17/11/16

Απατεώνας, αδελφός ηθοποιού

Αποτέλεσμα εικόνας για απατεωνας

Η διερεύνηση καταγγελίας δύο φοιτητών, σχετικά με άτομο το οποίο τους εξαπάτησε, εκβίασε και απέσπασε χρηματικά ποσά, οδήγησε αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων, στον άμεσο εντοπισμό και τη σύλληψή του.
Πρόκειται για 40χρονο ημεδαπό, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτες τετελεσμένες και σε απόπειρα σε βαθμό κακουργήματος, εκβίαση, ληστεία και παράβαση του Νόμου περί όπλων.
Συγκεκριμένα, 25χρονος ημεδαπός φοιτητής κατήγγειλε ότι, ο δράστης από τις αρχές του τρέχοντος έτους, παρουσιάζοντας ψευδώς ότι διαθέτει πολλές διασυνδέσεις και γνωριμίες, μπορούσε να μεσολαβήσει ώστε να περάσει τα οφειλόμενα μαθήματα της Σχολής του και να πάρει το πτυχίο του, επιχείρησε να του αποσπάσει το χρηματικό ποσό των (27.000) ευρώ. Επίσης, με το ίδιο πρόσχημα, αποπειράθηκε να του αποσπάσει, επιπλέον (10.000) ευρώ, υποσχόμενος ότι θα τον βοηθούσε να περάσει σε Σχολή της επιθυμίας του, έπειτα από πανελλήνιες εξετάσεις που θα έδινε το καλοκαίρι του 2016.

... Αυστριακός ο Αλβανός

Αποτέλεσμα εικόνας για χασις

Συνελήφθη, χθες (16-11-2016) το μεσημέρι, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κακαβιάς, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Κακαβιάς, ένας 30χρονος υπήκοος Αλβανίας, γιατί σε βάρος του εκκρεμούσε Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης.

16/11/16

Έμπαινε Γρηγοράκη!

Για να μη θυμηθούμε και τις συνακροάσεις ...
Αποτέλεσμα εικόνας για υποστρατηγος γρηγορακης
Τα ίδια μας έκανε στο Βατικανό και ο Ταξίαρχος Γρηγοράκης αλλά μόλις πήρε το αστέρι του Υποστράτηγου "άφαντος" απ' τα κοινά ...

Στο Βατικανό με τον Μογδάνο


Με τον Eλληνικής καταγωγής αντιεισαγγελέα στρατιωτικής δικαιοσύνης των ΗΠΑ Matthew Francis Bogdanos, ο Γίωργος Καλιακμάνης στο Βατικανό. Κάποιοι άλλοι δεν φτάνουν ούτε μέχρι τη Μαλακάσα!

Οι ένδοξοι ΕΚΑΜίτες

Στον Ομπάμα
Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα ελευθεροι σκοπευτες


Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα ελευθεροι σκοπευτες

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα ελευθεροι σκοπευτες

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα ελευθεροι σκοπευτες

Αποτέλεσμα εικόνας για ομπαμα ελευθεροι σκοπευτες

Δείχνει Βέλλιο ο Γιωτόπουλος


ΕΛ.ΑΣ.: Οι αποκαλύψεις Γιωτόπουλου φωτίζουν μόνο μία δολοφονία

Η επίθεση στον Περισσό το 1994 με θύμα αξιωματικό, το «χτύπημα» στον σαουδάραβα πρεσβευτή, η δολοφονία του εισαγγελέα και οι αμφιβολίες των αστυνομικών
ΕΛ.ΑΣ.: Οι αποκαλύψεις Γιωτόπουλου φωτίζουν μόνο μία δολοφονία
Η επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου προ μιας εβδομάδας ίσως περιέχει μερικά αξιοποιήσιμα από την ΕΛ.ΑΣ. στοιχεία

Η εξιχνίαση και η απόδοση ποινικών ευθυνών μόνο για μία αιματηρή ενέργεια στις 19 Σεπτεμβρίου 1994, όταν εξερράγη βόμβα με τηλεχειρισμό στον Περισσό που κόστισε τη ζωή στον 40χρονο αστυνομικό υποδιευθυντή Απόστολο Βέλλιο, είναι το μοναδικό ενδιαφέρον των στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την πρόθεση του κρατούμενου για την υπόθεση της 17Ν Αλέξανδρου Γιωτόπουλου να προχωρήσει σε αποκαλύψεις για το εγχώριο αντάρτικο πόλης.

