκτονία
1
1
2
Ληστείες
66
27
3
Διακεκριμένες κλοπές
146
10
4
Κλοπή
21
5
5
Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, κατοχή ναρκωτικών ουσιών και λαθραίου καπνού, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, πλαστογραφία και παράβαση του ν. περί όπλων
2
3
6
Ν. περί ναρκωτικών
4
33
7
Κατοχή-διακίνηση λαθραίων προϊόντων καπνού
4
9
8
Απόπειρα εμπρησμού, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικών, αντίσταση και απείθεια
2
33
9
Γενετησία εκμετάλλευση αλλοδαπών, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες
2
9
10
Επίθεση σε βάρος αστυνομικών
1
1
11
Απάτη-απόπειρα απάτης
16
4
12
Πορνογραφία ανηλίκων, παράνομη βία» και ν. «περί προστασίας του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα
1
1
13
Ένταλμα σύλληψης
3
3
14
Καταδικαστικές αποφάσεις
2
2
15
Π αρ ά νομα π αί γνια
2
16
16
Περιβαλλοντική νομοθεσία
1
1
17
Απόπειρα διακεκριμένης φθοράς
1
8
18
Έκθεση
1
1
19
Περί αρχαιοτήτων και όπλων1
1
Σύνολο:
277
168
Σας ευχαριστώ πολύ.»
Εκπρόσωπος Τύπου Ελληνικής Αστυνομίας, Αστυνομικός Υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος:
«Καλημέρα σας.
Όπως σας προανάφερε ο κ. Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θα σας αναλύσω (6) υποθέσεις εξάρθρωσης εγκληματικών ομάδων διακίνησης ναρκωτικών, διάπραξης ληστειών και κλοπών καθώς και (1) υπόθεση κατοχής μεγάλου αριθμού οπλισμού και αρχαίων αντικειμένων.