Η παραγραφή και το «παζλ» του ενόπλου
Η παραγραφή λόγω παρέλευσης 25ετίας για τις περισσότερες ένοπλες ενέργειες της περιόδου 1973-91 καθιστούν τις τυχόν αναφορές του «Λάμπρου» της 17Ν ως άνευ δικαστικής αξίας. Τα στελέχη των διωκτικών αρχών όμως εκτιμούν ότι «πιθανόν κατέχει τα τελευταία, χαμένα κομμάτια του παζλ της ένοπλης δράσης και οι αναφορές του μπορεί να φωτίσουν άγνωστες πτυχές. Κάτι που δεν θα έχει μόνο ιστορική αξία...».

Οι οπλαρχηγοί της Γόρτυνας

Τα Κατασχεμένα

Συνελήφθησαν χθες το πρωί, σε περιοχή του Δήμου Γόρτυνας, δύο ημεδαποί ηλικίας 40 και 44 ετών, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.
Ειδικότερα, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της παράνομης οπλοκατοχής, και ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, διενεργήθηκαν έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων.
Στις έρευνες συμμετείχαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου.

Παρεμβαίνουν ...

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλεκτρονικο εγκλημα

Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, στο πλαίσιο των προληπτικών της δράσεων, ενημερώνει τους επαγγελματίες, για την πρόληψη και αποφυγή εξαπάτησής τους από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές εξαπάτησης, μέσω του διαδικτύου.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο χρονικό διάστημα, επιτήδειοι με χρήση της μεθόδου « man in the middle », παρεμβαίνουν σε τμήματα της επικοινωνίας μεταξύ συναλλασσόμενων επαγγελματιών και εμπόρων με επιχειρήσεις του εξωτερικού και τους πείθουν να καταθέσουν χρήματα σε τραπεζικούς λογαριασμούς, διαφορετικούς από αυτούς που είχαν αρχικά συμφωνηθεί.
Πιο αναλυτικά, η μέθοδος δράσης για τη συγκεκριμένη μορφή απάτης είναι η ακόλουθη:
  • Ο επαγγελματίας επικοινωνεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με την προμηθεύτρια εταιρεία του στο εξωτερικό και συμφωνεί για την πραγματοποίηση συναλλαγής (πραγματοποίηση παραγγελίας και εξόφληση μέσω τραπεζικού λογαριασμού).
  • Παράλληλα, ο δράστης υποκλέπτει, με τη χρήση κακόβουλου λογισμικού ή άλλες εξειδικευμένες τεχνικές (λ.χ. καταγραφή δεδομένων επικοινωνίας μέσω μη ασφαλών συνδέσεων διαδικτύου ή αλίευση στοιχείων πρόσβασης στο λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου με τεχνικές « phishing »), το περιεχόμενο των συνομιλιών στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μεταξύ του εμπόρου και του προμηθευτή.

Την άκουσαν ...

Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου

Ισόβια στη μητέρα και τον πατριό του Κωστή Πολύζου

Η Δέσποινα Κουτσέγκου, μητέρα του Κωστή Πολύζου, και ο πατριός του Χρήστος Ντιός, κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Καστοριάς για την δολοφονία του παιδιού τους στην Σιάτιστα Κοζάνης.

Η απόφαση ελήφθη μετά από μαραθώνια συνεδρίαση των ενόρκων και των τακτικών δικαστών που διήρκησε πέντε ώρες.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς επέβαλε στην Δέσποινα Κουτσέγκου και τον σύζυγο της Χρήστο Ντιό την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για την από κοινού δολοφονία του 23χρονου Κωστή Πολύζου τον Φεβρουάριο του 2011 στην Σιάτιστα.

Την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας περί ισόβιας κάθειρξης υιοθέτησε το δικαστήριο, ενώ επέβαλε και την στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων για τους δύο κατηγορούμενους.

Κατά την αγόρευση της, η εισαγγελέας πρότεινε την ενοχή των κατηγορουμένων και παρομοίασε την Κουτσέγκου, μητέρα του αδικοχαμένου Κωστή, με την Μήδεια. «Είναι χειρότερη από τη Μήδεια, γιατί η κατηγορούμενη ωθήθηκε από ταπεινά αίτια», είπε και, απευθυνόμενη στους τακτικούς δικαστές και τους ενόρκους, τους κάλεσε «να μην αφήσουν να ξεχαστεί η ψυχή του Κωστή ότι πρέπει να δικαιωθεί και ότι είχε ένα άδικο, τρομακτικό και απαίσιο θάνατο, στον οποίο συνέβαλε η ίδια η μητέρα του». 

14/11/16

Ιρανός [οπιούχος] επί Κολωνώ

Αποτέλεσμα εικόνας για ναρκωτικα οπιο

Συνελήφθη στον Κολωνό, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, ένας 26χρονος υπήκοος Ιράν για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.
Ειδικότερα έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών σχετικά με την δράση αλλοδαπού άνδρα στη διακίνηση ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών (όπιο), εντοπίστηκε ο ανωτέρω εντός ταξί να μεταφέρει επιμελώς κρυμμένη μέσα σε χάρτινους κυλίνδρους ποσότητα οπίου, σε μορφή πάστας συνολικού βάρους -2.200- γραμμαρίων.

Με αδυναμία στα χορτοκοπτικά

Τα Κατασχεμένα



Η αναλυτική και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Βέροιας, είχε ως αποτέλεσμα την εξακρίβωση της δράσης εγκληματικής ομάδας που δραστηριοποιούταν σε διαρρήξεις και κλοπές από σπίτια, αποθήκες και καταστήματα στην Ημαθία.
Για την υπόθεση συνελήφθησαν την 11-11-2016, δύο ημεδαποί ηλικίας 41 και 30 ετών και ένας 20χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της συμμορίας , των διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπής , της απόπειρας ληστείας, της νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων και περί αλλοδαπών.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι τουλάχιστον το τελευταίο δίμηνο, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα και δρούσαν με συγκεκριμένη μεθοδολογία, με σκοπό την τέλεση κλοπών και την πώληση των κλοπιμαίων, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.
Πιο αναλυτικά, ο 30χρονος και ο 20χρονος, ενεργώντας από κοινού και στοχεύοντας σε συγκεκριμένες περιοχές της Ημαθίας, εντόπιζαν σπίτια, αποθήκες και καταστήματα, τα οποία είτε παραβίαζαν είτε εισέρχονταν από ανασφάλιστα σημεία και αφαιρούσαν κυρίως χορτοκοπτικά μηχανήματα, εργαλεία, αλυσοπρίονα και ηλεκτρονικές συσκευές.
Στη συνέχεια διέθεταν τα κλοπιμαία στον 40χρονο, ο οποίος με τη σειρά του τα διέθετε προς πώληση έναντι αμοιβής.

Ο ΔΟΛ νοιάζεται για την ενότητα των ενώσεων!

Διαβάστε το ρεπορτάζ του Βήματος και θα καταλάβετε ...
Η πρωτοβουλία της Προέδρου του Α.Π. που χωρίζει στα δύο τη Δικαιοσύνη
Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, κινείται προς την κατεύθυνση να απομονωθούν οι "λεκιασμένοι" του συστήματος Σαμαρά-Μπάμπη και όχι γι αυτά που λέει ο Ψυχάρης και μέχρι πρόσφατα υποστήριζε και ο Βγενόπουλος 

Η κυρία Βασιλική Θάνου, νυν πρόεδρος του Αρείου Πάγου, δεν μετρούσε ούτε μία δεκαετία στο δικαστικό σώμα όταν η «Αλλαγή» του ΠαΣοΚ σάρωνε στις εκλογές του 1981 και ο Ανδρέας Παπανδρέου έπαιρνε τη σκυτάλη από τον Γεώργιο Ράλλη. Ηταν η εποχή κατά την οποία η εξουσία άλλαζε χέρια και το τιμόνι της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων έπιανε ο τότε εφέτης Παναγιώτης Γαλάνης. Η δυσαρέσκεια απέναντι στα νέα πρόσωπα και στις επιλογές τους ώθησε κάποια από τα μέλη της Ενωσης σε κίνηση «διασπαστική», την ίδρυση του Συνδέσμου Ανώτερων και Ανώτατων Δικαστών, που ωστόσο δεν έμελλε να μακροημερεύσει και τελεί εν υπνώσει από τις αρχές του millennium ακόμη.

Ενας «Σύνδεσμος» από τα παλιά
Σχεδόν τριάντα χρόνια μετά, η κυρία Θάνου, από θώκο ισχυρότερο παρά ποτέ, έλαβε την πρωτοβουλία μιας παρόμοιας κίνησης, βολιδοσκοπώντας η ίδια προσωπικά δικαστές και εισαγγελείς ως προς το ενδεχόμενο προσχώρησής τους στη νέα Ενωση. Η οργή δικαστικών λειτουργών κορυφώθηκε όταν η απλή φημολογία πήρε διαστάσεις «επικίνδυνης» πραγματικότητας: η κατάθεση στο Ειρηνοδικείο, την 1η Νοεμβρίου, αιτήματος για τη σύσταση Ενωσης Ανώτατων και Ανώτερων Δικαστών και Εισαγγελέων έχει επιφέρει ισχυρούς κραδασμούς στον χώρο των δικαστικών ενώσεων, καθώς θεωρείται άμεσα συνδεδεμένη με την προώθηση της πρότασης για αύξηση κατά τρία χρόνια του ορίου ηλικίας των ανώτατων δικαστών, πέραν των 67 ετών που επιτάσσει το Σύνταγμα, με νομοθετική ρύθμιση. Την πρόταση με άλλα λόγια που διατύπωσε η ίδια η κυρία Θάνου, παρουσία και της υπόλοιπης ηγεσίας των ανώτατων δικαστηρίων της χώρας, προς τον πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, περί τις αρχές Οκτωβρίου.

Τι εννοεί ο ποιητής?



Αυτόν τον ασύλληπτο «πυρήνα» υπονοεί ο Γιωτόπουλος
Ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος στη διάρκεια της δίκης της «17 Νοέμβρη», πίσω από τον Δημήτρη Κουφοντίνα, με τον οποίο βρίσκονται σε πολύχρονη σύγκρουση

«Στην επιστολή του ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος υπονοεί και καταγγέλλει ένα από τα παλιά ηγετικά μέλη της 17Ν που είχε συσχετισθεί με τη δολοφονία του σταθμάρχη της CIA Ρίτσαρντ Γουέλς το 1975 και ο οποίος ποτέ δεν κατηγορήθηκε - και για λόγους παραγραφής των αδικημάτων. Αυτός φέρεται να αποσύρθηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ύστερα από προτροπές αποβιώσαντος στελέχους του ΠαΣοΚ ο οποίος ήξερε ότι συμμετείχε γενικά σε ένοπλες ενέργειες, χωρίς να ξέρει τον τυχόν ειδικό ρόλο που μπορεί να είχε στην οργάνωση-φάντασμα. Ο Αλ. Γιωτόπουλος έχει πλέον κακές σχέσεις μαζί του, όπως εξάλλου και με σχεδόν όλους τους παλιούς συντρόφους του. Ωστόσο το να μιλάει για έναν "πυρήνα" οκτώ ασύλληπτων που συμμετείχαν σε δολοφονίες μπορεί να έχει σημαντικό ενδιαφέρον. Πιθανόν υπονοεί να μην είναι μόνο της 17Ν αλλά ορισμένες της "1ης Μάη" ή του "Ιούνη '78", οι οποίες πράγματι δεν έχουν εξιχνιασθεί. Μην ξεχνά κανείς ότι για ασύλληπτους ενόπλους την περίοδο 1978-83 με τα ψευδώνυμα "Κοσμάς", "Αρριανός", "Δαμιανός", "Ανέστης" κ.ά. είχε μιλήσει και ο Δημήτρης Κουφοντίνας στο προ τριετίας εκδοθέν βιβλίο του...».

Αυτό ανέφερε στο «Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμο στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος συμμετείχε και γνώριζε όλα τα μυστικά της επιχείρησης εξάρθρωσης της 17Ν το καλοκαίρι του 2002. Ανέλυσε την πρόσφατη επιστολή του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου στην εφημερίδα «Εθνος» που δημιούργησε εντυπώσεις και προκάλεσε ανησυχία στην κοινή γνώμη. Για τις αναφορές αυτές θα υπάρξει έρευνα από την Αντιτρομοκρατική και αναμένεται να ζητηθεί κατάθεση του ηγετικού μέλους της οργάνωσης στις φυλακές Κορυδαλλού.

Στο Βατικανό με την Ωραία Ελένη!

Ο Γιώργος Τσούκαλης
 Mε την 27χρονη Ελένη Αντωνιάδου,  επιστήμονα της ΝΑΣΑ που βραβεύτηκε και στο Βατικανο.

Τον έπιασε ο σκύλος

Βρήκε τη σοδειά του

Οι συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών της Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του Τμήματος Ασφάλειας Κιλκίς , είχαν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη 58χρονου ημεδαπού, για κατοχή μεγάλης ποσότητας κάνναβης.
Ειδικότερα,  σε περιοχή του Κιλκίς εντοπίστηκε ο προαναφερόμενος και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου, σε αποθήκη που χρησιμοποιούσε, εντοπίσθηκαν 20 ανισοβαρείς συσκευασίες με κάνναβη συνολικού βάρους 11.581 γραμμαρίων, οι οποίες κατασχέθηκαν.

Αλεύρι ή κόκα?

Το 'χουμε ξαναδεί το έργο!
Μάλλον ο "μάγειρας" έκανε λάθος στη συνταγή 
Συνελήφθη ένας 44χρονος ημεδαπός στη Λάρισα, κατηγορούμενος για διακίνηση δύο κιλών κοκαΐνης περίπου και μισού κιλού κατεργασμένης κάνναβης
Συνελήφθησαν ακόμη πέντε άτομα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, (1.940) γραμμάρια κοκαΐνης, (533) γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), (444) ναρκωτικά δισκία, το χρηματικό ποσό των (2.290) ευρώ και ένα επιβατικό αυτοκίνητο
Συνελήφθησαν στη Λάρισα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, πέντε ημεδαποί, ηλικίας 44, 69, 67, 41 και 23 ετών, καθώς και μία 22χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Γεωργίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για τα, κατά περίπτωση, αδικήματα της διακίνησης και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων για διακίνηση ποσοτήτων κοκαΐνης από τον 44χρονο, διενεργήθηκαν έρευνες στην οικία του, όπου βρίσκονταν ο 69χρονος και η 67χρονη και σε βοηθητικούς χώρους αυτής, κατά τις οποίες βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
  • ποσότητα κοκαΐνης, βάρους (1.934) γραμμαρίων,
  • ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους (533) γραμμαρίων,
  • (428) ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή,